Kedy je vhodné predpísať antikoncepciu pre dospievajúcu dcéru?
Kedy je vhodné nechať dcere predpísať antikoncepciu má 15. Chce už chodiť po vonku tak mam strach neželaneho otehotnenia a nechcem ju zanedbať tak ako mňa v tomto zanedbala moja matka. 5 deciek a sex tabu. Žiadne vysvetlenie žiadna príprava na menzes, vložky mi nekupovala ale brala som z jej. Ona bola obézna tak mala také široké. Prvú podprsenku mi kúpila v 15 tich. V tomto som bola maximálne zanedbaná a u svojej dcéry nechcem spraviť chybu. Vďaka
@anonym_dc6e9e hned druhy prispevok podo mnou to pochopil tak isto ako ja, to teda vypoveda, ze nebol dobre formulovany, to je jedno, z prispevkov vychadza, ze asi 50/50 je za alebo proti HAK, vybrat si musi matka a riesit to s gynekologom.
@zuzana76 prečítajte si ďalšie vaše komentáre ako sa vyjadrujete.
Nikdy ma mama nepoučila o menštruácii , sexe a pod . Všetko som si sama riešila a hľadala na internete ...od malička som bola v podstate v partii s chalanmi , chodili sme na chaty , zábavy no nikdy som nepila , nefajčila a taktiež som nikdy nebola dievča na jednu noc , prvý sex som mala v 21 rokoch s mojím terajším priateľom s ktorým sme spolu 6 rokov . Všetko je o tom aká je , ako sa správa , ako je vychovaná ... ak netreba isto by som nedavala do tela antikoncepciu ...radšej poučiť o kondomoch ktoré predsa len chránia aj pred chorobami
Ale prosím vás, žiadne porozprávanie nepomôže, keď matka jednej mojej ex videla aká je zo mňa nadržaná, tak jej sama antikoncepciu dala predpísať lebo vedela že inak to nedopadne 😁
Ale prosím vás, žiadne porozprávanie nepomôže, keď matka jednej mojej ex videla aká je zo mňa nadržaná, tak jej sama antikoncepciu dala predpísať lebo vedela že inak to nedopadne 😁
@sevrin ja by som kúpila igelitku kondómov
@anonym_autor Antikoncepciu má zmysel predpisovať, keď má dcerka chlapca,s ktorým sa rozhodnú pohlavne žiť.Inak je dobré dcérke vysvetliť,aby sa vyhýbala príležitostnemu sexu a keď sa nebodaj prihodí,je rozumnejšie použiť kondóm, lebo ten ju ochráni okrem nežiadaneho počatia aj pred pohlavne prenosnými chorobami.
@thirstymonk to co píšeš za nezmysly? Akože všetky ženy, čo berú antiku sú vyhadzane a chlpate? Vieš o tom, že práve antikoncepcia veľa ženám pomohla k čistej pleti? Nepíšem to preto, že by som ju schvaľovala pre tak mladé dievča, naopak, som za to, aby sa chránili kondómom a v kombinácii s Pharmatexom a hlavne, aby ju mama viedla k zodpovednosti. Antikoncepciu som nikdy nebrala, ale nemám rada, ak tu niekto zavadza
@anonym_1f5972 Z môjho pohľadu je to zbytočný zásah do vyvíjajúcej sa hormonálnej sústavy. Dokonca by som to prirovnal k transkam. Ale neviem, možno aj podľa teba je normálne, že 8 ročné dievča si zašije pošvu a picha si denne liter testosteronu, lebo sa cíti ako chlapec... Je to sebadeštrukčná vec.
Keď sú iné spôsoby, prečo užívať antiku?
Aby som ale uviedol veci na pravú mieru - aj kulturisti, ktorí začnú sypať... je to to isté. Vtedy ten šport prestáva zdraviu prospievať a začína zdraviu škodiť. Nehovoriac o ženách - kulturistkách.
nemusis veci hrotit a riesit hned HAK, s dcerou sa porozpravat. to ze chce chodit von znamena co? treba ju usmernit, kedy je vhodne intimne zacat zit, na co treba mysliet, nech sa neda ukecat na nejake ulety jednonocove...atd.. vazit si samu seba a ked bude mysliet, ze je pripravena na intimne veci s priatelom, nech sa nehanbi spytat sa na antikoncepciu... treba poucit ake ma moznosti a aka je bezpecnost jednotlivych. Urcite by som nedavala dietatu antikoncepciu, len aby ju "pre isotu malo". Sex nie je nahoda. A nemalo by sa tak k tomu pristupovat a viest deti stylom: daj si tbl, ved co ak nahodou na niekoho v meste narazis... v takom priade by bez kondomu nemala vobec fungovat aj kvoli chorobam, nie len otehotneniu.
Este napisem ze ja nie som proti antikoncepcii, je to dobry sluha, treba mat dobreho gynekologa co spravi aj vysetrenia atd a vie poradit. Len mi pride zbytocne to brat, ak to nie je nutne. Neda sa na to pozerat, ze radsej nech to berie, nech nema x deti ako ja skoro alebo podobne traumy.
@anonym_1f5972 Z môjho pohľadu je to zbytočný zásah do vyvíjajúcej sa hormonálnej sústavy. Dokonca by som to prirovnal k transkam. Ale neviem, možno aj podľa teba je normálne, že 8 ročné dievča si zašije pošvu a picha si denne liter testosteronu, lebo sa cíti ako chlapec... Je to sebadeštrukčná vec.
Aby som ale uviedol veci na pravú mieru - aj kulturisti, ktorí začnú sypať... je to to isté. Vtedy ten šport prestáva zdraviu prospievať a začína zdraviu škodiť. Nehovoriac o ženách - kulturistkách.
@thirstymonk porovnavas neporovnatelne, viditelne vobec nevies ako antikoncepcia funguje... to co opisujes su uplne ine veci. Antika obsahjue bezne hormony, neovplyvnuje nic, len uhniezdenie vajicka alebo dozretie. Nic ine. nefunguju ako testosteron ani ako nejake steroidy a pod pre kulturistov a co ja viem co, co by menilo zeny.
15 ročná nemá čo viesť sexuálny život. To si s ňou treba vyjasniť.
@thirstymonk nepi, škodí ti to.
Ja som užívala antikoncepciu, musím povedať že to bola najväčšia chyba v mojom živote. Neskutočne mi narušila moju psychiku. Bola som úplne iný človek. Vystriedala som až 3 a po 3 som si povedala že dosť. Je to veľká chémia. S veľmi veľa nežiadúcimi účinkami a myslím si že toto nie je cesta.
15 ročná nemá čo viesť sexuálny život. To si s ňou treba vyjasniť.
@anonym_110f48 v dnešnej dobe si myslím že to je už v poriadku vek, dievčatá sú veľmi vyspelé a niektoré to majú už za sebou v 13 ale tak zoberme si poviete si že to nie je normálne, ale moja prababka sa vydávala v 16tich a mala deti v 17 prvé. To len dnešná doma išla tak ze najprv kariéra a až potom rodina a deti a pohybujeme sa okolo 35+. Ja to neobhajujem ale je to tak. Myslím si že asi každé dievca uzná za vhodne kedy je na to pripravená. Ani keby sa niekto na hlavu postaví tomu nezabráni.
@thirstymonk porovnavas neporovnatelne, viditelne vobec nevies ako antikoncepcia funguje... to co opisujes su uplne ine veci. Antika obsahjue bezne hormony, neovplyvnuje nic, len uhniezdenie vajicka alebo dozretie. Nic ine. nefunguju ako testosteron ani ako nejake steroidy a pod pre kulturistov a co ja viem co, co by menilo zeny.
@anonym_72f89f no a co ze obsahuje bezne hormony? Aj inzulin je bezny hormon, ale to neznamena, ze si ho mozes len tak zo spasu pichat aj zdravy clovek, vsakze? Lebo ked ma telo "bezny" hormon z ineho zdroja, moze sa velmi rychlo stat, ze ho prestane produkovat samotne telo. Lebo ved naco.
To je oresne pripad sypacov, ktori sa napichali beznym testosteronom a teraz maju bezne problem s erekciou.
Tisic inych sposobov existuje, naozaj neviem, preco tu obhajujete ten najhorsi. 🤷 A este na 15 rocnom dietati, ktoreho jedinou starostou v tomto veku by malo byt, ci ma DU na dalsi den. A nie sexovat
@anonym_72f89f no a co ze obsahuje bezne hormony? Aj inzulin je bezny hormon, ale to neznamena, ze si ho mozes len tak zo spasu pichat aj zdravy clovek, vsakze? Lebo ked ma telo "bezny" hormon z ineho zdroja, moze sa velmi rychlo stat, ze ho prestane produkovat samotne telo. Lebo ved naco.
To je oresne pripad sypacov, ktori sa napichali beznym testosteronom a teraz maju bezne problem s erekciou.
Tisic inych sposobov existuje, naozaj neviem, preco tu obhajujete ten najhorsi. 🤷 A este na 15 rocnom dietati, ktoreho jedinou starostou v tomto veku by malo byt, ci ma DU na dalsi den. A nie sexovat
@thirstymonk 😂 dobre. Viditelne mas prehlad 😂
Na margo niektorých komentárov mi napadlo, že keď neviem/nechcem dať praktickú radu,tak poúčať a "moralizovať,, je nevhodné a zbytočné
Fakt chceš do dospievajúcej 15 ročnej dcery pchať hormony, aby bola chlpata a vyhadzana? Pre pana jana. Však je to ešte dieťa, ktorej sa hormonálna sústava stále vyvíja, telo rastie a ty ju ideš "zabiť" antikou twl.
Treba jej vysvetliť, že sa fakt nie je kde ponáhľať. Pozri sa, ja som mal prvý sex v 24 rokoch a o nič som neprišiel... 🙂
@thirstymonk Dúfam, že sex bol s kondómom a nie s antikou, keď ju tak tvrdo kritizujes?
@thirstymonk Toto je pravda. Keď si zdravý muž da napr. synteticky testosterón, tak mu hrozí, že jeho telo ho prestane vyrábať.
@anonym_autor len zhrniem...pýtaš sa kedy je vhodné predpísať dcére antiku, že má 15 a TY máš obavy, lebo začala chodiť von...poučila si ju, máte dobrý vzťah...tak v tomto prípade, až keď bude s niekým chodiť, no z hľadiska ochrany si aj tak myslím, že lepší je kondóm 😉 (choroby, HPV ...)...dcéra už je sexuálne aktívna, keď sa pýtaš hneď na HAK...?
inak ťa chápem, aj ja mám dcéru, chodí von už od 13tich, bývame v hl.meste a máme za sebou rozhovory o sexe, ochrane, vzťahoch, ale o HAK ako ochrane som neuvažovala...jedine, že by existovali zdravotné dôvody ( napr.uprava m.cyklu, hormonálna nerovnováha...apod.)
@thirstymonk Dúfam, že sex bol s kondómom a nie s antikou, keď ju tak tvrdo kritizujes?
@anonym_3807ca Nie, normálne naholo, ako si to náš pán prial.

@michaela329 ja netrepem, nado mnou pisali, ze sa zacina skoro, ovela skor ako v minulosti, lebo sa posunula doba. ja hovorim ako kto, niekto zacina skor a niekto neskor, podla vyspelosti jedinca. Vzdy boli a budu ludia, co zacnu so sexom v 12 a aj v 24 pripadne neskor.
@zuzana76 vyspelost je práve v tom, že si uvedomuje riziká svojho správania a informuje sa o tom, ako s nimi naložiť. To je vyspelé. Ostatné je jednoducho biológia a biochémia, dvaja zdraví mladí ľudia, čo spolu chodia, jednoducho môžu aj sexovať. A vyspelá a zodpovedná matka vie, že e s tým musí u dcéry počítať - lebo nakviac následkov si nesie práve žena. To ostatné, čo tu píšeš, je len prázdne moralizovanie a nie vyspelosť.