Je 1,5€ na hodinu pre brigádu dosť?
Prosím Vas o nestranný názor na túto situáciu. Sused prerába dom, potreboval by výpomoc. Mám chlapcov vo veku 14 a 15 rokov. Bol u nás, či by mu nemohli pomôcť, že nenáročná práca. Ponúka im 1,5€ na hodinu - bolo by to v dlhšom časovom horizonte, čiže by sa jednalo o dlhodobú brigádu. Deti mám šikovné a pracovať vedia, čiže určite by vedeli vykonávať aj zložitejšiu prácu a boli by prínosom. Len, keď som im to povedala, obidvaja sa zasmiali, že za to pracovať nebudú. A tu je moja otázka. Je to málo? Mne to tiež prišlo ako žobráčina, kebyže by každý deň tam boli 2 hodinky, za týždeň by mali 15 e.
5€ na hodinu by bolo take primerane. A zisti si co maju robit, nie ze budu nosiť tažké veci a podobne. Su vo vývoji.
Žobracina, zdieractvo, vychcanstvo je slabé slovo.
5 eur je za pomocné práce primerane, ak ste na dedine.
Aj sused prišiel s ponukou 1,5 eur na hodinu, neviem si predstaviť ze dá viac peňazí najme nie 3 násobok, pri takom jeho zmyslani bude aj vyplacenie problém a náročnosť prác veľmi neprimeraná. Nepustila by som deti takto zameranemu susedovi. To si ho mala ako matka rovno otočiť vo dverách s takou sumou.
my v robote hladame brigadnika, nevieme najst 5eur/ hod hrube, BA
stoji pri kopirke a robi cely cas monkey job, skenuje dokumenty.....
takze 1,5 eura he výsmech. druha vec je to, ze chalani maju malo rokov, brigadu len tak nenajdu
@michaelam2 vsak nech si zavola firmu a uvidi ten ucet za hodiny prace 😀 Je fakt, ze nezijem na Slovensku a tu je 20 eur v hrubom na stavbe malo, Ale pre mna su to tazke prace, clovek tam ide do rizika a teda nenechat to primerane zaplatit je zderstvo. Tiez si neviem predstavit ten vysledok toho, co ked nebude majitel spokojny…
Za euro na hodinu som brigadovala pred 20timi rokmi v terne a uz aj vtedy ta suma bola oproti inym brigadam nizka.
Ten čo už má 15 môže kľudne brigádovať v Tesco, ale len v pokladni môže a tam bolo tuším 4,80 € na hodinu, keď brigádovala susedovcov dcéra. Chodila zväčša piatky poobede, soboty, nedeľe a bola veľmi spokojná. Okrem toho získala pracovné návyky, zistila, že peniaze sa len tak nerozhadzuju, lebo nerastú v kvetináči. Sused nech zdvihne sumu, inak nech zháňa brigádnikov inde.

Je to extremne zdieranie 🙈 ja by som ich tam nepustila makat ani keby chceli.