Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

jan510
13. sep 2023

Ja badam coraz vacsi narast povrchnych ludi. Riesia vyzor, oblecenie, pritom to su uplne nepodstatne veci.

huxy
13. sep 2023

Takto povrchná žena bez vážnych problémov 🤦‍♀️
Ja sama si sem tam kúpim oblecko v pepcu, ak sa mi vyslovene páči. A dcérka keď bola menšia, tiež som tam rada nakupovala. Pre malé deti tam mali vždy pekné veci. A nekvalitné? No, nám sa nič nezničilo skôr, než sa vyrástlo.
Ak ma niekto potrebu riešiť oblečenie a značky druhých ľudí, ma fakt biedy a nudný život. Alebo len troll.

melanta
13. sep 2023

Ja badám stále viac obmedzených ľudí. Niekto nemá na to, aby kúpil drahšie oblečenie. Človek nie je chudák, ak kvôli tomu kúpi deťom oblečenie v Kik. Za to ty si chudera, ak podľa tohto hodnotíš ľudí. A sorry, ale učiť 7 ročné dieťa, že nemôže ísť von v starších teplákoch? Čo chodí von v teplákoch od Gucciho?

babababka
13. sep 2023

Možno na "lepšie" oblečenie mimo Pepco a Kik niektorí nemajú.Kým to dieťa má čisté ,počasiu prispôsobené oblečenie,tak je to dľa mňa o.k.Aby si nikdy nemala väčší problém ako hodnotiť druhých dľa oblečenia.

yvanielka
13. sep 2023

Odkiaľ vieš ako vyzerá oblečenie z KiK?

ckocka
13. sep 2023

Nič podobné nepozorujeme. Pepco a Kik je pochopitelná voľba ak kupujú každého pol roka nové oblečenie pretože decká rastú.

bajka16
13. sep 2023

A načo budeš také malé dieťa obliekať ako z časopisu? Do škôlky sa to ide hrať, mne furt príde syn špinavý, zoderie to na ihrisku, v triede na koberci 😀 neobliekam ho síce najhoršie, ale neinvestujem toľko do oblečenia, pretože ho potrebuje veľa pretože ako hovorím, fakt sa to dieťa ide do škôlky hrať. Ked ideme niekam do mesta, tak vtedy mu oblečiem aj drahšie krajšie veci. Ale inak naozaj nie, ešte mi nešibe.

motylik273
13. sep 2023

Je rozdiel si kupit ako dospely clovek jednu znackovu kvalitnu vec a nosit to, clovek uz nerastie, a je rozdiel kupit detom takuto vec co vynosi raz dva krat a je mu to male, mozno kupuju v sekaci je to uplne normalna vec ja tiez kupujem v sekaci pre neter, lebo viem, ze to ponosi dva krat a nebude luto to hoci darovat ci vyhodit, tym nemyslim ze chodi spinava ci ozmolkovana alebo otrhana…moj nazor

palculienka40
13. sep 2023

No a takto vychovane deti potom riesia len povrchne veci v skole a povysuju sa nad inych, posmievaju ci sikanuju inych. Nie darmo sa hovori co z peknej misky ked je prazdna.🤔

tanyan
13. sep 2023

Myslím, že pre vývoj dieťaťa je lepšie, keď rodič prakticky a efektívne ako keby malo prežívať stres a nemohlo sa hrať, lebo má na sebe luxusné kúsky a v prípade zašpinenia či poškodenia by muselo znášať následky (krik, bitka...).
Samozrejme, aj praktické a efektívne by malo byť udržiavané a funkčné. Okrem toho, čo je pre teba "vyžmolkované a nemoderné," môže byť pre iného následok citovej väzby alebo nový módny trend. 😀
Ja som mala napríklad dlho problém s pokrčenou a šikmou módou. Doteraz som tomu neprišla na chuť.

marcellka32
13. sep 2023

Niečo ti napíšem, budeš mať ešte problémy s dieťaťom v puberte keď už teraz ho učíš že oblečenie určuje kto je aký človek...
Ja mám peniaze aj na drahé značkové veci a nekupujem si ich, ani deťom, máme iné priority...a áno mám veci aj z KiK a? Som horší človek? Keby si ma videla nepovieš že som oblečená z KiK, pretože to skombinujem s kvalitnými topánkami, kabelou, doplnkami... podotýkam nemusia byť drahé

alantroj
13. sep 2023

Oblecenie nedefinuje cloveka. aK sebavedomie tvojho dietata zalezi od oblecenia, nieco je u vas v rodine zle.

viestta
13. sep 2023

Deti vnimaju len to co vnimaju ich rodicia. A potom sa vyvysuju nad ostanych, presne tak ako to robis ty. Pritom oblecenie je len povrchova uprava, ktora ziadnym sposobom nevylepsi tu biedu, ktoru ma taky clovek v hlave.

levandula7
13. sep 2023

tak možno to robia preto, lebo škôlkárske deti a prvostupniari jednak rýchlo rastú a dvak si na to oblečenie nevedia dať pozor - zašpinia sa pri obede, váľajú sa po zemi, po tráve, každú chvíľku majú zelené kolená, niečo roztrhané, zablatené.. takže kupovať decku drahé, značkové oblečenie je úplne zbytočné. jasne, nech má nejaké pekné kúsky na špeciálne príležitosti, ale 90% šatníka kľudne môžu tvoriť aj požmolkované, staršie a kľudne podedené kúsky, ktorých nebude škoda, keď sa zničia alebo keď z nich dieťa po jednom nosení vyrastie.
ale pravdou je, že ja by som decku v kiku ani pepcu nič nekúpila, ale kvôli tomu, že je to šité z umelín napustených kadejakými toxickými chemikáliami, ktoré sa nedajú odstrániť ani opakovaným praním, nie kvôli estetike.

viestta
13. sep 2023

Este si dovolim pripomenut, ze tie deti su oblecene. Termin obliekane sa pouziva v inom kontexte

2006_1211
13. sep 2023

Náhodou v p3pcu majú pekné veci pre detičky. Nie každý má na gucci oblečenie pre deti z ktorého za mesiac dva vyrastu. Myslím ze je to zbytočné rozmaznáva nie 7 ročné deti učiť na peniaze a značkové oblečenie a potom ze odcudzuju obyčajných ľudí čo majú veci z pepca a potom ze je šikana a diskriminácia podľa vzhľadu. Keď toto deti učíte tak sa nečudujte ze chudobnejším sa budú potom deti posmievat

janaolas332
13. sep 2023

No podľa mňa deťom je to suma fuk 🤷 aj tak všetko šijú v Číne.

tykat
13. sep 2023

Ja sa priznam ze si vobec nevsimnem kto ma co oblecene. Ci je "modna ikona" alebo low cost. By si sa cudovala kolko bohatych ludi vobec neriesi oblecenie. A kolko chudobnych to riesi az prilis.
Btw preco sa tvoj 7 rocny hanbi ist na ihrisko v starsich teplakoch? Mozno ma nizke sebavedomie, treba na tom popracovat. Handry su vzdy len handry.

autor
13. sep 2023

Neviem čo sa navážate, neurážam nikoho, len konštatujem čo vidím, nehovorím o chudobnejších, to chápem keď nemajú na to, ale hovorím o rodičoch, čo na seba dajú, len na dieťa nie.

viestta
13. sep 2023

A co ty riesis kde cudzi ludia minaju SVOJE peniaze? Preto, ze nekupia predrazene handry nie su horsi rodicia ako ta. Alebo mozno su aj lepsi, pretoze svoje deti neucia takym haluziam ako tebe bezia v hlave

ivkav5
13. sep 2023

Dieťa zo všetkého hneď vyrastie, možno to len nepovažujú za potrebné ukazovať aj deti v predražených a moderných handrách…neviem na čo ty riešiš iných ľudí…rob si podľa seba a iných nechaj tiež žiť podľa vlastného uváženia.

tanyag
13. sep 2023

Predstav si, že nám napr. pani riaditeľka v škôlke povedala, aby sme deťom do škôlky dávali staršie oblečenie, najlepšie tepláky, že ich nemáme obliekať do drahých vecí, pretože oni za to nezodpovedajú. Že ak chceme, aby naše deti boli "pekne vyobliekané", máme si ich tak obliekať v čase voľna, alebo cestou do skôlky a tam ich prezliecť. Neviem ako tvoje dieťa/deti, ale moja vôbec ale vôbec nerieši to, čo ma iné dieťa oblečené, dokonca sama od seba deťom pochváli oblečenie, ak sa jej nejaké tričko, sukňa, šaty veľmi páčia.
Ja nakupujem v sekačoch, v bazároch, v pepcu, v kik a ver alebo nie, ešte ani jedno oblečenie nemalo žmolky, prací chĺpok áno a nevadí to ani mne, ani dcére, ani učiteľkám v škôlke, ani iným mamičkám na ihrisku a ani iným deťom. Ako si dieťa naučíš, tak máš.
Kľudne si dieťa/deti obliekaj do čoho chceš, ale nerieš, neohováraj, nestaraj sa do života iných ľudí. O pár rokov sem budeš vyplakávať ako tvoje dieťa nemá v škole kamarátov a pritom je to milé, múdre, rozumné dieťa a ty jednoducho nechápeš, prečo sa s ním nechcú hrať.
Povyšovanie je veľmi veľmi zlá vlastnosť.

autor
13. sep 2023

@yvanielka lebo vidím v rekamách a stále je toho plná celá škola. Rovnaké veci z pepca, keď je reklama Mickey alebo niečo také, veľa detí to má.
@huxy Ja sama som dostala odtiaľ veci, a teda nikto ma nepresvedčí, že to je kvalitne, veď sa to rozpadne po 2 prianiach, a nehovorím o tej hnusne látke.

tykat
13. sep 2023

Tak asi ich chcu viest k skromnosti. Rodicia uz zarobili tak mozu nosit drahe oblecenie, deti este nezarabaju tak nosia co im kupia rodicia. Nevidim problem.

A teda preco tvoj syn riesi ake teplaky ma na ihrisku? Pride na ihrisko a modny ihriskovy gang sa s nim nebude hrat ci co?

abbey1
13. sep 2023

Autorka, no daj, odkiaľ ty nakuouješ deťom?

ckocka
13. sep 2023

Sa ich spýtaj, tak dostaneš relevantnú odpoveď.

andrejka1974
13. sep 2023

Keď tvoj starší sedemročný že nemôže ísť v takých teplákoch von už nie je v poriadku podľa mňa nie je dobré aby deti chceli furt nové veci však čo je na tom že dieťa má oblečenie nie značkové ja tiež nechodím v značkovom oblečení nemusím ho mať a veľa ľudí je rado že môže deťom obliecť lacné oblečenie alebo darované nemám rada ľudí čo si vymodia deti a tie sa zaspinia rovnako ,len s tím rozdielom že rodičia už toľko nadšení nie sú

janetinka27
13. sep 2023

zatial som nevidela dohandrene dieta. naopak, dnes deti do skolky chodia vyobliekane ako svadobny host. aj na ihrisku mavaju trblietkove saty atd.
oblecenie zaradit neviem, znacky nesledujem.

pralinka25
13. sep 2023

ja zas vacsinou vidim deti oblecene lepsie ako ich rodicia.
a vsetko zalezi od dietata. moje deti mali obdobie kedy mali teplaky doslova na jedno pouzitie v skolke na koberci ich doslova zodrali za jeden dva dni a bolo jedno akej znacky bolo. svokra si potrpi a kupovala detom nike, adidas, beneton ... a rozsklbali ich rovnako ako tie z tesca alebo kiku. o tom ze zasadne sa niecim zakvackali okamzite ako mali na sebe zrovna nieco nove ani nehovorim. zakon schvalnosti vzdy fungoval.

lucka_ke
13. sep 2023

oblečenie druhých neriešim, ale desí ma koľko obéznych ľudí vrátane detí máme na SK a toto by sa malo riešiť

autor
13. sep 2023

Kde ste niektoré nabrali, že sa povyšujem?
@abbey1
Ani ja nekupujem extra predražené veci deťom, ale aspoň take lepšie, naozaj príjemné a pohodlne.
Žiadne guess, hilfiger či Gucci.
Klasiku ako Lindex , H&M, Next, George, Coccodrillo, som spokojná aj s Reserved , alebo F4 hlavne kabáty majú dobré, nepremokavé a vydržia. Alebo handmade veci. Ale určite keď mám na lepšie tak nešla by som ja vo versace šatách a dieťa pri mne vo vyžmolkovanom z pepca alebo po 5 bratrancoch obnosenom.