Je sexuálna výchova voliteľná na stredných školách?
Dobry den, je tento predmet sexualna vychova iba na strednych skolach a da sa vybrat ci tam dieta chce rodic dat?
Alebo ako to je?
Je to volitelny predmet?
@mizoko ona sa nerozohnila, jednoducho oznamila, ze da tu nagrc temu zmazat. Len stale rozmyslam co v tej debate ju tak nasr...(dilo). Mozno prave obrazky, ktore tu publikovali odporcovia sexualnej vychovy ako povinnej sucasti statneho vzdelavacieho systemu. 😂 Tomu sa povie "strelit si do kolena"
páči sa mi ale hovädsky tvoja naivita že tvoje dieta nebude vediet čo je to vibrator, tie informacie sa k nemu dostanu raz aj tak , na sš v tom nevidím problém
uprimne radšej sexualna pomôcka jedno pre aké pohlavie ako nervná/ný , neuvolnená/ný a fakt si mysliš že tvoj manžel v živote nemasturboval ???,
nerob z komára slona
@oblecenieavecicky
ano 🙂
kde by ste boli kvoli takym ludom ktori v slovniku pouzivaju pojem nezelane tehotenstvo?
No ak ženu niekto znásilní asi je ťažké hovoriť o nečakanom tehotenstve ako keď sa "zadarí" nejakému páriku, ale naozaj je to neželané tehotenstvo ...
Autorka, rodicovstvo ako take je zodpovednost na cely zivot, preto by sa malo kazde dieta malo narodit rodicom, ktori su na neho pripraveni, teda ho planuju splodit, porodit a vychovavat tak dobre ako najlepsie vedia. Nechci ma tu presviedcat, ze tie dve spoluziacky, ktore otehotneli v patnastich to tehotenstvo chceli, planovali a dokazali sa o deti postarat tak ako sa rodic o dieta ma starat. U nich to bolo nahodne a neplanovane tehotenstvo, nezelane, prekvapujuce. Preco k nemu doslo. No lebo sexovali bez znalosti, mozno uerili tomu bludu, ze pri prvom sexe sa otehotniet neda, mozno uverili tym svojim hrdinom, ze vcas vytiahnu... Moznosti je XY, v kazdom pripade k tomu tehotenstvu doslo preto, ze sexovali nepripravene. Nepripravili ich ani rodicia, nepripravila ich ani skola, len tak vhupli do "zivota dospelych" a ten ich prefackal. A aj ked sa tebe zda, ze vsetko je v tom najlepsom poriadku, tehotna patnastka je obrovsky problem pre nu, pre oplodnitela, dieta a aj jej rodinu aj ked to verejne nikto neprizna. Zas nemusis nam tu malovat ruzove obrazky, lebo skutocnost je ovela dramatickejsia.
@tetapetra
1. prispevok bol ze: iba ze p... tupa,
2. ze lutuje ze ludia ako ja maju volebne pravo, zase grcajuci smajlici a ze ma nahlasuje,
3. ze nahlasuje celu temu aj celu nagrc temu
Keďže téma existuje, asi ešte grca 😁
@sara07 pridavas prispevky do temy bez toho aby si citala reakcie zadavatela otazky,
potom mi tu podsuvas tvoje domnienky,
Pisala som ze tieto temy som aj ja ako dieta a dospievajuca preberala so svojimi rovesnikmi, aj rodicmi,
To je tvoja predstava ze o nicom sa s detmi bavit nebudem, a ze vsetko budu mat zakazane aj vyslovit slovo sex,
Nemam take nazory, to je tvoja predstava ktora so mnou nema nic,
Nikto tu nic nehovoril o masturbacii,
co tu splietas, o muzovi a masturbacii 🤣
Kde som ja napisala ze si toto myslim? 🤣 ze ludia to nerobia?
prepac vobec ma nezaujima
co je u teba v spalni, ani ci budes potom nervna a neuvolnena,
aj to co mam v spalni ta nema co zaujimat,
ved deti chces dat na etiku tak aspon toto by si mohla vediet
@tetapetra dalsia etikarka, ci? 😁
Tolko ma nahlasovala, a nakoniec vymazali ten jej prispevok.
@lonely66 mam pocit, ze niekto ani nevie co termin "etikarka" vobec znamena. Dalsia vec je, ze eticky clovek moze byt rovnako ateista ako veriaci v akehokolvek Boha, pripadne aj bohov alebo hoc aj luster. Etika je vnutorne nastavenie, hodnota cloveka. Niekto ju ma, niekto nie a vobec nezalezi na tom co vyznava alebo nevyznava.
Su usmevne tie konspiracie ako som to myslela s etikarkou 😁
Tuto koho to zaujima je ten podcast o ktorom som pisala,
Este tu niekto pisal nieco o R. Tabak, ze ma take nazory,
Vobec ju nesledujem,
neviem ake nazory aktualne ma,
Viem len ze za necele 4 roky presla najprv z Olano,
potom do Sme Rodina, zo Sme rodina
Do Sns,
a niekde na nete som zahliadla clanok ze teraz po novom uz bude mat za priezviskom aj koncovku - ova,
Pisem to naschval kvoli tomu ze vo videu je poslanec Sas, aby mi tu niekto zase neposielal grcajuce smajliky ze som volic neviem koho a narocky tu robim dusno.
A uz vobec nie KDH 🤭🤣😄
Autorka, mas pocit, ze by tvojmu dietatu nejako ublizilo ak by bola eticka vychova povinna, teda by ju muselo absolvovat a nabozensku by absolvovalo mimo statnej skoly vo vasej rezii? Presne tak ako absolvuju nabozensku vychovu deti, ktore su prislusnikmi minoritnych ale povolenych cirkvi. Preco majoritna cirkev ma priestor v statnom skolstve? Vzdy ma zaujimaleo preco to je tak, pretoze v Ustave sa pise, ze nikto nema byt diskriminovany okrem kadecoho ineho ani pre jeho vierovyznanie a pritom deti ineho vierovyznania ako RKC su uz dlhe roky v statnom skolskom systeme diskriminovane a velka vacsina prislusnikov RKC to povazuje za spravne.
@viestta mne dajú ľudia najčastejšie odpoveď: lebo nás je väčšina,takže je to čisto z pozície sily toho množstva príslušníkov danej kresťanskej sekty. A tým že ich je veľa tak majú pocit že môžu všetkým diktovať a my máme držať hubu a všetko si nechať. A tiež síce sa neviazeme ako štát na žiadnu ideológiu ( vraj) ale pripomen si kto je podľa nich patrónkou Slovenska - to mali v škole mojich detí oblepené na nástenke pri jedálni ako najväčší štátny sviatok. A na istého pána kt nám tu chcel intronizovat Krista za kráľa Slovenska a považoval to za legitímne a hlavne normálne!
@viestta
To je na uplne inu diskusiu, tema etika a nabozenstvo na skolach,
Zamer tejto diskusie je prebrat medzi rodicmi sexualizaciu deti na skolach,
Pretoze pre mna ak by bol predmet sexualna vychova na skole, to je sexualizacia deti,
Akymi banalnymi dovodmi sa snazia presvedcit ze na skolach bude osozny takyto predmet,
naozaj to tu niekto dobre napisal ake kratkozrake to je,
A to tvrdi byvaly minister skolstva, o ktorom ani neviem ci vlastne deti ma,
v niektorom prispevku niekto pisal ze zena co sa opyta ze ci je predpripravka do skoly povinna, lebo ide tam po hrbolatej ceste ci co, sa jej tu smiali ze ako je vhodna na vzdelavanie dietata doma,
A tito ludia vo videu su vhodni na to aby prisli do skol "vzdelavat"?
@mizoko nie nema sa viazat ani na ideologiu ani na nabozenstvo, ved my uz nemame Den Ustavy ako statny sviatok, co nevies?
Tak potom ty sa asi aj vtedy ozyvas ked hlavy (mnozne cislo) chodia do Vatikanu nosit sviece a dalsie dary, a vzdy pridu s krasnymi posolstvami ako sa nemame navzajom povysovat, iba kvoli inakosti.
Ved aj pani Tabak, pardon teraz uz asi Tabakova pred volbami prisla na faru za fararom Kuffom, viem lebo mali pekne fotky.
A este aby som nezabudla ty si tak naivne myslis ze niekto zmaze neviem kde komentar kvoli tomu ze ho niekto argumentacne "nici" 😄 Ten bol dobry.
Neviem kto a co hovori v "tom" videu. Ani netusim na ake video sa viaze tvoja otazka.
Za mna osobne je vhodne, potrebe a nevyhnutne zaviest vychovu k partnerstvu, vztahovu vychovu a vychovu k zodpovednemu rodicovstvu (skratene nazvanu sexualna vychova) do skol kazdeho stupna. Pretoze predmetom osnov tohto predmetu nie je sexualizacia deti, to si len niektori domyslaju, niektori planovite skresluju, dokonca fabuluju informacie. A je smutne, ze prave tito manipulatori maju take "vdacne" publikum, ktore sa bude bit v prsia, ze to zvladne doma, ked je uz davno jasne, ze zvlada to len mizive percento rodin a rodicov. Keby to zvladala aspon nadpolovicna vacsina, tak by nebol spolocensky tlak na zavedenie tohto predmetu do skol. Spolocensky tlak vychadzajuci z reality.

@viestta zlatá je. Posielam jej lásku 😂