icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

zuzkat1
26. dec 2013

@pinkcheesecake tak ja nie😅 moj mal viac zien predomnou. A co? teraz je len moj

@czechzuzanaba zrejme ano..a to som ani nevedela ze mam doma "chybny tovar"😝😀

pinkcheesecake
26. dec 2013

@zuzkaanicka No, tak to neviem, necitala som vsetko...

cecil36
26. dec 2013

@mima4 tentoraz s tebou nesuhlasim. Mam dve kamosky- sestry. Obe cakali na sex az po svadbe. Jednej sa muz uz roky kur.i v zahranici a ona je z toho na nervy, lebo ho len stale sleduje, aby ju nepodviedol opät. Ked je doma, je to cista katastrofa. Druha je tiez vydata, cakala tiez az po svadbe a manzelstvo je v troskach nerozumeju si v sexe ani vo vztahu. A to jedna chodila s muzom 3 roky a druha takmer 5. Obe si svojich drahych pred vydajom chvalili, rozumeli si, vsetko bolo ok. A len tak na margo, cudovala by si sa, ze aj ked vztah nefunguje idealne, sex moze byt paradny. Cize az tak by som netvrdila, ze na dobry sex musi byt dobry vztah 😀

czechzuzanaba
26. dec 2013

Ja nevim, ale tak trochu mam pocit, ze cim vic se sexem ceka, tim vic se mu priklada vetsi dulezitost, nez ve skutecnosti ma 🙂

zuzkaanicka
26. dec 2013

@pinkcheesecake to vies, my stare korcule sme to vymakli hned ... ono, ten nick je taky, ze tak lahko nezabudnes a kedze predtym tu uz vypustilo @skvelemanzelstvo same perly, tak toto sa tiez neda celkom vazne brat 😉

zita19
26. dec 2013

Ja zvladam tat tak akurat bod 1 a 2. Pri trojke sa vo mne zdviha zlc, vsak je to aj jeho domacnost. Bod 4 kategoricky odmietam, co som bebil, kukat ako tela na chlapa, co o nom viem, ze prdi pri telke. 😝 😝 😝 A od bodu 5 je to cisty debilina. To takto sa sprava moj pes a aj ten mi venuje viac pozornosti a ucty. Pokial samozrejme nezavetri haravu fenu 😝 😝

pinkcheesecake
26. dec 2013

@zuzkat1 Tak ked ti to nevadi, tak pohoda. Mne by nestacilo, ze je mojim len teraz, vadilo by mi, ze to najkrajsie v manzelstve nie je len nase, som narocna 🙂 Ale chapem, ze niekomu to nevadi.

zuzkat1
26. dec 2013

A k tomu ze tema je pre mladych...ak by sa dakto takto sfanatizovany priblizil k mojim detom...lopatou by som ho hnala..

mima4
26. dec 2013

@cecil36 ale ja som nikde nenanpisala, ze kto čaká az do manzelstva, čaká ho ideálne manželstvo bez problémov 😉 Napr. mam kamošku, ktorá tiež čakala, ale vybrala si trulka... chlapec nie je až taký zlý, len brutalne nezrelý a ešte mamičke všetko referuje a tak kamoška má manželstvo v trojici aj s ňou. Tak proste vztah medzi nimi dvoma sa pokazil a uz sa jej hnusí aj spávať s ním... ten zlý vzťah sa prejavil aj v sexualnej oblasti.
No sexualny zivot sa moze pokazit aj po x rokoch... tieto veci sa nedajú "odskúšať"

zita19
26. dec 2013

@zuzkat1 To mas uplnu pravdu. Mne to sektarskou demegogiou cele zavana 😀 😀 😀

czechzuzanaba
26. dec 2013

@zuzkat1 to je v pohode, bo ty jsi v podstate podle tohoto taky chybny tovar, takze kdyz jste oba, je to ok 🙂

pinkcheesecake
26. dec 2013

@czechzuzanaba 😀 Noooo, pri beznom rozhovore sa ani ja tak netvarim, to je pravda 🙂 Ale zo zvedavosti vyskusam, ako zareaguje ten moj 😀

mima4
26. dec 2013

@czechzuzanaba
ten vyznam ktory sa sexu priklada je predovsetkym v tom, ze je to vec, ktorou clovek dava celu svoju osobnost tomu druhemu a preto chce, aby jeho sexualita patrila iba manzelovi/manzelke. Je to niečo vynimocne, čo napr. zena chce dať iba muzovi, ktorý je jej manželom.
Taktiez absencia pred manzelstvom uči ludi aj zdrzanlivosti a pokore a sebaovladaniu. Ludia sa učia mať svoje telo pod kontrolou.

zuzkaanicka
26. dec 2013

Inak, ja som sa trochu zamyslela (aj stara korcula este moze 😅 ) a mne z toho vychadza akurat tolko, ze @skvelemanzelstvo akurat zlu reklamu Hudakovi urobilo ... ja som uz hodne davno na jeho prednaske bola (neviem, ako by som sa teraz na tu prednasku divala-uz som predsa len o dost starsia), prednaska bola super ... netvrdim, ze som so vsetkym suhlasila, to sa snad ani neocakava, ale s vacsinou ano ... lenze ak to tu niekto zacne prezentovat tak, ze to je jedina cesta k dobremu manzelstvu, plus sa k tomu pridaju asociacie na tie temy zalozene nedavno, tak to skor vyznieva ako groteska ... @skvelemanzelstvo sa tvari, ze na vsetko pozna odpoved, vsetko vie, statistiky (ktore nikto neurobil) ma v malicku ... no, tak toto je podla mna taka trapna parodia na recept na stastne manzelstvo ... mozno to niektore vidite inak, rada si precitam 😉

zuzkat1
26. dec 2013

@zita19 presne.kazdy si robi ako chce...ale toto je uz uplna hlupost od tohto odvijat kvalitu vztahu... Podla u nich doma to nie je ok..

@czechzuzanaba tak o nieco menej chybny nez manzel🙂

zuzkaanicka
26. dec 2013

@mima4 no, ja neviem, ale ja mam osobnost spojenu s niecim inym ... ja si myslim, ze som vydrzala dost, mam len jedneho partnera (dufam, ze navzdy), ale osobnost mam fakt niekde inde 😝

czechzuzanaba
26. dec 2013

@mima4 no vidis, jen ne kazdy vidi sex, jako vec, ktorou clovek dava celu svoju osobnost tomu druhemu, ale vidi ho proste jako sex. Rikam, nepriklada tomu takovou dulezitost...

edita56
Autor odpoveď zmazal
pinkcheesecake
26. dec 2013

Ja som tiez o neho davnejsie pocuvala prednasku a pacila sa mi. Hlavne ked kladol doraz na dolezitost kazdeho clena v rodine a ako obaja rodicia svojimi osobnostami formuju osobnost svojich deti. A on to aj s takou laskou rozprava...

mima4
26. dec 2013

@czechzuzanaba Berem tvoj nazor. Len napr. ja si myslim, ze tym, ze dievča sa vyspí s chlapcom, tak aj jej vztah k nemu sa zmení a ked dojde k rozchodu, tak je to pre nu ovela zranitelnejsie, bolestivejsie, ako keby udrziavala vztah bez sexuality.
Taktiez, aj na tomto fore je kopec zien, ktore su slobodne opustene mamičky... ktore priatelia nechali, vykaslali sa na ne. Niezeby bolo skoda toho detskeho zivota, to nie, ale kazdopadne deti vyrastaju bez normalnej zdravej rodiny, kde funguju milujuci rodicia - a to je tiez dosledok sexualneho zivota mimo manzelstva.

zuzkaanicka
26. dec 2013

@edita56 ked ja napr. stale cakam, ze sa nam @skvelemanzelstvo ozve a zodpovie aspon niektore otazky 😅

zuzkaanicka
26. dec 2013

@mima4 ano, iste potom to dievca je asi dost zranene, preto som si ja napr. pockala 😉 ... ale ci je to pred svadbou, alebo po svadbe, to je uz jedno, pokial mas toho partnera otuknuteho 😉 ... a dokonca som na tuto temu aj s fararom hodila rec 😉

keram3053
26. dec 2013

Este jeden kratky prispevok:
Z mnohych tychto prispevkoch mam pocit, ze ak sex nefunguje nebude fungovat ani vztah.Neviem ci som ja nejaky iny (mozne to je 🙂,a nemal by som kricat hop kym nepreskocim ale kludne by som sa sexu vzdal keby vsetko ostatne fungovalo v rodine tak ako ma. Aj tak sa sex raz skonci...a co potom?
Nemyslim si ze dobry sex je to co udrzi manzelstvo ale su to uplne ine veci a preto si myslim ze postoj chcem aby sa moja dcera ci syn vyspal pred tym nez sa ozeni/vyda nieje spravny. Urcite nie v zmysle ze budem ja detom hovorit aby to urobili.
U ludi ktorych zivoty su postavene hlavne na materialnych veciach a zvieracich instinktoch s tymto urcite nepochodim 🙂 niekomu staci k stastiu malo, dobre sa najest, mat dostatok, zabavit sa, dobre si zatrtrtr...
obcas mam pocit ze keby som bol primitivnejsi tak by som bol stastnejsi....

mima4
26. dec 2013

@zuzkaanicka s tym fararom by som si po "tej reči" zase ja hodila reč 😉
Napr. teraz tu na konovi je tema mamky, čo ma 2 deti zo vztahu s priatelom, s ktorym sa rozisla a teraz po mesiaci vztahu s inym priatelom uz otehotnela...

maca_p
26. dec 2013

@mima4 ovela viac je tu podvedenych, rozvedenych mamiciek, ako tych slobodnych mamiciek.... cize viac konkretizuj.
podla mna je lepsie, ked sa partneri poznaju pre svadbou nielen dusevne, ale aj fyzicky.

lwhiterose
26. dec 2013

@zuzkaanicka prosím ťa čo ti k tomu povedal farár? celkom by ma to zaujímalo 😅

zuzkaanicka
26. dec 2013

@keram3053 ta posledna veta je pravdiva ... tiez si obcas hovorim, ze by mi bolo lepsie, keby mi tehla spadla na hlavu 😝

czechzuzanaba
26. dec 2013

@mima4 vztah, kde neni sex, nepovazuji za partnersky, ale za kamaradsky.
Dal nesouhlasim ani s tim, ze to co pises, ze jsou svobodne maminky a podobne, je dusledek sexualniho zivota mimo manzelstvi. Je to dusledek toho, ze uz dnes neni az tak spolecensky nepripustne svobodnou maminkou byt, stejne je to s rozvodmi. Lide nejsou spolu za kazdou cenu, take postaveni zen se zmenilo.
To jestli nekdo ceka se sexem po svatbe, me osobne je uplne jedno. Jen mi vadi, ze nekdy tito lide (nemyslim ted tebe) povazuji ostatni, kteri se tim neridi, za neco min, neco spatneho. Podle me to proste nema na budouci vztah vubec zadny vliv. A vlastne, kdyz nad tim premyslim, takovy chlap, ktery byl panic a vzal si pannu, muze jeste ve strednim veku prepnout a jit zkusit neco jine, pokud teda vylozene treba ta vira mu nepomuze se ovladnout. Nerikam tim, ze takto nemuze prepnout i nepanicovi, jen ja zase jsem nazoru, at se kazdy vyradi za mlada a potom uz aspon vi co chce do zivota - a to nemyslim jen v otazce sexu, ale i vztahu jako takovych, cestovani a podobne. ALe rikam, at si kazdy dela co chce, hlavne at je spokojeny, pokud neomezuje nikoho jineho...me je to sumafuk 🙂

zuzkaanicka
26. dec 2013

@lwhiterose no, ja teraz neviem, ci to tiez nepatri k spovednemu tajomstvu 😉

zita19
26. dec 2013

@keram3053 Ano, mas pravdu, ze jednoduchsi duchom su spokojnejsi a stastnejsi... K stastiu im staci ovela menejj ako tym premyslavym
😝 😝