Mám 13 rokov a nechcem chodiť do kostola
26. júl 2020
Dobrý, moja mama ma núti chodiť do kostola a ja jej neviem ako vysvetliť že tam chodiť nechcem a ani chodiť nebudem nejaké rady ?
@robik25 mas 13 rokov. Rodicia su za teba v tomto veku zodpovedni. Stanovat s kamosmi by som ti nedovolila ani ja! A ver mi, ze krd budes dospela a budes mat v vazne problemy tak mozno prave ta viera v Boha ti pomoze vstat a ist dalej. Pomoze ti vyriesit mnozstvo situacii. Zalezi vsak na tom ako je clovek k nej vedeny od mala.

@ela_79 Netvrdím že nútiť k chodeniu do kostola je správne,áno jeho mama robí chybu že ho núti,ale to neznamená že 13 pubertiak si môže len tak trucovať a neísť lebo nechce.Decko ktoré má mantinely a nejaké základy slušnosti si nedovolí len tak neposlúchnuť na truc.Je obrovský rozdiel keď decko ktoré nechce niekam ísť sa snaží presvedčiť rodičov a keď len tak trucuje že nie a hotovo.Jednoducho ak je ten kostol pre mamu dôležitý je drzosť aby jej len tak bez diskusie a snahy o kompromis robil prieky.A aby tu dospelé ženy hučali 13 ročnému decku že nemusí poslúchať mamu ak sa nechce je teda ozaj trochu cez čiaru.Na vieru a chodenie do kostola má samozrejme každý svoj pohľad OK,ale tu ide o princíp že pre jeho mamu je to dôležité,on kým nie je plnoletý má povinnosť poslúchať rodičov a ak je to dôležité pre jeho mamu má to rešpektovať.Ok nech sa snaží dosiahnuť kompromis,ale nie že bude trucovať.