Mám 13,5 roka a mamina mi zobrala žiletky na holenie nôh
Raz som sa začala holiť bez maminho vedomia. Keď mi nasla žiletky tak sa ma spýtala co s nimi robím, tak som jej povedala ze holím si nohy.. A ona mi ich zobrala že ich nepotrebujem.. Pritom videla moje nohy že ich mám ako z džungle.. A povedala ze mi ich dá na začiatku leta.. A podotkla že ona sa začala holiť až keď mala menzes. Ale ja ešte nemám menzes ale chlpy mám riadne... Mam 13,5 roka. Teraz keď je apríl tak začína byť aj niektoré dni na kraťasy.. Neviem ako si mám od nej vypýtať naspäť tie žiletky. Za každú radu ďakujem
@zazvorka87 Ja som to myslela všeobecne v množnom čísle nie konkrétne len tú pani.
@bluka2 Moji rovesníci sú nevychované spratky.Nevedia sa správať k ženám už od ZŠ.Česť výnimkám, ale ja som si teda zažila nepekné veci a potom sa to somnou ťahalo a trvalo mi kým som si uvedomila, že mi môže byť jedno čo si niekto myslí, ale ak ťa šikanujú v takom veku kvôli všetkému tak aj takáto poznámka ti môže ublížiť.Žena má potom nízke sebavedomie a takéto dievčatá sú potom rady, že o nich vôbec niekto zakopne.
Deti vedia byť kruté a ani neoholené nohy netreba brať ako srandu.
Moja dcéra má čierne vlasy bude mat 10 a pod pazuchami má dosť sama som jej ponúkla lebo sa jej deti v škole smiali. V dnešnej dobe chlpy v móde nie sú nezávisle od veku a ešte pri čiernych vlasoch je to fakt dosť vidno. Elektrickým zastrihovacom sme to dali dole
@deti95060810 ty žiješ v praveku? Je normálne, ked si potrebuje oholiť nohy. To, že ty máš 2 chlpy v nose neznamená, že niekto nemôže mať väčšie ochlpenie.
Vieš mne dlhé roky trvalo kým mi prišlo, že najlepšie na všetko je úprimný rozhovor.. žiadne vymyslacky ale úprimne vysvetliť prečo niečo potrebuješ.. mne mama nikdy nezakazovala oholiť si nohy, vytrhat obočie, prepichnut uši, či zafarbiť si hlavu.. pokladala to za moju vec a ja som jej za to fakt veľmi vďačná, tak chcem pristupovať aj k svojim deťom.. sú veci, čo nie sú vhodné a zákaz má logiku (fajčenie, alkohol) ale preboha prečo by si mladá slečna nemohla holiť nohy? Keď je tmavovláska ako ja, tak tie chlpy jednoducho vidno a nie je to príjemné.. každý sa chce páčiť, nie je na tom nič zle.. povedz úprimne máme, prečo si nohy chces holiť, vysvetlí že si vdaka tomu viac veríš a máš lepšiu náladu.. neviem či to mama pochopí, ale fakt je, že deti nam rastu a puberta je vek, keď aj my rodičia musíme sa začať zmierovať že z deti rastú mladí ľudia čo potrebujú urcity rešpekt k svojim rozhodnutiam..
@sszuzu8 ale to že máš alergiu neznamená že ju bude mat dcéra veď nech si sama zisti či bude alebo nebude mat pupence keď sa jej spravia tak možno sama usúdi že si ešte nemusí holit
@sszuzu8 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Ty máš alergiu tak tvoja dcera bude trpiet. Ako vieš že má ona alergiu? Pripdne su aj ine alternativy ako tak chlpy dole. A teda podla mna pupence sa môžu robiť aj nie kvôli alergii ale keď sa holia nohy moc na sucho pripdne ked je zene zima a vtedy si holi nohy. Kupim kvalitny gel/penu na holenie pre ženy kvalitnu žiletku ktoru jej budem pravidelne menit a kupim jej aj niečo na ošetrenie pokožky po holení a nemusite trapit svoju dceru za to, že vam holenie nevyhovuje. Tiež existuje ďalších mnoho iných možností ako žiletka, ak vam nevyhovuje. Ja by som nezniesla neoholene nohy.
S malovanim by som to neporovnavala. Niektorym netreba malovat sa do dvadsiatky vobec. Ale holit chlpate nohy sa uz povazuje za taky hygienicky standard. To s tou menstruaciou je argument 😀
@sandruliak ahoj, ja ti žiletky pošlem, ak chceš ;)
@namornicka neviem v 14 by som nezakazala ani jemny make up. Make up a špirala ešte nikomu neublížila 😏
Ved to je normálna vec, každý kto chce si holí nohy... Úprimne ju nechapem... Ja som sa holila všade od 9 😅a tu som... Kludne jej to daj prečítať...
@sandruliak tvoja mama sa holi?chyba bola holiť sa prvý x potajomky prečo si jej to nepovedala, že sa hanbíš a nechceš byť chlpatá?To, keď Ti niekto povie, že je to otrasne či bude na teba zazerat a posmešky je v puberte veľmi nepríjemné a moze Ti to veľmi ublížiť.Som určite za holenie
Skús si s ňou sadnut a vysvetlit dôvody, prečo sa chceš holiť. Dúfam, že je natoľko rozumná, že to pochopí. Ak nie.. ja by som si kúpila žiletky aj tak a potom schovávala, ale to nie je ideálne riešenie. Nerozumiem tomu, prečo ti to tvoja mama zakazuje.
Ved ti ziletky vrati na zaciatku leta, to zvladnes... Dovtedy nos dlhe sukne. Obcas mame povez ci by ti ich nevratila ze nechces gorilky na nohach... Mozno ju len sokuje, ze dospievas rychlejsie ako ona ☺️
Ak máš kapesne, kúp si ich sama. Alebo depilacny krém. Napríklad BALEA. Nestojí veľa. Mama o tom nemusí vedieť. Keď sa ona chová k tebe takto, netreba sa s ňou doťahovať.
@martinaju Nejde o dobu.Sú dievčatá ktoré aj v 16 vyzerajú na 13 a sú dievčatá ktoré v 16 vyzerajú na 22.
Bolo to tak aj v dobe mojich rodičov a aj v mojej dobe.Moje rovesníčky niektoré vyzerajú stále ako keby chodili na základnú a to sme už dospelé ženy.
@sszuzu8 Keď som sa ja nedorezala v 13 🤷. Prvýkrát som sa oholila s veet krémom či čo to bolo.Jemné ochlepenie som dala preč plastovou lopatkou.
Tak su aj peny ktore odstrania chlpky bez ziletky ak by sa mama bala poranenia.
Ale podla mna je az nonsens aby zakazovala mama holit nohy. Ja si pamatam boli sme osmacky kedy bolo v triede velke sikanovanie dievcat ktore nemali oholene intimne miesta (pri prezliekani na tv to bolo vidiet) a nieto noh.
@sandruliak Skús sa s mamou porozprávať a ak nepovolí, tak treba kúpiť si holiaci strojček z ušetrených peniažkov a potom strojček po holení schovať pred mamou.
Prípadne si kúpiť pánsky holiaci strojček a dohodnúť sa s bratom, či s ocinom, že ten je tvoj, ale keby sa mama pýtala tak, že to patrí im. Vždy lepšie ako na telesnej výchove schovávať chlpy. Ja som to kedysi takto robila, lebo moja mi tiež nedovolila. 😂
Ja mam skor taky dojem, ze mamina zobrala tie ziletky preto, ze na kratasy to pocasie este ani zdaleka nie je... ani april este nie je... takto ma aspon istotu, ze dievca sa poriadne oblecie...
no prve razy som sa holila v klude otcovou ziletkou, tou klasickou, s takou vyberatelnou riadnou ziletkou.. a no aj som sa sem tam porezala, a nechapem, prezila som to...
autorka, s mamou sa porozpravaj, ked to nepojde, tak si kup dalsiu a skry si ju :D a teda podla mna este teplo na kratasy nie je...a v aprily tiez nie...
Na kratasy nie je ale to neznamena ze musi mat chlpate nohy nie? Ja neviem ako vy damy ale ja si holím nohy celý rok a holila som si ich aj keď som bola mladšia. Hlavne pre seba a svoj dobrý pocit.
@deti95060810 ty si sa kde zasekla 😳?
@andy1789 nie si troška drzá? opicou nazývaj doma svoju matku a nie mňa...
Ak chceš komunikovať na fóre, tak najskôr by si sa mala naučiť slušnemu správaniu...OK?

@bluka2 No poviem ti, že na pubertálnu psychiku takéto reči vedia riadne ublížiť.