icon

Je bozkávanie v trinástich rokoch normálne?

10. jún 2024

ahojte.. môj syn, ktorý bude mať v júli 13 rokov sa mi zdôveril, že sa dnes 1x bozkával s frajerkou... tak naozaj.. jazykom... nie je to príliš skoro?? či to je už taká doba?? vôbec neviem čo mu mám na to povedať.. bojím sa že raz dva prejdú k iným veciam a to sa mi teda už vôbec nepáči.... viem, že zákazom nič nedocielim... ani nechcem kričať alebo čo, lebo nabudúce mi nič nepovie.. čo si o tom myslíte??
ďakujem

Strana
z2
tamvtme
10. jún 2024

to nemusi nic znamenat, aj ja som sa prvykrat bozkavala s chlapcov v 13tich ale nic viac sa hooooodne dlho este nedialo.....

lenqua_12325
10. jún 2024

..od jazyka v ústach to pôjde pomaly ďalej .. hormóny..
V 13. rokoch mi to veru ani nenapadlo, až tak
15 + no ale doba pokročila, žial.

veronikaszabova
10. jún 2024

Jasne, ze je to ok.

katariiinkaa
10. jún 2024

Mne príde hlavne pekné že sa ti takto dokázal zdôveriť. Určite sa zachovaj hlavne tak, aby si uňho nezradila jeho dôveru. Bola by to škoda 🙂 Asi by som mu povedala niečo v zmysle že si nevedela narýchlo ako zareagovať, ale že si naozaj rada že sa ti s tým zdôveril, keďže je to preňho jedno z tých "poprvé" ktoré si ešte v živote zažije.

simca06022011
10. jún 2024

asi som divna, mam 40... a uz 6taci sme sa frajerovali, a ano 7maci aj bozkavali. Ja by som bola celkom rada , ze sa k takemu niecomu "priznal" 🙂)

mondolina
10. jún 2024

prijmi to ako fakt. porieš s ním sexuálnu výchovu....
čo iné.
buď rada, že ti dôveruje a nepokaz to.

dadka1997
10. jún 2024

V 13 som aj ja mala prvu pusu .. ale na to ostatne by som ani nepomyslela .. skus sa so synom porozprávať.. sú ešte pod zakonom... kolko rokov ma jeho frajerka ?

januska12323
10. jún 2024

Vôbec to nie je skoro. Len mu vysvetli aj tie iné veci a že na ne má ešte čas.

ivik4
10. jún 2024

Skoro ? Ty kde zijes 😃
Kricat na neho ? Chudak , ze sa Ti vobec priznal.
Bud rada ze Ti to povedal

maja22
10. jún 2024

Rozumiem ti. Mala som ziacky, ktore uz na ZS riesili, ci nie su tehotne... Podakuj synovi za uprimnost a vysvetli mu, ako to vidis ty. Ja vediem deti k tomu, ze sex patri manzelom a nikomu inemu. Mame od Boha danu prirodzenu hanblivost, ale su sposoby, ako sa tej hanblivosti lahko zbavime a urobime to, co by sme inak neurobili. Bozkavanie jazykom je jednym z prostriedkov, ako mozog vysiela telu signaly, aby sa zbavilo hanblivosti a pokracovalo v cinnosti, ktore vedie k intimnemu spojeniu. Preto taketo bozkavanie patri do manzelstva. Ak si chcu dvaja ludia este pred uzavretim manzelstva vyjadrit naklonnost, mozu tak urobit drzanim sa za ruky, bozkom na lice, ale hlavne sa treba vela spoznavat a rozpravat. Spolocne sa smiat, robit spolu bezne veci - umyvat a utierat riady, urobit nakup, vyvencit psa...

lulu8491
10. jún 2024

Očividne ťa syn ľúbi a dôveruje ti, keďže ti v pubertálnom veku hovorí o prvých bozkoch ☺️

kakakina
10. jún 2024

@januska12323 fakt si myslite že to nie je skoro😱,mám 13 a skoro 16 ročného a ešte žiadne dievčatá nespomenuli.Este sú to deti!

juliet86
10. jún 2024

ja som si dala prvu ozajstbu pusu ako 13 a pol rocna pred 24rokmi. za mna normalne... len teda prebrala.by som s nim vztahy sexualitu hranice a de facto aj,zakonnost tehotenstvo vsetko

mondolina
10. jún 2024

@kakakina
nie každý je rovnaký.

mondolina
10. jún 2024

@maja22
tvoje deti ako budú riešiť "výčitky svedomia" keď skúsia jazýčkovú pred manželstvom? 🙈nebodaj sex.

maja22
10. jún 2024

@mondolina Moje deti su vedene k tomu, aby dodrziavali Desatoro. A vedia, ze ked dusu zrania hriechom, maju to olutovat a vyznat vo sviatosti zmierenia.

bonboniera
10. jún 2024

@kakakina to ze ti to nespomenuli neznamená že nič take neriešia ;)

bobaas
10. jún 2024

Si super mamina,povedal ti to 👍

simona92101
10. jún 2024

@maja22 a kde maju utierat tie riady ked spolocnu domacnost nemozu zdielat?

januska12323
10. jún 2024

@kakakina oni spomenúť nemuseli ale decká na druhom stupni už mávajú frajerky a frajerov, bolo to tak pred x rokmi a je to tak aj teraz.

lucik194
10. jún 2024

je uzasne, ze Ti to povedal ❤️

v 13r nie je vobec skoro,
nie su to deti, su to teens, mladí dospelí.

viera77
10. jún 2024

Pokiaľ to rodičia berú tak, že je úplne v pohode bozkávanie, frajeri, frajerky, atď...dokonca, vraj už aj neskoro....ešte u len 12,13-ročných detí, tak sa nečudujme, že to ako normálne berú aj tie deti.

maja22
10. jún 2024

@simona92101 neziju na ulici. Raz v jednej domacnosti, raz v druhej... Ci rodicia nechcu vediet, s kym sa ich potomok deli o svoje city?

maja22
10. jún 2024

@viera77 presne. Ja som s mojim teraz uz muzom chodila rok, ked sme si dovolili vyskusat tento bozk, mala som viac ako 20 rokov...

beronsche
10. jún 2024

@viera77 rozmýšľam, čo by si urobila, keby to bolo tvoje dieťa. Zavrela ho pod zámku?

luccija
10. jún 2024

@maja22 čo spravíš, ak sa tvoje deti k tomu postavia inak?
Autorka 13 r sa mi zdá skoro asi som konzervatívna.Ale výborne, že sa Ti zdôveril.Dievcata skor dospievajú aj vyhľadávajú intimitu

beronsche
10. jún 2024

Mne to síce príde skoro, ale zároveň aj ako nič neobvyklé..
Ja som mala na výške spolužiačku, ktorá mala sex v 13r.. áno, pre matku hrozna predstava...
a nie, nebola zo znevýhodneného prostredia, ani rozvratenej rodiny. Vyštudovala, vydala sa, žije ..

maja22
10. jún 2024

@luccija Vediem svoje deti, ze za svoje ciny si musia niest zodpovednost. Mozem im radit, povedat svoj nazor, ale nemozem za nich zit ich zivot. Mozem sa modlit, aby ich Boh naviedol na spravnu cestu. Moj diel zodpovednosti je ukazat im, ako maju zit. Svojim slovom a prikladom. Ked dospeju, zodpovednost pada na nich. A lubit ich budem vzdy, nech uz v zivote urobia cokolvek.

lenkakravcova
10. jún 2024

@maja22 píšeš, že tvoje deti dodržiavajú Desatoro.
Vieš, že kniha Tory, kde sa nachádza Desatoro povoľuje sobáš u muža nad 14 rokov a u ženy nad 12 rokov? 🙂
Tento vek sa považuje za dospelosť. V danom veku začínajú Izraeliti predčítat zvitky v chrámoch a získavajú povinnosti dospelých.

maja22
10. jún 2024

@lenkakravcova super postreh. A?

Strana
z2