Je bozkávanie v trinástich rokoch normálne?
ahojte.. môj syn, ktorý bude mať v júli 13 rokov sa mi zdôveril, že sa dnes 1x bozkával s frajerkou... tak naozaj.. jazykom... nie je to príliš skoro?? či to je už taká doba?? vôbec neviem čo mu mám na to povedať.. bojím sa že raz dva prejdú k iným veciam a to sa mi teda už vôbec nepáči.... viem, že zákazom nič nedocielim... ani nechcem kričať alebo čo, lebo nabudúce mi nič nepovie.. čo si o tom myslíte??
ďakujem
..od jazyka v ústach to pôjde pomaly ďalej .. hormóny..
V 13. rokoch mi to veru ani nenapadlo, až tak
15 + no ale doba pokročila, žial.
Jasne, ze je to ok.
Mne príde hlavne pekné že sa ti takto dokázal zdôveriť. Určite sa zachovaj hlavne tak, aby si uňho nezradila jeho dôveru. Bola by to škoda 🙂 Asi by som mu povedala niečo v zmysle že si nevedela narýchlo ako zareagovať, ale že si naozaj rada že sa ti s tým zdôveril, keďže je to preňho jedno z tých "poprvé" ktoré si ešte v živote zažije.
asi som divna, mam 40... a uz 6taci sme sa frajerovali, a ano 7maci aj bozkavali. Ja by som bola celkom rada , ze sa k takemu niecomu "priznal" 🙂)
prijmi to ako fakt. porieš s ním sexuálnu výchovu....
čo iné.
buď rada, že ti dôveruje a nepokaz to.
V 13 som aj ja mala prvu pusu .. ale na to ostatne by som ani nepomyslela .. skus sa so synom porozprávať.. sú ešte pod zakonom... kolko rokov ma jeho frajerka ?
Vôbec to nie je skoro. Len mu vysvetli aj tie iné veci a že na ne má ešte čas.
Skoro ? Ty kde zijes 😃
Kricat na neho ? Chudak , ze sa Ti vobec priznal.
Bud rada ze Ti to povedal
Rozumiem ti. Mala som ziacky, ktore uz na ZS riesili, ci nie su tehotne... Podakuj synovi za uprimnost a vysvetli mu, ako to vidis ty. Ja vediem deti k tomu, ze sex patri manzelom a nikomu inemu. Mame od Boha danu prirodzenu hanblivost, ale su sposoby, ako sa tej hanblivosti lahko zbavime a urobime to, co by sme inak neurobili. Bozkavanie jazykom je jednym z prostriedkov, ako mozog vysiela telu signaly, aby sa zbavilo hanblivosti a pokracovalo v cinnosti, ktore vedie k intimnemu spojeniu. Preto taketo bozkavanie patri do manzelstva. Ak si chcu dvaja ludia este pred uzavretim manzelstva vyjadrit naklonnost, mozu tak urobit drzanim sa za ruky, bozkom na lice, ale hlavne sa treba vela spoznavat a rozpravat. Spolocne sa smiat, robit spolu bezne veci - umyvat a utierat riady, urobit nakup, vyvencit psa...
Očividne ťa syn ľúbi a dôveruje ti, keďže ti v pubertálnom veku hovorí o prvých bozkoch ☺️
@januska12323 fakt si myslite že to nie je skoro😱,mám 13 a skoro 16 ročného a ešte žiadne dievčatá nespomenuli.Este sú to deti!
ja som si dala prvu ozajstbu pusu ako 13 a pol rocna pred 24rokmi. za mna normalne... len teda prebrala.by som s nim vztahy sexualitu hranice a de facto aj,zakonnost tehotenstvo vsetko
@kakakina to ze ti to nespomenuli neznamená že nič take neriešia ;)
Si super mamina,povedal ti to 👍
@maja22 a kde maju utierat tie riady ked spolocnu domacnost nemozu zdielat?
@kakakina oni spomenúť nemuseli ale decká na druhom stupni už mávajú frajerky a frajerov, bolo to tak pred x rokmi a je to tak aj teraz.
je uzasne, ze Ti to povedal ❤️
v 13r nie je vobec skoro,
nie su to deti, su to teens, mladí dospelí.
Pokiaľ to rodičia berú tak, že je úplne v pohode bozkávanie, frajeri, frajerky, atď...dokonca, vraj už aj neskoro....ešte u len 12,13-ročných detí, tak sa nečudujme, že to ako normálne berú aj tie deti.
@simona92101 neziju na ulici. Raz v jednej domacnosti, raz v druhej... Ci rodicia nechcu vediet, s kym sa ich potomok deli o svoje city?
Mne to síce príde skoro, ale zároveň aj ako nič neobvyklé..
Ja som mala na výške spolužiačku, ktorá mala sex v 13r.. áno, pre matku hrozna predstava...
a nie, nebola zo znevýhodneného prostredia, ani rozvratenej rodiny. Vyštudovala, vydala sa, žije ..
@luccija Vediem svoje deti, ze za svoje ciny si musia niest zodpovednost. Mozem im radit, povedat svoj nazor, ale nemozem za nich zit ich zivot. Mozem sa modlit, aby ich Boh naviedol na spravnu cestu. Moj diel zodpovednosti je ukazat im, ako maju zit. Svojim slovom a prikladom. Ked dospeju, zodpovednost pada na nich. A lubit ich budem vzdy, nech uz v zivote urobia cokolvek.
@maja22 píšeš, že tvoje deti dodržiavajú Desatoro.
Vieš, že kniha Tory, kde sa nachádza Desatoro povoľuje sobáš u muža nad 14 rokov a u ženy nad 12 rokov? 🙂
Tento vek sa považuje za dospelosť. V danom veku začínajú Izraeliti predčítat zvitky v chrámoch a získavajú povinnosti dospelých.
@lenkakravcova super postreh. A?

to nemusi nic znamenat, aj ja som sa prvykrat bozkavala s chlapcov v 13tich ale nic viac sa hooooodne dlho este nedialo.....