icon

Mám 15 rokov a cítim sa trápne, lebo sa neviem maľovať

19. jan 2023

Dobrý deň cítim sa trápne pretože sa neviem maľovať a neviem ani ako začať mamina mi zomrela takže má to nevie naučiť...chcela by som to vedieť a ešte potrebujem poradiť ako si oholiť tvár mám chlpy na brade lícach aj na perach, žiletkou? Ďakujem vopred

bluemoon24
19. jan 2023

Jake chlupy? Tmave? Nejlepe se naucis malovat podle youtube/instagram videi. Na ig doporucuju bud zuzkamrackova nebo aliandreeamakeup 🙂

rusalinka
19. jan 2023

Ja budem mať 42 a tiež sa neviem maľovať 😉

barb06
19. jan 2023

ja mám 40 a tiež sa neviem a ani sa nemaľujem; zatiaľ som prežila 🙂

jaskolka
19. jan 2023

Keď máš chlpy na brade, lícach a perach, tak chod hlavne k doktorovi. Chlpaté pery si ani neviem predstaviť.

chillibubble
19. jan 2023

na licenie skus videa na youtube, ale riad sa tym, ze menej je viac. nie take, kde si capu na tvar podkladove bazy, primery, korektory, make-up, rozjasnovace, bronzery a neviem co este. staci ti spirala, make-up nejaky lahky, linka na oci ked tak a ceruzka na obocie, pripadne lesk/ruz.
a tvar si nehol, aby ti nezhrubli a nestmavli chlpy. ak je to ozaj zle, chod ku kozmeticke nech s tym nieco spravi(ci odporuci depilaciu, laser alebo nieco ine...)

papywest
19. jan 2023

Napíš mi IP . Rada ti pomôžem .

sasesoe
19. jan 2023

Tvar si isto nehol ziletkou a v 15r sa malovat naozaj nepotrebujes. Ja mam 35r a tiez sa neviem malovat. Na tych par prilezitosti (svadba, nie len moja, ples a pod) som sla do salona a inak sa nemalujem. Vyhoda - stale vyzeram mlado a bezne sa ma ludia pytaju ci studujem al pracujem.

cuvienka
19. jan 2023

nic na tvari si prosim ta nehol, chlpy by ti narastli po case este hrubsie a tmavsie. co sa tyka licenia, tak si sadni pred mobil a napriklad na youtubku mas mnozstvo videi, z ktorych sa da co to odkukat

ivuska027
19. jan 2023

Ak mas neprimerane chlpky na tvari, treba to v prvom rade riesit s lekarom.

zoeeoz
19. jan 2023

Tiez sa neviem malovat, ked s ababy ucili malovat ja som hrala pocitacove hry, do dnes mi to nechyba :D

dadis
19. jan 2023

@autorka Tvar si nehol. Moze byt, ze mas viac ochlpenia, ale to moze byt hormonalne a nasadenim liecby sa to zlepsi, ak mas akne, tak sa tou liecbou zlepsi tiez. Treba ale ist s otcom k lekarovi. Normslne o tom otcovi povedz, taketo veci su normalne, vela ludi s tym ma problem. A co sa tyka malovania. Kym nebudes mat dorieseny ten problem s ochlpenim, tak to ani nema vyznam, napriklad taky ruz upriamuje pozornost na chlpky na hornej pere. V 15r uplne staci spirala, alebo aj nic. Radsej sa dohodni s ocinom, ze raz za mesiac by si isla ku kozmeticke - ta ti vzdy upravi obocie, moze ti nafarbit mihalnice/obocie, spravi ti cistenie tvare a vydepiluje ti voskom chlpky na tvari. Ja v Bratislave za toto platim cca 40eur, ale mozno v inom meste, v ucnovskom stredisku, sa da najst aj lepsia cena. Keby si mala otazky, pokojne sa mi ozvi do spravy.

matabb73
19. jan 2023

Moja dcéra sa naučila podľa videí na nete. Ja sa maľujem, ale podľa nej vraj hrozne. Tvár sa nehodí. Ak máš chĺpky podľa nosom, kúp si voskové pásiky na to určené.

kacernakokse
19. jan 2023

Je to len o cviku. Zapnúť videá na YouTube a skúšať podľa baby na videu. Ja som sa takto naučila a úplne som si to zamilovala že som začala líčiť aj svatby a stužkové, plesy

teleskop
19. jan 2023

prvy krat som sa namalovala ked som mala 18 posledny ked 23. PO tom ako som si nacitala co sminky a makeup robia s platou a po tom ako som si uvedomila aka je prirodzena krasa, som s tym sekla...Kozmeticka stale nechape aku mam plet a co robim, kedze je vzdy vygebrena moj argument ze sa nemalujem neprijma 🙂 🙂

matkav21
19. jan 2023

mam 30 a tiez sa neviem malovat 😀 a v tvojom veku to tiez nemusis prehanat. Ako ti tu radia pozri si nejake videa. Uplne by ti stacilo vediet ako pouzit nejaku linku alebo ceruzku na oci. Pripadne ak nie je pekna plet, pouzit korektor, puder alebo Bb cream. A prosim nehol si v ziadnom pripade tvar, lebo to bude este horsie.

mell27
19. jan 2023

Ja mám 28 a tiež sa neviem maľovať. Chlpy na tvári si odstraňujem tvárovým epilátorom. Najkrajší make-up na žene je úsmev. 😊

babababka
19. jan 2023

Budem mať 60 a neviem a nikdy som sa nemaľovala.

jesenzima
19. jan 2023

Nemaluj sa. Dnes je také výnimočné byť prirodzená, všade samá umelina a farby, a to už od puberty ... ... Ochlpenie ti odstráni kozmeticka, prípadne si kúp epilator alebo vosk ..

mira0611
19. jan 2023

Ahoj, s tymi chlpmi by som sla ku kozmeticke, ale len ak su tmave, na depilaciu ak nemas peniaze, tak by som si kupila v dm-ke veet depilacne pasiky, alebo depilacny krem a pozri si videa pred pouzitim.
Mas aj pupienky? Ak mas neodporucam sa ti malovat, mozu sa viac zapalit, ak nie tak by som sla do dm-ky na tvojom mieste a tam sa skusila s testermi vymalovat.
Make-up si vyber podla farby tvojej pleti, mozes sa pozriet na ruke, aka farba by bola tebe dobra. Predtym si tvar doma vycisti, daj si hydratacny krem na tvar napr.modru niveu, alebo zakladny hydratacny krem od balei. V dm-ke su velmi mile predavacky, urcite radi pomozu. Vyber si maskaru s klasickym stetcom essence je dobry a cenovo dostupny.
Kup si este puder dm bio znacka je dobra, puder nech je svetlejsi ako make up. Toto si das na celu tvar, kup si k nemu aj stetec. Farbu na licka ma najlepsi avon perletove gulicky.
Ak chces aj farbu na oci, tak by som dala tie vysuvacie ako ruz, jednoducho sa nanasa.
Obocie kupila by som si ceruzku na obocie.
Za par euro, max. 5 euro, ti kozmeticka upravi pekne obocie a potom si uz mozes trhat sama. A popritom sa jej mozes spytat aj na to tvarove ochlpenie. Drzim palce.

mira0611
19. jan 2023

Autorka @jesenzima ma pravdu, ale ak tak velmi chces skusit tuto cestu, tak tam som ti napisala.

denden77
19. jan 2023

mam 37 a neviem sa malovat 😁

katkami123
19. jan 2023

Muzom sa páčia prirodzene pekne dievčatá, veľa z nich mi povedalo vetu :”Keď je žena pekná, nepotrebuje sa maľovať, keď je škaredá, nezachráni to ani tona mejkapu.”
Určite si nehoľ tvar, viem, ze je to novodobý trend, ale je to katastrofa, budú ti chĺpky holením iba hrubnúť a v 50-tke budeš mat chĺpky po tvári ako neandertalec.

Stačí ti špirála, ceruzka v tóne tvojho obočia, korektor vo farbe tvojej pleti na prekrytie pár nedokonalostí a jemná farba na líčka. Budeš pôsobiť prirodzene, zvyrazníš to pekné. Nepoznám muža, ktorému by sa páčilo byť zmachlená ako veľkonočné vajce. Inak totiž make-up vyzerá na fotke, na videu a inak na dennom svetle, vtedy je to jedna katastrofa.

Ak ešte veľmi chceš, mozes si kúpiť tiene jemnej farby, ale vôbec by som to nehrotila. Viem, ze dnes sa zeny pretekajú, ktorá sa viac vymaluje, ale to je pekné len na videu na YouTube. Chlapom sa to nepáči. Realne, na ulici takú stretnúť a keď ešte na ňu zasvieti slnko, to je katastrofa.

bilancia
19. jan 2023

kukni nejake navody na youtube a chce to len trening ako vsetko ostatne. na chlpy si kup v drogerii depilacne voskove pasiky na tvar 🙂

bennn
19. jan 2023

bude lepšie, keď sa malovať nebudeš... a zaklad ti predsa povie internet. neni možne, že si ešte nevidela videa ako sa malovať... su ich tisíce...