icon

Je lyžiarsky výcvik povinný?

lolobriadok
30. nov 2022

Ahojte baby. Mám otázočku. Syn mi doniesol domov súhlas na lyžiarsky vycvik. Ale ja som povedala že nejde a on nechce ísť. Lenže na druhý deň prišiel s tím že je to povinné a ak nepôjde bude mať z telesnej zhoršenú známku.Viete mi poradiť či je to naozaj povinné? Ďakujem za pomoc.

maminkasisa
30. nov 2022

Vsetko je o peniazoch.... nasi doplacali 120 eur za ubytko, vystroj mali svoju. Kto nemal dalsich 60 eur za pozicanie. Plus sme ich museli doviest a odviest. A to bola dotacia. Vela deti neslo koli financiam

jaroe
30. nov 2022

@pribinak dotácia 150, doplatok rodiča 250. Stále to môže byť pre veľa rodín dosť....

pribinak
30. nov 2022

@jaroe píšem niekde že si to mizu dovoliť všetky rodiny?

Toto je off topic, moja skúsenosť je, že najviac placu takí, ktorí nemajú problém minut mesačne aj 100e na cigy či alkohol, ale dať peniaze na lyžiarsky to nie, radšej sa rozkrikovat

Ešte raz opakujem, že toto je off topic a autorky sa to netýka

miskakyska
30. nov 2022

@jaroe vieš ako to chodí..tie čo do toho prd vidia a netýka sa ich to,si to predstavujú,ako Hurvinek válku.. ako túto ☝️ vsadepritomna arogantná najmúdrejšia z najmúdrejších

mandzula
Autor odpoveď zmazal
zafir01
30. nov 2022

@adkamladka napr, keď som šla do školy ja (pred 25 rokmi) šli všetci okrem mňa ( bolo mi zo veľmi ľúto. Naši povedali, že sú to zbytocne vyhodené oeniaze.
A keďže som s rade rodičov, a tieto veci intenzívne riešime, tak za našu školu viem povedať, že naozaj idu všetci siedmaci, výnimkou je, ak má žiak zdravotný problém. Ako som písala, u nás sa neplatí nič... Lyžiarsjy mávali naše deti za 150 - 25p eur.. Tento rok za 325 sa našiel iný hotel a stredisko. Časť platí štát a ostatné dopláca rada rodičov. Rodič zabezpečí oblečenie a financie na požičanie lyží, alebo si požičajú tu od niekoho

dennkka
30. nov 2022

Syn na gympli mal povinný, bol celý nešťastný, že musel ísť, ale nedalo sa z toho vyvliecť. Nešli len tí, čo boli oslobodení z TV.

stvura
Odpoveď bola odstránená
maminkasisa
30. nov 2022

Vsetko zavisi od skoly. U nas, syn v skole v prirode dotacia od statu, doplacali sme 70 eur + dovoz a odvoz do hotela. Dcera, ina skola bez dotacie platili sme 110 eur, nic viac, iny hotel, este aj odvoz zabezpecila skola. Cize rozdiely poriadne

pribinak
30. nov 2022

@stvura sedíš si na vedeni? Ja nikde nepíšem že lyžiarsky je pre všetkých. Ak mam finančne problemy, tam priorita nie je lyžiarsky
Mamička vo finančnej tiesni nebude riešiť lyžiarsky

stvura
Odpoveď bola odstránená
sendy1977
30. nov 2022

@lolobriadok čo ja viem tak na strednej škole je to povinné. Teda kde chodil brat a neskôr syn. Na tej škole, bol vždy zadarmo. Dokonca škola mala aj vlastné lyže. Brat nechcel ísť, ale nikomu z školy to nepovedal a v pondelok miesto lyžiarskeho išiel k lekárke, že ho bolí hrdlo, hlava a mal v noci teplotu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
pribinak
30. nov 2022

@stvura prečo by sa nenaučili lyžovať? Nikto nečaká že budú jazdiť ako vlhova, ale kopec zjazdit aspoň pluhom sa naučia

adkamladka
30. nov 2022

@zafir01 to je dobre, ze chcu ist vsetci ziaci, to znanena aj, ze je dobry kolektiv. 👍

mandzula
30. nov 2022

@sendy1977 v piatok sme mali rodicko o lyziarskom (gympel), povinny nie je, nemozu sa ho zucastnit ziaci oslobodeni od TV.

stvura
Odpoveď bola odstránená
pribinak
30. nov 2022

@stvura nechcem sa s tebou doťahovať, nebavi ma to. Ale poznám kopec deti ktoré 1x stali na lyžiach na lyžiarskom zo školy a za 5 dni sa naučili pekne zjazdit kopec. Žiadny pretekári, ale v pohode pluhom zišli dole

Ako deckom som chodila s našimi na lyžiarske, obaja ucitelia, aj 3-4x za rok s ich žiakmi

Nepodcenivala by som decka, tie nie sú mentálne tak nastavené ako 40 roční. Ale viem si predstaviť že rodičia ich dokazu dokonale otráviť a znechutiť

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sendy1977
30. nov 2022

@mandzula áno, žiaci ktorí sú oslobodení z TV nešli. Syn na gymnáziu mal aj povinný plavecky. Ty čo nechceli chodiť museli mať "papier" od lekára

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
30. nov 2022

@pribinak presne tak.moja dcera napriklad.kex je dobry instruktor,nauci sa.zacinala ako zaciatocnik prvy den a na konci tyzdna davala stredne tazke zjazdovky

mandzula
30. nov 2022

@sendy1977 u nas nebol povinny ani plavecky.

zuzinabila
30. nov 2022

@stvura vystroj sme pozicali za 30 eur v pozicovni komplet od hlavy po lyze🙂na tyzden.a to sme vtedy byvali v Bratislave.cca 4 roky dozadu

pribinak
30. nov 2022

@zuzinabila presne, dobrý inštruktor nadchne a to je základ

6mia6
30. nov 2022

U nás tiež povedali, že je povinný. Ja som rada. Neviem ako to dopadne, dúfam že prídu vsetci zdraví. Sama si pamätám nás lyžiarsky, iba sme dochádzali ale spomíname doteraz čo všetko sme zažili, povystrajali. 2 roky sedeli doma tak teraz konečne došlo aj na nich.

andrejka1974
30. nov 2022

@lolobriadok určite nie je povinný ,vždy bol dobrovoľný u nás mohla ísť dcera je siedmacka,ale tento rok pôjdu deviataci pretože nemohli ísť počas korony takže ak nechce ísť určite sa nájde náhrada

zazalienka
30. nov 2022

Môj syn tiež nejde .. nechce ísť, ja viem prečo, on vie prečo.. nie je to nič voči škole ani spolužiakom .. proste nechce ísť , bude sa učiť v škole .. peniaze nie sú problém, aj keď doba je aká je.. neriešim to, nútiť ho nebudem .. ja som začala lyžovať ako 18 ročná, odvtedy lyžujem, naučila ma kamoška , syn stal na lyžiach, ale nejak ho to moc neoslovilo.. ideme na chatu, povedal že tam si to chce zopakovať .. keď sa bude chcieť naučiť, naučí sa ..

stvura
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
1. dec 2022

Môj najstarší syn je este len piatak, vie že bude lyziarsky a sam mi povedal že on proste už ísť nechce má takéto zájazdy.. bol v škole v prírode minulý rok, aj sa mu páčilo ale vraví že už proste nechce ísť.. neviem úplne čo sa mu nepáčilo, nepovedal to presne ale nechce.. v škole má také normálne vzťahy pokiaľ viem.. ja si myslím že deti treba rešpektovať keď sa takto vyjadria.. teda uvidím ako zmení názor, síce sa lyžiarskeho bojím lebo ja sama nemám dobre spomienky, ale nevravela som to nikdy deťom samozrejme a v takýchto výletoch keby chceli ísť ich podporujem..

len toľko chcela povedať do diskusie, že dieťa môže mať takyto názor aj bez toho aby ho ovplyvňoval.rodic..