icon

Lásky 13 a 14 ročných detí

ikuska31
28. aug 2017

Baby ako vy riesite doma svojich pubertakov.ja mam 17 roc.syna , ktory si zacal a teda podla nich ma " vazny " vztah 13 rocnou teda uz 2 dni 14- rocnou babou. Poznali sa asi 3 dni zacali spolu " chodit" a po 4-roch dnoch je z toho laska na cely zivot..na FB si vesaju fotky ako sa bozkavaju davaju statusy ako velmi sa miluju...skola ..rodina ..vsetko je vedlajsie.nedajboze nieco proti povedat tak oni idu spollu proti celemu svetu.nehovoriac ze ona nema ani 15 nast a takto sa verejne propagovat no neviem.. Navyse my sme v spanielsku ona na Slovensku toto sa im podarilo cez prazdniny a teraz syn len hlada sposob ako byt s nou.. ist za nou a podobne.ked je tu s nami v španielsku je kvoli nej nervozny, podrazdeny , "vrci" stale ..neda si povedat v nicom... Ja ten ich "vztah" beriem tak ze viem ze existuje ale nadsena z neho nie som......viem to telerovat tak snad ked to vyzrie a vydrzi im to aspon 3 roky..a to moj syn nechape lebo teraz je len ona pre neho dolezita..stred vesmiru. Dakujem za okykolvek nazor...

Strana
z4
deti95060810
28. aug 2017

tak ty máš aspoň 17 r. ale nám za dcérou začal chodiť jeden deviatak. Bolo to ešte v zime. Dcéra mala ešte 10r. 11 až v januári....skoro ma treslo. áno, dcéra je vysoká už teraz má 160 cm....Bývame na dedine, suseda mi povedala, že dcéru odprevádza nejaký chalan domov...aj k nám prišiel že či by nemohla ísť dcéra von....rodinu poznám, je to slušná rodina, len čo mi vadilo je nízky vek obidvoch....Tak som povedala že nech príde tak o 5 rokov....
Inak chodí k nám jeho sestra - je spolužiačka ďalšej dcéry a rozprávala nám ,ako jej brat má na stene veľkú fotku mojej dcéry a pod ňou nápis milujem ťa....
Starému som povedala nech robí s dievkou poriadky....😲

deti95060810
28. aug 2017

môj najst. brat sa zaľúbil do spolužiačky, začali spolu chodiť po skončení ZŠ, zosobášili sa keď mali 21 rokov, a tento rok majú výročie - 35 rokov....Už sú sami, deti sa odsťahovali...
Nikdy nevieš kde stretneš toho pravého....

lucia_9
28. aug 2017

Nič si z toho nerob 🙂 on ma 17 ona 14...nejaký dlhodobý vzťah z toho určite nebude.17 ročný ,pomaly dospelý chalan má/bude mať svoje potreby.Za ďalšie ak už bude mať tvoj syn 18 a nedaj bože vyvedú somarinu ktorá už bude nenávratná.Tvoj syn skončí vo väzení.V ich veku som tiež bola roztržitá.Ale mala by si sa sním o tom porozprávať.O všetkom.Ja som sa v 17 s maminou rozprávala.Lenže somnou sa rozprávať aj dalo.Chlapci sú iný.Každý si tým musí prejsť.A sám by mohol dospieť k tomu.Alebo mu to dohovor ,že dospelý chalan s dievčaťom pod zákonom.Veď to nemá ani budúcnosť.Píšem ti to preto 🙂 pretože mám 20 a nebolo to tak dávno keď v 16 existovala len moja pravda 😂.Ak žijete s Otcom 🙂 nech sa sním skúsi porozprávať on.Ako otec so synom.🙂 Presne si pamätám tieto situácie.Ale ono to časom prejde.A tento ,,vzťah,, vydrží možno chvíľu.A možno sa to začne časom vyvíjať.Ale treba sa so synom porozprávať ohľadom veku jeho priateľky.A aj o tom internete a prezentovaní tejto veľkolepej lásky.Treba mu povedať ,že láska nie je to keď si vyčapia miliòn fotiek.Netreba mu nič zakazovať.Takto bude len viacej neznesiteľný a budete pre neho len rodičia ktorý mu nerozumejú.Ale treba sa porozprávať o dôležitých veciach.Nič nenechať na náhodu.🙂 Neboj sa.Všetko bude časom lepšie 🙂 každý si tým prešiel.

ikuska31
autor
28. aug 2017

@deti95060810 coze ??!! Fakt im nerozumiem ..ano ma on 17 nast ale ona mala len 13.nast.. !!!?? A tie fotky co si vesaju na facebook...a vsetko.lsska sem laska tam..milacik a podobne.a su spolu mesiac a realneho casu asi tyzDen tiez im vravim nech sa mi prihlasia za tak za 3 roky ale syn sa hned napaprci a kvoli nej chce v 18 nastich odist..bez skoly bez perspektivy...😠

sagittka
28. aug 2017

Preboha baby nestrašte ma, ja mam co robit doma s 3r chlapcom nie este s pubertakom 😨
Ale mam neter a to je teda iná pecka. O mesiac 14 ale prepinaky riadne. Škola dovidenia, uz len tie pózy a statusy na fb, gulanie očami na vsetko, zamilovaná na smrť do niekoho, kto ju nechce alebo nemoze mat a potom tyranie sa.. Nejde mi to dohlavy, a az sa bojim co bude s mojim synom v puberte 😀
Dalsi znameho syn ma 15r syna a ten tiez ma frajerku, na zivot a na smrt, ja neviem ja by som to zarazila, zakazala sa stretavat.
Zienky len pevne nervy vam zelam

ikuska31
autor
28. aug 2017

@lucia_9 dakujem ..s manzelom
sa s nim.rozpravame..o vsetkom.aj dobre a zle..realne.len to on je taky teraz hned urazlivy..na vsetko povie je to jeho zivot.on si bude davat a robit co chc e kde chce..nechce chapat nic.a aj o tom ze je dievca malolete sme mu hovorili ze moze mat z toho problem a len sa smeje a my zvelicujeme...lebo ved co by sa mu mohlo stat..bojime sa coho vsetkeho je kvoli nej schopny .zatial nezakazujeme ..ale povedat si neda v nicom... Dufam ze to psychicky vydrzim....

ikuska31
autor
28. aug 2017

@sagittka vdaka.snazim sa mat pekne nervy to je tazke..a ked to uplne zarazim tak mi ujde kvoli nej uz teraz alebo si nieco spravi ( dufam ze nie) - lebo ved velka laska ..aj ja mam doma este 6 rocneho synceka to je teraz taka moja utecha..ale uz teraz vravim ze prezit este jeho pubertu a viac by som nedala...

stankadu
28. aug 2017

tieto lásky velmi dlho nevydržia. Tiež mám 14 r. dcéru a tiež takýmito vecami prechádza. Našťastie (pre mňa) mala 2 vzťahy, ktoré trvali len 2-3 mesiace. Ono tá prvotná zalúbenosť je hrozná, nič nepočujú, nič nevnímajú. Ale postupne to opadne. Ja sa s dcérou rozprávam a hlavne čo ked a aké to môže mať následky. Dnešné dievčatá chcú byť rýchlo vyspelé, no stále sú to deti.

deti95060810
28. aug 2017

no vieš ak má syn 17 tak lepšie to už nebude.....minule mal syn auto a na druhý deň pozerám a čo nevidím v aute....prezervatívy....No toto???? ale no dobre už je dospelý.... tomu sa zas páčia len také mladé baby 16-17r.

lucia_9
28. aug 2017

@sagittka Len to skús za pár rokov aj dať to praxe (Zakazujem ti sa stretávať) Uvidíš tú príjemnú odozvu.Moji rovesníci keď sme mali 15/16 utekali z domu,chodili pijakovať niekomu sa zadarilo aj otehotnieť.A to len preto ,že ich rodičia nepočúvali.Každé dieťa je iné.Ja som v 15 bola vyspelá.Určite ma časopisové lásky nezaujímali.Školu som nezanedbávala kvôli frajerom.Ba dokonca som mala 3 ročný vzťah.Ktorý sa rozpadol ...pretože časom sa ti zmenia priority.Ale keď je niekto v 15 decko..neznamená to ,že aj tvoje dieťa je na tej istej úrovni.S deťmi sa treba rozprávať,budovať si dôveru...🙂 ver mi! Ja mám s mojou mamou perfektný vzťah 🙂 vždy ma vedela nasmerovať.A vždy mala pravdu.Nechala ma popáliť sa.V dnešnej dobe nemôžeš čakať ,že si tvoje dieťa nájde partnera na celý život.Človek nato príde časom.Čo v živote od svojho partnera očakáva.Česť výnimkám ktorí sa spoznali.A sú svoji do dnes.A zase držať svoje deti na vôdzke do 20tky.Potom sú tu len samé články (Zobrala som si moju prvú lásku,myslela som si ,že je ten pravý) ...blábláblá...Veľa krát ti dieťa príde domov s plačom.Stroskotané detské lásky.Ale to je kolobeh života.Človek sa učí 🙂 ale určite asi najskôr od 15/16

petkoemmka
28. aug 2017

Ahoj moja susedka 13 rokov jej frajer v tej dobe tri roky dozadu 17 rokov v .Teraz susedka 17 rokov frajer 20 rokov a vychovávajú 3 ročneho syna 🙄Takže treba dàvať pozor

deti95060810
28. aug 2017

@petkoemmka ak sú stále spolu tak to je ešte ten lepší prípad...🙂

ikuska31
autor
28. aug 2017

@petkoemmka juuj to ma nestras..stale to synovi prizvukujem..ale on sa len usmieva ze vie co robi....pouceny je..len ci to stacii..

0silvia0
28. aug 2017

@ikuska31 no neviem čo by som presne robila, ale sama mám takmer 16-ročného syna a reagovala by som asi takto:
- určite by som mu ju nezakazovala, ale upozornila by som ho pre istotu vecne na trestnosť sexu s maloletou, na to, že na zamilovanie sa neumiera a každý si tým prešiel ale že je okrem lásky a zamilovanosti treba aj žiť normálny život ako každý čiže chodiť normálne do školy, robiť si svoje povinnosti. A určite by som ho upozornila na to, že láska sa nemeria počtom fotiek na FB.

lucia_9
28. aug 2017

@ikuska31 Ja ti úplne rozumiem 🙂 preto som ti aj napísala ja.Pretože si čerstvo pamätám túto pubertu.Pre teba ako mamu to musí byť ťažké.Sledujem to teraz na mojej sestre.A je to katastrofa 🙂 ....Ale ten prvotný pocit zamilovanosti opadne.🙂) Človek si najprv musí niečím prejsť.A ak tvoj syn ešte žiadny vážnejší vzťah nemal.Tak toto sú len také pubertálne stavy.Časom to bude lepšie 🙂

ikuska31
autor
28. aug 2017

@0silvia0 silvinka presne moje slova..len skoda ze akoby som hrach o stenu hadzala..nic ziadna odozva..on si len svoje..

maminuska
28. aug 2017

@petkoemmka to by musela porodiť toho chlapčeka v 14 stich a to je trestné voči jej partnerovi .

maminuska
28. aug 2017

@ikuska31 ja mám skoro 18 ročného syna, už má tretiu frajerku , s prvou keď začal chodiť mal 16 a ona 14, no poviem ti trpla som , ale vždy ked sme išli smer Ružomberok , som mu ukázala basu za MT pre mladistvých a to ho držal ona uzde. Sľúbil mi že do 17,5 jednoducho sex nebude. Teraz má tretiu frajerku , tej je 15 , viem že má za sebou " fajku " a vraj sa dohodli že počkajú do jej 16 tich čo je v decembri .

0silvia0
28. aug 2017

@ikuska31 no v tomto láskovom ošiali si asi fakt nepomôžeš, snáď je dievča rozumné a má základy sexuálnej výchovy tiež za sebou a neurobia nejakú somarinu. Mám 13-ročnú dcéru a určite by som ju nenechala behať po večeroch so 17-ročným chalanom, ale mala by som ju pekne pod dozorom. Čo ja poznám rodičov dcériných kamarátiek tak ich nechcú púšťať nikam, majú ich pekne doma nakrátko, až sa čudujem...

ikuska31
autor
28. aug 2017

@lucia_9 dakujem velmi.veru je to tazke..s manzelom to preberame ip..co s nim.ale dobre mi padnu slova od vas tu baby lebo nas to celkom vycerpava.je to prvy taky vztah jeho a najhorsie ze pomaly ide ujst z domu a jemu jedno co snim bude dalej a to nam ako rodicom jedno nie je .tazka je teraz ta puberta akosi..len dufam ze to bude casom lepsie ale zatial to vyzera ze naopak ☹uf

ikuska31
autor
28. aug 2017

@0silvia0 jej rodicia naopak az moc benevolentny...ja by som to tiez dcere v tomto veku nedovolila.oni ked je nas syn na Slovensku ,teraz ked su prazdniny, su spolu skor cez den od doobedia do vecera.. Ale i tak...

ikuska31
autor
28. aug 2017

@maminuska no pekne...ale tato mojho este len 14 nast..syn mi povedal ze on vydrzi ze pockaju..to je jeho prva baba.no budem trpnut tiez a hlavne kedz e sa vidia raz za cas 🙄

mischelin89
29. aug 2017

@ikuska31 ja sa teraz spatne nasim cudujem...ale ked som mala cerstvych 15, nasla som si frajera, co mal 23... a oni ma nechali...:D mala som vecierku, ale nikdy mi nic nezakazovali, nekontrolovali ma....ale ja som bola dobre decko, dobra v skole, ziadne excesy, pitie, cigarety, flakanie.... sex bol az na osemnastku (co mi mama dodnes neveri :D) nikdy mi tak neslahalo ako dnesnym pubertiakom...dufam ze to nase deti zdedia :D

Ono to asi velmi zalezi od dietata, ale ja som bola zodpovedna. A on ma mal velmi rad, to kazdy videl.

Na druhu stranu, ked sa na to pozriem teraz, bola by som rada, keby mi to zakazali...na vazne vztahy (trval tri a pol roka), bolo skoro...aj ked samozrejme vtedy by som to tak nevidela. Teraz si viem svoje neskore detstvo/pubertu predstavit aj inak...

henikav
29. aug 2017

@ikuska31 mam doma 17rocneho, tak viem ze v tomto veku vedia oni vsetko najlepsie a nase rady nepotrebuju. Ale bud rada ze su od seba daleko, aspon nic neriskujes, kym sa znovu uvidia ta velka laska ako prisla aj odide, lomcuju nimi hormony, je to normalne v tomto veku, nech si vypisuju, davaju fotky s vypulenymi pusami... Nezakazovala by som, naopak zaujimaj sa o nich, podpor ich, vsak ich to rychlo prejde, ak budes proti bude to trvat dlhsie natruc. Samozrejme podmienka, moze sa laskovat ale ziadne zanedbavanie povinnosti.

simca06022011
29. aug 2017

Ide skola, povinnosti... Rýchlo ich to prejde. Inak normálka, nie som vôbec dnešné dievča, ale od 13 sme frajerovali frajerkovali všetci zaradom v škole/na ulici.... Prežili sme to všetci v zdraví. A o sexe to nebolo ani náhodou, väčšina si toto zažila až neskôr. Neviem či to tie hormóny pubertálne, ale keď si to teraz predstavím, až mi je do smiechu... Predvadzacky, hádky doma, zduvacky, plače, vypytovanie či ten alebo henten ide tam a tam, telefonovanie. U nás to držali rodičia, skoro doma, návštevníkov poslali 2-3x od dverí domov s dlhým nosom, a učiť sme sa museli. Čo bude bez školy tvoj syn s tou frajerkou robiť? No nič... Ak by to prekročilo hranice skúsila by som sa skontaktovať s jej rodičmi, ale podľa mňa ju to tiež rýchlo prejde... Vyhnite sem tam internet, stačí odlucit zrušiť im kontakt, čo teraz majú vďaka FB stále a prejde ho to. Čo s takým deckom... Inak môj brat má frajerku už 4 roky :D od jej 14tich, prežili to všetci v zdraví, teraz zacne zaujímavá etapa, nakoľko im to už asi dlho nevydrží a rodiny veľmi skamaratene a vsetci sa do toho vrtaju... No nezávidím 🙂

veronicka88
29. aug 2017

Ja som mala čerstvých 15 keď za mnou vtedajší frajer začal páliť;)on čerstvých 17nast...my sme šli proti celému svetu trošku neskôr ale šli...a dnes máme krásneho 4 ročného syna,byt,auto,dobrú prácu,domov...všetko sme si preskákali spolu,od začiatku všetko budovali,šetrili,pálili sa na chybách...neľutujem...

juliet86
29. aug 2017

@ikuska31 ahoj. Je to velka prva laska. Treba k tomu tak pristupovat. Ja som sa prvykrat bozkavala v 13tich a tak zalubena som bola v 14tich do 18rocneho chalana. Tiez to potom bolo na dialku. Ale bol ina narodnost aj kontinent net vtedy este nebol cize to slo do stratena... cize randila som viackrat ako maloleta s takmer plnoletymi alebo plnoletymi. Keby bol vtedy fb sto pro si tam piseme vyznania. A ked k nej pojde k 18tke z coho budu zit kde budu byvat? Byt tebou tak sa spojim s jej rodicmi a zacnem ten vztah naplno akceptovat s jednou podmienkou. Ze ak ju miluje so sexom bude musiet pockat minimalne rok do jej 15ky ak si ju vazi. Ze tak ste ho vychovali a ak chcu aby im to vydrzalo cely zivot cim neskor zacnu tym vyssia sanca. Inak by som to nechala tak. A len s nim viedla rozhoviry ktore manzelstva z vasho okolia sa mu pacia a preco ktore sa mu nepacia a preco. Kupila by som mu knihu pat jazykov lasky. Pytala by som sa ho ako vie ze ju miluje preco prave ju cim je vynimocna co by chcel v zivote robit aby sa o svoju lasku mohol postarat atd atd. Tinedzerske lasky nas formuju. Mna teda urcite.pozri rozchod ho moze zmiast este viac. Podporuj sa aby sa staval muzom akym si myslis ze ma na to byt. Mam manzela co ma vs a dobre zaraba. Nemusim sa bat ked budeme mat deti. Daj muto ako motivaciu.

amabeldan
29. aug 2017

Ja si myslim ze je to prva laska. A ta

amabeldan
29. aug 2017

Ja si myslim ze je to prva laska. Mozno oboch. Nie je sa co čudovať ze je taky. Ved ta narobi divy. Len si spomentr ako vam bolo ked ste mali prvu lasku. Tersz su deti vyspelejsie v mladom veku. Jasne je to detska laska ale je to. Nechajte ho nech si tym prejdu obaja a nebudte zbytocne zla. Len preto že vam sa ona nepozdava a ani ta ich laska. 🙂 nech ma chlapec na co neskor spominat na tu mladu pochabu lasku 🙂)

amabeldan
29. aug 2017

Ked bude mat 18 uz mu nebudete moct kazat. Lebo je to a bude to jeho život a jeho rozhodnutia. Cim viac mu budete zakazovat a kazat tym viac sa vam bude vzdalovat. Musite ho pochopit a podporovat. Nech sa vam zdaju jeho pohnutky akokolvek sialene. Ak chce odist nech ide ale nech tam trebarz na svk študuje.
Jasne chcete pre syna len to naj. Ja to chápem aj ked som mlada. Ale prave preti sa viem vzit do neho. A viem ze mladí potrebuju uz v tomto veku priestor na vlastne nazory a.rozhodovania. musi sa sam ucit na vlastnych chybach.
Nechajte ho. Budte tu pre neho a len mu jasne vysvetlite preto sa k tomu takto staviate. Ale nezakazujte mu.
Mozno za par mesiacov mu ta jeho napíše ze ma ineho a mozno im to spolu pojde roky a roky.
To uz vy neviete.

Strana
z4