Je rozmaznávanie odviezť syna na autoškolu?
Potrebujem druhych skusenosti alebo nazor
Zijeme v obci kde klasika su bezne zakladne veci (potraviny posta,skola ,skolka), 8km je mensie mestecko kde je uz toho trochu viac (nejake centra vlak)a 25km okresne mesto.
Tak ze ked nieco potrebujeme viac menej sa musi ist do mesta ,autobusy su nie prilis caste,som na materskej a mam auto.syn mal vcera autoskolu o 14 hod.o 13hod isiel bus ktory je 13.10na stanici.ma presun asi 15-20min do autoskoly 1km (cely den prsalo sem tam lialo sem tam jemne alebo aj nie) tak ze by tam polhodinu musel cakam kym zacne(mozno vonku neviem ci sa da ist dnu kedze mal jazdu nie teoriu).viezli by ste ho alebo poslali busom? Hodinu a 15minut mala byt jazda stym ze do15.15 mal mat jazdu a o 15.00 mu isiel bus domov.nevedel ze ci ho instruktor pusti skor aby stihol bus.ked nie dalsi isiel 16.30.
Tak ze viac menej to vyzeralo ze ani bus spät nestihne a teda by zase min. hodinu musel cakat.otazka znie vyviezli by ste ho alebo je to zbytocne rozmaznavanie?
@anonym_autor Ako píše vyššie. Ak je na benzín a môžem tak prečo nie..v takýchto prípadoch samozrejme.
Syn ti to celkom pekne zdôvodnil a očividne ho vôbec nevozíš tak prečo by to malo byť rozmaznávanie? Niekto ti vyčítal?
Urobila by som to iste, šla po neho.
Ahoj, len by ma zaujímalo, prečo jazda mala trvať hodinu a 15 minút? Jedna hodina musí trvať 45 minút, ak mu inštruktor dal 2 hodiny naraz, jazda musí trvať hodinu a 30 minút. Nech si dá pozor, aby ho neobabrali o 15 minút na každej jazde.
U mňa by išiel autobusom, keď chodí do autoškoly má cca 17 rokov, taký chalan sa už snáď vie o seba postarať
Odviezla by som
@anonym_autor pre niekoho rozmsznavanie, pre niekoho povinnosť.
Môj názor, že zo syna by neubudlo, keby pol hodinu počkal hoci aj s dáždnikom, a tiež by z neho neubudlo, keby počkal dlhšie na ďalší spoj. V prípade, že by pršalo tak, že sa nedá ani dáždnik otvoriť, nebola by som taká hnusná, že ho tam nechám. Ale pre pár kvapiek by som mu službu nerobila.
Zase...ked urobí vodičak, môže ti to oplatiť.
Ak to má 10 minút busom z vašej obce do mesta kde robí vodičák, mohol by sa inštruktora opýtať, či by sa v rámci jazdy nemohol odviezť domov. Moja kamarátka to tak robila keď chodila na jazdy do mesta a bola z dediny vzdialenej 12 km od toho mesta. Vždy sa potom odviezla domov. Podľa mňa by nemal byť problém.
Dá sa dohodnúť s inštruktorom, že sa odvezie domov vrámci jazdy, takže by som mu hneď toto navrhla, my sme sa vozili navzájom, že ja som napr šla po jednu babu, ona zaviezla mňa domov,... ale teraz by som ho ešte odviezla a nenechala von čakať v daždi.
Každý normálny inštruktor odvezie teenagera domov na konci jazdy keď prší ...moja dcéra sa tak viezla aj keď neprsalo, išli pre ďalšieho čo robí autoškolu a ten ju zviezol domov
Tuto jazdu mal.este na parkovisku
@anonym_autor Ak sa da, odviezla by som. Nie je to stale a v takomto pocasi kazdemu dobre padne, ak nemusi zbytocne moknut.
Pozor na také "vypýta sa skôr". Trvať na riadnom čase, ktorý má na jazdu. A keby lialo, išla by som po neho, nič nenormálne na tom nie je.
@anonym_autor je to hrozné život v takýchto dedinách kde nič nie je a spoje idú málo. Určite by som ho viezla, veď on nemôže za to kde momentálne žije, tak prečo mu to neulahcit.
@anonym_autor veď ho odveziem ak chcem. Mám čas, nemám nič na práci, môžem si to dovoliť tak urobím čo chcem, alebo môžem. Ja by som tiež bola keby po mňa niekto prišiel v takej situácii. Veď to robíš z lásky k blížnemu.
Urcite by som sla po neho. Vybavila si nejake veci v meste, pockala ho hodinku, co mal jazdu a sli by sme domov. Nemyslim, ze je to rozmaznavanie. 🙂
na to, ze mas takeho velkeho syna, si rozhodne znacne obmedzena a nechapem, ako sa toto vobec mozes pytat. ty nemas vlastny rozum? vlastne rozhodnutie si nevies obhajit? pred sebou? pred kym? naco su ti nazory druhych? ty nevies zit sama podla seba? akoze ja uz sa necudujem nicomu na tomto koniku, naozaj. mam strasne PMS, tak pardon my french
Tuto jazdu mal.este na parkovisku
@anonym_autor Tuto jazdu mal este na parkovisku,mozno potom sa to dat bude alebo ho vyvezie aspon na tu zastavku.
Ide o to ze ma 17 je dost pohodlny ,chodit sa mu nechce ale svoje veci si viac menej vybavi sam.tu ide o to cakanie.pri cakani z neho neubudne ale zas ked uz mam tp auto mi je luto aby niekde cakal v dazdi.bezne musim chodit pre muza ked nestihne spoj ze meska vlak a bus uz odide.este do polhodiny si to tam odcaka a neutekam ani pre neho.
Jasna vec ked ze som na materskej tak sa pocita kazde e.a ked aj cas mam tak nie vzdy to sa da pri malej.
Preco mal 1.15 jazdu netusim,autoskolu vybavoval ex.ale predtym co mal jazdu s inym instruktorom ho pustili skor ,teraz ho pustili po 50 min tak skor to pasuje na 45minut
na to, ze mas takeho velkeho syna, si rozhodne znacne obmedzena a nechapem, ako sa toto vobec mozes pytat. ty nemas vlastny rozum? vlastne rozhodnutie si nevies obhajit? pred sebou? pred kym? naco su ti nazory druhych? ty nevies zit sama podla seba? akoze ja uz sa necudujem nicomu na tomto koniku, naozaj. mam strasne PMS, tak pardon my french
@anonym_39654d na co sa zapajas ked nemas co odpovedat k veci?
Ja som ho odviezla pockala po obchodoch a isli sme spolu domov.tak ze ano mam svoj rozum nie som obmedzena.ale teenegera som este nemala a navod mi v porodnici nedali.pytam sa iba zo zaujimavosti ako take veci riesia ma 17 nieje to mimino co treba drzat za rucicku.vie pockat aj si vybavit veci.ved bude mat 18 a je dospely.
v pripade, ze leje, alebo teda dost (neprijemne) prsi, alebo je silny vetrisko, ci mrzne, no proste pocasie take, zeby si psa nevyhnala von, a za predpokladu, ze som doma a mam moznost, tak ano, odviezla. Preco by mal v takom hroznom pocasi niekde postavat, pol hodinu, ci hodinu. A co natom, ze je (takmer) dospely?
nikomu by v takej situacii nebolo prijemne a kazdemu by dobre padlo, keby sa nasla dobra dusa, ktora by ho odviezla na miesto urcenia presne nacas.
Vždy a všade ma rodičia vozili, pokiaľ mohli. Ak by som mala niečo na práci, šiel by busom, ale ak ho môžem odviezť tak prečo by som ho neodviezla? Len preto, aby som si niečo dokazovala? Nevidím dôvod ho nechať ísť busom, ešte k tomu v takom počasí
ak by som mala cas tak kludne, pripadne by som to spravila tak, ze tam pojde busom a spat ho pridem zobrat, ak nemam co cely ten cas robit v meste... ak mam vybavim si nakupy.
vobec by mi nebolo luto, keby mam tp a dieta ide samo, najma ak viem, ze je pohodlne, ziadne vycitky svedomia nemam ked rano vyslem dceru busom a poobede sa vracia a este aj na kruzok zajde medzi tym, pesi. Nohy ma. A chodza jej len prospeje.
ale su rozne situacie.. napr. mne to pride vela zabit pol dna autoskolou a cestovanim a este cakanim... my mame mesto 10km a teda dcera ked nestihne, a nema co orbit hodinu, ideme po nu, alebo jej poslem taxik :D CIZE naozaj, v tomto by som proste minimlane tu jednu cestu dala s nou = tam vie ist, podla rozpisu hodin to stiha, spat uz nestiha = ,musi ist autom.
Jasne že by som ho odviezla. Ja som dospelá už dávno a bežne ma moji rodičia odvezú, dovezú keď potrebujem. Ja zase idem autom odviesť brata aby nemusel chodiť. Ak máme čas tak si vždy takto pomôžeme. Dieťa mám ešte malé, vozím ho teraz a budem ho voziť aj potom.
Mame mesto 15min.autom,bezne vozim deti hore dole,aj najstarsieho na autoskolu,pockam ho tam,ja si zatial nakupim kym on skonci.A ideme este pre jeho kamosku a potom vecer ju este zaveziem domov.A ked som v robote,ide zase muz alebo teda ked sa neda,ide aj autobusom.Neni to ziadne rozmaznavanie.
@anonym_autor Tuto jazdu mal este na parkovisku,mozno potom sa to dat bude alebo ho vyvezie aspon na tu zastavku.
Ide o to ze ma 17 je dost pohodlny ,chodit sa mu nechce ale svoje veci si viac menej vybavi sam.tu ide o to cakanie.pri cakani z neho neubudne ale zas ked uz mam tp auto mi je luto aby niekde cakal v dazdi.bezne musim chodit pre muza ked nestihne spoj ze meska vlak a bus uz odide.este do polhodiny si to tam odcaka a neutekam ani pre neho.
Jasna vec ked ze som na materskej tak sa pocita kazde e.a ked aj cas mam tak nie vzdy to sa da pri malej.
Preco mal 1.15 jazdu netusim,autoskolu vybavoval ex.ale predtym co mal jazdu s inym instruktorom ho pustili skor ,teraz ho pustili po 50 min tak skor to pasuje na 45minut
@anonym_autor Sama píšeš, že syn je pohodlný a ty ho v tom ešte podporuješ.
Horsie to mame s dcerou na tenecne treningy,ale tam mam zase dohodu zo susedou,ze aj malu odvezie na trening,aj jej mala chodi tak idu spolu.Mala este autobusom nevie chodit,teda okrem zo skoly,ale tam ich ide kopec deti spolu naraz.
@anonym_autor Občas ich treba aj rozmaznávať.Myslim,ze synovi bolo jasné,ze má odvoz kvôli zlému počasiu, vie,ze s tým nemôže rátať pravidelne
Ale najstarsieho do skoly veru nevozime,ide pekne od nas vlakom do mesta a odtial zase prestup na dalsi vlak do dalsieho mesta,kde ma skolu.Jedine,ak nam zavola,ze mu je zle,letime po neho do skoly.
A kto akože rieši že to je rozmaznávanie? Ja by som ho odviezla + aj počkala, išli by sme zatiaľ s menším dieťaťom na nákupy

@anonym_autor Pokial mam financie na benzin a neodtrham si od ust a hlavne cas, tak preco by mal ist busom a zmoknut? Idealne sediet v mokrych veciach a zostat chory. 🙉