icon

Karanténa - nezaočkovaný žiak

16. nov 2021

Ahojte, neviem sa dovolať na RUVZ a lekarka mi nevedela povedat.
Manzel je pozitivny PCR test 13.11.2021. Ja v spolocnej domacnosti a syn 14 rokov (zaočkovany len 1 davkou) sme mali 15.11.2021 negativny PCR.
Moze ist syn do skoly, alebo ma povinnu karantenu ak nie je uplne zaockovany, napriek negativnemu PCR testu ? A ak karantena tak dokedy?
Nema niekto podobnu skusenost? Dakujem

Strana
z4
luliu
17. nov 2021

@mircalla na trolla už nereagujem 😉

jana005
17. nov 2021

@mircalla neviem, podľa čoho to robia, ale vraj majú z hygieny také pokyny. Dcerina trieda bola dvakrát celá trieda v karanténe a potom, keď mala byť iba časť triedy, lebo sa delia na angličtine na skupiny a presne ich skupina bola s pozitívnym.
Boli deviati, ale doma ostali len siedmi, lebo dve spolužiačky boli očkované, tak mohli chodiť s ostatnými do školy

mircalla
17. nov 2021

@jana005 Podla mna sa rozhoduje skola podla situacie. U nas doma vsetci, ockovani su len 3, tak mozno aj preto. Su siestaci a vacsina deti ma 11 a je zatial neockovana, hoci sa uz ockuju aj mladsie deti.

luxus10
17. nov 2021

lekarka ti prenho vystavi pn v dlzke karanteny pcr pozit. rodica...

moniikka
17. nov 2021

Nám vyšiel dcére pozitívny PCR 13.11.(aj ona je plne zaockovana) ,všetci sme v karanténe.Ja 10 dní keďže som plne zaockovana aj keď nemusím byť, ale pracujem v potravinách, tak radšej pre istotu. Manžel a deti 12 dní a ak by som nedala najmladšieho otestovať PCR testom tak by sa mu karanténa predĺžila na 15 dní. My sme objednaní až na 10 deň od prvých dcerinych príznakov,takze ideme až v teraz v sobotu. Takže aj vy musíte byť v karanténe

autor
17. nov 2021

@luxus10 dakujem

autor
17. nov 2021

@moniikka preco 12 dni a 15 dni?

moniikka
17. nov 2021

Lebo manžel nieje očkovaný, tak mi to povedali na RUVZ a ak nedám 6rocneho syna otestovať PCR tak musí byť 15 dní od prvých dcerinych príznakov

autor
17. nov 2021

@moniikka jaj, tak stale je to inak

luliu
17. nov 2021

Rozhoduje hygiena a líši sa to podľa jednotlivých miest 😉

mircalla
17. nov 2021

@moniikka A preco ho nedas otestovat? Nie je to jednoduchsie? 10 dni je dost neskoro, zbytocne sa Vam vsetkych predlzuje karantena. Ja som nam dala vsetkych v sukromnom labaku, pretoze cez korona gov mi dali termin o 6 dni a to som mala uz priznaky. V den ked vysiel synovi pozit test mi zacali priznaky, on ich mal 2 dni predtym. Cize sla som na test, ale vedela som, ze to uz mam a hoci som to dala do registracie termin o 6 dni, tak som si zaplatila

mircalla
17. nov 2021

@moniikka Deckam som dala inak tie slinne PCR testy, kedze nechceli klasicke ani za nic. Pediatricka mi povedala, ze musim aj malu dat testovat, ta mala covid a bola totalne bezpriznakova, nemala vobec nic a v skolke sa tiez vyjadrili, ze ju musim dat otestovat, hoci bola a je bezpriznakova, Uz po 2 tyzdnoch ide do skolky a skoly, ale chcu potrvdenie od pediatricky o ukonceni karanteny

jana005
17. nov 2021

@mircalla môjmu deväťrocnemu robili iba z úst, ale on povedal, že môžu aj z nosa 😆

mircalla
17. nov 2021

@jana005 🙂

moniikka
17. nov 2021

@mircalla ale ja som nenapísala že ho nedávam, ale ze ak ho nedám. Písala som ze ideme všetci na PCR v sobotu

moniikka
17. nov 2021

@mircalla skôr nás nechceli dať, termíny som riešila po telefóne, nie cez korona.gov

ivca82
17. nov 2021

@moniikka az na 10. den? Ja potrebujem ist skor akk az za 10 dni, mladsia mala v sobotu 13.11. prve priznaku, 15.11. pcr pozitivna, starsia 16.11. no boli v karantene pre kontakt v skole. Registrovala som sa cez korona.gov, ale termin mi este neprisiel. Budem zajtra volat na RUVZ radsej.

moniikka
17. nov 2021

@ivca82 Vychádza nám to 10 deň od jej prvých príznakov a 7 deň od jej pozitívneho PCR

moniikka
17. nov 2021

@ivca82 u nás sme zatiaľ všetci bez akýchkoľvek príznakov

ivca82
17. nov 2021

@moniikka ja mam mladsiu dost choru, starsia je bez priznakov, ja nic, som ale 3xockovana. Len potrebujem pre istotu pcr, ak by bol pozitivny, nech stiham co potrebujem. 2.12.uz musim byt po karantene😅

Strana
z4