icon

Mám 16 rokov a idem do detského domova. Budú ma nútiť chodiť do školy?

zita5437
27. aug 2020

Ahojte som tu tak celkom nová ale chcela som sa opýtať a neviem či to tu patri.
Mám 16rokov a idem do deckeho domova len neviem či je problém to že dám výstup zo skoly a začnem brigádovať už keď prídem do deckeho domova tak budem už brigádovať a zo školy von len neviem či má nebudú dáko tlačiť do školy ďakujem vám krásne za odpovede

postavicka1212
27. aug 2020

@zita5437 Prečo ideš do decáku? 😯

zita5437
autor
27. aug 2020

@postavicka1212 mam dake problémy v rodine nerada o Tom hovorim

majah212
27. aug 2020

Dorob si školu, brigádovať sa nedá celý život a bez školy si ťažko budeš hľadať zamestnanie.

pribinak
27. aug 2020

Určite dorob školu. Bez urážky, veď ani len nevieš napísať kam to ideš. Do detského, nie deckeho.

Ako už bolo spomenuté, brigádovať ešte mizes cely živiť, ale bez vzdelania sa Ti bude ťažko hľadať lepšia praca.

zita5437
autor
27. aug 2020

Prepáčte ja som sa pýtala či má oni nebudú tlačiť do školy

meluela
27. aug 2020

@zita5437 urcite to potiahni aspon do tej maturity, to ti da ovela lepsie sance na trhu prace

bajka16
27. aug 2020

Prečo by si to robila pre boha čo chceš robiť celý život.. Určite chod do školy neviem čo tým dosiahneš keď budeš iba brigádovať? Tam ti všetko potrebné dajú k životu a aby si mohla študovať nebuď hlúpa

lauriema
27. aug 2020

@zita5437 Ahoj, ved napíš prečo ideš, ja som zvedavá a možno ti to dobre padne

sissy27
27. aug 2020

@zita5437 no neviem či náhodou to nebude tak, že jedna z podmienok aby ťa vzali do domova je štúdium. Ak sa rozhodneš, že ti stačí základné vzdelanie a viac do školy nepotrebuješ chodiť, tak to znamená, že si schopná sa samostatne živiť, teda nie je dôvod poskytovať ti nejakú pomoc 🤷‍♀️ Neviem, možno sa mýlim, zisti si to. A zas kým študuješ, tak tuším môžeš byť v domove aj po 18.roku, lebo si považovaná za nezaopatrené dieťa, ktoré sa pripravuje na budúce povolanie.
Ale úprimne, aké brigády chceš robiť so základnou školou? Veď ani za čašníčku či do pokladne v tescu ťa nevezmú, na prácu s hotovosťou musíš mať 18 rokov. A tiež ako neplnoletá máš obmedzenia čo sa týka odpracovaných hodín. Skrátka takto sa neuživíš a už vôbec nie dlhodobo. Dokonči si školu, popri škole stihneš aj brigádovať a uži si mladosť dlhšie. Ešte sa v živote narobíš dosť a bez vzdelania budeš vždy len ťažké a nie príjemné a hlavne zle ohodnotené práce robiť.

pribinak
27. aug 2020

@zita5437 no určite budú s tebou preberať prečo nechceš mat vzdelanie. Sú za teba zodpovední, takze budú musieť za teba rozhodnúť čo je viac v tvoj prospech. A každému kto má všetkých 5 pokope je jasne, že vzdelanie

alexandraalexandrova
27. aug 2020

@zita5437 ano, budu ta tlacit do studia. Lebo kazdy rozumny clovek vie ze iba so zakladnou skolou nemas ziadnu buducnost a neskor asi skoncis na ulici. Bez strednej skoly ta kto zamestna? Budes makat vo fabrike pri pase cely zivot? Dievca, maj rozum...

deti95060810
28. aug 2020

@zita5437 budú... a je problém v čom...však výučný list spravíš ani nevieš ako ..... Tam nebudú vyžadovať neviem aké veľké znalosti. Nikto ťa nebude tlačiť na gymn. , kde je učenia podstatne viac. Neskoršie oceníš...

lasina
28. aug 2020

A čo chces robiť bez vzdelania? To je základ. Nenájdeš si normálnu pracu.Ja teraz na staré kolena sa učím, chodím na rôzne kurzy a školenia, aby som sa mala lepšie.

lussinka7492
28. aug 2020

Tlacit ta do skoly budu nakolko skolska povinna dochadzka je minimalne ukonceny prvy rocnik na strednej skole...to ci ty budes alebo nebudes mat skolu nerozhodnes len ty nakolko nemas 18 rokov a kedze ides do detskeho domova tak budu spolurozhodovat aj oni...

mpg
28. aug 2020

Určite to budú riešiť, prečo nemáš záujem o štúdium aspoň na nejakom učilišti, záleží od známok zo ZŠ. Práveže by bolo lepšie využiť príležitosť a urobiť si nejakú školu, napr. kaderníčka, predavačka alebo ak sú známky na strednú tak niečo z tých. To je na celý život a chodiť tam nejaké 4 roky to nie je strata. Bez vzdelania sa pracuje na najmenej platených miestach a väčšinou sú to fyzické práce. A prečo si myslíš, že chodiť do školy je tak zlé, že treba niekoho nútiť, aby tam chodil?