Je sexuálna výchova voliteľná na stredných školách?
Dobry den, je tento predmet sexualna vychova iba na strednych skolach a da sa vybrat ci tam dieta chce rodic dat?
Alebo ako to je?
Je to volitelny predmet?
@viestta prepáč, nie som tvoja, ale ok.
Posielam PS, je ich 9 pardon.
Ešte raz, ja nejdem s tebou do diskusie čo je ok a čo nie v sexuálnej výchove podľa alebo podľa teba. V tomto má posledné slovo rodič a nie škola.
A prirovnávať to k svoreniu sveta za 7 dní? Naozaj? Také niečo ani cirkev netvrdí, možno nejaké sekty. Ale dobre. Ideš si svoje za každú cenu.
Autorka, a ty si z ktorej planéty spadla? 🤦🏼♀️
@tetapetra myslim si, ze dolezite je nielen to aby ho mali ak chcu, ale hlave aby to bol bezpecny sex. No a tazko si viem predstavit mamu, ktora dojde za dcerou do detskej s balickom prezervativov. Ale ak je dievca v skole poucene o bezpecnom sexe, tak tie prezervativy nejak zozenie aj ked mama ani netusi, ze ona uz ten sex chce mat lebo stale je to jej male dievcatko, ktore ma na sex este cas...
kde je ten print screen?
shee11
@tetapetra v poriadku ty si za to. a čo má robiť ten, čo je proti tomu? Teda okrem toho že ho zhejtujes... Má šúchať nohami a pritakavať? Keby na škole učili, že sex až v manželstve, tak ty budeš šúchať nohami alebo sa ozveš? Tu nejde o to, čo je podľa teba ok.a čo je podľa mňa ok. Úprimne, mne je to úplne jedno. Tu ide o to, aby bola rešpektovaná roznost názorov.
no ! mam sa čo učiť 😀
@shee11 a tu máme krásny príklad prečo je sexuálna výchova potrebná ! Toto nie sú pohlavia, ale orientácie. A pokiaľ to považujete za niečo zlé tak iba pre vaše info aj Heterosexualita je orientácia 😂.
@shee11 a ako konkrétne teba a deti ohrozujú tieto orientácie?. Úprimne,ja som ani o týchto 9tich nevedela a to som z opačného brehu. Tiež by som mohla tvrdiť,aj tvrdím,že mi nik a nikto nebude kázať čo chcem byť,ak chcem byť,kedy mám sexovať,či pred alebo až po svadbe,či pôjdem alebo nepôjdem na potrat. A ináč,to sú orientácie a nie pohlavia!
ja som počula v predvolebnej kampani, že tých pohlaví ( či orientácií) je e cez 70...🧐 🤣
@ninanikalova ja som od začiatku písala o orientaciach, to by si si žiaľ musela dať tú prácu a precitať si čo som písala a na koho reagujes.. takže tvoj hejt trošku nevyšiel, možno nabudúce.
A iba pre info ešte keby tu ideme na to tak orientácia nie je taktiež nič diabolské zlé a tomu podobné. Je to prirodzená vec, bola je a bude. A nie je to vôbec novodobé. Kedykoľvek do dejín sa pozrieme tak boli gayovia, lesby aj všetko medzi. Len kedysi za to išiel človek do väzenia. Tak sa o tom bohužiaľ rozprávať nemohlo. A chvála Bohu už je to aspoň trošku inak a človek sa nemusí na niektorých miestach báť že príde o život len preto že miluje. (Na Slovensku to tak stále bohužiaľ nie je)
Ja teda neviem, ale vdaka tomu, ze som tehotna a syn nas uz videl nahych, tak ma jasno vo vela veciach a tiez ked videl v meste napr gayov ako par, tak som mu to vysvetlila. Ale je tam stale vela veciach, co by mihli prebrat prave v skole. Ako deckam je to sice v takom veku smiesne, na druhu stranu je dobre, ked im niekto vysvetli fakty a uvedie to na pravu mieru. Hlavne tieto hoaxy o 70 pohlaviach a podobne somariny. Co neviem kde sa vzali vobec, lebo som vzdy bola pomerne aktivna v LGBTI komunite ( mam tam vela kamosov) a nikdy o tom nikto nehlesol. Ked sa tu niekto v inej teme pyta “ co sa mam pytat na rande “, tak zjavne je potrebne prebrat aj prave to, ze co je vhodne na takom rande, co je nevhodne a ze z nepodareneho rande a vztahu je normalne odist. My sme toto v skole nepreberali a dnes v case tinder a vsetkeho mozneho mi to pride viac ako nutne.
@shee11 to nie je hejt ja sa len bavím 😂 a čakám kedy sa dozviete že orientácii je ešte ooooveľa viac než týchto 9 😂
@mondolina včera si bola mačka dnes si pes? Idem normálne hľadať tie pohlavia či orientácie či čo
@mondolina a vie ho pouzivat? Vie bezpecne navliect a zvliect kondom? Lebo ja sama som to dlho nevedela a po par situaciach som to ako debil trenovala na najlepsom kamosovi. Doteraz sa na tom smejeme. Ale dostat krabicku je super frajerina, ale spravne pouzit je druha vec. Zeny to v danej situacii cakaju od muza a muzi od zien svojim sposobom.
@lenkasarka
hlavne si prosím svoje vlastné wc všade 🤣
Táto debata to je len samy hejt, samý spam a nič k veci. Podstata je mať na výber. Ja tu naozaj nepotrebujem nikoho o ničom presviedčať a diskutovať o otientaciach a podobne. Tvrdím, že rodič má mať na výber čo budú jeho dieťaťu vtlkat do hlavy. To je všetko
@mondolina v predvolebnej kampani bolo tych pohlavi presne 72. Teda aspon niektori, uvadzali, ze nedovolia aby sme mali zavedenych 72 pohlavi.
A dnes som na zastavke nevedela ci sa mam smiat a ci palakat, lebo SNS na bilborde oznamovala, ze peniaze da na ochranu prirody, nie lgbt+ mimovladkam. Usudzujem, ze zacala predvolebna kampan aj ked predcasne volby este neboli vyhlasene, lebo na dalsom bilborde cez ulicu Hlas sluboval plny 13. dochodok (ale to som odbocila od temy)
@shee11 hej rodič má mať na výber avšak potom si rodič vyberie a ľudia ostrakizujú určité skupiny na základe nepodložených informácií. A vtedy prichádza problém. Takže áno rodič má právo usmerňovať dieťa, avšak nie selektovať celý jeho život/ názor na svet. Lebo ak má rodič pohľad zlý (pokrivený) dieťa ho mať zdravý nebude.
tak pre zmenu témy: kedysi dávno som čítala Bitúnok č. 5 napísal Kurt Vonnegut, tenká knižočka, prečítajte, on popísal 7 pohlaví, nechce sa mi vysvetľovať, prečítate jedným dychom. Napr aj neplodná žena je pohlavie, babička po klimakteriu, ..., ..., všetci su potrební. Ale kniha je o bombardovaní dráždan, ale paralelne sa ocitneš v inom svete

@shee11 k téme sexu len toľko poznám také, čo mali sex ako 13rocne a aj teke, ktoré čakali na toho pravého do 23.Tomu nezabrániš. A aj som za to, aby decká mali sex ak ho naozaj chcú, samozrejme po 15tke a nie som starým chrenom. Aj a tou malou traumau, lebo povedzme si pravdu,prvý sex nie je to o čom snívame, hlavne dievčatá. Ale patrí to k životu 🤷🏻♀️