icon

Hodnotenie žiakov

carcarla
19. jún 2023

Moja dcera na SS je hodnotena 5, ak nie je na hodine pocas ktorej je pisomka. Ucitel zapise 5 do triednej knihy a ta 5 je tam dovtedy, kym nenapise test. Je to v poriadku? Znamkovat ziaka znamkou 5, z dovodu, ze chybal na hodine? Funguje nieco taketo na skolach a je ti v poriadku?

akvi
19. jún 2023

Učiteľka tým porušuje zákon a treba sa ohradiť. Nemôže hodnotiť nevypracovany test znamkou 5, pretože logicky, nie je čo hodnotiť. Ale ja sa teda vôbec nečudujem, učitelia veľmi často zákony porušujú a mnohí o tom ani nevedia, čo ich samozrejme neospravedlňuje. A rodičia držia huby a krok a boja sa ozvať a zastať sa detí. Upozorniť učiteľku, ak sa nespamäta, smer riaditeľ a ak ani tam nič, tak inšpekcia a zriaďovateľ.

carcarla
autor
19. jún 2023

@eliska13 zajtra idem za riaditelkou aj ucitelkou, budem to riesit rovno s obidvima. Ja som len chcela vediet, ci je toto bezna prax na skolach resp. ci ma ucitel na to pravo, kedze v zakone to definovane nie he, ze ziak v pripade absencie je automaticky klasifikovany znamkou 5

misana84
19. jún 2023

@sella38 ano ja viem ako to funguje

misana84
19. jún 2023

@akvi rodicia sa boja ozvat???? rodicia riadia cele skolstvo

akvi
19. jún 2023

@misana84 nie je žiadnou povinnosťou napísať každý test. Klasifikácia ma jasne dané pravidlá. Čítala si niekedy školský zákon a metodický pokyn k hodnoteniu? No pochybujem, keď napíšeš takúto blbosť.

misana84
19. jún 2023

@akvi a vy viete aku pisomku žiacka nema napisanu???vy poznat druhu stranu? ucitela? ci poznate len stranu dietata a to je svate

akvi
19. jún 2023

@misana84 rodičia celý ten cirkus platia a preto majú plné právo dozerať na to, aby učiteľ aspoň dodržiaval zákon, keď už nič iné.

akvi
19. jún 2023

@misana84 autorka uviedla dostatok informácií, aby sa dalo povedať, či je učiteľ v práve alebo nie.

misana84
19. jún 2023

@akvi ucitel ma hlavne ucit a pripravit dieta dalej...v pripade na SS na VS...ale ked nie je podpora rodica..rodic chce len ciste 1 a je mu jedno, že to nevie....ake ine informacie?viete co ucitelka spravila pre to aby si to optavila? Ved predsa ked jej mesiac nezapisala 5 tak asi jej dala dostatok casu

misana84
19. jún 2023

@akvi a ako rodicia platia tento cirkus???akože z dani? aj ucitel plati dane...

akvi
19. jún 2023

@misana84 aj keby jej dala rok času, nemá právo hodnotiť nevypracovany test známkou 5. Všetko ostatné je irelevantné.

carcarla
autor
19. jún 2023

@misana84 nepisala test, pretoze bola u doktora. 13 znamok nie je za aktivity, ale xa testty a ustne odpovede.

misana84
19. jún 2023

@carcarla odporucam ist za ucitelkou a vypocut si aj jej verziu nie len verziu svojej dcery

ibrunova
19. jún 2023

@carcarla a akú váhu má tá 5?nie náhodou váha 0x?

akvi
19. jún 2023

@carcarla 13 známok je viac než dosť na to, aby mohla byť klasifikovaná. Určite sa treba ozvať. Odporúčam vziať si so sebou znenie školského zákona aj metodickeho pokynu.

misana84
19. jún 2023

@akvi :D :D :D aj pravnika

misana84
19. jún 2023

@carcarla a este otazka ak ma 13 znamok ovplyvni jej ta 5 nejak vyslednu znamku? lebo keby mala 13 jednotiek tak aj s tou 5 jej vyjde 1

carcarla
autor
19. jún 2023

@misana84 ma tam 2 x 5, za test pred mesiacom a za piatkovu pisonky, na ktorej nebola. Ano ovplyvni to znamku, inac by som to neriesila. Tie 5 zapisala dnes a v piatok ked som bola na Edupage znamka vychadzala 1 a teraz 3, takze to je obrovsky skok a najma z toho hladuska, ze cely cas si myslis, ze he vsetko ok a ma 1 a zrazu posledny tyxden bum 3

maris5
19. jún 2023

@carcarla velke pisomky sa odkladaju, tusim 2 roky, cize ucitel musi preukazat test kde dostala 5. A ma to len na jednom predmete alebo na viacerych?

zuzana76
19. jún 2023

@akvi rodičia sa ozývajú neustále

lusesita2
19. jún 2023

@carcarla 13*1+2*5=23, priemer je 23:15=1,53 a to v žiadnom prípade nemôže byť 3, skôr to vyzerá tak, že tých 13 známok boli krátke písomky s menšou váhou a tie 2 päťky veľké dôležité písomky

zuzana76
19. jún 2023

@lusesita2 tiež mi ti nejako nevychádza, že dve 5 by tak zhoršili priemer o dva stupne

zuzana76
19. jún 2023

@lusesita2 pri takom množstve známok

zuzana76
19. jún 2023

@maris5 tak vieš, učiteľka mohla vypísať hlavičku a pisomku oznamkovat nedostatočnou, že nie je nič vyplnené. Veď inšpekcia by nevedela, cinziacka neodovzdala prázdne lajstro, veď aj také pisomky máme, že žiak nenapíše ani ťuk a ani sa nepodpíše

zuzana76
19. jún 2023

@maris5 Stavajú sa aj situácie, ze žiak odmietne písať pisomku a tam si myslim, ze ma právo učiteľ dať 5

carcarla
autor
20. jún 2023

@lusesita2 ono tazko sa to tu vysvetluje, pretoze este v piatok mala z 1 ustnej odpovede 90% a vcera ju zmenila na 65 %nvm z akeho dovodu, asi preto, aby jej na konci roka vysla 3. Ked som pisala, ze jej vychadza 1 tak ta jednotka nemusi byt 100% ale skala je od 100-90% a ona to mala presne na hranici 90%, cize, ked naschval zmenila 1 znamku neviem preco zrazu a pripisala 2x5, tak 3 vyjde bez problemov.

mooonika1975
20. jún 2023

@deti95060810 aj jej dcéra je SŠ

mooonika1975
20. jún 2023

@zuzana76 ak má medzi 1-2 , tak dve 5 pekne zmenia priemer

janajanajana
20. jún 2023

@carcarla Nie, nie je to normálne. Len mnohí učitelia si doslova nastavujú vlastné pravidlá. Známkou sa maju hodnotiť.vedomosti, nie chýbanie. K úrovni mnohých učiteľov sa ani nevyjadrujem, pričom neide ani o staršiu generáciu ale často o mladých učiteĺov. Ich prístup je vždy postavený na zastrašovaní, preto tá 5...Sa nečudujem že úroven školstva je aká je, lebo stale tam je veľa obmedzených učiteľov, ktorí zaspali dobu.

ibrunova
20. jún 2023

@carcarla to mi nejako nesedí, prečo by menila z ničoho nič % z odpovede? A už som sa raz pýtala, akú váhu majú tie päťky?