Mám 16 a som introvert. Ako si nájsť kamarátov?
Zdravím. Mám 16, som introvert a celkom je pre mňa náročné si nájsť kamarátov.
Nemali by ste nejaké rady a tipy, ako byť viac kamarátsky a ako sa zoznamovať?
V tvojom veku som mala podobny problem, az na to ze som extrovert xD skusala som sa prihlasit aj na sporty napr som zacala hrat florbal ale nic z toho lebo mi to lekar zakazal a vsade boli zabehnute kolektivy… ako to mas na skole ste zly kolektiv?
Ahoj, skús nejaký kolektívny šport, alebo si zaobstaraj psíka, ak máš vhodné podmienky. Pri pravidelných prechádzkach stretávaš veeeeľa ľudí a často z toho vznikajú kamarátstva, priateľstvá aj manželstvá👍.
To je dnes dost tazko. Ja mam dceru v tvojom veku, je na tom podobne a to ani nie je taky introvert. Chodi medzi ludi, na treningy, v skole tiez nesedi bokom. Len asi nema stastie na spravnych ludi okolo seba co by jej sadli a take skutocne kamaratstva, ako my sme mali v detstve ako keby ani dnes uz neexistovali. Dnes vacsinou ti mladi co vidim len na nivy/do auparku chodia a cumia do mobilov....Vela teenagerov sa dnes zoznamuje aj cez ig, vo fitku, cez spoluziakov...

Skús cez svoje záujmy, záľuby. Musíte si nájsť spoločnú tému, ktorá vás baví a o čom sa budete vedieť baviť. Introvert sa síce nebaví príliš veľa, ale aj to málo je niekedy postačujúce pre introvertov. Máte svoj štýl komunikácie.