Je podľa vás dvojka zlá známka?
Je podľa Vás 2ka zlá známka? Dcéra (11 rokov) dostala z matematiky dvojku a spravila som cirkus keďže sa to učila nie je možné že dostane 2ku. Veľmi som na ňu nahnevaná. Ale manžel a každý vlastne doma hovorí že preháňam ale záleží mi na jej budúcnosti iba. Učiteľke som hneď písala kedy si to môže opraviť ale nesúhlasí vraj 2ka nie je dôvod na opravu 🤬
@h2 sú takí ľudia, spolužiačka za každú 2 a horsie dostala bitku. Bohužiaľ prázdne hlavy ti ľudia
Odhliadnuc od toho, že mám pri mnohých témach v poslednej dobe pocit, že musia byť vymyslené… Veľakrát si vyčítam, že nie som “matka nad vecou”, pokiaľ ide o mnohé veci (typu: robia si zle, nepočúvajú sa, starší sa začal odúvať), ale som mega šťastná, že majú vo mne oporu a povzbudenie od začiatku, že sa učia pre seba, pre vedomosti a školák vie, že ak bude zlá známka, nemusí sa báť prísť domov. Paradoxne, učí sa výborne a hoci sa mu často nechce, zaberie pre svoju vlastnú motiváciu, nie materské očakávania. To by som priala aj tebe ako mame, aby si pochopila…
A nezvyknem upozorňovať na pravopis ani gramatiku, ale keďže si mala samé jednotky, ako píšeš, a máš očakávania na dcéru, aké máš, by bolo možno vhodné začať najskôr u seba. Nikto nie je dokonalý a keď už to čaká od dieťaťa, mal by mu ísť príkladom - aj vo vedomostiach či pravopise…
Ale ostanem pri tom, že v poslednej dobe majú takéto témy na koni plus mínus podobný štýl písania a tak verím, že od reality sú dosť ďaleko 🙏
Vieš čo jej spôsobujes?? Totálne ju deptas a stresujes. Nechcela by som ťa v žiadnom prípade za matku, nech si inak akokoľvek dobrá na svoju dcéru. Toto je podľa mňa druh psychického týrania. A vôbec si to neospravedlňuj tým, ze ti záleží na jej budúcnosti, pretože tu jej nezabezpečia ani 3 vysoké školy, ak si to myslis, veľmi sa mýliš. Keď bude šikovná a priebojna, uchytí sa aj bez tých pre teba dôležitych jednotiek ale to by si ako dospelá žena už mohla vedieť.
tak nám autorka prezrať tvoju náplň práce, keď si mala v škole len jednotky, dúfam, že prinajlepšom si aspoň chirurg čo transplantuje srdce MUDr. a pár titulov ešte za menom????
A vieš o tom koľko detských samovrážd je kvôli známkam a stresu z reakcie rodiča že ? Ty chces aby bola dcéra úspešná, alebo aby mala pocit, že musí byť dokonalá? A ak nebude tak je zle. Lebo tvoj prístup je taký, že skôr chces aby mala dcéra veľmi veľké problémy. Nechápem ako niekto môže ubližovať svojmu dieťaťu
Pred pár dňami som to tu písala do nejakej témy, ale patrí to aj sem. Ako mi kamoška učiteľka povedala, problémom nie sú dnešné deti, ale ich premotivovaní rodičia🤷♀️.
Za 2ku robis toto? Pamatam si, z rodicovskeho domu,sme nali susedu. Rodicia ju deptali tolko za znamky,ze v 15 skocila z okna. Doteraz kriva a mozu byr radi,ze prezila. Pri synovi sa uz poucili a bolo im potom uz jedno,ze nosi 4ky.
Známka je len číslo. Je to subjektívne hodnotenie učiteľa q pramálo hovorí o tom kto je tvoja dcéra a co dokáže. Ja nemám dokončenu VS co je dnes už nepredstavitelne. A predsa sa mam dobre. Bavili ma jazyky aj sa mi ľahko učili. Dostala som sa do IT firmy mam prácu kt ma baví a je veľmi dobre zaplatená. A to som mala aj 3 z fyziky. A 5 z hudobnej. Nik nie je dokonalý väčšinu času venujeme u detí tomu co im nejde. Nech sú priemerni v tom co im nejde a to na čo majú talent to len preletime a necháme tak. To co ich baví tomu venujeme najmenej času. Pritom v tom by mohli v budúcnosti vynikat a reálne sa živit tým co majú radi. Predstav si ze raz tvoja dcéra bude samostatná a z domu pôjde s tým ze nevie čomu sa chce venovať lebo všetko jej nadiktovala mama. Bude mat na seba mega nároky v každej oblasti no nik na svete nie je dokonalý a príde aj zlyhanie. Ak je táto 2ka zlyhanie aký obraz si ona o sebe vytvorí? Ako ju učíš zvládať chyby? Ako si bude vážiť samu seba? Pravdepodobne bude celý život bojovať s tým aby tlačila na výkon a bola naj no to jej sotva prinesie šťastie. A hoci bude dobra nikdy nebude so sebou spokojná. Prehodnot to. Známky sú iba obyčajne čísla dôležité je co ma rada a co chce ona. Všetko podstatne sa naučí skôr by som sa zamerala na to naučiť ju zvládať prehry a fungovať v živote.
V piataku je to vážne? Waaw...potom sa nečudujem že deti skáču z okien keď majú takych rodicov 🤦
@jankapepe písala som to rýchlo takže čiarky neriešila som. Pani dokonalá 😀 ja som školu skončila kdežto, niektorým dámam tu by trebalo si zopakovať učivo 😀
@domka222 dcéra sa učí takže nemá čas na MK😀
Okrem toho zo slovenčiny exceluje ja vravím o matematike 😒
Moj syn je druhak a nosi mi 2ky z matematiky uz teraz. Co mam po nom za to vrieskat? V 1.rocniku uz ma vysvedcku z matiky 2ku. A uci sa chudatko ,ucim sa s nim,proste tomu nechape a ja ho deptat za to nebudem nikdy. Ja som o nic lepsia nebola. A nastastie ma moji rodicia za znamky nedeptali
Ja som bola takáto istá.Ale sama na seba ak som nebodaj dostala 2 tak som aj plakávala.Zase mojim rodičom to bolo na saláme.Mama sa len zo mňa smiala.Ale ostalo mi to 😀 Do dnešného dňa som perfekcionista
ako sorko, ale ja som mala na ZŠ aj SŠ aj trojky na vysvedčení a teraz normálne študujem na VŠ a som popri škole aj zamestnaná a stíham. Som inteligentná, ale odmietala som zabíjať čas predmetmi, ktoré pre mňa nemali zmysel. Z matiky som mala jednotky, lebo som sa ju chystala študovať. Z fyziky 2 alebo 3, lebo som ju nemala rada a nezáležalo mi na nej.
Je jedno, aké ma známky. Záleží len na tom, či má veci, ktoré ju bavia a ktoré jej idú. Ak nie, tak by som riešila to, nie jej známky. Známka zo základnej školy je tá najmenej podstatná vec na svete.
Jedine co tymto dosiahnes je to, ze dieta sa bude bat doniest zlu znamku, bude v strese a aj ked bude naucene, tak bude robit hlupe chyby zo stresu a nakoniec nedonesie dvojku ale stvorku. A co potom?
No povedz, co si ty s tymi samymi 1 dosiahla? Si generalnou sekretarkou OSN ci aspon prezidentkou? Znamka neznamena uspech v zivote. Znamka nie je tak dolezita ako vztah k dietatu a psychicka pohoda.
Pevné dúfam že táto téma je iba vymyslená lebo v opačnom prípade chudák dieťa 😱
Dobre si premysli ako zareaguješ najbližšie lebo už nejedno dieťa spáchalo samovraždu zo strachu pred rodičmi kvôli známkam. Keď príde s trojkou tak čo? Rovno ju zabiješ?
Ty by si si zasluzila jednu poza ucho. Takto so mnou zaobchadzala moja mamka. Bila ma za dvojku. Doteraz mam z toho traumu a to preslo uz takmer 30 rokov. Dvojka je super znamka aj pre velmi sikovneho ziaka.
Ak autorka pise pravdu, tak je ziarivym prikladom toho, ze napriek samym jednotkam je hlupa a moze sa aj o zem zadkom hodit, nepomoze jej to.
Boh ochraňuj deti a učiteľov od takých rodičov ako ty.
V dnešnej dobe je úspech, ak z dieťaťa vyrastie šťastný človek bez depresií, úzkosti a iných mentálnych porúch. Spravte si láskavosť a buďte podporujúca matka. Vysoká škola úspech a šťastie nezaručí.
My sme mali v triede jednu ktora plakala ked dostala raz za pol roka dvojku. Skoncila pri pokladni v lidli ( tym nechcem povedat ze predavac je zle platena praca, ale mala na viac) . Ja keby nemam najlepsie kamosky sprtky tak prepadnem z matiky a z chemie. Vsetko mi davali odpisovat.Nie preto,ze by som bola leniva ale preto ze som tomu nikdy nerozumela. Z inych predmetov som mala 1ky a na 1ky som aj zmaturovala a mam vlastnu prevadzku,podnikam a som sebe pani.Kopec ludi so zlymi znamkami sa ma ovela lepsie v zivote nez Ti co mali same 1.Tvoju dceru teraz deprimujes a karhas ale neskor co. Donutis ju ist na VS podla tvojich predstav ? To bude uz dospela zena a rozhodne sa sama. Pravdepodobne sa chudatko na to aj vykasle lebo by ju opät cakala doma mater s bicom vo dverach . Strasne
Tak tvoje dieta úspešne urcite nebude pri takejto matke…
To.vazne existujú ľudia čo takto deptaju dieťa kvôli dvojke?!
Moj 4tak sa učí celkom dobre ale fakt ho nevyhresim ani za 4rku z diktátu.. chcem aby ho škola bavila a nechodil tam so strachom..
Si ty vobec normalna???Jasne ze je 2 dobra znamka a ty by si sa mala nad sebou ale ze poriadne zamysliet.

Ty si inak normálna ???? Vieš o tom, že úspech nezáleží od známok? Mala som spolužiačku od hora dole 1 a ani na tu vs čo chcela nespravila 2 roky po sebe prijímačky. Zato tá s 3 hneď. Za dvojku robit dcére takúto sou? Aj keby má hneď 5 tak čo? Svet nespadne. Tebe sa asi nikdy v živote nestalo že sa ti niečo neporadilo🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Chuda dieťa. Aj ja som bola jednotkarka, ale neznamená že som nemala nikdy z písomky aj za 5. Moju dcéru v živote nebudem posudzovať známkami. Ale vieš k zodpovednosti a snahe, pretože to sú dôležité veci a nie nejaká 1 z písomky. Ak nechceš aby tvoja dcéra skončila u psychiatra tak láskavo prestaň, lebo toto neni normálne co robíš😡