Mám 15 rokov a chcela by som začať s motokrosom
Dobrý večer. Chcela by som sa s niekym poradiť. Mám 15 rokov a chcela by som začať s motokrosom. Len neviem ako… S rodičmi som sa o tom rozprávala a mamina ma v tom podporuje ale tiež nevie že ako mi pomôcť. Nevieme či na to potrebujem vodičský na motocykel alebo nie a tak. Motokros ma láka už od malička ale vtedy mi to dovoliť nechceli lebo no ublížim si tam a tak no rodičovské veci… Tak ak niekto tu jazdí alebo vie ako s tým začať tak by som bola rada keby mi pomôžete. Ďakujem☺️
@denkabemommy Ďakujem😊
@denkabemommy sponzor na Slovensku??😁🤣 Inak je to veľmi finančné náročný šport, mám v ňom toho veľmi veľa za sebou, ak chces napíš mi🙂
Pätnásť ročným sponzora robia rodičia. A aj keď nejakého sponzora nájdu, tak prispeje, ale nezabezpečí všetko. V prvom rade to musí baviť otca, lebo .... nová motorka je drahá, staršia potrebuje stále niečo opravovať, treba auto a čas aby mohol voziť na tréningy a byť tam aj fyzicky prítomný. Potom také maličkosti ako tlmiče, súčiastky, celé bandasky benzínu do motorky aj auta, výstroj a večné dokupovanie čohosi, čo sa pri páde zlomilo, ohlo, odtrhlo, bez čoho sa nedá jazdiť. Okrem toho treba oprať, nakúpiť, navariť, nabaliť a na to je najlepšia zase mama. Motokros je šport celej rodiny. Ale taká staršia motorka a občasné povozenie sa za dedinou, to by dal aj teenager, ale len do prvého pokazenia, prípadne prvého pádu. Potom treba niekoho, kto rozoberie, skontroluje, zráta škody, nakúpi, zaplatí a opraví. Inak bude motorka stáť opretá dakde v šope.

@simonkoos nepotrebuješ nič len motorku a chrániče. Na motorke môžeš jazdiť výhradne na trati, inde nie (kým nebudeš mať OP, čo môžeš až v 16-17r na motorku). A potom už len byť dobrý, aby si ťa všimol nejaký sponzor 😉. A nezabudnúť na cvičenie a kĺbovú výživu