icon

Je podľa vás dvojka zlá známka?

31. okt 2021

Je podľa Vás 2ka zlá známka? Dcéra (11 rokov) dostala z matematiky dvojku a spravila som cirkus keďže sa to učila nie je možné že dostane 2ku. Veľmi som na ňu nahnevaná. Ale manžel a každý vlastne doma hovorí že preháňam ale záleží mi na jej budúcnosti iba. Učiteľke som hneď písala kedy si to môže opraviť ale nesúhlasí vraj 2ka nie je dôvod na opravu 🤬

didi2102
31. okt 2021

Ja som mala takú mamu,vždy som mala samé 1,ak som dostala napr 2,mama chcela nech si to hneď opravíme,že prečo 2,mala som pocit že nikdy ma nepochválil a akobyjej nestačilo,hrozne chcela aby som išla na.medicinu a nešla som na truc,naschvál ... Prečo nemá 1? Lebo stačí jedno číslo a máš 2, aj s 2 môže byť úspešná ,ja som skončila ako učiteľka 😄 dodnes to mama nevie prezit
2 je skoro 1,ber to optimisticky,povedz dcére že ťa to mrzí

20erika07
31. okt 2021

Tema podla mna vymyslena

babalenka
31. okt 2021

Si riadna trúba za dvojku toto riešiť?by som sa hanbila ako pes a ešte to riešiť s učiteľkou.U nás za známky sa toľko nekrici a to syn vie aj trojku doniesť domov .Na tvoja m mieste sa ospravedlňujem aj dcére aj u učiteľke.Robit cirkus za dvojku.Ty nerobis chyby ? Keď dáku spravíš tak dcére radšej ani nepovec aby nezalovala tvojmu zamestnávateľovi .Nechápem takýchto premudreLych rodičov.Kebyze donesie štvorku päťku ale dvojku? Si sa asi s koňom zrazila

alexandra2010
31. okt 2021

nemala by is sa cez dceru realizovat. Ona je in a osoba a osobnost ako Ty. sprevadzaj ju do dospelosti, ine netreba.

Ale vyzera mozno naozaj na vtip, na spestrenie nasej nudnej nedele.

benit
31. okt 2021

Prehanas to. Ako ucitelka by som ti napisala , ze polrok nekonci a urcite este pisomky budu a moze ukazat, ze to vie lepsie. Tiez mam jednu mamicku, co mi takto pokazdej pisomke pise. Vzdy vedia, ze pisomka bude. Ma cas sa pripravit. Hadam mu nezadam este dalsi termin aj s konkretnymi otazkami. Mam pocit, ze to ocakava. A hned by to mohlo byt aj vypracovane🤣. Dvojka je dobra znamka a z jednej dvojky jej znamku neuzavrie a svet sa urcite neruti.
Vzdy lepsiemat doma sťastneho dvojkara ako nestastneho vystresovaneho jednotkara.
Spomen si vzdy, ze najuspesnejsi v zivote su trojkari.😜

bikarbona
31. okt 2021

Ani v reálnom živote nie je nič na 100% a na VŠ sú ľudia niekedy radi, že prejdú. Dievča bude úspešné, keď sa naučí nestresovať.

autor
31. okt 2021

@pandorra áno, mala som jednotky iba.

To že vám nezáleží na tom aby Vaše dieťa bolo úspešné tak je mi jedno ja som som chcela len zistiť. Samozrejme dištančné vyučovanie tiež poškodilo keďže sa naučila toľko ako keď bola v škole to predpokladám že na pisomkach odpisovala. Nebola som s ňou vtedy keďže nechcela aby som tam bola a mali byť samí v izbe.

Dcéra je 5cka takže už je to vážne. To nie je prvý stupeň trz ide o jej budúcnosť uz

autor
31. okt 2021

@20erika07 prečo by mala byť. Vidíš že sú tu viaceré takéto

momusik
31. okt 2021

@20erika07 nemusi byt,mala som spoluziacky ktore plakali ked dostali dvojku

ivik4
31. okt 2021

To ze dostaala 2 ku neznamena ze tvoje dieta nebude uspesne a ze ine dieta nemoze byt uspesne bez samych 1tiek tiez !!!!!! Jak by som Ti plesla normalne 😡 fuj grc

anabel2341
31. okt 2021

Moja mamina toto somnou robila do 7 ročníka dostala som 2jku a začala namna kričať prečo som dostala 2jku (bola som najlepšia žiačka v triede) ja som každý deň plakala bála som sa vždy čo dostanem s diktátu s písomky nespavala som nejedla som a dokonca som sa kvôli tomu aj rezala !! Nakoniec to pochopila keď zistila ako sa kvôli tomu trápim a 8 a 9 ročníku má nehala dychat moja mladšia sestra dnes donesie domov 5ku a snaží sa jej vysvetlit učivo aby ho nabudúce chápala ;)

sulejmanka
31. okt 2021

Si hysterka a chudák dieťa. A okrem toho si neskutočne drzá písať učiteľke o opravu

miskamicha
31. okt 2021

Tymto spravanim dozenies svoje dieta na psychiatriu

lucka_ke
31. okt 2021

keďže je už na 2. stupni, prestaň písať učiteľom a riešiť známky za dieťa, nechaj ju, nech sa snaží sama, max. jej doma vysvetli čomu nerozumie a nestrápňuj ju
môj má počas roka aj jednotky aj dvojky a na vysvedčení mal dvojku z matiky len raz, väčšinou sa mu podarilo to dotiahnuť na jednotku, ale najdôležitejšie je, že tej matike rozumie, rieši semináre, chodí na pytagoriády a olympiády čiže to chápe a to je podstatné pre život, áno aj priemer známok je dôležitý, ale nie je to koniec sveta ak bude mať dvojku

heleninamama
31. okt 2021

Ja Ťa chápem, tiež som nepoznala iné známky ako 1 a mám dodnes vysoké nároky na seba aj na svoje deti. Ale základ je, aby učivo chápala a učila sa systematicky. Ak urobí malú chybu z nepozornosti, roztržitosti... s tým sa dá žiť. A urobí aj prijímačky na 8-ročné gymnázium. Zrejme Ti o to ide, keďže je v 5tej triede. Bystrých detí, ktoré sú zároveň aj vedené s pravidelnému učeniu a vynikajúcim výsledkom, nie je veľa. Rovnako mnohým deťom chýbajú ambície a chuť byť najlepším, lebo dnes stačí na všetko priemer, tak ju ďalej podporuj, ale nezdeptaj.

simca06022011
31. okt 2021

Prehanas. Chuda dieta...
A prestan jej robit hanbu v skole, nevolaj učiteľka ak nejde o zivot. Dôležité je ako sa dieta v tom uceni, ucive a vsetkom citi, či ho to baví atd. Takto dozenies dieta akurat tam k tomu, ze bude mat nervy zo skoly, zo známok, z teba...

elizabet173
31. okt 2021

to si kde zobrala, že jednotkár musí byť aj úspešný? Môj partner má spolužiaka, ktorý mal v lepšom prípade na ZŠ dvojky, v horšom trojky, štvorky, má stolársku dielňu, v pohode si robí svoje bez stresov, zarobí super, lebo je pedant, sú dlhé čakacie doby, keď od neho niečo chceš. Či pre teba málo? Lepšie vystresovaný manažér, s infarktom ešte pred 40? Vieš, čo ti ešte napíšem? Keby som ešte raz chodila do školy, uspokojila by som sa s trojkami, jednotky mi nezaručili vôbec nič. Ani dobré miesto, ani dobrý plat. K všetkému som sa musela dopracovať sama, stálym štúdiom, prácou. A poznám slečnu, ktorá vyskočila z okna, lebo bola mamou tlačená do samých jednotiek a keďže v ten deň dostala dvojku, aj trojku, tak to nezvládla. Našťastie to dopadlo celkom dobre, len zlomeninou, no mohla skončiť na vozíčku, alebo tu nemusela byť vôbec. Sorry, ale skutočne nie si kompletná.

domka222
31. okt 2021

Zaujímalo by ma tvoje vyjadrenie na komentár
@jankapepe 😃
Pani jednotkárka, daj ho prečítať dcére 😂, tiež ťa nepochváli

didi2102
31. okt 2021

Ak je dcéra v 5rocniku,ja ako učiteľka na 2.stupni ti poviem že pre deti je to najhorší procnik,prechádzajú na iný systém,už ich každý predmet učí niekto iný,každý predmet má iné pravidlá,to nieje prvý stupeň kde ich učiteľka pozná,že napr mala dcéra blbý deň,ten učiteľ keď je s nimi 1hodinu nevie aké dieťa bolo na prvej hodine a aké je každú hodinu,vacsinou aj super žiaci sa pohoršila alebo majú problém,učivo sa preberá rýchlejšie , uvoľní sa aspoň prvý polrok,povzbud ju povedz že aj 2na druhom stupni je super ,buď dobrou matkou nie furiou

faustinocka
31. okt 2021

Ozaj toto riešiť?🤦🏼‍♀️😂😂nemusí byť pedantnka, môže niečo popliesť ….🤦🏼‍♀️😂jasne v pohode, keby dostane 4 tak čo?🤣

sissy27
31. okt 2021

Mňa by zaujímalo, kam si to s tými tvojimi čistými jednotkami na zš dotiahla, teda okrem miestenky na psychiatriu, kam podľa tvojho úvodného príspevku celkom určite patríš. A keď sa pozriem na tvoju žalostnú štylizáciu príspevkov a absenciu interpunkčných znamienok, tak tvojej báchorke o samých jednotkách absolútne neverím. Jedine, že si medzičasom úplne osprostela a potom sme zase na začiatku, že načo ti boli samé jednotky na ZŠ? 🤷‍♀️😂

sara07
31. okt 2021

za mna nie , nie je to normálne lebo ty nie si normálna v mojom pojímaní situácie , si hysterka čo vyvádza pre kravinu zamysli sa nad sebou
aj ty máš 101% prácu a v živote si nedostala 2 ?
aj ked sa to učila mohla urobiť chybu, možno tie chyby urobila aj preto lebo je pod tvojím tlakom lebo MUSI musí mat 1 a je to jej buducnost a musí lebo ty chceš jej buducnost
hallooo a kde je tam ona tvoja dcera, ked budeš takto tlačit a toto predvadzat pubertu nedáš , proste sa ti vzoprie a to sa ti len nebude páčit pokial je teda nezlomiš a len pasivne prijme aby bol klud a bola si spokojna čo chceš ale to potlačíš všetko v nej jej vlastné
je smutné že píšeš uč aby si to opravila ? 2? neblbni

miriam_s
31. okt 2021

Úspešní ľudia sú tí, ktorí dokážu prijať aj neúspech, poučiť sa z neho a posunúť sa ďalej. Ty svoju dcéru vedieš k tomu že iba 100% výhra je akceptovateľná a pri menšom neúspechu sa bude rúcať lebo nebude schopná spracovať že vybrali niekoho iného, že má druhé miesto atď... Nebude schopná čeliť konkurencii lebo bude naučená byť vždy jednotkarka, a keď príde niekto kto jej bude konkurovať, bude úplne hotová, lebo nebude zvyknutá na toto.

Jedna dvojka v piatom ročníku z nej neurobí neúspešnú. Práve naopak... Ber do úvahy že veľa sa zmenilo pre ňu prechodom na druhý stupeň. Musí si zvyknúť na nových učiteľov, nové predmety, je to prísnejšie ako na prvom stupni. Prvý polrok je ozaj taký prechodový, treba ju skôr podporiť a usmerniť a nie týrať tvojimi hystériami. A hlavne - úspešní ľudia sú psychicky silní a odolní - ty svojej dcére akurát tak podkopávaš sebavedomie a docieliš že bude mať otrasené sebavedomie a labilnú psychiku. Ak toto je tvoj cieľ, len tak ďalej.... 👏👏👏 Len mi je ľúto tej malej ...

h2
31. okt 2021

Neverím, že toto nie je vymyslená téma na rozpútanie vášní. Autorka, ak sa nudíš, choď robiť niečo užitočné!

sara07
31. okt 2021

@elizabet173 presne toto som šla ešte napísat , zo zš najuspešnejší žiak ked to zoberiem meritkom kolko kto ma aku životnu uroven a prachy je 4 čo zo sj ledva preliezol , mal dys ale to sa vtedy nediagnostikovalo, je elektrikár a ano tiež je pedant na pracu ale stoji si za nou

domka222
31. okt 2021

@sissy27 ona myslela asi iné jednotky, v podprde 😂

kosnicka
31. okt 2021

Ja hovorim detom, znamka je iba cislo. Dolezite su vedomosti deti. Zo skusenosti viem, ze niektori dvojkari maju lepsie vedomosti ako namemorovani jednotkari. Bohuzial, v niektorych pripadoch su nabifleni jednotkari uplne nepouzitelni v beznom zivote. Sice vie povedat poucku presne do detailu, ale ked to ma preniest do bezneho zivota je strateny. Mas urcite sikovnu dceru a jedna dvojka nic neznamena. Ani keby dostala dalsiu. A tym, ze si na nu nakricala, mohlo sposobit to, ze sa bude odteraz skoly bat, bat sa predmetu, bat sa ucitela a nakoniec sa bat aj vlastnej mamy. Ja by som znamky v skolach zrusila, zbytocne stresuju deti a aj rodicov.

sara07
31. okt 2021

@kosnicka žial proti znamkam zrušeniu su hlavne učitelia, pretože nie su naučeny okrem sukormnych škôl pár pisat takéto hodnotenie, bolo to v plane ale museli to stiahnut

hipuska
31. okt 2021

Už bolo popísané dosť. Človek sa musí naučiť prijať v živote aj ine neúspechy. Taká 2 jka je nič. Takto ju učíš, že nič iné ako "dokonalosť" nie je prípustné. A keď dostane 3jku tak čo? Alebo keď niečo iné sa stane v živote? Nezoberú ju na školu, ktorú jej TY vyberieš? Pôjde sa obesiť, lebo to nebude vedieť prijať. A túto dvojku si bude tvoja dcéra pamätať do konca života. Ale nikto iný. Nikde nebude, ani na vysvedčení. A bojovať za 5 cku? Nechaj ju dýchať. Keď pojde na pohovor, budeš jako matka volať, prečo ju nezobrali? Tvoja dcéra sa ti zachvilu odcudzi. Ale, predpokladám, že ty si pevne rozhodnutá, že konas správne. Takže, zbytočne ti vôbec čokoľvek písať.

klip0
31. okt 2021

Na toto ani nemám slov, to je strašne... Človek by si myslel, že naozaj niekto taký ako ty neexistuje, ale potom číta toto.... Chúďa dieťa, je mi jej ľúto. Zamysli sa nad sebou a ospravedln sa jej. Takto smerujes k tomu, že ťa raz bude neznášať