Karanténa - nezaočkovaný žiak
Ahojte, neviem sa dovolať na RUVZ a lekarka mi nevedela povedat.
Manzel je pozitivny PCR test 13.11.2021. Ja v spolocnej domacnosti a syn 14 rokov (zaočkovany len 1 davkou) sme mali 15.11.2021 negativny PCR.
Moze ist syn do skoly, alebo ma povinnu karantenu ak nie je uplne zaockovany, napriek negativnemu PCR testu ? A ak karantena tak dokedy?
Nema niekto podobnu skusenost? Dakujem
Syn zacina od 15.11. novu karantenu, na osoby v spolocnej domacnosti sa vztahuju trochu prisnejsie pravidla, ako ked je iba kontakt s pozitivnym.
u nas v skole, aj ked je dieta plne ockovane, ak ma doma niekoho pozitivneho, do skoly nesmie. vo vyhlaske je uvedene len to, ze 2x ockovani nema karantenu, to automaticky predsa neznamena, ze nakluse do triedy bez rusok medzi ostatne deti. zriadovatel a riaditelka si to dali odobrit aj RUVZ a mame to vypisane aj na edupage.
ako baby pisali, pozitivita sa moze prejavit neskor, ja som mala pozit.pcr test az na 7.den po muzovom pozitivnom teste.
@matkahelka hlavne že očkované učiteľky aj po kontakte učia dalej
@luliu tak snad je to rozdiel, ci je to pedagog ci ziak. bez ziaka vyucovanie prebieha normalne, bez ucitela sotva. to po prve, po druhe, je rozdiel kontakt jednorazovy a kontakt v rodine, kde je clovek s pozitivnym stale.
@matkahelka Najma ona tu ma status, ze vsak stari a slabi mozu pokapat, je to v poriadku a ze zbytocny strach maju zdravi ludia . Na to nemam slov. Cize cisty troll
@matkahelka ja som ti nepísala k domácemu kontaktu, ale k tomu že očko žiaci musia byť tiež v karanténe a nemôžu do školy 😉 Pretože medzi očko žiakom a očko učiteľkou nie je žiaden rozdiel
@mircalla ja som názor nezmenila, od začiatku mám rešpekt, nikdy som nezlahcovala nič okolo Covidu, tak si ma neber do ust, keď nemáš rozumné argumenty. Učitelia čo sú v úzkom dlhodom kontakte s pozitívnymi deťmi, zostávajú v skole a učia ďalej iné triedy. Nejdú do karantény. Je to správne? Za mňa nie. Za teba ano a keď niekto povie opak je troll.
@mircalla
@luliu v našej škole očkovaný učiteľ ak bol s niekým pozitívnym, tak učil ďalej a zároveň aj očkovaný žiak bez príznakov mohol chodiť ďalej do školy.
Ale ak mal očkovaný žiak doma niekoho pozitívneho, tak už bol doma. V škole mohol byť, len ak mal v škole kontakt s niekým pozitívnym.
A tak isto učiteľ, ak mal príznaky, ostal doma.
@mircalla vysvetli mi ako písala vyššie dievčina, prečo v ich škole ockovany žiak musel byť po kontakte v škole doma a ockovany učiteľ mohol ďalej učiť? U nás to je presne ako vravi
@jana005 môžu chodiť obaja ďalej..... Keď už. A nie robiť rozdiely medzi žiakmi a učiteľmi.
A z toho si usúdila, čo si usúdila...... Logika? Žiadna...
@jana005 U nas nie, v karantene cele trieda aj ucitelky, s ktorymi bol syn v styku. Aj ockovani ziaci museli dodrziavat karantenu, s tym, po 5. dnoch isli na PCR test a ak bol negativny mohol ist do skoly. Jedine, ze ockovani ziaci nemuseli ist po 5. dnoch na PCR test, co povazujem za blbost, pretoze ockovany sa moze rovnako nakazit. Rozhodla tak riaditelka po porade s hygienou. My sme doma uz 2 tyzdne, pretoze ja nemam este ukoncenu karantenu. Priznaky mam davno, ale dlho som cakala na test. Tiez som ockovana.

@jana005 Presne. U nas su uz vsetci synovi spoluziaci v skole, su nastastie negativni. My v karantene a berie sa to 10 dni od posledneho pozit PCR testu clena rodiny