icon

Kedy má váš 16-ročný syn začať šoférovať?

19. jan 2025

Ahojte, ako to prosím vás teraz funguje? Syn má 16, kedy začať? Koľko cca stojí? Mne príprava pred xy rokmi trvala cca pol roka.

patka06
19. jan 2025

Dcéra začínala mala 16r. 7 mesiacov. Kurz sk B bežne trvá 3- 4 mesiace / je to podľa autoškoly môže byť aj kratšie aj dlhšie/. ona mala kurz 5 mesiacov, skúšky v deň 17. narodenín
Cena je tiež iindividálna podľa autoškoly, u nás aktuálne cca 1100 Eur + poplatky za skúšky
V niektorých sa platí navyše aj kurz prvej pomoci, ak nemá platný ...cca 25 -30 Eur

autor
19. jan 2025

@patka06 ďakujem ti veľmi pekne. Tak to má ešte čas. Bo niektorí mi hovorili, že kurz trvá rok. Ale sa mi to zdalo ako somarina.

barborka2_2
19. jan 2025

Ja si pamätám že som začala robiť autoškolu nejak v lete (asi jún) a končila v októbri. A to bolo v čase covidu. Vtedy sa to na leto uvoľnilo to si pamätám. Ja som aj posurila inštruktora kvôli škole. Ale do toho pol roka max to trvá čo viem aj zo skúsenosti ludi okolo seba.

jamidea
19. jan 2025

Ako ktora. Dcera robila rok, syn cca pol roka.

patka06
19. jan 2025

Autorka: Popozeraj si ponuky autoškôl na nete u vás v okolí, syn nech sa popýta na podrobnosti starších kamarátov, nie je autoškola ako autoškola
Moja dcéra išla na odporúčanie a bola fakt spokojná

teki1
19. jan 2025

Do roka musí ukončiť autoškolu

patka06
19. jan 2025

Ešte mi napadlo: Popozeraj už teraz. keď si vyberie, zisti kedy majú plánované začiatky kurzov a podľa toho sa prihlási. Aby mu skúšky vyšli po 17, narodeninách

barborka2_2
19. jan 2025

Súhlasím s @patka06. Niektoré autoškoly, hlavne tie lepšie, majú často plno už dopredu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
patka06
19. jan 2025

@lonely66 Od vydania VP do 18tych narodenín mohla jazdiť len s doprovodom, koho má nahláseného na DI. Je to super, kým naberie skúsenosti, prax a istotu.
Odo dňa 18tych narodenin už jazdí sama.

natalkasimonka
19. jan 2025

Moja ma 17r vodicak začina 21.2 a cca 1000e

autor
19. jan 2025

Vďaka za info

lonely66
Odpoveď bola odstránená
patka06
19. jan 2025

@lonely66 Určite odporúčam, ten rok praxe veľmi pomôže, nielen mladému vodičovi, ale z vlastnej skúsenosti hovorím, že aj mne ako matke, mala som menší strach pustiť dcéru samú na cesty.