Je sexuálna výchova voliteľná na stredných školách?
Dobry den, je tento predmet sexualna vychova iba na strednych skolach a da sa vybrat ci tam dieta chce rodic dat?
Alebo ako to je?
Je to volitelny predmet?
Anonym, myslím,že si túto tému založila len, aby si tu rozduchala vášne. Nemáš žiaden rozumný protiargument. Podľa toho ako čítam o čom zakladateľky tém píšu,tak verím,že je téma sex, vzťahy... veľmi,veľmi potrebná.K téme sexuálna výchova na školách: je to téma, ktorá sa otvára viac-menej opakovane. Nie je to prvý krát. Je to presne taká téma ako zákaz nosenia riflí do škôl alebo zaviesť uniformy na školách.
Ty o čom trepeš? Jeminé ty si proste len protivna a keď nemáš argumenty tak splietas kde čo dokopy 🤣🤣🤣 už chápem. Ja som o Dní ústavy nič nepísala takže nemáš šajn o akých sviatkoch viem alebo neviem a čo to má spoločné so sviatkom tej vašej Márie? Tebe to inak v hlavičke funguje že 😁 a že chodia decká do Vatikánu a nosia posolstva - a čo ja s nimi? 🤣 Ako ateistu má absolútne nezaujímajú vaše náboženské fantasmagorie tak nechápem prečo nás s nimi oblazujete v domnení,že nás to zaujíma?! Popravde ty tak splietas že sa na tie sprostosti nedá ani poriadne reagovať lebo je to nielen mimo tejto témy ale aj mimo logického myslenia 😁
A kľudne si tú tému kde autorka mazála všetky svoje komentáre pozri 😉 pobavis sa
A bolo by fajn keď sa vrátia z toho Vatikánu s posolstvom že sa nemáme nad sebou povysovat aby to aj sami dodržiavali 😜 lebo teda ty nie si dobrý príklad dodržiavania tohto posolstva 😅 inak,prečo do Vatikánu nosia dary? To sa tam majú tak zle v tých zlatých palacoch? Len som sa tak zamyslela 😁
@viestta tak ten Den Ustavy bol sarkazmus, myslim ze ty si ho pochopila, vidim ze podaktori komentujuci nie,
tak v "tom" videu je byvaly minister skolstva, clovek ktory mal uz v minulosti na to priamy dosah,
a zhovara sa tam nie so ziadnymi konspiratormi, ale ludmi
z ktorych jedna ma dokonca problem artikulovat.
Takze naozaj si myslim ze som to tu viackrat predostrela ze niesom volic tej alebo onej strany,
a vlastne Grohling ma pravdu ze toto je na triko Sns este z roku 2008,
K tomu sviatku, preco su cirkevne sviatky statne,
ked uz z tvojho pohladu ako neveriacej su zbytocne,
tak potom pre tie krasne posolstva a fotky hlav statu z Vatikanu.
Mna sa nepytaj preco je to tak,
Aj novy prezident bol na svatej omsi v Sastine na sviatok Sedembolestnej Panny Marie,
Skus smerovat tvoje otazky napriklad na prezidentsky palac.
@mizoko velmi tazko na teba reagovat,
ked si nepochopila to o posolstve o inakosti, ktore prinasaju prezidenti,
Co vysvetlis cloveku co nechape ze Christ-mas su o Christovi.
Spomedzi tych milion tem neviem aku myslis, a ani ma nezaujima a ak si tam niekoho "argumentacne nicila" 🤭 tak ako tu kde necitas s porozumenim, tak si fo viem predstavit.
Mimochodom pisali tu aj neveriaci aj inoveriaci, vyjadrovali sa k temu nie mimo misu, a nenavistlivo,
narozdiel od teba.
Tak sa vratme k podstate temy co si zalozila. Preco si proti povinnej vztahovej vychove, vychove k partnerstvu a zodpovednemu rodicovstvu? Aky je tvoj hlavny argument proti tomu aby sa VSETKY deti a teenegeri vztelavali o vztahoch, o rodine a o biologii rozmnozovania ludskeho rodu na jednom predmete, kde im vysvetlia aj vsetky rizika, vratane toho, co je ich intimna zona a kto do nej moze vstupit. Aby sa naucili, ze k sexu treba pristupovat zodpovedne, aby poznali vsetky rizika, ktore im hrozia, nielen neplanovane a nahodne tehotenstva, ale aj sexualne prenosne choroby napriklad. Ake su tvoje argumenty proti tomu aby boli oboznamene s anatomickymi strukturami pohlavnych organov a ich fyzilogickymi funkciami? Co mas proti tomu aby boli oboznamene s tym co je sexualna orientacia, co je len uchylka a co je uz nebezpecne a nepripustne spravanie?
@viestta ano aj to tam Grohling hovoril v tom rozhovore s tymi ludmi co chodia po skolach robit prednasky,
O tom ze sikovne to zmenit a nazvat to nie sexualna vychova
ale tak zhruba ako si to napisala vztahova, partnerska a zodpovedne rodicovstvo,
rodicia ktori sa zaujimaju o svoje deti si pozru aj tu ucebnicu samotnu, nie iba jej nazov, je preto jedno ako by sa volal taky predmet.
Uz som napisala ze ma nezaujima co robia dospelaci v spalni,
A viem dobre co znamena v tomto kontexte partnerska vychova aj vychova k rodicovstvu,
k akemu partnerstvu, aj k akemu rodicovstvu,
Dieta ktore rodic vychovava nie k nenavisti, ale laske sa posmievat ani sikanovat nikomu kto je iny nebude.
Dalsi krok bude v ucebniciach definovat co je rodina, ze rodina podla takychto ucebnic nebude iba otec a mama, a potom dalsie a dalsie kroky,
Na STV2 chodi relacia Do kriza, v jednej casti bolo zucastnenych viac pohladov, nie iba jeden, velmi zaujimava diskusia,
Vies to aj ty, a vies preco s tym rodicia nebudu suhlasit, je jedno ci veriaci, mnohi aj neveriaci, to ti garantujem.
Tych dovodov je hrozne vela,
Aj sexualizacia deti, co som tu pisala,
nielen deti a teenegery, slecna alebo pani vo videu dokonca sklonovala aj nieco o skolkach,
"co je ich intimna zona a kto do nej moze vstupit" preco aspon na chvilu, na jednu jedinu chvilu neskusis brat do uvahy aj tie rizika co su s takym niecim su spojene, aby niekto nieco take "prednasal"
"Ak ma 14 rocny pocit ze chce sex nech sexuje" je nabadanie k promiskuite, a to vsetko na skolach, a vraj povinne?
Ved video sa vola ci maju rodicia o sexualnej vychove rozhodovat,
A keby si taku ucebnicu pozriem este by som tu asi vypisala ovela viac veci
"Co mas proti tomu aby boli oboznamene s tym co je sexualna orientacia, co je len uchylka a co je uz nebezpecne a nepripustne spravanie?"
Konkretne k tomuto ze my sa tu bavime o detoch, o detoch,
Toto ked chce nech ide uz potom dospely clovek studovat na VS - vola sa to SEXUOLOGIA.
@lonely66 ale nabozenstvo - akekolvek z toho nevin,
Rovnake pohlavie navzajom nesplodia dieta,
To nema nic s nabozenstvom
Este nie ja na sš, nie to na zš, a dlho ani nebude. Pri takejto dementnej diletantskej vlsde, nehovoriac o tom, kolko ministrov skolstva sa vystriedalo a ziadnej vlade nelezalo na sedci skolstvo, sa tak skoro toto nedostane. Hlavne ze experimenty typu ema ma dve mamy, janko ma dvoch ockov s ucenie sa o pohlavnych organoch sa ucia niekedy na prvom stupni je fakt nonsens.
Takze vsetko co nezodpoveda tvojim bigotnym predstavam je zle. Nuz zijeme v 21. storoci, svet sa meni ci sa ti to paci ci nie. Preto treba otvorit a srdce zmenam, pretoze pokrok nezastavis a s tym, ze sa svet meni treba oboznamovat aj deti. Ked to nezvladaju rodicia, nemoezs tvrdit, ze to zvladaju vsetci, musi nastupit nejaka ina institucia. Na pode skoly napriklad obcianske zdruzenia. Tak ako ma pravo predkladat informacie o tejto problematike cirkev (a robi to aj na pode skoly). Tak ako ona ma pravo predkladat svoj pohlad, tak mozu predkladat informacie aj ludia s inym svetonazorom, hlavne ak su odbornici, ktori studovali psychologiu, lekari, socialni pracovnici, pravnici...
@lonely66 to ona ale neprizná,že toto tmarstvo súvisí s jej náboženstvom. Alebo akýmkoľvek náboženstvom. A zase tie sprostosti ohľadom toho že rovnaké páry nemôžu mať dieťa - Každý súdny človek vie, že ak sa rozhodnú dve ženy mať dieťa môžu ísť napríklad do soermobanky a nechať sa umelo oplodniť. A muži ako si písala si môžu nájsť náhradnú matku ale spermie budú ich.btak môžu mať dieťa aj páry rovnakého pohlavia. A v prípade že oplodnené vajíčko jednej ženy sa vloží do druhej ženy sú matky obe. Tadaaaaaaa
K tej Sexualna vychova s.r.o. treba si trosku nieco nastudovat o nich ....tvoria obsah, podcasty ktore nie su len o sexe...nevravim ze vsetko co tvoria ma zaujima alebo so vsetkym suhlasim ale maju velakrat u seba lekarov, psychologov, rozoberaju zdravotne temy, rakovinu, asistovanu reprodukciu, mali dokonca aj podcast s fararom, vysvetluju vela veci co ludia nevedia a nevysvetlai svojim detom a potom tu presne vznikaju otazky ved aplikacia mi neukazala plodne dni a ako to ze som otehotnela a mnoho ineho. Je to na dlhsiu a sirsiu debatu ale netreba si hned z jedneho clanku utvarat skresleny nazor, nie so vsetkym musime suhlasit ale treba si vyberat co nas zaujima a co nam da aj nejaky normalne hodnotne vzdelanie. Lebo napriklad podla cirkvi je sex povoleny len ked chceme deti, antikoncepcia je zla a pokial viem aj prerusovany sex je hriech.
@lonely66 ano viem ze chodia po skolach aj s inymi ludmi kazdy ma nejaky okruh temy.....jedna baba tam ma co sa tyka poruchy prijmu potravy a taketo....neviem uplne presne co tam maju zo sexualnej vychovy tusim len ze nieco som postrehla ze je tam aj nieco z toho ze treba povedat nie ak to tak necitia a nie ze lebo kamosky to robili a chlap vas nuti tym ze nelubis ma aj sa somnou nevyspis a rozne ine .....ale to je tak siroke co oni rozoberaju vo svojich podcastoch .....ja tiez niektore temy nepocuvam necitam nezaujimaju ma ....ale ano autorka si ide len svoje a pritom mam dojem ze je jedna z tych ktore svojim detom poriadne nic nevysvetlia lebo sama nebude vediet lebo ved v 16 tehotenstvo je ok podla nej .....skoda ze je este takychto nazorov ako ma autorka viac a potom sa tu len chytame za hlavu nad otazkami ktore by sa davno malo ovladat
@tetapetra nie ziadne vasne, normalne ma to zaujimalo nakolko, vasne sa tu daju spravit aj v teme ako upiect babovku,
ak si si nevsimla tato stranka je pre rodicov,
A pozrime co je na poslednej strane komentov a to nie moje ale druhych - adopcie, ako pokrocila doba (toto milujem, doba moze byt vselijaka, vyhovarat sa na dobu to je tak pateticke), radsej zmenim temu, lebo ...
No uz ked ste nacali tuto temu tak
ja naozaj nechapem preco ked si idem s niekym podat ruku musi dat najavo odznakom ze co asi robi v posteli (asi lebo za tym + to je otazne), lebo pardon ale s tym odznacikom sa tak predstavuje,
este ked si to da niekto kto ma pubertu, dobre pomyslim si ze puberta je tazky vek, niekto si mysli ze ma pubertu aj v 28 a idem dalej, ale dospely clovek?
A viete kolko je takych LG co odmietaju chodit na tie pysne prajdy, za to ze absolutne nesuhlasia s tym co z toho spravili niektori? A niesu to ziadny na tajnasa LG, ale ludia co na to otvorene odpovedia.
Takze keby aj nejaku sexualnu vychovu schvalili moje deti tam jednoducho nebudu chodit, ved par hodin do mesiaca chybat moze, ale pockat uz sa o tom pomaly hovori ze aj tych 10 hodin mesacne ci kolko neviem presne, je akokeby rodic schvaloval zaskolactvo...🤔 ktovie preco
Ale sexualna vychova nie je len o LG ....vidim ze teda stale nechapes ....ono keby sa to volalo hocijako inak uz by sa ti to pacilo podla tohto .....pozri sa to je to iste ako v dejepise sa uci ako vznikla zem ako sme sa vyvijali naopak na nabozenstve sa uci boh stvoril vsetko....hold vyber si co uznavas ale tvoje dieta sa to musi naucit na tom dejepise a odpovedat z toho .....ano na sexualnej vychove sro co robia podcast prezentuju aj lg ale naopak maju tam.aj plno inych tem ktore sa toho netykaju temy s odbornikmi a take co si myslim ze rodicia svojim detom nepovedia nevysvetlia lebo nevedia ....a myslim si ze skole si nejako nedovolia prezentovat cisto temu lg a nic ine ....ale ved napis im co je obsahom temy na skole myslim si ze odpisu ;)
Anonym? To o čom je ten výlev? Veď ja absolutne netuším o čom píšeš 😂
Autorka, prosim Ta ukldni sa. Kym tvoje deti skoncia povinnu skolsku dochadzku, tak sexualnu vychovu v skole riesit nebudes musiet, pretoze vdaka takym ako si ty, bigotnych pokrytcov ohanajucich sa sexualizaciou deti a zastresenych napriklad KBS sa do skolskych osnov nedostane. No a pokial sa obavas obcianskych zdruzeni, ktore by dosli do skoly narusit tvoju vychovu, tak su tvoje obavy tiez zbytocne, pretoze na nepovinne prednasky jednoducho deti nemusis pustit.
Takze daj sa do kludu, chod varit nedelny obed a pritom mozes detom povykladat, ze homosexualita je hriech a treba ju aspon liecit, ked nie hned rovno trestat. A ked tvoje deti skoncia skolsku dochadzku, tak zacni rozmyslat kde v detskej izbe svoje dcery umiestnis detsku postielku ak by sa nahodou pritrafilo neplanovane vnuca, keby tvoja rodinna sexualna vychova zlyhala na celej ciare. .
@gabika8855 ano predstav si ze som si povedala ze daj tomu sancu, potom som si pozrela ake tam maju videa, a posledne najnovsie bolo ze preco v minulosti bozkavali capovi rit, (zrovna capovi, moje nervy, kto vie co cap znamena pochopi) to mi dokonale stacilo, potom som videla toho chlapa ako sa foti s vyhackovanym pletenym vankusom v tvare pohladneho udu (muzskeho).
Este raz treba si vyberat temy ktore ta zaujimaju nie tie ktore ta nezaujimaju....jaaaaj prepac ten pohlavny muzsky ud teda penis je nieco hrozne ako si to mohli dovolit ved ty by si sa takeho niecoho v zivote ani nedotkla no fuj .....alebo to mozes brat ze tam mali dokonca urologa a potreboval vysvetlovat lekar urolog nejake veci a bolo to jednoduchsie na niecom takomto
Este dobre, ze si zdoraznila, ze muzsky pohlavny ud. My by sme inac nedosli na to, ze penis je muzsky pohlavny organ.

Autorka, uz nemame Den ustavy, ale Pannu Mariu Sedembolestnu ako statny sviatok mame. Preco?