icon

Je 1,5€ na hodinu pre brigádu dosť?

12. sep 2024

Prosím Vas o nestranný názor na túto situáciu. Sused prerába dom, potreboval by výpomoc. Mám chlapcov vo veku 14 a 15 rokov. Bol u nás, či by mu nemohli pomôcť, že nenáročná práca. Ponúka im 1,5€ na hodinu - bolo by to v dlhšom časovom horizonte, čiže by sa jednalo o dlhodobú brigádu. Deti mám šikovné a pracovať vedia, čiže určite by vedeli vykonávať aj zložitejšiu prácu a boli by prínosom. Len, keď som im to povedala, obidvaja sa zasmiali, že za to pracovať nebudú. A tu je moja otázka. Je to málo? Mne to tiež prišlo ako žobráčina, kebyže by každý deň tam boli 2 hodinky, za týždeň by mali 15 e.

Strana
z2
milanemila
12. sep 2024

Je to extremne zdieranie 🙈 ja by som ich tam nepustila makat ani keby chceli.

kylie1983
12. sep 2024

5€ na hodinu by bolo take primerane. A zisti si co maju robit, nie ze budu nosiť tažké veci a podobne. Su vo vývoji.

gemerka17
12. sep 2024

Žobracina, zdieractvo, vychcanstvo je slabé slovo.
5 eur je za pomocné práce primerane, ak ste na dedine.
Aj sused prišiel s ponukou 1,5 eur na hodinu, neviem si predstaviť ze dá viac peňazí najme nie 3 násobok, pri takom jeho zmyslani bude aj vyplacenie problém a náročnosť prác veľmi neprimeraná. Nepustila by som deti takto zameranemu susedovi. To si ho mala ako matka rovno otočiť vo dverách s takou sumou.

lucik194
12. sep 2024

my v robote hladame brigadnika, nevieme najst 5eur/ hod hrube, BA
stoji pri kopirke a robi cely cas monkey job, skenuje dokumenty.....
takze 1,5 eura he výsmech. druha vec je to, ze chalani maju malo rokov, brigadu len tak nenajdu

kiki68
12. sep 2024

@michaelam2 vsak nech si zavola firmu a uvidi ten ucet za hodiny prace 😀 Je fakt, ze nezijem na Slovensku a tu je 20 eur v hrubom na stavbe malo, Ale pre mna su to tazke prace, clovek tam ide do rizika a teda nenechat to primerane zaplatit je zderstvo. Tiez si neviem predstavit ten vysledok toho, co ked nebude majitel spokojny…

ullala
13. sep 2024

Za euro na hodinu som brigadovala pred 20timi rokmi v terne a uz aj vtedy ta suma bola oproti inym brigadam nizka.

margotka17
16. sep 2024

Ten čo už má 15 môže kľudne brigádovať v Tesco, ale len v pokladni môže a tam bolo tuším 4,80 € na hodinu, keď brigádovala susedovcov dcéra. Chodila zväčša piatky poobede, soboty, nedeľe a bola veľmi spokojná. Okrem toho získala pracovné návyky, zistila, že peniaze sa len tak nerozhadzuju, lebo nerastú v kvetináči. Sused nech zdvihne sumu, inak nech zháňa brigádnikov inde.

Strana
z2