Mám 14 rokov a otec mi škaredo slovne ublížil
Dobrý deň.
Píšem tu preto aby som sa mohla s niekým porozprávať o tom čo zažívam. Mám 14 rokov a som zamilovaná do spolužiaka v škole. Chcela som s ním začať chodiť. Nemyslím tým rande, bozkávanie a podobne. Myslela som iba nevinné prechádzky von do mesta, na zmrzlinu nič zlé ani podobne. Ja viem že si niektoré z Vás asi povedia že mám na tieto veci čas. Ja tým nemyslím nič zlé iba nevinný vzťah. Ak sa to dá nazvať vzťahom. Zdôverila som sa s tým mamine a ockovi. Spustila sa hádka a krik. Ani neviem ako. Moja mamina mi povedala že by sa mi vďaka nemu zhoršili známky v škole. Som slušné dievča. Dúfam že to neznie ako vychvaľovanie sa. Čítam veľa kníh, pravidelne a veľa sa učím, milujem hudbu a spev veľmi fascinuje história, filozofia a podobne. Snažím sa myslieť optimisticky a podobne. Nemám veľa kamarátok kvôli tomu že som iná ako ony. Nestrávim hodiny na sociálnych sieťach, nenadávam, slušne sa obliekam a mám iné záujmy a koníčky. Môj spolužiak je tiež slušný. Dobre sa učí až perfektne. Nenadáva a slušne sa oblieka. Má dobrých kamarátov. Je odo mňa o rok mladší. V poslednom čase som si všimla že sa ku mne chová inak. Kým sme ešte všetci chodili do školy tak sa ku mne začal chovať inak. Rozosmieval ma, predvádzal sa a podobne. Chcela som si s ním začať písať ale ešte som sa neodvážila. Rozhádala som sa s rodičmi a v návale kriku, smútku plaču a podobne tak som povedala otcovi že je idiot. Viem povedala som niečo strašné a som z toho veľmi smutná. Môj otec ma zbil a povedal mi že som hovno sprosté. V mojom živote mi už povedal veľmi veľa podobných vecí typu že som odpad, že nemám na to byť speváčkou a podobne. V jedenástich mi povedal že sa chovám ako nadrogovaná. Moja mamina sa ma niekedy zastane ale nie vždy. Nepožadovala som veľa iba aby som s ním mohla chodiť von. Neviem či som chcela tak veľa. Cítila som sa strašne a aj sa stále tak cítim. Cítim sa na tomto svete nepotrebná a nemilovaná. Možno je chyba v mne a svet vďake mne nie je krajší. Povedala som že sa chcem zabiť a je to pravda. Nezvládam to že nemám veľa kamarátok ktoré by ma podržali a podobne. Nezvládam urážky môjho ocka ktorého milujem. Mám ho veľmi rada a čokoľvek by som pre neho urobila. Povedal mi že ma do toho hrobu dostane a že mi nepríde na pohreb. Toto ma tak strašne zasiahlo ako dýka do srdca. Mám chuť skoncovať so životom. Mojím snom je dostať sa na konzervatórium a každý deň robím na svojom sne. Slová mojej maminy že si myslí že by som sa zhoršila hoci každý deň robím koľko môžem a tak isto veľmi zranili. Chcela by som v živote pocítiť že ma má niekto naozaj rád a niekto ma ľúbi. Viem že ma moji rodičia počali a vďaka im žijem ale po tejto hádke začínam rozmýšľať či ma môj otec a mamina ľúbi. Potrebovala som sa s niekým o tomto celom porozprávať. Viem že raz mi bude lepšie. Bolesť ktorú ale teraz zažívam je veľmi silná.
Ďakujem Vám všetkým za komentáre a za to že ste si túto správu prečítali. Prepáčte ak som Vás ubrala o čas.
@sofinka722 nikdy nemysli na to, že by si skončila so životom. Uvidíš, že príde čas, kedy olutujes, že si nad niečím takým rozmýšľala. Zameraj sa na seba a svoje sny. Si inteligentné dievča a ty to dokážeš. Uvidíš. Všetko dobré v živote ťa ešte len caka
@sofinka722 Ty si tak milé dievča. Veľmi ma dojalo, čo si napísala. Asi ti veľmi neporadím, ale je mi ľúto, čo si si vypočula. Rob si svoje ďalej, aby si neskôr neľutovala. Dúfam, že ti hudba pomôže.
@sofinka722 .... viem, ze obdobie dospievanie nie je jednoduche, tazsie ak clovek nema podporu v rodine, avsak, rozhodne nevesaj hlavu! Urcire to vsak nestoji za to, aby si mala taketo myslienky!
Vyzeras byt inteligentne dievca....kamaratov netreba vela, staci aj jeden 🙂 Je super, ze mas konicky, ktorym za venujes.
Chystas sa na konzervatorium? Mate nejake poblizku alebo ? Mas 14 rokov, co chvila ta caka stredna skola, nove zazitky, novy kamarati, nech uz skoncis na akejkolvek strednej skole!
Tak veľmi by mi pomohlo aby mi niekto povedal že v živote som potrebná. Aby ma niekto objímal a cítila som by som sa bezpečne a milovane. Po tom čo mi môj ocko povedal tak rozmýšľam či sa v mojom živote niekto taký nájde.
@sofinka722 Dospelí majú často svoje problémy a to im bráni vnímať svet a iných trochu empatickejšie. Zrejme sa aj o teba boja, čo tak trochu dokazuje, že ťa vlastne majú radi, len tá komunikácia je ťažšia medzi vami. S tým spolužiakom sa neviete stretávať v rámci nejakej väčšej skupiny alebo aspoň s kamoškou ďalšou? Možno toto by bol kompromis.
Už z toho ako si to všetko napísala je vidno, že si inteligenté dievča a verím, že keď toto všetko prekonáš, vyrastie z teba úžasná žena a je mi veľmi ľúto čo teraz doma zažívaš. Kamarátovi určite kľudne napíš a zatiaľ budte v kontakte aspoň cez správy, ale myslím, že by ti mohol byť aspoň nejakou oprou a to teraz potrebuješ, niekoho pri kom prídeš na iné myšlienky a trošku ťa rozveselí 🙂
Mamina sa zľakla, že jej dospievaš, skús sa s ňou o tom ešte porozprávať, keď tam nebude otec, povedz jej o ňom viac, že je slušný a inteligentný a že by si sa s ním proste chcela kamarátiť. A čo sa týka otca, aj keď ho miluješ, fyzické násilie nie je v žiadnom prípade poriadku, ak nemáš v rodine nikoho ďalšieho blízkeho komu sa s tým a aj so svojimi myšlienkami môžeš zveriť, tak som si istá, že by ťa veľmi rada vypočula napríklad obľúbená učiteľka.
@anne_mary2 Áno, chystám. A to na spev. Bývam v Banskej Bystrici čiže tu konzervatórium tu je. Milujem spev a robí ma to šťastnou.
Mrzi ma, ze nieco podobne prezivas. Ber to tak, ze nie vsetci dospeli maju navod na zivot. Tvoj ocko robi velku chybu, ze k tebe pristupuje takto. Nie kazdy ma patent na vychovu a nie kazdy vie dat lasku, zvlast ak jej vela nedostal ani on sam. To ho vsak neospravedlnuje... skus porozmyslat nad tym, ze isty druh a vyjadrenie lasky je aj to, ze im nie je lahostajny tvoj prospech a to, ze maju o teba starost. Ja viem, ze by si poteebovala nieco ine. Dospievanie je tazke. Vtedy clovek citi emocie mnohokrat silnejsie a vsetko preziva emotivne. Pomysli si, na to vsetko krasne, co ta este len caka. Sustred sa na spev, na svoje sny, mozno utek na internat ;) je vela kudi, ktori od vlastnych rodicov nedostali ani zlomok toho, co ty. Ziadne zazemie, vzdelanie, mozno pobyt v detskom domove... aj ked tvoji rodicia nie su ti najlepsi na svete, asi to nevedia inak. Tak rada by som ta objala, vyzeras byt skvele dievca. Drz sa ;)
@mabenn Navrhla som im kompromis ale nesúhlasili. Bohužiaľ, neviem čo mám robiť. Budem si s ním písať a tak. Potrebujem to.
@sofinka722 no je velmi smutne ze ta tvoji rodicia nechapu a nepodporuju..si v puberte kolko dievcat robi hluposti, klamu, neucia sa, fajcia atd atd..mali by byt hrdi ze maju taku dceru...nedivim sa ze sa tak citis..chovanie tvojho oca mi pride neospravedlnitelne pretoze takto nadavat svojmu dietatu a este dcere vo vyvine..no nemam na to ani slov..je sice korona ale nemozes sa zdoverit ani ucitelke aby sa trosku porozpravala s rodicmi? Alebo mozno nejake rodinne posedenie u psychologa aby sa ta komunikacia a vztahy zlepsili..
Ja som s mojim manželom začala "chodiť" keď som mala 14 a on 13. Vôbec som to s rodičmi neriešila. Behali sme po vonku aj s kamošmi a postupne to prerástlo v normálny vzťah. Akoby som v Tvojom prispevku tak trochu čítala o nás🙂. Rodičia to všetko brali ako časť puberty a dospievania. Tiež sme boli veľmi slušní a zodpovední. Teraz mam 40, vzali sme sa po VŠ v 25 rokoch a máme 2 deti. Ostaň aka si, vieš čo je v živote dôležité, čo môže prekaziť Tvoje plány a podla toho sa riaď. Držím palce
@jvasenka Ďakujem veľmi krásne. Áno, chcela som ísť ku psychológovi ale keďže to teraz nejde tak som chcela napísať aspoň sem 🙂.
@sofinka722 kiežby tu bola aj tvoja mamina zaregistrovaná a prečítala si to ❤️ prajem ti všetko dobre v živote, verím, že to dotiahnes ďaleko a nerozmýšľaj nad tým, že si niečo urobíš.... Lebo raz príde človek, ktorý ti tu lásku dá, len to chce čas..... Zatiaľ si píš s tým spolužiakom, možno si to tvoji rodiča v hlave utriedia a zmenia názor, skus im ho predstaviť, ak to nejako pôjde..... 😍❤️🥰
@martinka13 Mám radosť že máš taký vzťah so svojím manželom. A ďakujem krásne za rady.
@weronika171717 Kiežby mohla❤
@sofinka722 skus napisat napr na ipcko sk tam funguju online a uvidis
@jvasenka Ďakujem, skúsim.
@sofinka722 v tom prípade...nechcem ťa na nič nahovárať, ale v 15tich som mala prvého frajera a ani ma nenapadlo sa pýtať či môžem...v 14tich by som ale naozaj držala vzťah v kamarátskom duchu, ale to si aj sama spomínala, že to tak berieš, plus je chlapec mladší
@sofinka722 si úžasné dievča ❤
@sofinka722 mňa by v 14 vôbec nenapadlo, riešiť nejakého chlapca s rodičmi. Keď by som išla von, tak by som povedala, že sa treba poradit o škole a domácich ulohách so spolužiakmi... tvoja uprimnost je super, ale nepadlo to na úrodnú pôdu..
@sofinka722 podla mna - my sme divní národ. Vynadat si, dourazat sa to hej to nám ide, ale povedať niekomu mám ťa rád a dívat sa do očí a objat toho človeka? Skus vasim vyjadriť úctu - povedz, že ich posluchnes a vyjadri aj pocity a emocie voči otcovi a mame a mozno to započuju.Oni ta lubia, preto ta chránia, (ved pozri čo do teba investovali )ale nechtiac ublizuju - chyba komunikácie. Ak im povies, že ich rozhodnutie respektujes, získas si dôveru a pojde to ovela lahsie ako bojovat. Drzim palce a pamataj, ze milovat skutočne a hlboko môžeš iba raz. prajem všetko dobré a skus to s vasimi ... pekný vecer
načo ti je priateľ v tomto veku. úplná zbytočnosť. Teraz sa vzdelávaj, študuj, rozširuj si obzory, vedomosti - nikdy nevieš kedy sa ti to zíde.... Mať známosť v tomto veku nevedie nikde....
mám dcéry rovnako staré ako si ty....
@sofinka722 Nehovor rodičom všetko, keď reagujú takto. Proste si to nechaj pre seba a kľudne s tým chlapcom niekam choď. Všetci budu spokojnejší. Ja to takto robím s mojimi rodičmi. Prípadne niekedy aj zaklamem, ale za ten pokoj to rozhodne stojí. Vidím, že si inteligentná, tak sa neboj robit vlastne rozhodnutia. 😇
dcéra 9 tr, má spolužiaka, ktorý je už otcom.... maminka je o rok mladšia.
Dcérin spolužiak si uvedomuje že si posral život - aj to v triede hovorí a pritom aká to bola láska.... Bývať spolu nemôžu - asi nesúhlasia ich rodičia a o dieťa sa stará mama mladej mamičky - aby ona mohla chodiť do školy a skončiť aspoň ZŠ.... 😉
@sofinka722 v tejto zlej dobe su take baby ako ty vzacnost ! Ked vidim tu dnesnu mladez tak mi je do placu a to niesom az tak stara snad 😀 .. vies rodicia niekedy prezivaju pubertu deti tazsie ako samotne deti. Podla mna si rodicia len uvedomuju, ze uz si velka a nechcu si to pripustit. Aj ja som v tvojom veku mala vela skaredych hadok s ocinom mala som take iste myslienky ako ty. Ale s odstupom casu som prisla nato ze aj napriek tomu by nikdy nedovoli aby mi niekto ublizil. Kazdopadne zahod vsetky zle myslienky !! Si uzasne a talentovane dievca a chod si za svojim snom. A dokaz rodicom, ze sa mylili. A vela stastia so spoluziakom drzim palce <3
@deti95060810 Myslím, že autorka je očividne dost inteligentná na to, že takto nedopadne. Toto už sú extrémy, čo ty píšeš. Nemyslím, že je niečo zlé keď chce ísť v 14 von s chlapcom. Veď už si uvedomuje, čo robí a podľa písania je dosť vyspelá. 🤷🏻♀️
@deti95060810 ja si ich aj rozširujem.😉Je to asi vekom ale skôr som ho chcela ako bližšieho kamaráta.

Ak budú v správe nejaké gramatické chyby alebo preklepy tak sa ospravedlňujem.🙂