icon

Kamarátku nebaví tanečná. Má tam vydržať?

filip14
16. nov 2022

Mám kámošku, ktorá chodí na tanečnú. Už ju to nebaví kvôli spoližiakom a psychicky to už nezvláda ale mama jej hovorí, že nech tento rok ešte vydrží, že je absolvent a nie malé dieťa. Poradíte mi, ako jej mám pomôcť? Veď si pokazí sebavedomie, bude mať traumu...

Strana
z2
prasiatko30
17. nov 2022

@jaja20 a co sme tam asi tak pisali vacsina - treba ju podporit aby pokracovala a nie jej povedat nech to necha. Ako vies co hovoria jej rodicia? A ano niekedy je dobre byt aj autoritativny lebo dietatu je vela krat omnoho lepsie sediet doma na pc/telefone alebo flakat sa s novymi kamosmi ako pracovat na tomco este pred mesiacom bola jeho vasen - ale teraz sa stretla s novymi kumpanmi co tanec nie a ona zahodi za hlavu niekolko rokov snazenia len preto, ze jej novy kumpani to nerobia🤷‍♀️

jaja20
17. nov 2022

@prasiatko30 Samozrejme, ale vždy je treba zistiť príčinu, podstatu toho, kôli čomu tam už zrazu nechce chodiť.
A mimochodom,ty si ako na to prišla,že má nových "kumpánov",s ktorými sa chce flákať??? Nič také jej kamarát nepíše.

prasiatko30
17. nov 2022

@jaja20 ja tiez mozem “predpokladat”

jaja20
17. nov 2022

@prasiatko30 Hm, môžeš,len sa divím,že ako matka,čo teda dúfam, že si,keď si sa zapojila do tejto diskusie, prejavuješ takú mizivú empatiu k dieťaťu, ktoré má problém...

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
pipistrel13
19. nov 2022

@deti95060810 no ja som chodila 6,5roka na klavir,chybal mi pol rok do absolventskych skusok,uz od 5rocnika som mame vravela,ze ma to nebavi a nechcem tam chodit,nerespektovala to,ze musim dokoncit,az som si pol roka pred ukoncenim odmietla sadnut opakovane na hodine za klavir a ucitelka zavolala moju mamu a mama vedela,ze ma moze aj zabit,aj tak to neukoncim
vobec to nelutujem,dnes uz opat hram sem tam,ale roky predtym som na klavir ani nepozrela (roky v zmysle 25rokov)
a medzitym som este absolvovala spev,a flautu uz v dospelom veku,prve stryri roky
cize treba podla mna posudit ci ma dieta skutocny odpor alebo to je len vystrelok,ze nechce sa mi alebo je za tym nieco ine...
ak ma vyslovene odpor,akurat zacne za to rodicov neznasat

filip14
autor
30. nov 2022

@janage Jej rodičia to už riešili a jej spolužiaci sú takí istí. Mama ju tam prihlásila pretože ju to bavilo ale ešte nevedela akých spolužiakov bude mať.

filip14
autor
30. nov 2022

@moonlight1210 povedala mi, že jej povedali že nezapadá do kolektívu a takéto veci a psychicky ju deptajú a vysmievajú sa jej, že jej to nejde a kazí im choreografiu

moonlight1210
30. nov 2022

@filip14 mozno by som to dokoncila, spoluziakom na truc. Fakt je, ze na pohode to neprida, ked kazda chybicka je kritzovana a vysmievana. Potom sa clovek myli zo stresu o to viac.
Druha vec, je ci ju nebude potom trapit, ze len kvoli nim to vzdala. Ze ustupila ich natlaku.
Lebo po pravde si myslim, ze ked to vzda, a potom ich niekde stretne, budu do nej vysmesne vyryvat o to viac. Ze to vzdala, lebo na to aj tak nikdy nemala.

filip14
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2