icon

Koho dieťa študuje na bilingválnom gymnáziu?

samuelvarga
21. nov 2022

Vkuse mi s tym pili usi. Od 1 rocnika mal na vysvedceniach same 1, jedine vynimky su polrocne vysvedcenia 5 rocnik a 6 rocnik, vtedy bolo vsak distancne. Ma na to? Velmi vynimocny ziak, casto sa zucastnuje na olympiadach a sutaziach a od malicka je nadany z anglictiny. Nerad by som ho videl v depkach, ze ho neprijali 😵

perdita11
21. nov 2022

@samuelvarga preco to aspon neskusite?

eeffka
21. nov 2022

Moja dcera studuje, preco ste neskusili 8r?

drzaopica
21. nov 2022

@samuelvarga ano, kto iny, ked nie dobry ziak?Nemozes mu v tom branit zo strachu, ze ho neprijmu.Deti musia zazit aj neuspech.Neviem preco hned myslis negativne

mimikas
21. nov 2022

@samuelvarga a keby ho neprijali, zrúti sa svet? Je to prirodzené že sa veci v živote aj nepodarila. Nevyskúšas=Nevieš.

samuelvarga
autor
21. nov 2022

@mimikas tiez mam taky isty nazor, no vsak neviem ho presvedcit, ze ked ho neprijmu tak sa nezruti svet

luscious
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mimikas
21. nov 2022

@samuelvarga treba to do tých detí vtlkat že veci sa vždy nepodarila a treba sa z toho poučiť. Tiež mam takého mladšieho čo je taký brutálny perfekcionista a to ma len 6.

lindous
21. nov 2022

Na základke nie je ťažké mať samé jednotky a byť výnimočný a nehovorí to až tak o tom, na čo v živote má, ale to že sa zapája do mimoškolských aktivít a je ochotný robiť niečo navyše je fajn predpoklad ...netreba to staviať na piedestál ako jedinú dobrú možnosť, ale skúsiť treba ... ukázal si mu a povedal výhody/nevýhody vysnenej a aj iných škôl ? ... ono raz príde neúspech, od ktorého ho neuchrániš, raz sa to naučiť musí ... a možno to dá ľavou zadnou, zapracujte na príprave...a teda treba si uvedomiť, že prijímačky sú len prvý krok.. ale kto má ku tomu sklon, bude depkovať na každej škole

terezia323
21. nov 2022

@bilberryday bilingválne gymnázium je super predskokan pre medicínu. Bilologia v angličtine je veľmi podobná latinčine. Minimálne v označeniach

@samuelvarga Určite nech to syn vyskúša, keď neprijmú potom budete vesat hlavu, načo dopredu

syslik81
21. nov 2022

v zivote mu nebudu veci len vychadzat ale ked neskusi nezisti a to treba deti ucit .. aj sklamanie je sicast zitia... takze skusit a uvidite ..ak na to mate financie preco nie ..ak ho nevezmu skusi inu ..

evica17
21. nov 2022

@syslik81 prečo ak na to majú finančné ? Je bilingvalny nejako spoplatnený ?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
21. nov 2022

@evica17 spoplatnený ani nie, ale napr. bilingv. Sučany majú poplatky "celkom slušné"....

mimikas
21. nov 2022

@bilberryday tak napr môj syn chodí na bilingualnu základnú školu a teda všetci učitelia majú reálne vyštudovane to čo učia. Čo poznám aj deti čo chodia na bilingualne gymnázium nakoniec študujú na práve, medicíne a v zahraničí. Myslim že je to aj na dieťati ako sa učí doma a pripravuje. Napr. synova škola je naozaj náročná a učia sa o dosť viac ako na štátnej skole. Ale ono vždy záleží aj od samotného dieťaťa, ako sa ono chce učiť aa záujem.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
14adriana
21. nov 2022

ja cochvila koncim bilingvalne... ako už bolo spomínané, anglictinu už dnes ovlada takmer kazdy, teda aspon v nasej generacii... co je vsak dolezite, odporucam sa informovat, ako to je s jednotlivymi predmetmi na tom konkretnom gymnaziu. ci je dostatok ucitelov - anglictinarov, ktori ucia odborne predmety. u nas je tych ucitelov zalostne malo, takze aby sme splnali pozadovany pocet hodin anglictiny tyzdenne (aby nam bolo uznane bilingvalne studium), nam vedenie skoly pridelilo extra anglicke predmety, ktore by sa inak nevyucovali. mame teda o niekolko hodin tyzdenne viac, nez rovesnici. naopak, za rovesnikmi odbornymi znalostami zaostavame, nakolko mnohe detaily sa zvyknu vynechavat, kedze my ´´sme na jazyky´´... osobne by som druhykrat nesla, kolektiv som nasla sice super, ale na vysnivanu vysoku sa asi budem musiet pripravovat vo velkej miere sama...

mimikas
21. nov 2022

@bilberryday zrovna tam má kamoška deti takže áno, ale ako hovorím, je to aj o tom ako sa dieťa chce učiť, ak je dieťa lajdak môže byť na akejkoľvek úžasnej škole a aj tak veľa toho vedieť nebude. Veľmi veľa závisí od dieťaťa a jeho chcenia sa učiť a napredovať.

lady083
21. nov 2022

@bilberryday nemas pravdu. mam doma dieta co po bilngvalnom gympli urobilo bez problemov prijmacky v cestine z biol/chem/fyz a tento rok aj uspesne skoncila. nemala s tym vobec problem. a nie je jedina.
k teme: mam dve absolventky bilingvalu a nikdy to nelutovali, ja odporucam

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
eeffka
21. nov 2022

@bilberryday z praxe ti poviem ze dcera ma plne gymnazialne ucivo v slovencine a nasledne v anglictine ako sama povedala ked sa nauci slovensky vie uz aj anglicky( je dobra v jazyku) na skole maju native lektorov od 1.rocnika (8r gymn biling) a skolne je 120e rocne. Uprimne myslim ze sa v zivote neatrati a pokial viem skola ma 90%uspesnost na VS tam kde chces, nie kde zvysilo miesto. Treba si len dobre vybrat a citat aj recenzieo skole.

savanna
21. nov 2022

Nerozumiem vobec tomuto zmyslaniu, to uz nikdy v zivote nic neskusi, lebo by mohol zlyhat? Zivot je taky, kazdeho raz caka odmietnutie. Uz aj to oznacenie "velmi vynimocny ziak" mi pride akesi trochu nadnesene v tom zmysle, ci doma az prilis nedavate doraz na studijne vysledky a prestiz. Ak vyrasta s pocitom, ze je velmi vynimocny, potom to so sebou nesie aj pocit velkej zodpovednosti - ze musi naplnit vsetky ocakavania a teda nesmie zlyhat. Snazila by som sa odklonit od tejto studijnej vynimocnosti a davat doraz aj na ine kvality v zivote. A kazde tzv. zlyhanie je vyborna lekcia odolnosti do zivota.

terezia323
21. nov 2022

@bilberryday ja mám bilingválne gymnázium za sebou 😊

katuskapd
22. nov 2022

Keby ho neprijali,dá sa odvolať čiže skúsite 2x,možno nenastupia vsetci. U nás tak bolo syn chcel na bilingválne španielske bol 3 pod čiarou a na odvolanie prijali. Tiež to len skúsil z 8 ročníka keby ho neprijali,nič sa nedeje,študoval by 9 a potom by skúsil zase.

lulamx
22. nov 2022

@samuelvarga syn nikdy nebol samy jednotkar a je aj lajdak. napriek tomu trval na bilingvalnom gymnaziu. anglickom. mne sa to zda blbost, ale ved deti treba podporovat. dostal sa.
niektore predmety maju v sj. napr. fyziku. vedenie hovori, ze maju dobrych fyzikarov, ktori nie su dobri v anglictine. inak maju rozne narodnosti ucitelov, ale specializacie na dane predmety urcite maju.
teraz je na gympli v dk, vyucba v aj, tiez nie su vsetci native.
keby si syn vybral iny jazyk ako anglictinu, bolo by to podla mna super. aj keby s tym jazykom nic nerobil potom, vzdy sa zide vediet jazyk.

zuzulkika
22. nov 2022

@samuelvarga naša skúsenosť.Dceru prijali na bilingval španielsky aj na všeobecné gymnázium.Velmi chcela ísť na bilingválne naučiť sa jazyk,ja som ju v Tom od začiatku podporovala aj keď manžel mal inú predstavu.Nastupila.....no nakoniec ani nie po mesiaci prestúpila na všeobecné.....sama prišla stým,že nieje to to, čo si zrejme predstavovala hlavne čo sa budúcnosti týka.Tym chcem povedať...ja ako rodič som jej nekladla ultimáta,nech cEla som aby bola nešťastná,že sme jej nedovolili študovať čo ona chce.Takto prišla NATO sama 🙂😉....a španielčinu sa učí aj tak naďalej 😊