Nebaví ma stretávať sa s kamarátkami a ani s kolegyňami

23. dec 2022

... najradšej som sama alebo iba s partnerom, keď ideme von na prechádzku, na túru niekam do prírody. vôbec ma nebaví sa stretávať s kamoškami ani s kolegyňami a im to všetkým príde čudné a majú ma za čudáčku.... ale mňa vôbec nebaví chodiť na kávy a tak sa baviť o ich veciach. ani nikam na zábavy ma nebaví chodiť... mám 33 rokov. keď nie som s partnerom tak som radšej sama, ako keby som mala ísť treba s kamoškou von, ale je pravda že mám kamošky skôr extrovertky veľké a nemám pri nich takú dôveru, lebo keď som im v minulosti aj niečo povedala, hneď mali potrebu to hovoriť druhým. v podstate v mojom okolí mám len samých takýchto ľudí, veľkých extrovertov a ja som medzi nimi ako päsť na oko. snažím sa aj pretvarovať ale ani to ma už veľmi nebaví. má to niekto podobne alebo som fakt ako z Marsu prídená?

zoeeoz
23. dec 2022

Niesi z marsu, nemusis nic robit nasilu..ak ich nechces stretavat tak ich nestretavaj 🙂

sissy27
23. dec 2022

Ak ťa to nebaví, tak to nerob alebo si nájdi kamarátky, s ktorými si budeš rozumieť. Ja osobne som toho názoru, že netreba z partnera robiť stred svojho vesmíru, lebo sa to môže vypomstiť, ale tak to som ja.

daniela2202
23. dec 2022

V pohode, niekedy kamarátky ozaj - ozaj netreba 😂

marca12
23. dec 2022

Mna to tiez nebavi. Rada sa raz za cas stretnem s kamaratkami,ale take to kavickovanie a pravidelne stretavanie ma nebavi. Dokonca v praci sme taky kolektiv,ze kazdy mesiac si chodime niekam sadnut a mna to strasne nebavi. Ked nejdem,uz su pindy. No mna to neskutocne obrazuje

madeline1
23. dec 2022

si vpohode, ak nechces, nechod...ved treba vediet byt aj sama alebo s partnerom...a to ako si zariadis svoj cas je tvoja vec, tak by si si ho mala zariadit tak aby si sa citila fajn

ivana11155
23. dec 2022

Keď príde taká skutočná kamarátka s ňou sa ti bude chcieť stretávať, uvidíš 😉

roja01
23. dec 2022

Ja si tiez vystacim sama, nikdy sa nenudim. Viem vsak, ze su chvile ked priatelku/la clovek potrebuje.
Priatelstva treba pestovat a pre priatelov sa treba aj trocha premoct a venovat im cas a pomoc, ked je treba.

caroline_
23. dec 2022

Mam to uplne rovnako,staci mi manzel a 7 maciek. Som introvert a takto mi to vyhovuje

savanna
23. dec 2022

Ked sa s nimi nechces stretavat, tak to asi ani nie su kamosky ci? Mozno len potrebujes najst kamosky, ktore ti budu typovo viac vyhovovat. Ja napriklad tiez neznesiem pri sebe velkych extrovertov, strasne ma unavuje, ked niekto stale keca. Nie je to nic osobne a samozrejme aj extroverti su fajn ludia, ale ja ich dokazem pocuvat len kratky cas, potom vypinam. Vyhladavam skor kludnejsich, tichsich ludi.

rfrd12
24. dec 2022

Nechodím von s kamoškami, absolútne po tom netúžim. Mám 43 a doteraz som tomu neprišla na chuť.

alguno
24. dec 2022

@rfrd12 aj ja.

miadi
24. dec 2022

To nie su ozajstne kamosky ale len zname. S ozaj kamoskou by ta bavilo stretnut. Vypocula by ta a teba by bavilo vypocut ju. Smiali by ste sa spolu aj boli kludne ticho. Mas s nimi povrchne vztahy nemozes im doverovat a necitis sa s nimi v pohode.Sa vobec necudujem ze ta nebavi stretavat sa s ludmi co ti nesedia len ich “ poznas .” Ved sa snimi nestretavaj a najdi si ine kamosky.

gertrudaosem
24. dec 2022

Si v pohode, viem o čom píšeš, ja som tiež taká. Najprv som si pripadala ako nejaky "debil" mala som aj výčitky alebo čo to bolo, ale teraz si to po rokoch viem vysvetliť sama v sebe, rovnako ako ty a som s tým ok... Každý sme iný a potrebujeme niečo iné. Si super, drž sa ❤️

kaca222
24. dec 2022

Ani mňa to nebaví 🙂
Máme partiu zo strednej, to chodíme 3x ročne na chaty, ale sú to teda všetko len chlapi a jedna žena - moja naj kamarátka. S nimi je sranda, ale chodiť sadnúť s kamarátkami ma nikdy nebavilo.
Chápem, že budeš asi vyzerať divne, keď povieš že s nimi von ísť nechceš. Snáď sa len vyhovárať dovtedy, dokým ťa neprestanú volať 😅
Mne to tiež vždy prišlo ako veľká nuda sedieť s babami v kaviarni alebo kdekoľvek čisto ženská partia 😂 strašné témy sa tam riešia a ja potom pozerám doblba, že k tomu ani nemám čo povedať

h2
24. dec 2022

Tak ja napíšem z vlastnej nedávnej skúsenosti. Sme partia kamošiek, je nás 6, všetky sme spolu chodili na strednú školu a okrem jednej aj na základnú. Takmer denne sme v kontakte cez WhatsApp, hoci dve sa zapájajú dosť málo, ale zvyšné 4 si píšeme fakt často. Snažím sa byť tu pre nich, kedykoľvek potrebujú. Voľakedy sme sa stretávali často, postupne to bolo čoraz menej. Jedna z nás žije v zahraničí, ja som sa odsťahovala z BA do blízkej dediny, ostatné bývajú v BA. Už veľmi dlho sme sa nestretli všetky. Vždy niekto nemôže. A cítim, že dôvody tých, čo nemôžu, sú len výhovorky. Pred 2 mesiacmi sme sa stretli len my dve, čo v BA nežijeme, nikto ďalší nemohol. Asi pred mesiacom sme sa dohodli na veľkej vianočnej stretávke na Vianočných trhoch, bolo to minulý týždeň, kamoška mala prísť zo zahraničia. Veľmi som sa tešila, aj baby písali, ako sa tešia a ako určite prídu. Napokon sme boli len 3, ostatné 3 baby sa vyhovorili, jedna fakt dosť nešikovne, bolo jasné, že sa stretnúť nechce. Keby rovno napísala, že nepríde, lebo nechce, mrzelo by ma to menej. Takto som sa cítila fakt dosť zle. A veľmi ma to mrzelo aj kvôli kamoške, čo sa dotrepe z opačného konca Európy, oznámi to mesiac dopredu a "kamošky" si na ňu nechcú nájsť jediný večer čas.
Takže, toľko pohľad z druhej strany. ☹️

h2
24. dec 2022

@kaca222 Vyhovárať sa, kým ju neprestanú volať? Vzhľadom k tomu, čo som písala vyššie, by som prijala fér hru. Povedať otvorene "Baby, mám vás rada, ale ísť si s vami sadnúť nechcem, nebaví ma to a nevidím v tom zmysel, radšej trávim čas s partnerom/s rodinou." 3 týždne písať, ako sa teším, určite prídem a na poslednú chvíľu povedať, že neprídem, pre nejakú zjavne vymyslenú blbosť, je pre mňa osobne podpásovka.

leuska0910
24. dec 2022

Som na tom rovnako, co som aj kamaratky mala tak som to nechala ist dostratena.. nebavi ma to, kamosku nemam ziadnu a nie je mi to luto, takto som spokojna🙂

slovakboy
24. dec 2022

Rob to čo ti robí dobre a keď sa necitis dobre s nimi nestretavaj sa. Súčasne však neostavaj len v samote. Dobre je to striedať. Občas byt len sám so sebou a potom sa s niekym stretnúť. Som tiež introvert. Ale extrovertov som sa naučil vnímať pozitívne. Proste nemusím ja hovorit stačí mi počúvať som zvedavý takze mi to vyhovuje. A potom mám pár priatelov podobnych ako som ja. Introvertov. S nimi si rozumiem. Tak skús aj ty si nájsť niekoho iného. Stačí jedna kamoska.

zmrzlinka2021
24. dec 2022

To co pises, ze nie su tvoje kamosky, pretoze kamosky mame rady a rady s nimi aj travime cas, aj ked len dve hodky do mesiaca / dvoch.

Pises ze mas priatela, otazne je, keby doslo k rozchodu, ci sa tvoj postoj zmeni.

zmrzlinka2021
24. dec 2022

@rfrd12
Potom nemas kamosky?
Lebo kamos je niekto, koho mame radi a s kym nam je dobre a chceme si s nim budovat vztah. Pravdepodobne niektore zname nazyvas kamoskami ale realne ten vztah medzi vami tam nie je.

rfrd12
24. dec 2022

@zmrzlinka2021 alebo je ten vzťah tak pevný, že ho netreba udržiavať na kavickach klebetenim

zmrzlinka2021
24. dec 2022

@rfrd12
Vztah bez spolocneho casu sa nikdy nebuduje a uz vobec nepevnie. TAk je to aj v manzelstve, aby fungovalo, musis vedome travit cas s tym druhym,aktivne ho pocuvat, vytvarat si spolocny program.

Vztahy su vzdy narocne, ale uplne iny level zitia ako fungovat na internete a telke...

lujza123
24. dec 2022

Možno je to len tým ze si nerozumieš s "kaviarenskymi typmi". Kamaráti sú v živote dôležitý, ale treba si nájsť takých ktorý sú tvoja krvná skupina. Takých co namiesto baru pôjdu radšej do lesa. Kľudne to môžu byť aj kamoši tvojho priateľa.
Kolegou/kolegyne si narozdiel od kamošov nevyberás, môžu to byť super ľudia ale keď su generačne ci záujmami niekde inde jasne ze s nimy dlho nevydržís. Ja som mala super kolegyne v práci, občas sa šlo aj spolu niekam von, ale keď začali spolu klabosit "kde kúpili kabelky, co manžel, čo deti, čo uvaria na večeru,..." uz som sa pratala preč. So slusnosti som si dala jeden drink s nimy a už ma nebolo.

monuska112
24. dec 2022

niesi z marsu si introvert, introvert neznamena nemam rada ludi, ale nemam rada povrchne vztahy, ak tam neni blizkost, hlbsia tema, nic mi to nedava a budem radsej sama...aj introverti maju kamosov, nie vsak extrovertnych ktori dokazu trepat o hovadine hodinu ale sposobom, ze celu spolocnost upriamia na seba, pre teba je to len nezazivna plytkost strata casu, uz to domace vylozenie noh ti dava viacej zmyslu ako sa zucastnovat tohto....na svete je vela introvertov mozno viac ako extrovertov, ale tym ze nemaju take zastupenie v spolocnosti a take halo okolo seba, nikto ich nevidi....ja mam introvertov osobne radsej, vysvetlim preco:
extrovert - velke halo, ja som najlepsi najkrajsi moje zazitky su zaujimave mam zaujimavy zivot - uvodne pozlatko ktore cim viac odkyvas, tym vacsiemu bahnu sa prepracovavas, zistujes ze tie zazitky su premrstene, plovica sa ani netala, ze je to priemerny az podpriemerny clovek s plytkymi hodnotami a vlastne nemate o com, ale ak robis party je fajn ho tam mat, lebo to rozprudi
introvert - seda miska, ktora vsak skryva skutocnu hodnotu, casto su to inteligentni az genialni ludia, co vsak nemaju potrebu sa tu hrat na pavov, ich vnutorna vyrovnanost castokrat ocari a maju nam co dat alebo nas co naucit, dostat sa k nim je vsak narocnejsie clovek si blizkost takehoto cloveka musi zasluzit a musi na tom vztahu pracovat.

kaca222
24. dec 2022

@h2 určite som nemyslela vyhováranie sa na poslednú chvíľu. To sa nerobí, súhlasím.

kaca222
24. dec 2022

@lujza123 no s týmto sa absolútne stotožňujem…
Pre mňa je to strata času sedieť v kaviarni a klábosiť o hlúpostiach 😃 a to vôbec neznamená, že tie osoby nie sú moje kamarátky 🤷‍♀️ len by som s nimi rada trávila čas zmysluplnejšie, napríklad v prírode

alanko20
24. dec 2022

@monuska112 ❤🙂 krásne slová.

Ano, som introvert, áno, chcem priateĺov, áno,.málokto mi pasuje. Dostať sa ku mne je náročné. Opustit moju skupinu ludi je velmi jednoduche 😂Small talk a podobné nezmyselné debaty, to som radsej ticho a usmievam sa a tvárim sa, ze ma zaujima, co za blbosti ti ludia trepu. Open space office som prezila vdaka sluchadlam v usiach, genialny vynalez.

h2
24. dec 2022

@monuska112 Prepáč, ale čo to tu trepeš?! Kde si zobrala, že extrovert je plytký, povrchný, namyslený človek a introvert je priam génius so skutočnou hodnotou! Ja neviem, kde sa toto zobralo, všimla som si tu toto škatuľkovanie už dávnejšie a už vtedy ma to prekvapilo. To, či je niekto introvert, alebo extrovert, vypovedá o tom, či je radšej v spoločnosti, alebo sám. Nič viac. Medzi jednými aj druhými môžu byť ako dobrí, tak aj zlí ľudia.

monuska112
24. dec 2022

@h2 extroverti su vacsinou ludia co som popisala...vsak ti naozaj extroverti s velkym E ti co robia tu spolocensku sou, nie ludia co radi chodia s kamoskami na kavu. a introverti z vlastnej skusenosti su tiez ludia akych som popisala, pokial sa bavime o introvertoch, nie ludi s poruchami osobnosti, ktori sa boja inych ludi alebo sa nevedia presadit v spolocnosti napriek tomu zeby chceli...nieje to skatulkovanie vychadza to z ich osobnosti...statistiky napriklad ukazali (teraz ti ich nebudem hladat ale su) ze cim viac je clovek inteligentnejsi, tym viac ho to taha do mesta a tym je introvertnejsi (statistika vsak nerovna sa svata pravda platna pre vsetkych) ale tymto prispevkom som chcela povedat nieco vseobecne.

marianarem
24. dec 2022

Ja poznam viacerych ludi, co maju v zivote vzdy jedneho hlavneho cloveka a staci im to. Jemu sa zdoveruju, s nim sa radi rozpravaju. Ostatni su v podstate znami, s ktorymi sa radi vidia raz sa cas, ale ked aj vobec, tak nevadi. Nie su to ziadni exoti, su to vsetko mili pozitivni ludia, ale intovertnej povahy. Nevidim na tom nic zle, nemusis sa prerabat na niekoho ineho.