Mám 14 a mama mi nedovolí mať frajera. Celá rodina je prísna
Ahojte viem že nemám vhodný vek na túto stránku ale predsa vždy keď niečo hľadám na gogli tak ma to vyhodí sem mám taký problém mám 14 ale podľa mna o ten vek nejde som už vyspelejšia a bez hladania som sa zoznámila s chlapcom nikto mi ho dovoliť nechce a neze by som sa aj pytala ale mám fakt prísnu mamu a nechce mi ani kamarata dovoliť ne to ešte frajera ale viem že ma nikto takto nepochopí ale ja som si to nehľadala sama ja mám nozaj pocit že s nim ostanem naozaj dlho a ja to stále tajim bojim sa že sa to dozvedia mám rozvedených rodičov a preto to je o dosť horšie moja mama je ten typ človeka čo si mysli že sa všetko točí okolo tehotenstva a podobne ale ja som rozumná a viem čo sa môže a čo ne ja ho naozaj lubim a chcem s nim byt je na mna veľmi dobrý dava mi peniaze na jedlo kupuje mi čo chcem a stará sa o mna a hlavne je moja opora ja nemám fakt že nikoho ineho len jeho hlavne ked chodím von s nim musím mame hovoriť že chodím s jednou kamarátkou a tak to je uz asi 9 mesiacov hlavne sa chcem v skole učiť a byt úspešná ale pritom chcem mať po boku jeho lebo nikto ma tak ako on nevie pochopiť fakt co mám robit prosim rady…
@olimuc čo je detská prostitúcia on nemá 18/19 ale 15 somnou chodí do školy!! To že sa stará neznamená že to je prostitúcia bol to len princíp že na oplátku nic nechce.
@mary888999 to neni pravda s jeho mamou chodíme na výlety je taký istý ako ona nic odomna nechce a ohľadom sexu som mu povedala až keď budem mať 15/16 a ešte k tomu ma sestru (14) s ktorou chodíme do triedy
Pridaj sex aspon na 17 rokov 🙄.A vieš ešte že ste pod zakonom? Vieš čo to znamena ?
@mary888999 no čo? Myslim si si že ma Slovensku je to dovolené od 15 tak nevidim problém keď sa mame radi možno spolu ostaneme 10 rokov kto vie niekto tu aj písal že spolu ostali od 14 a teraz spolu majú dve deti
Ak má 15,tak je to v poriadku. Vyzerá, že si rozumné dievča. Skús sa s maminou porozprávať, priateľa jej predstaviť. Ono aj tak platí, že láska sa zakázať nedá....a človek si vždy vie nájsť cestíčku pre to, čo chce. Mamina by to mohla pochopiť. Držím palce
@7miriam77 ďakujem moc
Keď je chlapec taky úžasný a dobrý, ved ho zober domov mame predstaviť. Predstav jej ho ako. Kamaráta.
A keď chodíš s nimi na výlety tak mama ta asi púšťa s nimi
Na autobus domov Ti maju dat rodicia.
Jooj, pozri, tak načo píšeš na modry konik keď poznaš odpovede. Tak si rob čo chceš a nestažuj sa. Chceš tu dostať povolenie? A čo potom? Ja viem že maš predstavu frajera, bozkov, sexu, deti a štastia do konca života pri chalanovi čo ma 15. Tak si maj...
O 10 rokov tu budeš pisat ze ta nechal s tymi dvoma deťmi a neplati vyživne 😁, ale nie, možno to dopadne ako v rozpravke.Sorry za negativizmus.
Nabuduce ked budes pisat prispevok,tak si to po sebe precitaj. V skole ucia v prvej triede ako vyzera veta,ciarky,bodky,otaznik...Prepac ale v tvojom veku,by si mala mat lepsi pisomny prejav aj volbu slov. Toto mi pride,ze to pisalo dieta na prvom stupni,nie deviatacka.
Na tvojom mieste by som to tajila ďalej keď sú takí. Veď je to normálne obdobie prvých lások, baby, veď to neznamená, že hneď s ním skáče do postele a otehotnie a on ju potom kopne do riti... , za mňa ok, ak sú rodičia proti, tak žiaľ treba chodiť mimo ich očí a poprosiť kamošky, aby to nevytárali 🤷.
Aha, to je ten lepší prípad, keď má 15...napísala si to dosť v takom duchu, že sme mali obavy, že je to dospelý, pracujúci muž ☺️ tak si teraz predstav, aký strach musí mať o teba mama, keď my neznáme to berieme tak vážne!
Je fajn, že on ta už predstavil svojej mame, píšeš, že ta berú aj na výlety...
Chápem, že sa bojíš povedať mame, ja som tiež mala stres aj ako dospelá povedať rodičom, že mám niekoho nového (môj manžel je môj 3.partner v živote). Avšak úprimnosť je vždy ta lepšia cesta.... Ak sa to dozvie mama od niekoho iného, ako sa bude cítiť? No nahnevane.... Hlavne, keď sa dozvie, ako dlho si to tajila.... Aj keď chápem, že pri prísnej mame sa bojíš, že keď budeš moc úprimná, tak ti jednoducho zákaze stretnutie s hocikým.
No dobra sprava je, že chodíte do jednej školy, takže vidieť sa budete aj tak...
Skus nejako zmakcit tu mamu, napr v prvom rade s dobrými školskými výsledkami, pomáhaj doma pravidelne, navrhni, že pôjdeš nakúpiť, atď.... A potom nájdi správnu chvíľu, keď to mame povieš.... Napr keď budeš mat narodeniny/meniny, tak povedz mame, že by si chcela pozvať na tortu kamarátku a kamaráta.... A pri tej príležitosti ho predstav...
Nezdá sa mi v poriadku, že tvoj nevlastný otec zakazuje ist tvojej mame a tebe na kúpalisko?! To akože prečo? Nemôže to byť potom tak, že mama by aj dovolila, ale sama sa bojí tvojho nevlastneho otca?
Tak to je lepší prípad, keď ma 15.To ste v podstate deti obaja..
Ty si písala, ze ti kupuje jedlo a všetko, vo chceš. Čiže sa nečuduj, ze to vyznelo, ze ti proste kupuje darčeky (všetko, co chceš, sa dá aj takto preložiť). A očividne viacero nás tu to tak pochopilo.
Môžeš ho doviesť domov, predstaviť ako kamaráta. Pretože vo vašom veku vám rozhodne nič ine ako kamarátstvo ešte netreba. Na všetko máte ešte kopec času.
No tak tvoja mama keď má sama takého žiarlivého priateľa tak zrejme ani nežiješ v usporiadanej rodine, takže je to paradox ak je na teba tak prísna že nemôžeš mať ani za priateľa normálneho chlapca s ktorým chodíš von a prídeš v rozumnom čase domov. Skús sa s ňou dohodnúť.
Ked ma 15 a ide o nejake drobnosti, tak samozrejme, prva laska je v poriadku. Asi by som ho zobrala ukazat mame. Kolko ma mama rokov a kolko ma mamin priatel?
@majka99999 mama ma 34 a on ma tuším 39
@veronikaszabova nevypadli ale nemá čas ich používať 😅🙈
15-16???? jemine
Ty sem napíšeš 14 ročná a čakáš rady asi od 16 ročných báb, ako mali frajera ony. Ale natrafila si na dospelé ženy, ktoré majú dcéry v tvojom veku a sú na strane tvojej mamy, lebo vidia svet z toho istého pohľadu. Jasné, že 14-16 roční sú najmúdrejší. veď dnes sa už ani hlúpe deti nerodia. Keď máš 15 rokov, to neznamená, že musíš sexovať s každým chlapcom, ktorý sa na teba usmeje a kúpi zmrzlinu. Načo také niekomu sľubuješ, že až od 15ich. Tvoja mama si predpokladám tiež myslela, že bude s tvojim otcom navždy. A vidíš, koľkí sa rozchádzajú, rozvádzajú. A to dosť bolí, to je rana, ktorá sa hojí ťažko a dlho. Mladí tiež nezvládajú rozchody, alebo až znecitlivejú a berú frajerov, frajerky ako na páse - už to nie je srdcová záležitosť.
Ak ti môžem poradiť, chráň si svoje srdiečko pred sklamaním. Jasné, že túžiš po láske. Snívaj a plánuj si život. Ale neznič si ho. Mama ťa má rada viac a dlhšie ako ktorýkoľvek chlapec, ktorého stretneš. Mama ťa má rada a stará sa o teba už 14 rokov. Dáva ti to čo potrebuješ, stará sa o teba, aby si mohla mať šťastný život. Poslušnosť je prejavom múdrosti človeka. Hľadanie kamošov, citové vzplanutie, pobláznenie, to je prejav puberty. Počkaj, kým sa hormóny ukľudnia, budeš múdrejšia, pochopíš aj mamu.

@bolarazjedna ma 15 rokov