icon

Individuálne štúdium v marci

rysavka123
21. mar 2022

Pekný deň , chcem sa spýtať či by mi to prešlo v škole ak by mi psychológ dal papier že som v poslednej dobe nie po psychickej stránke najlepšie a spolužiaci mi to len zhoršujú ...je možné si podať o individuálne štúdium aj teraz ...? Prejde mi to s týmto dôvodom ...

rysavka123
autor
21. mar 2022
sisa_s
21. mar 2022

Ak su to zdravotne dovody, potrebujes posudok odbornika a ziadost zakonneho zastupcu, posles to riaditelovi skoly a on zvazi, ci odsuhlasi/zamietne

rysavka123
autor
21. mar 2022

@sisa_s čiže stačí zájsť za psychológom a len sa mu zdôveriť ?

sisa_s
21. mar 2022

@rysavka123 myslela som, ze pravidelne chodis...pochybujem, ze ked tam raz prides, vystavi ti hned papier...

alenah31
21. mar 2022

@rysavka123 nie zájsť za psychológom naozaj nestačí. Na ind. plán zo zdr. dôvodov treba Dg. V prvom rade, sa snažíš problém riešiť ambulantne - žiakov a študentov čo majú po dlhom dištančnom vyučovaní problém s komunikáciou či čiastočnou soc. fóbiou je celá kopa - len na základe jedného sedenia ti nikto ind. plán neodsúhlasí.

rysavka123
autor
21. mar 2022

@alenah31 viem , no ale ak by sa môj stav nemenil tak je možné že to odporučí ? ...lebo naozaj mám to momentálne veľmi ťažké

alenah31
21. mar 2022

@rysavka123 toto ti presne nepoviem - to, že ty raz navštíviš psychológa nič nezmení - treba pravidelné "ambulantné liečenie" a určenie Dg. Zvyčajne na ind. plán prechádza študent, ktorý vzhľadom na svoj zdr. stav nemôže navštevovať denné štúdium prezenčne (napr. rakovina, svalová dystrofia...atď). Tiež ide o to, že ak nemáš problém byť v kolektíve inde (nákupné centrum, rodinné stretnutie, v autobuse, vlaku) - prečo máš problém v škole? Čo sa týka soc. fóbie - tú máš všade - neobmedzuje sa na určitý kolektív alebo jeden kolektív. Psychológ má riešiť príčinu - ako ti pomôže ind. štúdium riešiť tvoj problém ak sa mu budeš vyhýbať?

janka2501
21. mar 2022

Dcera to riesila, alr mala od psychiatricky papier,kde je odporucila IŠ. Skoka akceptovala, a bez problemov aj ucitelia.. riesila v decembri 2021

mogaa
21. mar 2022

@rysavka123 no treba ísť psychiatrovi a brať liečbu.....inak ti individuálny študijný plán nemusia schváliť

ivett1
6. apr 2022

@rysavka123 začni to riešiť, ak to vidíš ako veľký problém, choď najskôr k psychológovi a ten ťa už nasmeruje...mal by ťa poslať k psychiatrovi a on na základe diagnózy už určí, či potrebuješ individuálny študijný plan...školy s individuálnym štúdiom nemaju problem...+ ak nemáš ešte 18, tak musíš ísť s jedným z rodičov resp. zákonným zástupcom...