icon

Koľko má vážiť 13-ročná pri výške 163 cm?

nataly_benova
28. jún 2022
Strana
z2
dadis
28. jún 2022

@nataly_benova cca 45kg az 65kg. Ten rozptyl je skutocne siroky.

zuzikak
28. jún 2022

podla clanku na webe :

výpočet BMI

Na základe tohto kľúča môžeme pre výpočet ideálnej hmotnosti dieťaťa použiť aj nasledujúci vzorec:

2 x vek + 8, pre 2- až 5-ročné deti

3 x vek + 8, pre 6- až 15-ročné deti

osobna skusenost - ak ma dieta nie presny pocet kg, 2-3, mozno aj 4kg plus by som hlavne od 12 do 17 rokov vobec neriesila ako nadvahu

mandarinka555
28. jún 2022

@dadis 65kg ?? Si robíš srandu ?

janocka
28. jún 2022

@zuzikak ten vypocet sa mi nezda. 10r. syn ma 162 cm ale ma aj spoluziakov, kt. maju 140 cm. Syn vazi cca 40kg, cize podla vzorca o 2 viac a pritom je velmi chudy. Ten vypocet nezohladnuje vysku

majamat
28. jún 2022

pomer vaha a vyska je u deti nizsi,a ko u dospelych.
no u dievcat dochadza v tomto veku k dospievaniu a fyzicky sa z dietata stava dospely clovek, psychicky samozrejme az o dost neskor.

ak ma este detsku postavu, tak hmotnost bude nizia, moze byt okolo 45, max 50kg. graf mam len do 150cm, tak neviem presne. no ak je postava uz zrela, dievca je fyzicky dospele ( ma uz ms ), tak potom okolo 55-60kg

zuzikak
28. jún 2022

@janocka ved ale ja som napisala, ze 2-3 kila vobec nie su dolezite. Nemusi to presne sediet na kilo. Ked vidis, ze ma normalnu postavu (nie je privelmi chudy, ani pribraty) tak potom sa kilami nemusis zaoberat.

janickacrazy
28. jún 2022

@janocka presne, to je somarina, môj by mal podľa toho vážiť 41 kg a má reálne 30kg, áno, je chudý, ale zase keby mal 41, tak je guľa z neho

majamat
28. jún 2022

@janickacrazy presne, aj moja, ma idealnu hmotnost k svojej vyske - 29kg a podla toho vzorca by mala mat 41g.

ak by mala priemernu vysku na svoj vek, tak by to teoreticky sedelo. teda skoro.

dadis
28. jún 2022

@mandarinka555 Nie, preco? Niektore 13 rocne dievcata maju este detsku postavu, ine uz maju telo zenske, maju uz dost velke prsia, siroku panvu, boky.
https://www.childrenbmi.com/cs/?type=2&sex=2&bi...

janickacrazy
28. jún 2022

@dadis asi tak, synovia spolužiačka má 12 rokov a 65kg

mandarinka555
28. jún 2022

@dadis No lebo mi to príde na 13r.dieťa veľa.....Ja mám 162cm a 55kg, vyzerám normálne. Tých 65kg na dieťa je veľa.

sense
28. jún 2022

@janickacrazy moja m'a zas podľa toho vzorca 5 kg nadváhu, ale teda výšku ma ako 12 r deti a nie 9r

dadis
29. jún 2022

@mandarinka555 Kazdy mame inu stavbu tela, ja mam 170 a 70kg z vyzeram normalne. Dcera ma 13rokov, 43kg, ale tusim len 155cm (ale je podvyzivena, ma predpisane nutridrinky a vysokobielkovonovu stravu) tiez vyzera normalne 😃. (este ma detsky typ postavy, ziadne boky, uzka panva, prsia skoro ziadne, menzes este nemala) Jej o rok starsia kamaratka ma 170cm 😀, pred rokom bola okruhlejsia, teraz je ako modelka a nic nemenila. Deti v puberte nerastu tabulkovo, priberu, zaokruhlia sa a potom sa vysvihnu. Mojmu synovi v puberte narastla panva, pribral do zadlu a stehien, potom sa koncatiny dotiahli. Teraz v 15 vyzera velmi stihlo. V 13r riesit idealnu vahu je blbost. Lekar pozrie na dieta a vie posudit, ci treba riesit jeho vahu, ci v zmysle pod alebo nadvyzivy. Ak ma rodicov dobre stavanych a dieta je drobne, tak to riesi s hlada zdravotny problem, ale ked vidi, ze mamina ma 155cm a 45kg, tak predpoklada, ze dieta je utle geneticky.

nwnw
29. jún 2022

@mandarinka555 no tiez kukam ze sa mozem po 2 porodoch v 40tke citit na 13r s mojimi 65 😁

lejusinka
29. jún 2022

Najlepsie spravis ak prestanes riesit vahu. Vazne mladym dievcatam to ublizuje velmi 🤷🏻‍♀️Pokial nie je morbidne obezna alebo podvyzivena neriesila by som to. Zena potrebuje aj tuk hlavne v tomto citlivom obdobi ked sa spusta menstruacia

dadis
29. jún 2022

@nwnw Prepac, ale v 40r by si uz mohla mat dost rozumu, aby si chapala, ze 13r dieta, ktore riesi ideánu vahu, ze to zavana problemom 😡

janickacrazy
29. jún 2022

@dadis ano, aj moj syn má 11-ročné spolužiačky, čo začínajú s dietami, pritom sú chudé, je to katastrofa

dadis
29. jún 2022

@janickacrazy Hlavne, tie dievcata priberu prirodzene, lebo potrebuju tuk, aby dostali menzes..A dost rychlo priberu...no zivna poda pre poruchy prijmu potravy...nastastie moja dcera to chape, vie se ked nebude mat dost tuku, tak menzes nedostane a tym, ze bola drobna, tak ine spoluziacky uz menzes maju od 10-11r a ona este nie. (aj ked teraz sa do vysky celkom vysvihla)

lejusinka
29. jún 2022

@janickacrazy je to hrozne smutne lebo tymto si privodia milion zdravotnych a mentanych tazkosti 😭 ale podla reakcii tuto mamiciek roka (nedavno tu bola podobna diskusia) sa ani nedivim. Je to hrozne ako zeny dokazu “ublizovat” zenam.

dominika7990
29. jún 2022

Koľko by mala vážiť a koľko váži je úplne jedno ide aj o genetiku. Ja mám 31 r 164 cm a od 17tich vážim rovnako aj po dvoch tehu. 47 kg. Dcérka 5r je po tatovi ktorý ma pri 175cm 115kg. Ona má 28kg. Beriem ju že je nádherná taká aká je ( pokial teda dieťaťu vaha nijak neovplyvňuje jzdravotný stav)

h2
29. jún 2022

@dadis 65 je pre 13-ročné dievča s výškou 163 cm fakt veľa do 55 by som povedala.

radacak
29. jún 2022

@zuzikak to je nejaká hlúposť 🤔 dcéra bude mať za pár dní 12...podľa tohoto čo si dala by mala mať cca 44 kg .Má asi o 10 viac ale teda aj výšku má 170 CM,🤔

dadis
29. jún 2022

@h2 Isla som podla stranky bmi, podla veku a vysky, hore som dala link, pri tych 65 kg by mala bmi do 25, uz by bola v miernej nadvahe, ale stale nie na zdravotnu intervenciu..

lejusinka
29. jún 2022

@dadis BMI ale nie je spravny smerodajny udaj. Kolko sportovcov ma obezitu podla toho len preto ze ma vela svalov 🤷🏻‍♀️

dadis
29. jún 2022

@lejusinka Ano, ja viem, ja som len chcela dievcatu odkazat, ze k vyske 163cm nie je presne cislo na vahe, kam sa ma dopracovat. Ze ten rozptyl je naozaj siroky a ze keby s nou bolo nieco v neporiadku, tak ju na to upozornia rodicia alebo lekar. Ja som tu uz kedysi davno davala obrazok, ako vyzeraju zeny, co maju 70kg..ze sa neda postava posudzovat ani podla vahy, ani podla bmi, ze to je velmi orientacne

mandarinka555
29. jún 2022

@dadis Takže potom aj ja mám nejaký problém? Ako som spomínala, mám 162cm a 55kg. Môj syn má 198cm a 95kg.

mandarinka555
29. jún 2022

@lejusinka No neviem, či by si bola taká útočná aj vtedy, ak by tvoja dcéra mala 13 rokov a napríklad 70kg.

zafir
29. jún 2022

@janickacrazy zažila som 9 ročné dievčatá baviť sa o tom ako nejesť a schudnúť.

dadis
29. jún 2022

@mandarinka555 Som nieco take pisala?

gertuda
4. júl 2022

@mandarinka555 možno preklep

Strana
z2