Kúpanie počas prvej menštruácie: Ako postupovať?
Ahojte. Dcérka minule dostala pravdepodobne prvú menštruáciu. Máme kúpený pobyt a vtedy by mala dostať znova. Je nejaká možnosť, aby sa mohla kúpať v bazénoch?
Ja sa pocas menstruacie bezne nekupem. Plavky su tak tenke, ze to pouzivam iba na konci a nie pravidelne. Dost som sa v mladosti naobmedzovala pri mori, ked neboli pomocky a proste som sa nekupala. Tak teraz ked du moznosti a nahodou to tak vyjde, toto je pre mna riesenie.
@iwesska kališok jediny ti to uzavrie, ten nepusti ani dnu, ani von (samozrejme pre mlade dievcata asi nic moc, ale pre nas top vynalez)
@sorciera24 Neverim. Pouzivala som kalisok a prepustal. Nasadeny bol spravne,nebol ani plny a aj tak to obtekalo a musela som pouzivat vlozku. Pre mna su vsetky tieto vkladacie veci nespolahlive.
@iwesska to je taky zastaraly nazor, ze kupanie je raj pre infekcie. Rovnako, ako penis… v oboch pripadoch mozu napomoct infekcii, no s mnohym si zdrava posvova mikroflora poradi. Hlavne morska voda prirodzene zamedzuje rastu mikroorganizmov a je na pokozku prospesna.
@simsalabim Ale tu sa nebavime o mori,ale o bazene. To nie je zastaraly fakt,ale realita. Aj ked chapem,ze moderne mamy si to prisposobili tak,aby im to vyhovovalo.
@sorciera24 Neverim. Pouzivala som kalisok a prepustal. Nasadeny bol spravne,nebol ani plny a aj tak to obtekalo a musela som pouzivat vlozku. Pre mna su vsetky tieto vkladacie veci nespolahlive.
@iwesska tak si enmala vhodny kalisok...aj ja som jeden taky mala, siel do kosa...lebo proste nesedi, zle zvolena velkost, znacka....teraz mam roky taky, co neprepusti....len to musis najst vhodny pre teba...ale nevrav, ze prepusta...tebe ten nespravny prepustal....to, že su nespolahlive pre teba nie ej o veciach, ale o pouzivatelke, ze ich nevie používať...ano, chce to cvik, neviem, kolko si skusala...ale tipujem, ze si to vzdala velmi rychlo.....to, ale neznamena, ze to nefunguje, len tebe sa nechcelo...nic ine
@iwesska pridavam sa do klubu, co kalisok neprepusta. Prepustal mi, ak som mala zle zvolenu akost a velkost. Napriklad po porodoch, zmene vahy ci "vycviceni panvoveho svalstva" som musela vzdy menit co do dlzky ci materialu.
@iwesska to je taky zastaraly nazor, ze kupanie je raj pre infekcie. Rovnako, ako penis… v oboch pripadoch mozu napomoct infekcii, no s mnohym si zdrava posvova mikroflora poradi. Hlavne morska voda prirodzene zamedzuje rastu mikroorganizmov a je na pokozku prospesna.
@simsalabim zralokov a inych zivocichov sa v mori nebojis? Vsak zvierata citia krv na kilometre pri spravnom prude....🤔🤔🤔
@vevesh nie a konjretne toto s menstruacnuu krvou je hoax. Jednak tlak vody krvacanie zastavi a jednak ak daco unikne do vody, je to mini mnozstvo.
@iwesska mala si zle zvoleny kalisok - nemsl by prepustat. Moj zacal prepustat v 2 situaciach - pri zlej velkosti a pri opotrebovani. Pouzivam ich uz vyse 20 rokov.
A ano, co sa tyka menstruacie s plavkami a bazen, tam by som bola opatrnejsia.
@vevesh nie a konjretne toto s menstruacnuu krvou je hoax. Jednak tlak vody krvacanie zastavi a jednak ak daco unikne do vody, je to mini mnozstvo.
@iwesska mala si zle zvoleny kalisok - nemsl by prepustat. Moj zacal prepustat v 2 situaciach - pri zlej velkosti a pri opotrebovani. Pouzivam ich uz vyse 20 rokov.
A ano, co sa tyka menstruacie s plavkami a bazen, tam by som bola opatrnejsia.
@simsalabim ano, hoax je to, ze ta zozeru, ked pouzijes tampon a ides plavat. Ale je dokazane, ze ta zraloky zacitia takto na asi 10km. Ale nejak tomu neverim, ze hladny zralok ohrdne v takom egypte zenu v menstruacnych plavkach.🫣🫣 Niektorym zenam to nedochadza, ze sa v tom chodia kupat do bazena, ze to nie je hermeticky uzatvorene, takisto pri mori, tak co tak muzom-vedatorom-skumatelom. Nemyslim si, ze menstruacne plavky testovali takto. A zistili, ze nie je velka sanca byt s tamponom zozrata...."Nie velka sanca" je u mna dost velke riziko byt zozrata. Ja mam napriklad problem so psami pocas mojich dni, ak nepouzijem kalisok a teda liezt takto do mora, eeee nie, posedim na plazi, ak od toho nezavisi moj zivot🫣🫣🫣🫣
@simsalabim ano, hoax je to, ze ta zozeru, ked pouzijes tampon a ides plavat. Ale je dokazane, ze ta zraloky zacitia takto na asi 10km. Ale nejak tomu neverim, ze hladny zralok ohrdne v takom egypte zenu v menstruacnych plavkach.🫣🫣 Niektorym zenam to nedochadza, ze sa v tom chodia kupat do bazena, ze to nie je hermeticky uzatvorene, takisto pri mori, tak co tak muzom-vedatorom-skumatelom. Nemyslim si, ze menstruacne plavky testovali takto. A zistili, ze nie je velka sanca byt s tamponom zozrata...."Nie velka sanca" je u mna dost velke riziko byt zozrata. Ja mam napriklad problem so psami pocas mojich dni, ak nepouzijem kalisok a teda liezt takto do mora, eeee nie, posedim na plazi, ak od toho nezavisi moj zivot🫣🫣🫣🫣
@vevesh ok, asi zalezi aj na tom, ci tam, kde sa kupes, nejake zraloky su 😅

Nedovolila by som krvacajucemu sa dietatu kupat . Ja sama sa vtedy nekupem a uz vobec nie v bazenoch. Aj napriek tym skvelym vychytavkam v podobe supertamponov,super plaviek...vsetko to prepusta vodu,takze raj pre infekcie. Nic z toho vaginu hermeticky neuzavrie. A budem to ucit aj dceru.