Lásky 13 a 14 ročných detí
Baby ako vy riesite doma svojich pubertakov.ja mam 17 roc.syna , ktory si zacal a teda podla nich ma " vazny " vztah 13 rocnou teda uz 2 dni 14- rocnou babou. Poznali sa asi 3 dni zacali spolu " chodit" a po 4-roch dnoch je z toho laska na cely zivot..na FB si vesaju fotky ako sa bozkavaju davaju statusy ako velmi sa miluju...skola ..rodina ..vsetko je vedlajsie.nedajboze nieco proti povedat tak oni idu spollu proti celemu svetu.nehovoriac ze ona nema ani 15 nast a takto sa verejne propagovat no neviem.. Navyse my sme v spanielsku ona na Slovensku toto sa im podarilo cez prazdniny a teraz syn len hlada sposob ako byt s nou.. ist za nou a podobne.ked je tu s nami v španielsku je kvoli nej nervozny, podrazdeny , "vrci" stale ..neda si povedat v nicom... Ja ten ich "vztah" beriem tak ze viem ze existuje ale nadsena z neho nie som......viem to telerovat tak snad ked to vyzrie a vydrzi im to aspon 3 roky..a to moj syn nechape lebo teraz je len ona pre neho dolezita..stred vesmiru. Dakujem za okykolvek nazor...
@ikuska31 podla mna to musíš len vydržať a chalana to prejde samo. Alebo to prejde dievčinu... hlavne ak je taká, že v 14 obháňa chalanov a rodičom je jedno. Vzťah na diaľku často nefunguje ani pri dospelých, zrelých ľuďoch, nieto pri takýchto deťoch. Ak by to vydržalo, tak je to naozaj výnimočný vzťah a ten by si mu dupľom nemala zakazovať.
Na druhej strane, je skoro dospelý a kvôli tomu, že si našiel lásku nemôže flákať školu a prestať doma pomáhať. Tam treba stanoviť jasné pravidlá, niečo za niečo - von pojde, ked budú povinnosti splnené, inak nepôjde vôbec.
@amabeldan ano bude to jeho zivot ale z coho a ako ho potom bude zit..bez vzdelania prace..to uz ho podporovat nemienim bohuzial.je to jeho rozhodnutie zo vsetkym ..ja mu to nezakazujem..len mi vadi dost ten vek ze 13 nast a za 4 dni je laska z toho na vzdy..to dospely neberu takto hopom..chapem pubertacke lasky, ale tie statusy kadejake a vsetko je prehnane a na otazku co by chcel v zivote robit ako si ho predstavuje povie " neviem" hlavne ze bude s nou a ved hadam sa niekto o nas postara. Rozptavam sa s nim velmi otvorene ..aj o dobrom aj zlom..ale to nic ziadny efekt len si svoje.on je dost citlivy a ovplyvnitelny chalan takze sa skor o neho bojim..
@ikuska31 tak by som ho na toto upozornila....ze urcite nie je jej prvy, ani posledny. Ze niektore zeny maju obhananie chalanov ako hobby a mozno ho to trosku preberie, ked zisti, ze je len jednym z mnohých. Urazena muzska hrdost. Ale ked je to na dialku, tak podla mna to dlhu sancu nema. A dievca akurát si povest kazi tymi fotkami.
Ja som zacala s manzelom chodit ked som mala cerstvo 14on 17 a sme spolu 13rokov 🙂
Bezne spravanie v tomto veku, prejde to 🙂
Som s priateľom od 14 (už 9 rokov). Jeho rodičia nás od samého začiatku neakceptovali... zakazovali mu, nechodila som k ním... asi po 7 rokoch si všimli, že existujem. Čo ti poviem, tie vzťahy už nikdy nebudú také... už to bude visieť medzi nami na veky. To, že chce stále do iného štátu je samozrejme úplne iná, závažná okolnosť. Ale pre všetky ostatné mamičky, nekazte život iným, nikdy neviete čo vaše deti v tej chvíli cítia... aby sa to raz neobrátilo proti vám
Mam 26...@ nechapem preco to tak mamy prezivaju....ano moNo pochopim ked budem mat svojho syna uz pri sebe ale raz "randit" musi zacat....ci v 17 tich alwbo 20tich....aj ty si isto bola zalubena a "slepa" pri prvom vaznom vztahu....pre teba to vazne nemusi byt staci ze on to tak berie....vybera si partnera syn nie ty tak relax 🙂 mamy musia akceptovat ze nie vsetko bude podla ich predstav a decka si aj tak urobia po svojom 🙂
a medzi rečou tehotná nie som, 4 deti doma ešte nevychovávam a vysokú školu dokončím tento rok 😂
@lenkaam_1 ano.. ale nebol vazny v 13 nastich co mala ona a neutekala som kvoli tomu z domu a nekaslala na skolu.. Co si vyberie budem akceptovat ale nemozem ked ide obratit nss zivot na ruby po mesiaci " chodenia " co spolu boli realne asi tyzden dokopy a mlada mala 13 nast rokov..ked to bude vazne vyzrete v poriadku...a zivot s niekym bude riesit ked bude sa vediet o seba postarat. Nech si prejde laskami prvymi to je v poriadku..
Ak ste v španielsku,tak jemu tam v septembri predpokladám začne škola a na nejaké výlety na sk nebude čas .A zas tá cesta nestojí 5 eur,takže odkial chce na toto mať peniaze?pôjde to do stratena si myslím....ale ak sa zatne,nechá všetko a pobeží za svojou životnou láskou,tak by som ho nechala- choď,ale zarob si na seba,zaplať si bývanie,chceš žiť ako dospelý,chceš mať frajerku,tak sa ,mladý,postaraj....poučí sa a potom mu zapne,že život nie je prechádzka,že musí byť zodpovedný a dozrieť na všetko,aj na frajerku....
a ako prvé by som zavolala jej rodičom,že si neželám,aby dievča v jej veku motalo hlavu môjmu synovi,nech s tým urobia čo chcú alebo aj neurobia,ale chcela by som,aby poznali môj názor na vec
@ikuska31 v kazdom pripade s tym nic neurobis 🙂 synator pride na to aj sam 🙂 ja co som mala spoluziacky tak randili uz na ZS ( mna to vtedy nezaujimalo) a tiez komenty akoze blbi rodicia nechapu atd....ako to prislo tak aj odide...cim vjac budes ty do toho sparat tym viac ta mlady bude mat za len traaaapnu mamu co nechape...nehaj to tak..nadtastie nie su tak moc blizko pri sebe 🙂
@gita17 ako prepac .. Tak to tazko.. Urazat ma nemusis vies o nas prd. Ja mu zatial nic nezakazujem treba citat ..a zacat si s 13 nast rocnou a podriadovat tomu cely zivot nehladiac na nic je asi o.k. to tebe musi velmi zalezat na detoch ked by ti to bolo jedno a to dovolila uuuuu...😠👎
@beton on to vie ze uz mala niejakych pre nim...tiez sa tak prezentovala na sietach ako ich miluje..ale on je zalubeny takze to vidi len po svojom a ona chudatko mala stastie na nespravnych..on je ten jej princ. Mne pride divne ked baba v takom veku obhana chalanov co bude robit za 2-3 roky ???!! Som asi staromodna..🙄
@gita17 Veď ona mu nezakazuje frajerku.Ale autorka písala ,že sa reálne poznajú týždeň.Chalan má 17 ona teraz mala 14.Len nechce aby jej syn bol za mesiac sklamaný alebo aby urobil nejakú hlúposť.Ten strach je normálny.Mám 20 takže presne viem ako som sa cítila ja v 17 ale časom pride na to sám ,že mama sa len bála o jeho budúcnosť.

Btw skor by si jej rodicia mali davat pozor a drzat mladu ja uzde. Aby nerobila hluposti