Je rozmaznávanie odviezť syna na autoškolu?
Potrebujem druhych skusenosti alebo nazor
Zijeme v obci kde klasika su bezne zakladne veci (potraviny posta,skola ,skolka), 8km je mensie mestecko kde je uz toho trochu viac (nejake centra vlak)a 25km okresne mesto.
Tak ze ked nieco potrebujeme viac menej sa musi ist do mesta ,autobusy su nie prilis caste,som na materskej a mam auto.syn mal vcera autoskolu o 14 hod.o 13hod isiel bus ktory je 13.10na stanici.ma presun asi 15-20min do autoskoly 1km (cely den prsalo sem tam lialo sem tam jemne alebo aj nie) tak ze by tam polhodinu musel cakam kym zacne(mozno vonku neviem ci sa da ist dnu kedze mal jazdu nie teoriu).viezli by ste ho alebo poslali busom? Hodinu a 15minut mala byt jazda stym ze do15.15 mal mat jazdu a o 15.00 mu isiel bus domov.nevedel ze ci ho instruktor pusti skor aby stihol bus.ked nie dalsi isiel 16.30.
Tak ze viac menej to vyzeralo ze ani bus spät nestihne a teda by zase min. hodinu musel cakat.otazka znie vyviezli by ste ho alebo je to zbytocne rozmaznavanie?
tiež bývame na dedine, tiež mal teraz syn autoškolu. Štartovali a končili väčšinou na cvičisku, do mesta je to pešo dosť ďaleko takže tiež sme ho zvykli voziť. Niekedy ho inštruktor doviezol ale to bolo len v dňoch kedy nemal autoškolu, prípadne keď bol v lete na brigáde tak išiel po neho, ale gro času sme ho vozili.
Neberiem to ako rozmaznávanie, pokiaľ je možnosť tak ide busom (škola, kino)
Keď budem ja potrebovať odviesť/doviesť tak budem dúfať, že mi to raz vráti 🙂
PS: "hodina" jazdy nemusí trvať vždy len 45 minút alebo 1,5 hodiny. Študenti autoškoly majú teraz čipy kde sa im čas odpočítava, takže záleží na inštruktorovi ako to rozdelí.
@anonym_autor auto mam na jazdenie a nie na to, aby som si ho fotila na instagram, takze ak mam cas, odveziem dceru, chlapa, rodicov, kamosky aj susedov ak treba, kamkolvek. Nechapem, v com je problem a preco sa na to treba pytat cudzich ludi.
@anonym_autor ale hej, vzala by som v takom hnusnom počasí, aj keď neleje. Čo ja viem... Bolo nepríjemne. Nemusíš sa riadiť inými, za mňa univerzálny návod neexistuje, raz sa ti chce, inokedy sa ti nechce, raz stretneš kamoša na zastávke, tak prekecáš polhodinu inokedy nudaaaa zima pochmúrne. Ty zas doma keď si, tak raz máš pohodu, že dá sa, inokedy nevieš kam skôr skočiť, nehľadaj univerzálne riešenie. Raz si ho odviezla, tak už to neanalyzuj. Proste si sa rozhodla, že je to tak správne, tak to bolo správne rozhodnutie.
Mňa aj manžel vozil do autoškoly, hlavne na teóriu, lebo tú sme mali v takom nepríjemnom večernom čase. A to bol pritom v práci a musel odbehnúť.
Nikdy mi nenapadlo, že som teraz rozmaznaná, alebo lenivá. Keď sa dalo, išla som autobusom alebo taxíkom, ale keď mohol, tak ma zobral. Jazdy som si plánovala tak, aby mi vždy dačo išlo, aj tam aj naspäť. Len tá teória bola v nemennom čase. A párkrát som sa jazdou doviezla rovno domov, naspäť to odšoféroval inštruktor. Ale to bolo asi zo dva razy.
To ozaj riešite takúto sprostosť? Keď mi to vyhovuje odveziem, keď nie neodveziem. Aké rozmaznávanie? Keď vás syn bude voziť, kam budete potrebovať tiež to bude rozmaznávanie? Niektorým rodičom slušne hrabe.
@anonym_autor samozrejme, že by som odviezla a aj na neho počkala... Neviem o akom rozmaznávaní môže byť reč🙄
Je ti to zamoc odviesť vlastné dieťa?
Naozaj toto potrebuješ riešiť na MK?
Je irevelantne aké je počasie, ak mám čas idem aj keď svieti slnko, toto sú skutky tvojim detom, rovnako je úplne jedno aký má človek vek či 15 či 40...ak máš čas rob to z lásky k dieťaťu nie je to rozmaznávanie
Mám 20, nemám ešte vlastné auto keďže ho nepotrebujem, ak sa dá vždy ma mama zoberie domov autom alebo ma odnesie kde potrebujem. Neviem nepríde mi to rozmaznávanie, ak ma človek na benzín ma čas alebo to vyhovuje tak prečo nie? Ak mi rodičia povedia že mám ísť autobusom pôjdem lebo sa to inak nedá zariadiť. Na autoškolu ma väčšinou stále mamka nosila vyhodila ma cestou do roboty. Tiež bývame 15 km od mesta a autobusy sú zlé. Ani raz sa nestalo žeby moja mama mala neochotu ma niekam odniesť alebo mi pomôcť. Je môj rodič a vidím že to robí z lásky ku mne. A tiež nie je rada keď niekde moknem, alebo v veľkej zime stojím. Nechce aby som bola chorá atd. A asi ani nikdy nad tým nerozmýšľala žeby ma rozmaznala tým.
Nie je to povinnosť, keďže je dospelý (alebo skoro keďže si robí vodičák), ale je to určite milé gesto, ktoré by mal každý rodič robiť ak má na to finančne a časové možnosti
Ak by som nemala nič dôležité na práci, a viem žeby mala povinnosti potom ešte v škole tak bez problémov by som šla po ňu. Nemyslím si že je to rozmaznávanie. A bolo by mi aj jedno kto si čo druhý myslí. Tiež idem autom aj keď nám bus alebo vlak ak viem že ušetrím hodinu viac casu
Určite by som ho zobrala...my vozime syna na trening aj z treningu aj napriek tomu, ze mu bus ide.máme to len 6km.
Ja ho vozim zakazdym, aj ked neprsi a to byvame asi 3 min autom od mesta, ale teda autobus ide raz za hodinu a ked ma jazdu akurat v nejakom takom termine, ze by musel ist ovela skor busom a potom aj neskor, kludne by sa mohlo stat, ze jednou jazdou zabije 3 hodiny casu a sme pritom naozaj 3-5 minut od mesta. Takze vozim. Ak by som nemohla, tak musi ist sam. Neberiem to ako rozmaznavanie, syn je slusny, dobry, snazivy.
A teraz sa podrz mna včera chcel 70r otec odviesť do obchodu vzdialenom 500m , to je ale rozmaznanost. 🙂
@anonym_autor muž dcéru vozí tam ide busom a, keď má jazdu cez víkend ideme niečo vybaviť a počkáme ju, cez tyzden zostane o hodinu dlhšie v práci a zoberie ju.A čo, keď má 17 r to kvôli tomu musí stáť v daždi, zime na zastávke?Koľko x má môj otec niekam viezol aj v 23 r a žijem viem sa postarať.Ja by som ho išla zobrať, keď mi to príliš nenaruší plany
Jasné, že by som ho odviezla, veď koho iného? Suseda? Odviezla by som ho aj keby mal 30 a ja by som mala čas. Je to tvoje dieťa a pršalo. Nie je o čom.
Predstavme si inú situáciu . Žena nemá vodičák, ušiel jej bus, manžel normálne šoféruje.. vonku leje, príde pre svoju ženu a zavezie ju tam kam potrebuje.. je to rozmaznávanie?
Moje decká normálne cestujú, idú samé bikom keď sa dá, busom keď sa dá.. keď sa nedá tak ich hodím ja, pardon za úprimnosť ale nechápem kde tam je rozmaznávanie..
@anonym_autor
Hlavne nech si syn jazdu naplanuje na taky cas ako to vyhovuje jemu a nie prikyvnut na prvy termin,ktory mu instruktor da.On ma v terminov dost.A nie potom dodatocne rozmyslat,ze joj nevychadza to.....
Ja by som odviezla. Rokmi som sa naučila, že aj keď ľudia moje rozhodnutia ohľadom detí niekedy kritizujú, vo výchove sa spolieham najmä na to, čo cítim vo svojom vnútri. Jednoducho sa riadim tým, čo považujem za správne pre svoje deti.
@anonym_autor za mna to nie je rozmaznávanie. Bezne vozim deti hore dole a ked je taketo pocasie dupľom. Mam rada konfort a nevidim dovod ho nedopriať detom.
a kto ti to vycital vlastne? ze to je rozmaznavanie? za mna normalna vec
a kto ti to vycital vlastne? ze to je rozmaznavanie? za mna normalna vec
@anonym_e3d280 pohadali sme sa s muzom,on bol nazoru ze tu polhodinu pocka a neubudne z neho.pretoze aj on vela krat polhodinu caka na spoj a neutekam hned pre neho .tak je tazka doba ked ze som na rodicaku snazime sa setrit kde sa da tak aj na zbytocnych jazdach.ale ja som si aj tak chcela kupit farbu na vlasy a trochu pochodit a popozerat obchody len tak bez krpatej.len ide o to ze najmensia spala a o takom case sa akurat budi(a je na mna vekmj naviazana) .tak uz do predu bol flustrovany z toho ze sa zobudi a bude mu revat a nebude ju vediet utisit.tak ze tam bol cely problem
A ked ze navod na vychovu som nedostala riadim sa len materinskym citom a ci je spravny alebo nie sa clovek dozvie az po case .Tak som si dovolila napisat na kona a opytat sa aj druhych ako take veci riesia.Len zo zaujimavosti ako to maju inde.
na to, ze mas takeho velkeho syna, si rozhodne znacne obmedzena a nechapem, ako sa toto vobec mozes pytat. ty nemas vlastny rozum? vlastne rozhodnutie si nevies obhajit? pred sebou? pred kym? naco su ti nazory druhych? ty nevies zit sama podla seba? akoze ja uz sa necudujem nicomu na tomto koniku, naozaj. mam strasne PMS, tak pardon my french
@anonym_39654d Ak máš PMS, ventiluj sa inak, bliakaj na domácich,keď ti to dovolia a nenavážaj sa a neurazaj autorku.
@anonym_39654d na co sa zapajas ked nemas co odpovedat k veci?
Ja som ho odviezla pockala po obchodoch a isli sme spolu domov.tak ze ano mam svoj rozum nie som obmedzena.ale teenegera som este nemala a navod mi v porodnici nedali.pytam sa iba zo zaujimavosti ako take veci riesia ma 17 nieje to mimino co treba drzat za rucicku.vie pockat aj si vybavit veci.ved bude mat 18 a je dospely.
@anonym_autor Ja mám tiež 17 ročného a už dospelu dcéru. musíme dávať pozor na to ,aby nevyužívali našu ochotu pomôcť. V tomto prípade prečo ho neodviezt, bola si v obchodoch. Ale aby sa to stále neopakovalo. A presúvať na nich viac zodpovednosti.
Tuto jazdu mal.este na parkovisku
@anonym_autor Je to tvoja vec. Ja učím samostatnosti. A monentálne 15-ročný chodieval na teóriu aj jazdy sám busom. Na skúšky išiel tiež sám, len mi poslal info, že testy spravil a jazdu tiež. Akurát VP pôjdem s ním vybaviť, lebo keďže má len 15, neviem, či môže sám. Je na seba hrdý, že si dokáže povybavovať, zariadiť veci sám. Odmieta vyvážanie.
@anonym_e3d280 pohadali sme sa s muzom,on bol nazoru ze tu polhodinu pocka a neubudne z neho.pretoze aj on vela krat polhodinu caka na spoj a neutekam hned pre neho .tak je tazka doba ked ze som na rodicaku snazime sa setrit kde sa da tak aj na zbytocnych jazdach.ale ja som si aj tak chcela kupit farbu na vlasy a trochu pochodit a popozerat obchody len tak bez krpatej.len ide o to ze najmensia spala a o takom case sa akurat budi(a je na mna vekmj naviazana) .tak uz do predu bol flustrovany z toho ze sa zobudi a bude mu revat a nebude ju vediet utisit.tak ze tam bol cely problem
@anonym_autor napíš hneď, že máš muža nevalného rozumu, ktorý nevie stráviť pár minút s dcérou. Moje dve staršie deti museli zvládnuť najmladšieho, kým som bola týždeň čo týždeň večer na teórii v autoškole. Čo by pán manžel robil, keby si namiesto syna robila ty vodičák alebo mala dáku inú povinnosť a musel by ostať sám s malým dieťaťom?
Ale papuľovať vie…. kks, nemám vodičák, šúpem nohami a nevypyskujem, kto koľko jazdí a či zbytočne alebo nie…
@anonym_autor napíš hneď, že máš muža nevalného rozumu, ktorý nevie stráviť pár minút s dcérou. Moje dve staršie deti museli zvládnuť najmladšieho, kým som bola týždeň čo týždeň večer na teórii v autoškole. Čo by pán manžel robil, keby si namiesto syna robila ty vodičák alebo mala dáku inú povinnosť a musel by ostať sám s malým dieťaťom?
Ale papuľovať vie…. kks, nemám vodičák, šúpem nohami a nevypyskujem, kto koľko jazdí a či zbytočne alebo nie…
@deninka233 on vodicak ma.a chcel ho ist aj on zaniest.len ked ze sme nevedeli kolko bude trvat hodina a podla syna mal mat 1:15 jazdenia tak zas by nestihal bus nazad.tak ze bud by sa tam na neho cakalo alebo by sa islo 2x ale to nebolo iste.podla muza 1:15 jazdu nebude mat a bus bude stihat.co v podstate tak aj bolo ale dopredu clovek nevie.ale ja som si chcela aj tak ist kupit farbu a trochu popozerat po obchodoch.no mala je zvyknuta viac menej nanmna.ale zvykne ju dcera strazit a ked sa zobudi hore ritou tak mi ju prinesie.ale vela krat vydrzi a neplace.tak ze ano zbytocne vyhrotena situacia
Jednoznačne by som ho odviezla, pretože láska je nezistna a nevymerava sa, či mi to vráti alebo nie... Ak môžem, nemam nič iné,nemam šéfa... Ak môžem odveziem, zjednoduší mu to...

Ani by som neriešila, v takom nečase duplom. Mne by tiez dobre padlo keby mam v daždi odvoz, dovoz, zvlášť ked to nie je letný teply dážď. Môj 17rocny mi zato vzdy pekne poďakuje akokeby to bola nejaká výnimočnosť, popritom ho vsade kde mozem , dá sa mi a ked chce odveziem odjakživa, ja to beriem ako samozrejmosť.