Je možné vylúčenie zo školy po anonymnej sťažnosti?
Dcéra chodí na strednú školu a stala sa taká nemilávec. Zastupoval im na telesnej učiteľ, ktorý dievčatá uráža, plieska ich po zadku, alebo hokejkou po chrbáte. (stalo sa to už viac krát) No a dcéra so spolužiačkami napísali anonym do schránky v škole, že čo sa im stáva na telesnej. Tento učiteľ sa to dozvedel, nejako to odniesla moja dcéra, nakoľko spolužiačky sa k tomu báli priznať, keďže vrieskal po nich a teraz nám prišlo predvolanie do školy. Čo z toho môže byť? Môžu dcéru vylúčiť zo školy?
Hajzel 🤮
@nela82 ale je uplne jedno ci jej ty ja alebo hocikto na mk verime. Dostala tu rady k veci, je na autorke a dotknutych ako sa k tomu postavia.
@janababana Áno,v tomto s tebou súhlasím.
No mňa len zaráža to,že niekto anonymne napíše takýto príspevok a hneď tu každá jedna by pomaly ukamenovala učiteľa,pritom nikto nevie aka je pravda.
@janababana Áno,v tomto s tebou súhlasím.
No mňa len zaráža to,že niekto anonymne napíše takýto príspevok a hneď tu každá jedna by pomaly ukamenovala učiteľa,pritom nikto nevie aka je pravda.
@nela82 lebo to su emocie…
Zalezi, aku ma ucitel "doveru vedenia". Skola si nebude robit problemy... co? Pride o ucitela? A kto bude ucit?
Ta situacia je strasna.
Ale moze sa stat, ze sa nic nezmeni.
Este mozno telku zavolat....mozno. Nevieme "kontakty"
držím palce a potom sa ozvi ako ste dopadli, či sa škola k tomu postavila čelom.
O vylucenie zo skoly by sa mal bat ten ucitel, nie deti, ktore obtazuje! Keby moje dieta pleskol po zadku ucitel, tak ma na krku tresne oznamenie... A keby ju znasilnil tak co? Pojdes sa mu ospravedlnit? Alebo ako rozmyslaju tieto matky?
Dievčatá, tak situácia je taká, že niektorá z dievčat, ktoré boli pri písaní toho listu ho odfotila a dala na snapchat. Tak to je problém a vlastne chcú to riešiť zníženou známkou zo správania. 😠 Čiže nakoniec dievčatá majú mať problém, nie učiteľ. Uvidím ako to bude pokračovať, ale nenechám to tak.
Urcite si ber na to pravnika.
Toto je nonsens, tak podstatná vec a príčina sa nerieši, ale, že to niekto odfotil to áno?!
Kontaktuj školskú inšpekciu okamžite. V tejto fáze by som do toho zapojila aj médiá.
Kristínka K. sa toho s radosťou ujme.
Este ti dam dobru radu, ak budu aj ostatne dievcata popierat skutok, odvolaj sa na to, ze obete tyrania/obtazovanua casto kryju pachatela, kriminalny psychologovia to dokonca povazuju za doveryhodne spravanie obete. Tie deti ho kryju zo strachu, ale ked pocitia, ze su v bezpeci, povedia pravdu.
Tiez by som oslovila pravnika, vopred.
Tak toto by som veru len tak nenechala. Zlodej kričí, chyťte zlodeja. Otras.
Určite to tak nenechaj, spojila by som sa s ďalšími rodičmi a sla aj na políciu. Riešila som niečo podobné na ZŠ, dcéra mala vtedy 14 ci 15, a tiež sa to snazila riaditeľka posunúť na ne, že prečo nosia roztrhané rifle a podobné poznámky typu ze by si mali zvyknúť, to sa im ešte x krát stane, že ich chlap chytí za rit.. No mala som dosť.
Určite to tak nenechaj, spojila by som sa s ďalšími rodičmi a sla aj na políciu. Riešila som niečo podobné na ZŠ, dcéra mala vtedy 14 ci 15, a tiež sa to snazila riaditeľka posunúť na ne, že prečo nosia roztrhané rifle a podobné poznámky typu ze by si mali zvyknúť, to sa im ešte x krát stane, že ich chlap chytí za rit.. No mala som dosť.
@kvetka22 otrasné.
Môžu dostať zníženú známku zo správania?
Teoreticky áno, ale len v týchto prípadoch:
ak škola považuje zverejnenie listu mimo vnútorného systému školy za porušenie školského poriadku,
ak bol obsah zdieľaný s cieľom zosmiešniť alebo šíriť paniku.
Ale NIE za to, že napísali list samotný.
Naopak – ak list poukazuje na závažné podozrenie zo strany učiteľa, škola je POVINNÁ to preveriť a chrániť žiakov pred akoukoľvek odvetou.
Pekne cez víkend napísať oficiálnu sťažnosť na pána učiteľa. Aj sa skúste rodičia nejako zorganizovať. Takéto veci nenechavať na deti. Ani na tieto väčšie.
@kvetka22 preboha
Dievčatá, tak situácia je taká, že niektorá z dievčat, ktoré boli pri písaní toho listu ho odfotila a dala na snapchat. Tak to je problém a vlastne chcú to riešiť zníženou známkou zo správania. 😠 Čiže nakoniec dievčatá majú mať problém, nie učiteľ. Uvidím ako to bude pokračovať, ale nenechám to tak.
@autor no, logicke to je. Nakolko pospinili jeho povest bez dokazu. Takze, aj chapem postoj tej skoly a ucitela (samozrejme si ho nezastavam). A neverim, ze skola nevedela o nevhodnom spravani toho ucitela. Ale neviem, ci mate nejake dokazy k jeho spravaniu. Jedine, zeby sa spojilo viacej ziacok, popripade oslovit aj starsich - ktori su uz mimo skoly a nemusia sa bat dosledkov.
Nie, ale musíte žiadať vedenie školy o prešetrenie správania sa učiteľa. Ak budú neochotní, treba podať trestné oznámenie z dôvodu sexuálneho obťažovania.
Autorka, pohlo sa to niekam ?
Autorka, pohlo sa to niekam ?
@livsi pohlo, dcére chcú dat 3 zo spravania a podmienečne vylúčenie zo školy, údajne za to, že to zverejnila na sociálnych sieťach, čo vôbec nieje pravda. Učiteľa kryjú, toho vôbec neriešia. Dala som to na inšpekciu a dcéru beriem odtiaľ.
No parada. Dobre si sa rozhodla. Este aj TO na ucitela by som podala.
cize opat je problem, ze niekto nieco nahral a nie to co nahral...hanba...tie slovenske skoly by sa mali ale rychlo prebudit...
raz tu bol podobny prispevok- mama dievcata povedala tej skupine uč.a rš v skole, ze ona poda trest. oznam. na dotycneho za sex. obtazovanie, a rychlo boli vylieceni aj zo zhorš. znamky zo spravania aj z potenc.vyluc. zo skoly...
Ja, ze sa za tie roky nieco zmenilo, za 23 rokov sa na Slovensku nic nezmenilo, ale ze nic. Ako keby som videla seba vtedy. Ucitela kryli a mne chceli spravit zo zivota peklo. Nastastie sa to vecou nahody otocilo. Ako urcite daj dceru odtial prec, ked to ide tak proste prec.
Dobre rozhodnutie 👍
Je mi z nich na grc. Tá riaditeľka by bola vhodná do slovenskej politiky. Prúser zakryje menším pruserom tak ,že ho nafúknuté do obrovských rozmerov.
Jasné poznám niečo podobné.
Učiteľ nás furt okukaval. Raz mal zlý deň tak mi pred všetkými vynadal. Keby mal mať také decko ako ja tak ho radšej spláchne do záchoda.
Povedala som to triednej. Tá ,že on to tak určite nemyslel.
Myslel! Bola to zakladka , druhý stupeň. Deti sa mi smiali.
Po rokoch mi moja mladšia sestra povedala ako ju furt porovnával so mnou. Sama od seba dospela k tomu,že som sa mu v tom období páčila.
Inak keď sme končili deviatku tak si so mnou naschvál potykal .
Teraz keby to urobí môjmu decku tak ho ženiem kade tade.

@janababana a možno preto netreba hneď všetkému veriť...Moja známa chcela dostať manžela z domu,vymysleli plán s vlastnou dcérou.Vraj ju zneužíval.Skoncil v base.No nikdy sa jej nedotkol.Neskor sa priznala.Taketo "veci" sa ťažko dokazujú.Velmi ťažko.A tento anonymný príspevok je písaný zvláštnym opisom.Tolko k tomu.Hlavne nech to vyšetria.
Keby to bola moja dcéra,idem a riešim daného učiteľa.
Žiadne také,že dcéra to vie,sama si to poriesi...haló ooo
A určite báť sa ci mi vylúčia dcéru zo skoly???Za co???Sama ju preradim!Čiže autorke neverím,respektíve jej dcére.
@nela82 ale je uplne jedno ci jej ty ja alebo hocikto na mk verime. Dostala tu rady k veci, je na autorke a dotknutych ako sa k tomu postavia.