Je správne dávať peniaze stredoškolákovi, resp. vysokoškolákovi?
Viem,že toto je veľmi diskutabilna otázka,ale ako primerane finančne je správne dotovať stredoškoláka resp.vysokoškolaka? Je normálne dávať peniaze na jedlo,oblečenie, drogériu ľuďom,ktorí už dosiahli 18 rokov,čiže vedia si nato zarobiť?
Záleží od financií rodicov. Ja som od nich dostávala v posledných dvoch ročníkoch VS studia 200eur mesačne, ale už som s nimi nebývala, lebo som žila u frajera a z toho som si hradila vsetko(stravu, zubara, učebnice). Dieťa by sa malo venovat studiu, nemalo by byt na neho hodené finančne bremeno - niektoré školy sú narocne a student si tiež potrebuje niekedy oddychnut.
Asi by záležalo od situácie, nejake základne vreckové dcére dávam už teraz a to ma iba 12.
Určite bude dostávať aj počas štúdia, ale nič extra takže ak bude chcieť niečo navyše bude si musieť na to zarobiť.
Ja som brigadovala od 14 a napríklad oblečenie som si kupovala sama zo svojho, tak isto výlety a pod. Vreckové som mala naozaj minimálne. Rodicia peniaze mali, ale nedotovali nas, mama mi namiesto vreckového skôr ponúkla brigádu u nej vo firme.

zalezi od situacie ako bolo vyssie spomenute, ja som pravidelne vreckove nikdy nedostavala a zarabala som si na seba od 16 brigadami.