icon

Mala by som nájsť dcére psychológa?

15. jún 2025

Manžel je z veľkej rodiny má sedem starší súrodencov. Vyrastali za veľmi skromných podmienok, v malom byte, svokor zomrel pred 35 rokmi, svokra bola na všetko sama, navyše ten posledný pôrod v dosť vysokom veku mala veľmi ťažký a nikdy sa už nedala na 100%dokopy. Keď sme sa spoznali dve švagriné už mali vnúčatá, všetci ďalší súrodenci žili v zahraničí, nejak mi to prišlo ako.. ty si najmladší tak sa staraj. Keď sa jeho bratia ženili,( zarobili si na to v zahraničí) mali, stovky pozvaných hostí, muž pracoval ako predavač v malých potravinách u nich na dedine , aby vedel skočiť domov keď treba. Potom sa jeden švagor rozviedol muž sa spakoval a prišiel bývať ku mne. Za takých podmienok našporiť na veľkú svadbu bolo ťažké. Tak sme spravili malú svadbu, veľa ľudí vrátane krstných sa na nás nahnevalo.
Ale k téme, druhý najmladší brat môjho muža má rovnako starú dcéru ako sú naše dvojky. Keď boli deti malé tak sa kamarátili, potom nastúpila puberta a už si nevedia prísť na meno. Keď švagor aj švagriná podnikajú a majú iba jedno dieťa , samozrejme sú financiami inde ako predavač a predavačka, neživoríme ale hypo vysoké doba krutá, neviem hneď kúpiť deťom po dva ks zo všetkého, a nemyslím tým loptu. Od určitého času to dievča ukazuje mojim drahé elektrické hračky, najnovší iphone, segway, bike a pod. Ukazuje ako si ide zaplávať do vyhrievaného bazén. Naše deti majú naše staré mobili, nemajú elektro bicykle elektro kolobežky ,,iba,, obyčajné a ona si z nich na sociálnych sieťach uťahuje vysmieva sa našim deťom. O Jej vyzore by som radšej pomlčala, ale za mňa dievčaťu na zš ešte netreba umelé pazúry ani prespávacku s priateľom Keď sme boli dohodnuté že prídu deti si zaplávať k nim, ona s kamarátkami išli hneď preč. Keď prechádzala vedľa mňa mala nechutnú poznámku na moje deti a volá nás iba úbohý chudobný príbuzný. A môj muž len mávne rukou a vždy povie že to mám nechať tak. Prebrala jej aj kamarátky. Dcéra tým neskutočne trpí. Možno mi udrela na hlavu začínajúca menopauza, ale čoraz ťazšie drzím jazyk za zubami. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
deti95060810
15. jún 2025

porozprávať sa so švagrovcami si neskúšala? vedia o tomto probléme , o ich správaní dcéry... lebo tak blbú poznámku ako si napísala tak tá asi by u mňa vôbec neprešla...

autor
15. jún 2025
@deti95060810

porozprávať sa so švagrovcami si neskúšala? vedia o tomto probléme , o ich správaní dcéry... lebo tak blbú poznámku ako si napísala tak tá asi by u mňa vôbec neprešla...

@deti95060810 muž hovorí aby som to nechala tak, aby som sa im do výchovy nestarala. Tú poznámku vtedy nepočul nikto okrem mňa

pribinak
15. jún 2025

Nepochopila som načo je dcére psychológ?

Obmedzila by som kontakt…veľmi výrazne.

hipuska
15. jún 2025
@pribinak

@pribinak autorka to neuviedla ale zjavne chodia spolu do školy a ťahá sa to cez priateľstva. Je to citový vek, psychológ nie je zly nápad. Možno sa mu bude vedieť zveriť ako nestrannemu.

autor
15. jún 2025
@pribinak

@pribinak deti chodia do jednej triedy ten kontakt sa obmedziť nedá, muž s bratom majú veľmi dobrý vzťah. Dcéra nemá v triede žiadnu kamarátku, hovorí že majú od sesternice zakázané sa ňou kamarátiť, často kvôli tomu plače, alebo ráno povie že sa necíti dobre aby nemusela do školy

denkabemommy
15. jún 2025

Zmeniť školu (ak bude dcéra súhlasiť), nájsť psychológa. Určite nenechať vlastne dieťa trpieť kvôli úbohej rozmaznanej príbuznej.

autor
15. jún 2025
@denkabemommy

Zmeniť školu (ak bude dcéra súhlasiť), nájsť psychológa. Určite nenechať vlastne dieťa trpieť kvôli úbohej rozmaznanej príbuznej.

@denkabemommy u nás na dedine je iba táto jedna škola navyše syn má od narodenia určitý hendikep,a ďalšie dg. nájsť mu vyhovujúcu školu nie je jednoduché.

slniecko39
15. jún 2025

Môj názor je, že tie finančné rozdiely veľmi zmeniť neviete. A nevychovanú príbuznú tiež nie. Ale ak sa správa takto povýšenecky, tak pravdepodobne je to len dieťa volajúce po pozornosti - má všetko hmotné a pritom jej chýbajú základy slušného správania. Z toho usudzujem, že jej rodičia kúpili všetko čo chcela, ale nevenujú sa jej, prípadne sami podporujú toto správanie. Obávam sa, že aj keď to nie je pekné voči Vašim deťom, keďže niektoré decká vedia byť kruté, tak poukazovaním na to by ste si pohnevali manželovu rodinu. Tu sa dostávam k pointe, že Vaše deti, aj keď menej finančne zabezpečené, majú oveľa viac ako ona. A na to by som upriamila ich pozornosť. Venujte im čas, lásku a podporu a budú šťastné tam, kde sa momentálne ako rodina nachádzate. Časom aj uvidia, že ste im darovali všetko čo ste mohli - samých seba. To neprekonajú žiadne nechty, telefóny, ani mobily ... Psychológ by inak mohol byť fajn ak by dcérka sama chcela - ale nenútila by som ju, aby nemala pocit, že je niečo "zle" s ňou. Taktiež ak by sa to dostalo k tej sesternici, mohla by to byť ďalšia zámienka pre urážky ale aspoň by sa s tým dcéra naučila pracovať. Držím palce aby to deti zvládali a našli skutočných priateľov❤️
PS. možno ak nemôžete zmeniť školu, mohol by pomôcť nejaký krúžok alebo záľuba, kde by našla nový okruh priateľov a bola by v niečom dobrá, takže by sa tak nesústredila na to, čo sa deje v triede. Všetky kamošky čo športovali nikdy neriešili triedne drámy a dané osoby to tak prestalo baviť.

autor
15. jún 2025
@slniecko39

Môj názor je, že tie finančné rozdiely veľmi zmeniť neviete. A nevychovanú príbuznú tiež nie. Ale ak sa správa takto povýšenecky, tak pravdepodobne je to len dieťa volajúce po pozornosti - má všetko hmotné a pritom jej chýbajú základy slušného správania. Z toho usudzujem, že jej rodičia kúpili všetko čo chcela, ale nevenujú sa jej, prípadne sami podporujú toto správanie. Obávam sa, že aj keď to nie je pekné voči Vašim deťom, keďže niektoré decká vedia byť kruté, tak poukazovaním na to by ste si pohnevali manželovu rodinu. Tu sa dostávam k pointe, že Vaše deti, aj keď menej finančne zabezpečené, majú oveľa viac ako ona. A na to by som upriamila ich pozornosť. Venujte im čas, lásku a podporu a budú šťastné tam, kde sa momentálne ako rodina nachádzate. Časom aj uvidia, že ste im darovali všetko čo ste mohli - samých seba. To neprekonajú žiadne nechty, telefóny, ani mobily ... Psychológ by inak mohol byť fajn ak by dcérka sama chcela - ale nenútila by som ju, aby nemala pocit, že je niečo "zle" s ňou. Taktiež ak by sa to dostalo k tej sesternici, mohla by to byť ďalšia zámienka pre urážky ale aspoň by sa s tým dcéra naučila pracovať. Držím palce aby to deti zvládali a našli skutočných priateľov❤️
PS. možno ak nemôžete zmeniť školu, mohol by pomôcť nejaký krúžok alebo záľuba, kde by našla nový okruh priateľov a bola by v niečom dobrá, takže by sa tak nesústredila na to, čo sa deje v triede. Všetky kamošky čo športovali nikdy neriešili triedne drámy a dané osoby to tak prestalo baviť.

@slniecko39 ďakujem úplne si vystihla moje pocity a obavy. .Zapísala.som ju na basketbal,.keď začala 7tr, môj brat ju nosil.2x do týždňa na tréning do okresného mesta, vieš kto sa tam do mesiaca objavil?

pribinak
15. jún 2025

Zmenila by som školu. Bože toto musí byt prw dcéru masaker a mužovi by som všetko vykricala a kontakt by bol 0 bodov

54tinka54
15. jún 2025

Podľa mňa by mal o tom vedieť aj tvoj muž. O tom všetkom, čo tu píšeš. Verím, že mu nebude jedno, že sa k jeho dcére niekto takto správa. Ak majú s bratom veľmi dobrý vzťah, snáď si to vyrozprávajú ako dvaja rozumní ľudia a nájdu nejaké riešenie - minimálne aby mladej rodičia dohovorili, že takto sa správať k svojej sesternici nemôže - a vlastne, ani k nikomu cudziemu, veď to je už forma šikany.

autor
15. jún 2025
@54tinka54

Podľa mňa by mal o tom vedieť aj tvoj muž. O tom všetkom, čo tu píšeš. Verím, že mu nebude jedno, že sa k jeho dcére niekto takto správa. Ak majú s bratom veľmi dobrý vzťah, snáď si to vyrozprávajú ako dvaja rozumní ľudia a nájdu nejaké riešenie - minimálne aby mladej rodičia dohovorili, že takto sa správať k svojej sesternici nemôže - a vlastne, ani k nikomu cudziemu, veď to je už forma šikany.

@54tinka54 o väčšine vie, keď som mu povedala o tej poznámke o chudobných príbuzných povedal že som isto zle počula a že dcéra je precitlivela po mne

pribinak
15. jún 2025

Tvoj muž je slaboch ktorý zatvára oci.
No nič, dcéru by som prehlásila na inú školu.
Cez prázdniny by som postrážila aby sa nestretli

kristinka92
15. jún 2025

Ak máš dobrý vzťah s manželkou švagra, snažila by som sa jej vysvetlit situáciu ako mama. Mne keby niekto z prizbuznych povie že sa moje dieta takto kruto správa voči niekomu (nie to ešte rodine), tak sama svojmu dietatu vycistim žalúdok.

autor
15. jún 2025
@pribinak

@pribinak cez prázdniny pracujem deti sú už veľké, to nemajú výjsť v lete ani na ulicu ?

pribinak
15. jún 2025

Nebud sprostá …..myslím rodine seslosti opekačky Garden party …

autor
15. jún 2025
@kristinka92

Ak máš dobrý vzťah s manželkou švagra, snažila by som sa jej vysvetlit situáciu ako mama. Mne keby niekto z prizbuznych povie že sa moje dieta takto kruto správa voči niekomu (nie to ešte rodine), tak sama svojmu dietatu vycistim žalúdok.

@kristinka92 to je ťažký oriešok, ona je malo kedy doma. Až kým sa nezačala takto správať sesternica k deťom tak som si myslela že super švagriná a kamarátka. Ich dcéra je už o hlavu vyššia, dávala nám aj veci ale nástupom puberty sa aj toto otočilo proti dcére, Bola to ďalsia vec za ktorú ju vysmievali, ako aj za ostatné veci oteplovačky na lyžiarsky výcvik zo sekáča, výstroj z požičovne.
Priamo som jej to nepovedala(lebo muž) iba naznačila ale jej odpoveď bola, niečo v tom zmysle že to je na normálne že sa puberťáčky raz počasia a potom sa zmieria a zas sa povadia

autor
15. jún 2025
@pribinak

@pribinak to u muža neprejde, aby sme jeho rodinu nepozvali na blížiace sa narodeniny našej dvojky

koniarova
15. jún 2025

No tak ja by som pekne nabeha k milým svagrovcom a narobila by som tam taký bordel s nimi aj ich milým rozmaznanym frackom, že by si to zapamätali. Nenechaj šikanovať svoje deti.

koniarova
15. jún 2025

Ty čo stále len naznčuješ? Ublizujú a ponižujú tvoje dieťa. Vyčleňujú ho z kolektívu. A ty naznačuješ 🤦🤦🤦

pribinak
15. jún 2025

Psychológa potrebuješ ty ako matka ….nevies ochrániť svoje dieťa
Smutne

autor
15. jún 2025
@koniarova

Ty čo stále len naznčuješ? Ublizujú a ponižujú tvoje dieťa. Vyčleňujú ho z kolektívu. A ty naznačuješ 🤦🤦🤦

@koniarova zastavila som mladú na ceste domov a ona všetko poprela, ešte aj to pužila proti mojej dcére

koniarova
15. jún 2025

A? Tak zastav aj švagrinú.

quaxi
15. jún 2025

Áno zožeň dcére psychológa. Je to zadarmo cez CPP a nič tým nepokazíte. Psychológ aj tebe poradí ako to riešiť. Aj oteckovi, toho tam dotiahni hoc aj nasilu. Potrebujete to obaja lebo zatiaľ v tejto situácii zlyhavate. Rodičom toho dievčaťa nenaznačuj ale priamo povedz čo sa deje. A to že spolužiačkam zakázala sa s dcérou hrať, treba riešiť s učiteľkou ako začínajúcu šikanu. Nenechaj sa odbiť, ak neuspeješ u učiteľky tak riaditeľka. Nikto nehovorí že ako sesternice musia byť kamošky, ale ubližovať nemôže bez ohľadu na rodinné pomery. Ak sa situácia nezlepší tak by som menila školu aj keby to znamenalo že dcéra bude sama dochádzať do školy inde a syn zostane na škole. Je už veľká, môže dochádzať aj sama.

januska12323
15. jún 2025

Necháte dcéru trpieť lebo rodina? Školský rok dokončiť tu a ďalší ju zapísať do mesta a keby bol muž proti vynadala by som aj jemu. Syna tu nechaj ak mu škola vyhovuje, nemusia chodiť do jednej triedy lebo sú dvojičky. A tú oslavu hádam nemyslíš vážne, ako si ju má dcéra užiť keď tam príde henten fracek?

janettdamian
15. jún 2025

Na všetkých berieš ohľad okrem svojho dieťaťa. Ak bude spoločná oslava, povedala by som mužovi, že otvorím túto tému, keď tam budete všetci. Aby ste si to vydiskutovali všetci medzi sebou. Jednoznačne sa postaviť na ochranu svojho dieťaťa. To kto sa jej ma zastať ak nie vy rodičia? A aj mladá, keď bude vidieť, že z nej nie ste "potentovaný", tak si nebude dovoľovať. Treba jej povedať, že nálepka, tej čo šikanuje sa s ňu bude dlho ťahať. Chybu robia rodičia toho dievčaťa, môže byť, že si takto kompenzuje nezáujem svojich rodičov.

autor
15. jún 2025
@januska12323

Necháte dcéru trpieť lebo rodina? Školský rok dokončiť tu a ďalší ju zapísať do mesta a keby bol muž proti vynadala by som aj jemu. Syna tu nechaj ak mu škola vyhovuje, nemusia chodiť do jednej triedy lebo sú dvojičky. A tú oslavu hádam nemyslíš vážne, ako si ju má dcéra užiť keď tam príde henten fracek?

@januska12323 nenechala som to len tak, bola som aj v škole v kvôli tomu, lenže.triedna.je tiež mužovi do rodiny a malo to opačný efekt. Ona presvedči vsetkých vrátane matky že je anjelom a muje deti sú zlé a agresívne. Dcéra vlani vybuchla a vylepšila jej jednu a na jeseň chcel syn ochraniť sestru a vošla do triedy.ucitelka, podľa mojich detí ona teatrálne spadla a môj syn je agresívny na dievčatách a dali si ma zavolať lebo že chcel udrieť sesternicu. Syn je ešte nižší ako dcéra a ona o hlavu vyššia od dcéry. Neboha svokra mala iba okolo 150 cm, asi bude po nej.
Tento rok.už nejako dokončíme od septembra pôjde slečna na nejakú súkromnú strednú školu, moje do obyčajnej štátnej do iného mesta. Ak budeme mať šťastie ako uzavrú známky pôjdu švagrovci niekam na ďalšiu dovolenku.

euka210
15. jún 2025

dat na inu skolu, nenechala by som takto trpiet vlastne dieta, ked nic nepomoze...ani rozhovor s jej rodicmi, ani s ucitelkou. KEd su deviatacky, ze idu na ine skoly, tak uz nemas co riesit. Len vysvetlovat dcere, ze peniaze nie su vsetko. A bloknut mladu na socialnych sietach, nech ma co najmensiu moznost ublizovat. A naucit dceru sa branit proti takym hlupakom.

miadi
16. jún 2025

“ To dievca “ “mlada “ “ slecna.”
Ani raz slovo neter. Zaujimave vyjadrovanie mas. Mne sa zda ze tie vase financne rozdielne pomeri prezivas najviac ty. Je uplne normalne ze deti sa pochvalia novou hrackou elektronikou atd. Teba trapi ze maju deti stare mobile. ( moje ani do strednej nebudu ziadne mat aj ked by mohli mat najnovsie hnet) toto by ta vobec nemuselo trapit Ved nech ma Segway bazen hocico . Ak na socialnych sietach sa vysmieva tvojim detom - to vies velmi lahko ukazat muzovi .. ale to ze tvoja dcera jej vylepila facku je dost vazna vec , Nehovor ze to nie je agresivne chovanie. Ja sa cudujem ze vas po tom este pozyvaju k nim na bazen. Pre mna by clovek co by dal facku mojmu dietatu uz ku Mne Nebol nikdy pozvany. Rodina ci cudzi .

andreatytler
16. jún 2025

5 dospelych (4 v rodine + ucitelka) a 4 sa tvaria ze je vsetko v poriadku a chcu sa rodinkovat a to co sa deje medzi detmi je len bezne spravanie teenegerov.
Podla mna je toto sikana.
Tvoja dcera ma len teba. Najst jej psychologa moze byt dobre, ale ja by som isla do utoku. Neviem ci sa ti oplati to riesit zo skolou, kedze pises ze dcera pojde od septembra na novu, ale tie utoky na socialnych sietach a poznamky by som riesila s rodicmi. Muz musi stat na tvojej strane.

Strana
z2