Je deviatačka pripravená na vzťah s maturantom?
Som staromódna?:D aj ja som mala samozrejme zaujem o chalanov v jej veku. Ale to bolo take nevinne. Tu ide o ziacku, ktora zacala uz v osmej triede vyrazne chodievat von s chlapcami. Behom roka ich vystriedala 3. Teraz sa spoznala so starším chalanom, ktory ju uz vozi na aute zo skoly skoro kazdy den. Vidim, ze je dcéra velmi namyslená, nakoľko maju o nu chlapci zaujem. Je to veľmi pekne dievca, ale mam strach, ze je toto velmi skoro. Skusala som sa s nou o tom rozprávať, ale ona hovori, ze preháňam. Dost sa zacala vyzyvavo obliekat, kratke saty, maluje sa uz od osmicky. Inak sa uci vyborne, ale taketo chodenie s chlapcami sa mi moc nepaci. Zijem s nou sama, jej otec zije v Bratislave a viac menej posiela len vyzivne. Dcera tam chodieva k nemu. Muz vychovava nevlastnu dceru v jej veku s novou partnerkou a ona teda mi pride oproti mojrj este uplne ako dieta.
@sisska96 no určite lepšie ako tehotná v tomto veku
@janickacrazy Nemusí byť hneď tehotná, lebo má sex, existujú aj iné ochrany
Ona má 15 a on 19. Tak nejak. To sú 4 roky. Veď to je normálny rozdiel medzi mužom a ženou .
Ja som bola mlada este nedavno, tak poviem z vlastnej skusenosti
Ak nemali este styk, pride to uz velmi skoro. Mladi chalani na baby velmi tlacia, samozrejme sa chcu chvalit pred kamosmi atd... dcera urcite neodmietne, bude si chciet zachovat tento "imidz", ktory popisujes
Moja rada. Zober ju cim skor ku gynekologovi. Nasadye antikoncepciu. Mlady chalan nebude chciet pouzivat gumu a spoliehat sa na maturanta asi tiez nechces. Ja som velmi vdacna svojej mame, ze sme to spravili rovnako, lebo inak by som dnes uz mala tych deti asi viac a dobabrany zivot urcite. VIEM, vieme to vsetci, ze ta antika neni dobre riesenie, ale tu ine riesenie nie je. Ak nezakrocis, budes vidiet... bude neskoro a dcera mozno ani nedostuduje popripade si nestihne uzit mlady zivot a bude na to trpiet cely zvysok zivota. Nechaj tych par rokov kym sa vyblazni pod antikoncepciou, potom nech si vysadi ked dostane rozum...
To k tomu, ine asi nezmenis. Ak bude sa stretavas s chalanmi proste sa s nimi bude stretavat tak ci tak. Je v puberte a je to uplne normalne, aj te oblecenia. My, uz dospeli to vidime inak a krutime hlavou. Aj my sme boli svojske v tom veku... nechaj ju zit, len zabezpec pre nu istotu aby z tohto blazniveho odbobia vyviazla s nedolamanymi kridlami a aby vyzrel mozog dostatocne na to, aby si zacala sama uvedomovat veci... nestrasim ale u mna to bolo mozno okolo 23. Vekovu hranicu 18 rokov by som v momente posunula.
Prezi to v zdravi, vela sil
@orini V 15-tich rokoch už antikoncepciu, lebo čo ak niečo? Veď je to ešte len dieťa na ZŠ. Takéto zmýšľanie a hlavne riešenie (na všetko predsa existuje tabletka) mi hlava jednoducho neberie a ani svojej dcére nebudem HAK predkladať ako úplnú samozrejmosť, keďže sama viem, koľko škody môžu umelé hormóny v ešte tak mladom, ale aj dospelom tele ženy narobiť.
Dúfam, že berie antikoncepciu a je zaočkovana na hpv?, čo si myslíš, že ináč robievaju dospelý chalan a ona 15 ročná to je hádam jasne, že nehrajú karty, na 1000% spolu spali a za ďalšie keby mám rozdrapenu dcéru hneď ju územnim, dieťa je také ako jej dovolí rodič, tiež maľovať sa ako kraslica na základke neuznávam, byť moja dcéra dam ju do poriadku
@orini ja skor hovorim o tom, ze tu ide o chalana co uz ma auto, peknu babu, urcite vela kamosov a bude chciet byt frajer... tym asi o zdrzanlivosti mozes cele noci rozpravat.... a dievca sa chce pacit a chce mat predsa frajera co uz ma auto a uz bude v kolektive za dospelu, bude chciet vyhoviet chlapcovi...
Ja len hovorim o tom, ze mladi rozmyslaju inak ako my a nerozmyslaju este racionalne. Hovorim o vacsine. Nech si kazdy spravi ako chce 🤷♀️ ja som napisala svoj nazor prepac
Velmi nevhodne.
Tiež si myslím, že HAK je v tomto prípade dobrý nápad
@sisska96 A potom v tridsiatke plačú a píšu "snažilkám" , lebo nemôžu po dlhých rokoch otehotnieť...(ináč ten termín "snažilky" ma irituje až do bezvedomia)
@mandarinka555 Presne tak. Vôbec im nenapadne že viacerím spôsobuje neplodnosť , trombózu a kooooopec problémov..... hlavne keď to berie roky ako lentilky.... biznis lekarstva. Potom platia nemalé peniaze za umelé oplodnenie.🙈
Baby tak ja som brala od 16-19 a potom som v 28. a 32. rokoch otehotnela bez problémov hneď ako som chcela. Takže zas také kritické to nebude. Nemusí to brat 15 rokov, ale teraz aspoň také tri by mohla… alebo koľko bude mať vzťah
Môj príbeh je podobný tvojej dcére, mala som 14 rokov keď som spoznala 18 ročného chlapca. Bola som na jeho stužkovej, chodili sme na koncerty, von atď. Ten chalan je mojím mužom ( 35 rokov, ja 31 rokov) a od vtedy sme stále spolu, máme dcérku 2,5 ročnú a ďalšie bábo na ceste. Prešli sme si spolu mnohým dobrým , zlým ale vždy nás to len posilnilo 😊 Boli sme vždy zodpovední, spoľahliví, vždy som sa dobre učila a mám vysokú školu. Tak držím Vám a dcére palce.
@sisska96 mysliš že by to pomohlo podľa mna nie je to taký vek s nami museli rodičia prežiť tak musia aj rodičia teraz prežiť pubertu svojich deti.
Nie, nie je to normálne. Je to choré. Ten chalan ju chce len na jednu vec.
Aj keby bol mladší, nie je záruka, že nebude vyžadovať sex. Úplne bežné je, že už 15-16r chalani chodia s babami kvôli sexu a keď k tomu nedôjde po pár mesiacoch, tak sa s ňou rozídu. Bohužiaľ.

@zazka666 no zas v 15 sa napchávať HAK, ďakujem pekne, rovná cesta k zdravotným problémom