Karanténa - nezaočkovaný žiak
Ahojte, neviem sa dovolať na RUVZ a lekarka mi nevedela povedat.
Manzel je pozitivny PCR test 13.11.2021. Ja v spolocnej domacnosti a syn 14 rokov (zaočkovany len 1 davkou) sme mali 15.11.2021 negativny PCR.
Moze ist syn do skoly, alebo ma povinnu karantenu ak nie je uplne zaockovany, napriek negativnemu PCR testu ? A ak karantena tak dokedy?
Nema niekto podobnu skusenost? Dakujem
@mircalla neviem, podľa čoho to robia, ale vraj majú z hygieny také pokyny. Dcerina trieda bola dvakrát celá trieda v karanténe a potom, keď mala byť iba časť triedy, lebo sa delia na angličtine na skupiny a presne ich skupina bola s pozitívnym.
Boli deviati, ale doma ostali len siedmi, lebo dve spolužiačky boli očkované, tak mohli chodiť s ostatnými do školy
lekarka ti prenho vystavi pn v dlzke karanteny pcr pozit. rodica...
Nám vyšiel dcére pozitívny PCR 13.11.(aj ona je plne zaockovana) ,všetci sme v karanténe.Ja 10 dní keďže som plne zaockovana aj keď nemusím byť, ale pracujem v potravinách, tak radšej pre istotu. Manžel a deti 12 dní a ak by som nedala najmladšieho otestovať PCR testom tak by sa mu karanténa predĺžila na 15 dní. My sme objednaní až na 10 deň od prvých dcerinych príznakov,takze ideme až v teraz v sobotu. Takže aj vy musíte byť v karanténe
@luxus10 dakujem
@moniikka preco 12 dni a 15 dni?
Lebo manžel nieje očkovaný, tak mi to povedali na RUVZ a ak nedám 6rocneho syna otestovať PCR tak musí byť 15 dní od prvých dcerinych príznakov
@moniikka jaj, tak stale je to inak
Rozhoduje hygiena a líši sa to podľa jednotlivých miest 😉
@moniikka A preco ho nedas otestovat? Nie je to jednoduchsie? 10 dni je dost neskoro, zbytocne sa Vam vsetkych predlzuje karantena. Ja som nam dala vsetkych v sukromnom labaku, pretoze cez korona gov mi dali termin o 6 dni a to som mala uz priznaky. V den ked vysiel synovi pozit test mi zacali priznaky, on ich mal 2 dni predtym. Cize sla som na test, ale vedela som, ze to uz mam a hoci som to dala do registracie termin o 6 dni, tak som si zaplatila
@moniikka Deckam som dala inak tie slinne PCR testy, kedze nechceli klasicke ani za nic. Pediatricka mi povedala, ze musim aj malu dat testovat, ta mala covid a bola totalne bezpriznakova, nemala vobec nic a v skolke sa tiez vyjadrili, ze ju musim dat otestovat, hoci bola a je bezpriznakova, Uz po 2 tyzdnoch ide do skolky a skoly, ale chcu potrvdenie od pediatricky o ukonceni karanteny
@moniikka az na 10. den? Ja potrebujem ist skor akk az za 10 dni, mladsia mala v sobotu 13.11. prve priznaku, 15.11. pcr pozitivna, starsia 16.11. no boli v karantene pre kontakt v skole. Registrovala som sa cez korona.gov, ale termin mi este neprisiel. Budem zajtra volat na RUVZ radsej.

@mircalla na trolla už nereagujem 😉