Hodnotenie žiakov
Moja dcera na SS je hodnotena 5, ak nie je na hodine pocas ktorej je pisomka. Ucitel zapise 5 do triednej knihy a ta 5 je tam dovtedy, kym nenapise test. Je to v poriadku? Znamkovat ziaka znamkou 5, z dovodu, ze chybal na hodine? Funguje nieco taketo na skolach a je ti v poriadku?
@eliska13 zajtra idem za riaditelkou aj ucitelkou, budem to riesit rovno s obidvima. Ja som len chcela vediet, ci je toto bezna prax na skolach resp. ci ma ucitel na to pravo, kedze v zakone to definovane nie he, ze ziak v pripade absencie je automaticky klasifikovany znamkou 5
@akvi ucitel ma hlavne ucit a pripravit dieta dalej...v pripade na SS na VS...ale ked nie je podpora rodica..rodic chce len ciste 1 a je mu jedno, že to nevie....ake ine informacie?viete co ucitelka spravila pre to aby si to optavila? Ved predsa ked jej mesiac nezapisala 5 tak asi jej dala dostatok casu
@misana84 ma tam 2 x 5, za test pred mesiacom a za piatkovu pisonky, na ktorej nebola. Ano ovplyvni to znamku, inac by som to neriesila. Tie 5 zapisala dnes a v piatok ked som bola na Edupage znamka vychadzala 1 a teraz 3, takze to je obrovsky skok a najma z toho hladuska, ze cely cas si myslis, ze he vsetko ok a ma 1 a zrazu posledny tyxden bum 3
@lusesita2 ono tazko sa to tu vysvetluje, pretoze este v piatok mala z 1 ustnej odpovede 90% a vcera ju zmenila na 65 %nvm z akeho dovodu, asi preto, aby jej na konci roka vysla 3. Ked som pisala, ze jej vychadza 1 tak ta jednotka nemusi byt 100% ale skala je od 100-90% a ona to mala presne na hranici 90%, cize, ked naschval zmenila 1 znamku neviem preco zrazu a pripisala 2x5, tak 3 vyjde bez problemov.
@deti95060810 aj jej dcéra je SŠ
@zuzana76 ak má medzi 1-2 , tak dve 5 pekne zmenia priemer
@carcarla Nie, nie je to normálne. Len mnohí učitelia si doslova nastavujú vlastné pravidlá. Známkou sa maju hodnotiť.vedomosti, nie chýbanie. K úrovni mnohých učiteľov sa ani nevyjadrujem, pričom neide ani o staršiu generáciu ale často o mladých učiteĺov. Ich prístup je vždy postavený na zastrašovaní, preto tá 5...Sa nečudujem že úroven školstva je aká je, lebo stale tam je veľa obmedzených učiteľov, ktorí zaspali dobu.

Učiteľka tým porušuje zákon a treba sa ohradiť. Nemôže hodnotiť nevypracovany test znamkou 5, pretože logicky, nie je čo hodnotiť. Ale ja sa teda vôbec nečudujem, učitelia veľmi často zákony porušujú a mnohí o tom ani nevedia, čo ich samozrejme neospravedlňuje. A rodičia držia huby a krok a boja sa ozvať a zastať sa detí. Upozorniť učiteľku, ak sa nespamäta, smer riaditeľ a ak ani tam nič, tak inšpekcia a zriaďovateľ.