Lásky 13 a 14 ročných detí
Baby ako vy riesite doma svojich pubertakov.ja mam 17 roc.syna , ktory si zacal a teda podla nich ma " vazny " vztah 13 rocnou teda uz 2 dni 14- rocnou babou. Poznali sa asi 3 dni zacali spolu " chodit" a po 4-roch dnoch je z toho laska na cely zivot..na FB si vesaju fotky ako sa bozkavaju davaju statusy ako velmi sa miluju...skola ..rodina ..vsetko je vedlajsie.nedajboze nieco proti povedat tak oni idu spollu proti celemu svetu.nehovoriac ze ona nema ani 15 nast a takto sa verejne propagovat no neviem.. Navyse my sme v spanielsku ona na Slovensku toto sa im podarilo cez prazdniny a teraz syn len hlada sposob ako byt s nou.. ist za nou a podobne.ked je tu s nami v španielsku je kvoli nej nervozny, podrazdeny , "vrci" stale ..neda si povedat v nicom... Ja ten ich "vztah" beriem tak ze viem ze existuje ale nadsena z neho nie som......viem to telerovat tak snad ked to vyzrie a vydrzi im to aspon 3 roky..a to moj syn nechape lebo teraz je len ona pre neho dolezita..stred vesmiru. Dakujem za okykolvek nazor...
Som veľmi mladá rok do zadu sa mi rozpadol 3 ročný vzťah 🙂 a presne vtedy som pochopila ,že nie je na škodu dať na radu mamy.Tiež som mala vzťah v 14 chlapec bol starší.Bolo to len také randenie.Potom v 15 som mala vzťah ten vydržal 9 mesiacov.Atď...proste človek časom príde nato ,že mama sa len bojí.Nechce aby sa prihodilo niečo zlé.Ešte dnes si pamätám deň ...Keď ja budem mať 18 😂 ...Dnes mám 20 a moje party plány vyzerajú asi takto ...Pohár Vína pijem 3 hodiny.Ja som bola dievča typu..Jeden chlap v živote a navždy.Ale časom človek zistí ,že do dospelosti sa veľa vecí zmení.Ľudia sa menia,priority...Je skvelé ak niekomu vzťah vyšiel na prvý krát 🙂 z detskej lásky.Ale žiaľ väčsinou to býva tak ,že si treba najprv preskákať všeličím.Teraz sama prichadzam nato...a smejem sa ...čo som si v 15 myslela.A ešte sa nasmejem.Ale už sa radšej poradím aj s mamou.Pretože pri bývalom vzťahu o manipulátorovy až k psychickému týraniu...Nuž ..mama to vycítila.Ja som to pochopila neskôr.Si mama.Je prirodzené ,že sa bojíš.A je podľa mňa nevhodné aby tvoju výchovu niekto súdil.Nedržíš ho ani na vodítku ani nič.Viem ,že ťa nechce počúvať a ,že je to ťažké.Ale sú od seba ďaleko.Neviem ako to u vás funguje 🙂 ak by to predsa len vydržalo.Skús to dievča spoznať 🙂 alebo tak...ak to bude možné.A to ,že má 14 a už ich mala toľko...nesúdim.Tiež nie som z kláštora.Ale počkať mohla aspoň do 15 no.Každý dospieva inak.Ale tvoj strach chápem 🙂 a aspoň je vidno ,že sa o svojho syna staráš a záleži ti na jeho budúcnosti 🙂
😍😉 vidim Lucka ze si sa poucila a uz veru kadeco prezila... Ved keby mi to bolo jedno tak to neriešim .Je to jeho prva laska pre mna sko rodica nova situacia a inak by som to vnimala asi keby boli vekovo cca rovnako. A ja necakam prave ze 1. Vztah a musi ho mat navzdy..ked mu to poviem hned 3-tia "svetova " a sa hneva lebo im to vydrzi naveky vekov..ved ked tak o.k. a keby si dal aspon cosi povedat ako ty pises..nechcem mu zle prave. S manzelom mu hovorime svoje zivotne skusenosti s laskami a snazime sa vysvetlovat vsetko.. Aj nech pochopi ze co urobi za to si je zodpovedny .. Ona nema prave najlepsie zazemie v rodine tak nas syn si pride ako ochranca a superhrdina odhodlany pre svoju lasku urobit cokolvek .. A to je to ze az pokial... ☹ ..
Ja som rok do zadu tvrdila to isté...Toto sa nerozpadne.Len preto ,že sa mi páčila vízia ...nechať si zničiť vzťah po 3 rokoch nie!!!..Nie mama nemáš pravdu! To je len zlé obdobie...On ju asi naozaj ľúbi.Ale človek musí rátať stým ,že druhá strana to tak vnímať nemusí.Každý sa popálil.Joj tiež by som asi radšej bola keby som mamu poslúchala ...ale tie veci ma niečomu priučili 🙂 naučila som sa ,že dokým ma chlap na rukách nosiť nebude a bude mi nadávať a ponižovať ma ...nestojí za nič! Takže bolo to dobré na to ,že som sa sklamala do 20tky a to poriadne! Nič neľutujem.Ale práve teraz viem pochopiť moju mamu.🙂 ani sa jej nečudujem ,že mala strach.Ja by som sa o svoje deti tiež bála.Je to prirodzené.🙂 Teraz sa ti možno syn vzďaľuje.Ale raz sa na to pozrie inak 🙂.Len dávaj pozor aby neporobil hlúposti.Treba ísť na neho pomaly.🙂
@lucia_9 super nazor toho sa drž naozaj.kym chlap si svoju partnerku nevazi nestoji za nic a len sa nechaj nosit na rukach ... Ked je vztah zalozeny na vzajomnej laske , ucte a dovere vydrzi vela
. Prajem Ti nech sa taky najde a urcite to tak bude..a raz budes skvela mama...dakujem za podporu 😉
@ikuska31 Našiel sa taký ktorý si ma váži 🙂 a už mi ostáva len veriť tomu ,že to tak aj ostane.Ďakujem 🙂 je to pekné od niekoho si prečítať niečo tak povzbudivé 😊.Ale uisťujem ťa v jedno.Tvoj syn má 17 a ešte len teraz začal s randenim.Písala si ,že je aj citlivý 🙂 ...už len dať pozor aby tú jeho dobrotu nejaká ženská nevyužila.Škoda takého muža potom...Veľa trpezlivosti ti prajem 🙂 nech je všetko tak ako má byť 🙂 Si super mama! O tom niet pochýb.
Necitala som vsetky komenty, ale keby ja mam dceru vo veku tvojho syna frajerku taaaaak rozhodne by sa mi to nepacilo 😞 a kde su jej rodicia? Vedia o tom? Urcite by som sa s nimi skontaktovala, ale nie poza chrbat syna... Aj ja so mala 17 a viem ake je to strasne ked mi/nam nik nerozumel 😭 😂😂😂 mas jednu velku vyhodu, su od seba niekolko tisic km takze velku "somarinu" urobit nemozu 😉 .. Prajem vela stastia, nas to predpokladam tiez caka, hoci az za par rokov 😉
@lillik3 ano rodicia vedia o tom im to je v postate jedno , nevadi im ze tam syn chodi..oni moc deti neriesia skor maju inu zalubu( alkohol atd..) tAkze aj to skontaktovanie s nimi je asi dost zbytocne.ved to nastastie je po prazdninach syn bol u starych rodicov tak sa to dufam ukludni ked bude doma i ked oni to myslia vazne..dakujem.aj ja prajem vela stastia Za par rokov..ja mam este jedneho adepta na pubertu ale nastastie ma len 6 rokov teraz tak uz budem trosku pripravena 😀... A s tymto 17 rocnym to nejak zvladneme.... 😲
@lucia_9 tak to Ti zo <3 prajem ozaj. A ja dakujem tebe za vsetky tie slova..baba co je odo mna o polovicu mladsia mi ulavila na dusi.hned sa mi lepsie spalo..a chape o co mi ide.este mam jedneho adepta na pubertu ma 6 rokov teraz tak to uz pri nom hadam budem natrenovana a budem to vsetko brat lahsie..on je sice uplne iny ako ten starsi toto je " zivel" vie si ist za svojim , neda na nikoho. Tak uvidime.a ty Lucka teba tie zivotne " facky" poucili tym spravnym smerom. A ked budes riesit raz pubertalne nalady uz svojich deti ti mozno urobi " blik" a toto som kedysi riesila na fore hi hi 😉😀... Si skvela baba dakujem .....
@ikuska31 No keď mi mamina každý deň pripomenie ukážkovo na mojej sestre tú pubertu (a ja som ju mala celkom miernu) tak si hneď spomeniem.Ach Luca tie tvoje reči o tom ako budeš mať o 18 a budeš chodiť po diskotékach a piť a ako ma ten môj strašne miluje (aj keď som vedela ,že sa to rozpadne) Ale celému svetu ja ukážem 😂😂 ...No jasné ...Lucka má 20 sedí doma na riti na diskotéke som bola 2 krát (nejak ma to nebralo) a keď počujem slovo alkohol tak hľadám všetky možné výhovorky ako sa tej párty vyhnúť 😂.Čo sa týka večierky do mojich 18 som chodila domov presne na 9 ! V 15/16 na 8! Úteky z domu nehrozili.Bolo by mi ľúto maminy (bála by sa o mňa).Porobila som aj ja hlúposti...ale skôr čo sa týka chalanov.Ale nie som matka 4 detí ani žiadna feťáčka..len proste blbé obdobie.Každý má to svoje.No ozvala som sa práve preto 🙂 lebo to nebolo tak dávno keď som ja mala 17.Vlastne aj teraz sa učím čo ako v živote funguje veď mám len 20.Čo ma ešte čaká.Keď prídu deti...No už teraz viem ,že rodina je viac ako zábava.Pre mňa je zábava pol dňa sedieť pri vode napr...Deti 😂 no deti...mám ich naplanované až tak za 3,4,5 rokov.Ale ak prídu s radosťou ich príjimem 🙂 len či tú ich pubertu prežijem.Teraz si to viem predstaviť ako sa musíš cítiť ako matka.Ale keď tie pocity budem prežívať ja.Už asi taká múdra nebudem 😂 Určite nebudem.Je to zodpovednosť.
😉kissing_heart:👍
@lucia_9 😂 ja som tiež ešte v 19 plánovala deti až tak o päť rokov 😂 a teraz mám 22 a už mám dvoch krásnych synov a som najšťastnejšia aj keď sa teším ich puberty.. zatiaľ na to ale až tak nemyslím a užívať si čo je, lebo niekedy je mi do plaču, keď sa na nich pozriem a už sú takí veľkí.. tiež som nerada chodievala von a nechcelo sa mi piť... pripomínaš mi mňa.. len ja som ani chalanov nemala až do 19 kedy som mala svojho prvého a mám ho doteraz aj rodinu už 😊
V tomto pripade by som povedala ze zide s ocu zide z mysle. Ked mlady zacne skolu a dostane sa do viru povinnosti tak nebude mat tolko casu mysliet na mladu a mladej sa tiez za chvilu zunuje vztah na dialku. Este by som porozmyslala aj nad tym ci nahodou cez vianoce radsej preventivne neostat v esp a nechat nech lepsie vyvhladnu - i ked tvoj syn vypada na romantika mlada sa mi az taka silna romanticka nezda
Vyvhladnu=vychladnu
@ikuska31 povedz mu, ze je pod zakonom, ze je to trestne a ze ak k nieco dojde tak musi mat ochranu, lebo ak ostane tehotna, tak nikoho policiu zaujimat ze ju miluje. Zober to prakticky. Ved nejde o nic ine nie? Ako o to, ze ho mozu zavriet. Ries len to, co ta trapi, zvysok vysumi. Ono tieto prve lasky pomerne skoro prejdu. Ak proti nemu budes zbrojit budes len ty ta zla. Dohovorit a poucit urcite, ale nejake zakazovanie sa otoci len proti tebe - ako pisu vyssie. Ale ako sanca ze s nou ostane je 0.1% 😅
Inak dievcata dnes vo vacsine vypadaju starsie o 3-4 roky. Je velmi tazko im uhadnut skutocny vek. Este ako sa licia, tak to aby si matky namiesto pozdravu rovno obciansky vo dverach pytali 😅
@prasiatko30 uzasnee..prene trafila si do cierneho..on je moc romantik .... 😅 a je to jeho prva laska takato..sa jej bude drzat aj drzi. Uvidim aj ja si uz hovorim.ze cas ukaze len aby neurobil nejaku sprostost ..dakujem
@diana20 Ja to nechcem plánovať 😂 ja chcem zažiť ten pocit...aha 2 čiarky to kedy 😂 a nie kedy tam budú tie 2 čiarky.Ale myslím si ,že to skôr jak za 3 roky nebude 😂 ale ak sa to má stať tak radšej skôr ako nikdy.Život vie čo má somnou v pláne 🙂 ...A ty? Vieš jak ti bude dobre za 15 rokov :D ? Stále mladá ,veľké deti 😄 To bude život.Teraz si užívaj tie malé starosti 🙂 😊
@lucia_9 na to sa teším, byť mladou aj keď deti už budú veľké.. ale ja by som o tri štyri roky ak bude všetko v poriadku hlavné finančne chcela ešte jedno babo.. dievčatko by som chcela tiež, ale ak by bol aj chlapec tak aj chlapca.. stále túžim po ďalšom bábätku 😊 aj my sme tri sestry a je to super a aj moje deti by som chcela aby boli tri..😝
Vdacna to tema toto ;) my sme riesili prave to iste s mojim 15 rocnym...nasiel si 14 rocnu...cert to ber ..(pouceny o 15 r.hranici je).ale..ked som zbadala fotky na fb jak sa bozkavaju isla som z koze vyskocit..ani nie kvoli nemu ale kvoli nej...kurnik kde ma rodicov?to ako ja neviem,im yo mevadi?mna by nasi prerazili..hmm ale ked mi prisiel domov ocucflakovany tak to uz bolo moc aj na mna...a hlavne to ako pises ty..nic ine neexistovalo len ona,vsetko ostatne bolo no vlastne nebolo...a to este ja krkavcia mater som mu oznamila ze dievcina ma aj inych ako jeho...hmm komu veril?no jej..ppchopil ked ho o par dni nechala..a to sa lubili najviac ma svete ...tieto lasky budu velka "zabava"
@matkaasebko prave sa mi moj takmer 16 rocny syn priznal ze ma frajerku. Vsimla som si to ze zacal viac minat, takze babu pozyva kade tade.
Baby ako to funguje teraz? Syn toto leto nebrigadoval, mal zlomenu ruku, vsetko vreckove oplieskal s frajerkou.
Baby si nechavaju vsetko platit aj ked ich frajeri su studenti? Ako to funguje?
Ja som začala chodiť s mojim o rok mladším teraz už manželom v 14. V 25 som sa za neho vydala. Teraz sme spolu už 12 rokov a máme dve nádherné deti a je nám super 🙂. Aj takéto sa stáva....
@0silvia0 no to zalezi aj od dotycnej ... Ale tak aj ja synovi hovorim ze ked ma frajerku nech si ju dotuje sam. ... To sa neda vsetko ..my sme chodili na prechadzky a po vonku a ked raz za cas na nejaky caj alebo tak.ale im je malo vreckove 20 Eur na t😨yzden.kto by mu stacil ..
@martinka13 tak to gratulujem.ale ja nehovorim ze to tak byt nemoze..ale ze vsetko ma " mantinely" co bohuzial moj syn nechape.... Nech vam to este dlhooooo dlhoooo vydrzi ..vela stastia a lasky ..
@lucia_9 to keby mala len 1/3 bab taketo " upratane " v hlave ako ty bolo by to super ..ale to je katastrofa...baby uz pomaly v osmicke ZŠ by najradsej chodili pomaly hole do školy..cim oblecenia menej tym lepsie ..zmalovane ..vymodene katastrofa ..chalan uz zo strednej musi byt najlepsie aspon nech ma 18 a uz auto a pod. Som žasla ked mi syn rozpraval o spoluziackach..a ked som prisla do skoly tak som doslova robila omietku na stene co su drze ..neuhnu sa ..sebavedomie az po plafon..vyfintene ze som si pripadala ako seda myska ..

@lucia_9 Lucka dakujem...aspon niekto ma nema za blbu ...a snazi sa chapat a poradit...nie urobit zo mna pripad na psychiatriu vid toto.. 😔