Mám 12 rokov a moja kamarátka po mne stále opakuje

emakolak12
12. mar 2021

Ahojte, mám 12 rokov a potrebujem poradiť. Mám kamarátku ktorá po mne opakuje. Mala som záujem o jedného chlapca ktorého mi prebrala a keď som si dala prepichnúť uši, tak o mesiac na to prišla ona s rovnakým typom piercingu. Prosím pomôžte mi ako jej zabrániť v tom aby po mne opakovala a ako sa jej zbavím. Ako keby mi to robila naschvál.Toto obdobie je pre mňa ťažké pretože mám veľa učiva a vyzerá to tak ze už nemám ani kamarátov. Ešte k tomu aby toh nebolo málo som mala pred mesiacom nábeh na anorexiu a depresie.

stanulienkat
12. mar 2021

Nuda????

anka246
12. mar 2021

Vekom to prejde, ešte ste deti. Piercing v 12?? 🤔🤔🤔

leuchtturm
12. mar 2021

bud rada, ze aspon pre niekoho si zaujimava 😉 Ked uz nemas ziadnych kamosov, preco chces aj tu poslednu kamosku odpratat? A co je zle na tom, ze po tebe opakuje?

ivanka12311
12. mar 2021

Ja by som chcela mať tvoje problémy aké vážne 😁... tak si dala rovnaký typ piercingu lebo sa jej páčil nemusí hneď po tebe opakovať.. zameraj sa skôr na seba a nerieš zbytočne hlúposti 🤗

simona1998
12. mar 2021

@emakolak12 rieš radšej úlohy na pondelok 🙂 pekný večer

martinkatinka
12. mar 2021

Urob chybu v domacej ulohe a uvidis, ci to zopakuje 😉 Ak ano, tak je hlupa a taku kamosku nepotrebujes.

moonlight1210
12. mar 2021

Vies, co je horsie, ako ked si ta ludia vsimaju?
Ked ta ignoruju.

Kamosku to o nejaky cas prejde. Ver tomu. Len co najde niekoho, kto jej pride este viac zaujimavejsi.

Ste vo veku, ked sa hladate. Aj ona hlada, ako byt zaujimava.
Teba povazuje za sikovnejsiu, originalnejsiu, kreativnejsiu a inspirativnejsiu ako ona. Preto opakuje.
V podstate je to do istej miery poklona.
Ty o sebe vies, ze mas tuto iskru v sebe a vies, ze ju budes rozvijat.

Ona s tym opakovanim to ma tazsie. Sama nic take v sebe nema (alebo to este neobjavila, alebo nema odvahu byt sama sebou).
Ver, ze to ma narocnejsie, lebo sa citi horsie. Preto opakuje, aby sa citila ako niekto.

gr3tch3n
12. mar 2021

Ale no, nebuďte na ňu také prísne 😀
Možno opakuje, lebo sa ti chce podobať, závidí ti? Očividne niečo na tebe vidí asi nemá svoju vlastnú osobnosť, tak kopíruje tvoju.
Ak sa jej chces zbaviť tak to proste ignoruj. (alebo si kúp masku holej hlavy a počkaj či sa ona vyholí dohola naozaj 🤣🤔)
Prípadne si to s ňou vydiskutuj narovinu.
A prosím ťa neblbni s tou anorexiou, venuj sa škole a sebe- koníčky a tak. A hlavne maj sa rada!

lolita555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
columbine
12. mar 2021

Dobre teda tak ja teda nebudem zla a odpoviem ti normalne lebo si dodnes pamatam ako som trpela kvoli tymto hlupostiam v tvojom veku ked moje "kamaratky" riesili kraviny.

V prvom rade si skus odpovedat ci je to o tom, ze ti tvoja kamaratka robi naschvaly a cielene a vedome ti robi zle, alebo je to skutocne len o tom ze po tebe len opakuje.
Podla tvojho popisu sa nezda ze by ti nejak prekazalo ze ti prebrala frajera takze sa skus zamysliet ci ti ho prebrala na truc aby si ho nemala ty (a ci sa ta aj takymito cinmi snazi ranit) alebo sa jej ten chlapec skutocne pacil a ona jemu tak sa dali dokopy.
A co sa tyka toho opakovania je to naozaj hlupost.
Ked som bola v tvojom veku nosili sa take cierne gumickoidne nahrdelniky na krk. Mala to snad kazda druha baba na ulici ale v mojej triede len 1 moja kamaratka a ja. Bohuzial som si ho dala o tri dni neskor ako ona a uz som po nej opakovala a nerozpravala sa so mnou za to. Neskor som mala rovnake tricko z HaM a zase sa odula. Ale to tricko z Ham nakolko ich je milion po celom Slovensku a rovnako aj ten nahrdelnik malo dalsich x ludi. Nemozes sa na ludi hnevat len preto lebo maju rovnake veci. Teraz ma kazda druha mihalnice, napichane lery, levis tricko, nadpojene vlasy, naramky od pandory , macikov z ruzi, kazdy jedava bio a zije eko a milion dalsich blbosti.. je to proste trend a hotovo 🤷‍♀️ vacsina ludi sa inspiruje od niekoho, ci uz je to kamarat , celebrita, instagram , fb... ber to tak ze si pre nu inspiracia, mas napady a styl ktory sa jej paci 🤷‍♀️ ver tomu ze o par rokov si budete schvalne kupovat veci spolu a aj rovnake a budete sa z toho tesit.
Pripadne ked najblizsie nadhodi nieco v style "chcem si dat spravi nejaky uces ale neviem aky" tak jej porad, pohladaj s nou nieco co by sa jej mohlo hodit, vesperkuj to a nemusis sa potom bat ze bude opakovat ucesom po tebe.
Nezatracuj kamaratov pre zbytocnosti !

lalenka33
12. mar 2021

Ako 12 ročná som sa hrala s barbinami, skákala gumu, škôlku a nie riešila pircing a prebratie chlapcov.Nehrajte sa na dospeláčky a bude po probléme.

emakolak12
autor
12. mar 2021

@moonlight1210 Ďakujem za peknú odpoveď. ❤️

emakolak12
autor
12. mar 2021

Ďakujem za odpovede🌹

emakolak12
autor
12. mar 2021

@anka246 Len druhá náušnica v lalôčiku.

emakolak12
autor
12. mar 2021

@lalenka33 Ja si o sebe nemyslím že som dospeláčka, aj v tomto veku sa rada ešte niekedy zahrám s figúrkami. Pokiaľ to nezistia spolužiačky, budem sa hrať aj do 18tich.😂

emakolak12
autor
12. mar 2021

@columbine Ďakujem 🌷❣️

emakolak12
autor
12. mar 2021

ĎAKUJEM 🌻

katkami123
12. mar 2021

Tiež som mala takú “kanaratku”, ktorá vo všetkom po mne opakovala. Vykľula sa z nej časom najvačšia podrazáčka. Trochu sa čudujem, ze sa s nou bavíš aj napriek tomu, že ti prebrala chalana, to si kamarátky navzájom nerobia. Predsa len kamaratkin frajer je mne mna zakázané ovocie. Príliš sa neuponáhľala iba na jednu osobu a viac sa bav aj s ostatnými.

katkami123
12. mar 2021

*priliš sa neupínaj na jednu osobu

gulka123
13. mar 2021

No... ja som to mala podobne, ale nie s kamarátkou... 😀 Ale s celou školou skoro.
Býva som niekedy v menšom meste kde sa každý s každým poznal. Ja som vždy bola taká, ktorá skúšala nové veci, ktoré sa iné báli spraviť.
Keď som si orefarbila vlasy na blond, prefarbili si ich ďalších 10 dievčat za deň-dva.
Keď som si dala taktiež piercing o pár dní ho mali aj oni... 😀 Keď som si dala ružové vlasy, zrazu každá ich mala ružové, keď som sa začala maľovať čo som sa maľovala niekedy iba, že špirála nič viac...začala som používať linku na oči, dokým som ju nenosila ja, dovtedy o linke žiadna v tej skole, meste nepočula... 😀 Nebola to náhoda, že dala som niečo nové a druhe dievča to malo tak isto... to bolo kopu dievčat... 😀
Ja som z toho prv mala tiež taky pocit, že prečo opakujú? Bolo to strašne nápadne už keď to mala skoro každá...
Ale po čase som sa cítila úplne fajn, cítila som sa až na veľa, že po mne iné dievčatá opakujú... 😀 Videla som, že sa mnou inšpirujú, zaujímajú sa o mňa a chcú vyzerať ako ja, pretože stále čo som dala nové vyzeralo dobre... 😀
Takže... cíť sa dobre, opakuje, pretože chce vyzerať ako ty, páči sa jej tvoj štýl, možno ti závidí, kto vie...
Mne stále dievčatá závideli, každý chalan sa pozeral vždy len po mne a po nich žiaden... 😀😅Užívaj si to keď ťa niekto chce napodobniť! 🥰

ysseba
13. mar 2021

@emakolak12 Doteraz som bola proti otváraniu škôl.... Myslela som si, že je to nebezpečné. Teraz keď som si prečítala tvoj príspevok, tak dúfam, že školy vám otvoria čo najskôr. Nebezpečnejšie je určite keď mládež takto osprostieva a zakrpatieva. Alebo - mať tvoje problémy a plat prezidentky 😨 🙏

miadi
13. mar 2021

Asi ju nemas moc rada. Nie ste ozaj kamosky . Kamoska by ti neprebrala chlapca. Ste skor Frenemies. Je medzi vami rivalita a nemate sa radi. Raz som mala kamosku co opakovala boli sme dospele a spolubyvajuce. Skusala som si bundu v obchode isla spm si ju kupit a ona sa ma opytala ci nevadi ak si kupi taku istu .. nevadilo .. chodili sme po mesta v rovnakej bunde drzali sa pod pazuchou ako dvojicky a boli sme happy .. Mne vadilo az ked ma chcela prerobit na svoj obraz ukecala ma na umele nechty a 3D mihalnice. 😆Ja take veci na tele nemam rada zavadzaju mi. Ale ako clovek bola fajn. Sustred sa viac na ludi ktorych mas naozaj rada .

h2
13. mar 2021

Som tu jediná, ktorej je divné, že 12-ročné deti majú frajerov?

miadi
13. mar 2021

@h2 nie 😀ale na Svk je to uz bezne 😔 Ja som sice mala frajera v skolke 😇ale Ja som ho brala iba ako kamosa hoci sme si davali pusu na lice na rozlucku . A potom dlho dlho nic 😀

h2
13. mar 2021

@miadi Detské lásky v škôlke nerátam. 😂 Ale v 12-tich riešiť, že mi kamoška prebrala frajera?!

miadi
13. mar 2021

@h2 on nebol jej frajer iba onho mala zaujem. Tak snad ten “vztah” tych 12r je taka uroven ako tych 5r 😁mna vytaca aj v americkych serialoch ze 15r riesia sex a drogi a hraju ich 22r herci. Lebo s 15r by tie aceny neboli legalne ale to ze zbytocne robia puberte tlak ze v tv uz vsetci “rovestnici” frcia len oni su”jediny panici” v mestw., iluzie.

gabika0825
13. mar 2021

@emakolak12 najprv sa pozastavim.. piercing v 12 rokoch? 😳 to kde sme... dobre ale odhliadnúc od toho, no kamarátka možno neopakuje len sa jej ten piercing páčil na tebe tak chcela vyskúšať na sebe 😉 si ju inšpirovala 😀 ale veď máte 12 chlapcov neriešte, to príde ešte skutočná láska 🙂 keď tak kamarátke nápíš že sa ti to nepáči že ti prebrala chlapca ak o tom vedela že sa ti páči. Že sa to jednoducho nerobi

gabika0825
13. mar 2021

@ysseba má 12 rokov jasne že nerieši veci dospelých ..

h2
13. mar 2021

@gabika0825 Ten piercing bola ďalšia dierka v uchu. Nič nepredstaviteľné v 12-tich. Fakt sa čudujem, že dierka v uchu, čo mnohé dávajú bábätkám ešte v pôrodnici, tu šokuje viac žien, než frajer v 12-tich.