icon

Má zmysel prestúpiť na inú strednú školu?

milan127
24. sep 2025

Ahojte,
potrebujem poradiť ohľadom školy. Chodím teraz na strednú a cítim sa tam neobľúbený, kolektív mi vôbec nesedí. V triede si väčšina robí zo všetkého len srandu, chýba tam rešpekt a mne to vadí. Učitelia sami hovoria, že naša trieda bude problémová. Ja som skôr tichší, kľudnejší typ a radšej som sám, keďže sa s nimi necítim na jednej vlne.
Premýšľam, že by som prestúpil do inej školy – konkrétne do Veľkej. Len sa bojím, aby tam nebol kolektív ešte horší, aby som si nepohoršil.
Podľa čoho by ste sa rozhodovali vy? Má zmysel riskovať prestup kvôli kolektívu, alebo je lepšie vydržať a neriešiť spolužiakov?
Ďakujem za každú radu. 🙏

anonym_817651
24. sep 2025

Ono sa to potrebuje utriasť nejako. Ja som prvý mesiac, dva mesiace neznášala tú školu, kolektív a ľudí tam. Veľmi som sa cítila mimo nich. Aj učitelia mi nesedeli. Trvalo to asi tri mesiace, potom to už bolo super. Skvelá trieda, skvelý kolektív, kamošky, kamoši. A áno, aj my sme vraj boli najhoršia trieda v histórii školy. Ale to hovoria vždy.

janka1011
24. sep 2025

@milan127 školský rok len začal, ešte je veľmi skoro robiť nejaké závery. Väčšinou to nie je také zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. Všetko je to o zvyku a ešte ste si nemali kedy zvyknúť ako trieda jednak na seba a jednak na novú situáciu. Kvôli spolužiakom by som prestup nerobila, riskuješ, že ani tí druhí nebudú vyhovovať a potom čo, prestúpiš zas? Joj a učitelia to hovoria každej triede že je najhoršia 😅

milan127
autor
24. sep 2025
@janka1011

@milan127 školský rok len začal, ešte je veľmi skoro robiť nejaké závery. Väčšinou to nie je také zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. Všetko je to o zvyku a ešte ste si nemali kedy zvyknúť ako trieda jednak na seba a jednak na novú situáciu. Kvôli spolužiakom by som prestup nerobila, riskuješ, že ani tí druhí nebudú vyhovovať a potom čo, prestúpiš zas? Joj a učitelia to hovoria každej triede že je najhoršia 😅

@janka1011 no hej len sa snažia o šikanu jeden spolužiak mi ukázal ako si navzájom poslali správu že budem jednoduchý na šikanovanie zatiaľ sa ešte nič neudialo našťastie

milan127
autor
24. sep 2025

Písali si aj že budem jednoduchý na šikanovanie ale nič sa nedeje niekedy skúšajú chcú reakciu ale radšej som ticho alebo odídem

anonym_938e23
24. sep 2025

Ja som to mala rovnako a neutriaslo sa to, spolužiaci v mojich očiach ostali vždy tí divný a nevychovany. Odporučila by som ti prestup na takú školu kde umožňujú distancne / diaľkové štúdium. Ale počítaj že sa jedná o súkromné školy a stojí to ročne veľa stovák.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
kacena4
24. sep 2025

ak sa jedna o sikanu musi prebiehat dlhodobo nie jednorazovo. treba to riesit aby to nepresl do sikany. ci uz so spoluziakmi triednym alebo psychologickou ci vychovnou poradkynou na skole alebo policiou treba nastavit spoluziakom hranice co si uz nemozu dovolit a za co bude nasledovat dôsledok/trest napr. nahlasenie na policiu, oni su trestne zodpovedny. za mna nema vyznam prestupovat ak ti skola vyhovuje, neda sa preradit do vedlajsej triedy? chces prestupit na rovnaky odbor do inej skoly? ono dnesne deti su take ☹ najma ak nemaju pred nikym respekt. v kazdej striede sa najdu taketo individua. drzim palceky nech si v skole spokojny

karolinakr
24. sep 2025
@milan127

Písali si aj že budem jednoduchý na šikanovanie ale nič sa nedeje niekedy skúšajú chcú reakciu ale radšej som ticho alebo odídem

@milan127 proím ťa, keby si mal skončiť, ako ten chalan, čo skočil zo strechy školy, utekaj odtiaľ ozlomkrky, len ked sa ti to opakuje všade, budeš musieť sa raz svojim protivnikom postaviť čelom, lebo nedá sa utekať donekonečna a ten chalan, čo skočil, spravil veľkú chybu, lebo podľa všetkého mu tie baby nesiahali ani po päty

milan127
autor
25. sep 2025

Do školy má vôbec tam nebaví chodiť chcel som ísť na technickú mechanik počítačových sietí len neviem kde by som sa zamestnal aby som bol dobre platení asi by som musel ísť na výšku na technickú chodia aj pár zo zakladky a do veľkej na rovnaký odbor elektrotechnik len tam nikoho nepoznám. Takže by som potreboval poradiť či zostať ísť do veľkej alebo ísť na technickú

karolinakr
25. sep 2025
@milan127

Do školy má vôbec tam nebaví chodiť chcel som ísť na technickú mechanik počítačových sietí len neviem kde by som sa zamestnal aby som bol dobre platení asi by som musel ísť na výšku na technickú chodia aj pár zo zakladky a do veľkej na rovnaký odbor elektrotechnik len tam nikoho nepoznám. Takže by som potreboval poradiť či zostať ísť do veľkej alebo ísť na technickú

@milan127 práca, čo ťa baví a je dobre platená, je na nezaplatenie...v praci prežiješ väčšiu časť svojho života, musiš si vybrať dobre, aby ťa to neotravovalo a mal si z čoho žiť

anonym_d43aee
26. sep 2025
@anonym_938e23

Ja som to mala rovnako a neutriaslo sa to, spolužiaci v mojich očiach ostali vždy tí divný a nevychovany. Odporučila by som ti prestup na takú školu kde umožňujú distancne / diaľkové štúdium. Ale počítaj že sa jedná o súkromné školy a stojí to ročne veľa stovák.

@anonym_938e23 presne rovnako. Od začiatku problémová trieda či na ZŠ alebo SŠ a vlieklo sa to s nami do konca. Dokonca sme boli takí "kolektiv" že 10r po skončení a nemáme žiadnu stretávku a pochybujem že bude. A zo SŠ sme už mali jednu kde prišlo z 31 asi 9 ľudí a teraz mala byť ďalšia na ktorej sa nikto nevedel dohodnúť tak žiadna nebola.