Je matematika v 9. ročníku ťažšia ako v 8. ročníku?
Ahojte
Chcela som sa spýtať či je matematika v 9.ročníku tažšia ako v 8.ročníku.
V tomto roku na koncoročnom vysvedčení som mala z matematiky 4-ku a učiteľka mi povedala že matematika je v 9-ine ťažšia ako v 8-mičke.
A bojím sa tej matematiky, pretože nechcem v 9-ine (na "finále") prepadnúť.
Ja dám do matiky maximum ale fakt sa toho obávam.
Nedá sa v CPPaP vybaviť že by som mala neklasifikovanú známku a iba slovné hodnotenie (Absolvoval) ?
Vopred ďakujem za odpoveď.
@betulinka1 No neviem, byt ucitelkou, urcite by som odmietla doucovat vlastnych ziakov za peniaze. Je to konflikt zaujmov. Naozaj si neviem predstavit situaciu, keby ziak, ktoreho som za peniaze doucovala, aj tak nesplnil ocakavane standardy a musela by som ho nechat opakovat rocnik.
@maafr ahoj trz syn skoncil 9.rocnik, a ano 9. rocnik je fakt narocny co sa tyka matematiky, to som sa aj ja uz chytala za hlavu o co v tej matike ide.. 8.rocnik bola ovela lahsia podla mna. ale zvladnes to synak mal 2ku a to sa ucil sam.
@darinaslay chytala za hlavu? Keď si ty chodila na ZŠ, bolo učiva omnoho viac a učitelia náročnejší.
Celky v M9 sú: Mocniny a odmocniny, Pytagorova veta, Lineárne rovnice, Lin. nerovnice, Telesá, Funkcie, Štatistika.... NOVÉ učivo až do mája, ako písala letfenixa. Na opakovanie nie je na hodinách zvyčajne čas, robíme doučovanie (krúžok). To isté učivo + goniometria, mocninové vzorce, ... ani nie tak dávno muselo byť odučené za ŠTYRI roky (ZŠ končila ôsmym ročníkom). Goniometria atď sa prestala učiť v deviatke cca v roku 2011/2012.
@letfenixa urcite, ked ja som chodila do skoly tak sme polovicku toho co nase deti preberaju trz nemali. ty si asi este chodila do skoly pred 10 rokmi, ja nie :D
@darinaslay 🙂 učebnice Šedivý a kol... sú cca od roku 1997 ... Všetko učivo, čo sa učia dnešné deti (aj učivo navyše) sme MALI.... Ale je pravda, že istá p. uč. povedala "Toto nebudem s nimi preberať, aj tak sa to nenaučia!" (Učivo určuje štát, nie učiteľ.)
@darinaslay už 20 rokov matematiku učím, viem to posúdiť lepšie ako ty.
@letfenixa deti ta musia milovat
@darinaslay presne!
@tamaraburiova A vy vôbec viete akú mám poruchu ?
Pozerala som si podmienky a spĺňam kritériá na prijatie.
Berú tam žiakov s ľahkým stupňom integrácie a mne učiteľka povedala že ja mám ľahký stupeň.
A vy už posudzujete hneď pretože:
1.Nepýtala som sa na to či "otočia ihneď moju prihlášku naspäť na to som sa absolútne nepýtala.
2. Pýtala som sa či je matematika v 9.ročníku ťažšia ako v 8.ročníku a či môžem dostávať iba slovné hodnotenie.
A ak ste nepochopili že sa tu bavíme o tejto veci tak radšej ani nepíšte.
PS: Neposudzujte že mi otočia hneď prihlášku naspäť keď ani neviete ktorých žiakov s akými poruchami berú, a akú mám poruchu.
Touto správou vám nenadávam len ZDORAZŇUJEM že dopredu posudzujete.
ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE
Učiteľka nemá kompetencie na posúdenie tvojej poruchy, na to sú iní odborníci. Ona musí len rešpektovať ich záver.
Ahoj. Pracujem v poradni. Neviem akú máš diagnózu a či si integrovaná na základe tejto diagnózy, na matematiku by si mohla mať vypracovaný IVP, pokiaľ by závažnosť tvojej poruchy tomu nasvedčovala, ale nepamätám si, že by som niekomu niekedy (aj ťažšie formy dyskalkulie) odporúčala neklasifikovať.
Zachytila som, že chceš ísť na zdravotnícku strednú školu. Pokiaľ mi je známe, zdravotnícka je jediná škola, kde integrovaných žiakov neprijímajú (mali sme také prípady) ALE je viacero možností - zrušiť integráciu v 9 ročníku, vyžiadať posudok od poradne, ktorý by sa priložil k prihláške (písala som taký), kde nevidia prekážky v štúdiu na zdravotníckej škole. Neviem odkiaľ si, pokiaľ daná škola na ktorú sa hlásiš nemá v podmienkach, že integrovaných žiakov neprijíma, nepotrebuješ riešiť vyššie uvedené spôsoby.
Držím palce 🙂
@tamaraburiova To odkiaľ vy viete ?
Rozprávala som sa o tom s učiteľkou, povedala mi že mňa môžu zobrať aj s tou diagnózou ktorú mám.
Ale asi ste nepochopili čo som vám napísala v správe
Veľa záleží na konkrétnej diagnóze a poruche, kvôli ktorej je nastavený individuálny študijný plán. V práci máme aj deti, ktoré napriek integrácii boli prijaté na gympel a aj tam majú individuálny plán . To sa nedá povedať všeobecne že integrovaného žiaka na žiadnu strednú nezoberu.
@tamaraburiova pracujete v školstve? Pretože to čo píšete, nie je pravda.
@tamaraburiova VIETE ČO RADŠEJ NA TÚTO DISKUSIU ANI NIČ NEPÍŠTE !!!
A ZREJME NEVIETE ČÍTAŤ.
JA SOM SA PÝTALA NA UPLNE NIEČO INÉ AKO O TOM ČO STE ZAČALI ROZPRÁVAŤ VY!!!
A NIE NEPOCHOPILI, PRETOŽE SOM SA PÝTALA NA ÚPLNE NIEČO INÉ AKO VY STE ZAČALI TOČIŤ.
VY PRACUJETE V ŠKOLSTVE ŽE TAKÉTO VECI VIETE !?!?
ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE!!!!!!!!!!

@ivka225 bezne sa to robi. Nie je to nic neetické hlavne pri detoch, ktore maju problem pri uceni.