icon

Mám 16 rokov a môj otec mi vrazil

erikaskutenecka
21. aug 2022

Mám 16 rokov, a chcem ist sem kvoli tomu aby mi niekto pomohol/poradil že čo mám robiť.
Pred 2 dnami ma kamoši zobrali na diskoteku do mesta, a trochu sme pili, ale nie moc lebo viem že moji rodičia to nemaju radi. Vždy prídem domov vytriezvená a na čas, mam decentné známky..jednotky a dvojky. Ale jeden z kamošov mi ponúkol že mi da trávu, a ja som ju prijala. Zobrala som si ju domov a skúsila si trochu dať. Malo to lepši efekt ako alkohol, rozdiel bol len v tom že mi po tom nebolo zle, len som bola dosť unavená. A pred 2 dnami mi ju otec našiel a bol samozrejme dosť nahnevaný..citim sa hroze zle, lebo nechcem aby si teraz moji rodičia mysleli ze som nejaky feťak. Len som bola zvedava na to, aky to malo efekt. No a môj otec mi proste za to vrazil, ale nie vrazil ako facku..vrazi mi do oka pästou a trz mam monokel. Moja mama potom vošla do izby a začala vrieskať naňho že nech ma nechá napokoj že som ešte tupá a mladá. A potom sa jej začal vyhrážať že ju zabije a bolo dosť kriku. Už to boli dva dni, a v dome je hrozna atmosfera. Stále na seba kričia že sa rozvedú, a ja celý deň len plačem v izbe lebo viem že ja som vlastne ten dôvod na ich rozvod. Lebo ja som tupa pi--ca a chcela som len niečo vyskúšat. Ak sa naozaj rozvedu tak sa zabijem, naozaj neviem čo už mam robiť. Prosím naozaj viem že tento portal je hlavne pre mamičky, ale neviem kde inde sa mam zveriť. Dakujem za každu odpoved, velmi mi to pomôže..

ivonahnur
21. aug 2022

@ivanka12311 takže ju mal pochváliť?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ivonahnur
21. aug 2022

@jana_eyre_2 nie u nás sa dodržujú určité pravidlá a nie nemlatine sa ako neandertálci.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ivanka12311
21. aug 2022

@ivonahnur ľutujem vaše deti ak vôbec nejaké máte 🤦..aj vás muž pravidelne obtlka aby vám ľúto nebolo to iste aj vaše deti keď to tu tak popisujete že je to normálne?!ako v stredoveku 🤦🙏 susedia musia mať z vás radosť

ivanka12311
21. aug 2022

@ivonahnur nie hodiť jej pestou do oka 😠

zorana999
21. aug 2022

@natalienka12 Ježiš Mária 😶 držanie marihuany je trestný čin? A čo tam mala 5000 jednorazovych dávok schovaných?
Autorka neschvaľujem to, čo si urobila. Bola som rovnaká ale teraz mam svoje dieťa a ide ma do trhať, že by mi tiež také niečo robilo.
Ale žiadneho trestného činu ako ti tu niektoré píšu sa nedopustas.
Ak máš tu trávu v množstve len na "vlastnú spotrebu" teda "pre seba" nedopustas sa absolútne žiadneho trestného činu.
Nerob kraviny, vydrz ešte dva roky a potom si ži svoj život...

bessie12
21. aug 2022

@ivonahnur preboha ziveho ... ty si fakt blba. Neverim, ze ked si bola v jej veku, ze si nic neskusala. Byt susedou takychto ludi, tak volam socialku za tyranie dietata.
Ja som dokonca ochutnala alkohol este skor ako autorka. Cigarety tiez a mamina o vsetko vie. To ma mala rovno zabit kvoli tomu ?

ivonahnur
21. aug 2022

@ivanka12311 takže ak nájdete u vašej dverí trávu tak si ju dáte celá rodinka? A nerozmýšľala že môže dostať do problémov rodičov keď si zmyslí piť a chytia ju policajti? Isto nerozmýšľala. A ešte raz my sa nebijeme u nás sú nastavené pravidlá ktoré každý dodržuje.

marca12
21. aug 2022

@erikaskutenecka Ty urcite nie si pricinou pripadneho rozvodu. Problemy musia mat dlhodobe. Musela si vidiet uz skor ich spravanie,vzdy sa otec takto hystericky sprava? Ak mas dobry vztah s rodicmi,ospravedln sa im a ze to bola chyba a viac to neurobis,bola si zvedava a chcela si vyskusat.

bloger
21. aug 2022

Ty určite nie si príčinou. Jasné si mladá urobila si hlúposť. Otec ti ale rozhodne nemal dať päsťou. Mohol ti vážne ublížiť. Oko je citlivé.

bluka2
21. aug 2022

Môžeš na otca podať trestné oznámenie za ten monokel. Urob si foto alebo choď k lekárovi. Tolerancia k násiliu je pre mňa tak nula

mpg
21. aug 2022

@erikaskutenecka Ja si myslím, že otca poriadne nahnevalo, že dcéra skúša takéto veci, lebo ono to začína najľahšou drogou a niekedy končí veľmi zle. Netreba to ani skúšať a aj povedať rodičom, že sa nemusia obávať, že to už skúšať nebudeš. Monokel zmizne, ale následky z užívania drog zostávajú, s tým si je ideálne vôbec nezačínať. Podobne aj s alkoholom.

natalienka12
21. aug 2022

@zorana999 Pozri, ak poznas Trestny zakon lepsie ako ja, tak sa hadat nebudem. Ale ja ho poznam uplne dokonale. Aj prechovávanie co i len 1 jednorazovej davky je trestne.

ivanka12311
21. aug 2022

@ivonahnur 🤦..nie u nás to obtlkanim nefunguje že obtlkas svoje deti (ak ich máš) či tým vyriešiš?! že ti ich akurát zoberú

erikaskutenecka
autor
21. aug 2022

Dakujem všetkým za vaše rady, všimla som si že tu je dosť vela hádok v komentároch..nechcem tu nejake konflikty medzu ľudmi vytvárať. Išla som sa porozprávať s mojou mamou, ospravedlnila som sa jej a spolu sme proste plakali, ani neviem za čo...asi kvôli tomu čo sa tu deje tieto posledné 3 dni..Ale ospravedlnila som sa za to že som domov doniesla trávu, s vedomím že je to nelegálne, a že ona by z toho mala problémy..nie ja. Dohodli sme sa že tento rok už von na diskoteky nebudem chodiť, lebo to by ešte zhoršilo viac atmosféru v dome, ak by som trz začala zase po takomto incidente chodiť von. Aj tak sa už začína škola a chcem sa zase sústrediť na učenie. Ale povedala že ja nie som dôvod na žiadny rozchod..že vraj oci a ona už mali problémy dlhšie. Trávu som dala kamošovi naspať, alkohol už nebudem piť, ale hlavne vravela nech sa trz sústredim na sama seba..nie na ju a otca. Ohladne jeho, ospravedlnil sa mi, a povedala som mu že mu odpúšťam. Ale aj ked sa naozaj snažím, nedokážem mu odpustiť naozaj. Neviem prečo. Ale dakujem všetkým za rady, a vaše názory..viem že toto není zrovna portál kde sa riešia takéto veci, ale potrebovala som názor dospelých ludi, Dakujem ešte raz moc.

a__lexandr__a
26. aug 2022

@ivonahnur nehovorím, že autorka spravila správnu vec, to nie. Ale strávila som 1,5 mesiaca na psychiatrii. S ťažkými depresiami, úzkosťami a závislosťou na sebapoškodzovaní. A to len preto, že ma mama "len" psychycky týrala. Dievčatá, ktoré tam boli kvôli fyzickému násiliu boli na tom desiatky krát horšie. Bipolarna porucha osobnosti a podobne. Deti museli byť aj na dospelackom, pretože detské bolo plné. Preto sa nikdy nesmie akceptovať ani "len jedna päsť do oka". Nech dieťa spraví hocčo, psychické ochorenia si žiadne dieťa nezaslúži.

lenkapk2
27. aug 2022

ty vole...,,dohodli sme sa z mamou že nebudem chodiť na diskotéky,,byť tvojou matkou tak o tom s tebou ani nediskutujem a nieto ešte že dohodli sme sa ...a to že si sa opovážila doniesť do rodičovského domu trávu radšej nekomentujem,to urobí len kretén...strieskala by som ťa ako hada.A na neake disko by ťa viac ani nenapadlo pomyslieť.Namiesto disko,trávy a chlastu vieš čo?nájdi si brigádu po víkendoch to bude oveľa rozumnejšie ako toto čo tu píšeš.A bohvie či píšeš pravdu...alebo či to nieje náhodou tak že školu flákaš žiadne 1-2ky ako píšeš,chodíš poza školu a ožieraš sa kade tade po meste atď...a otec už nezvládol tieto tvoje ,,výstrelky,,napísať sa dá všeličo takže toľko ku tvojmu príspevku.

aurora33
27. aug 2022

@erikaskutenecka zrejme budem vyzerať staromódne, ale som normálne zhrozená z toho čo píšeš. V 16 piť, ale tak že už ,,vytriezvena " prídeš domov? Veď to je strašné. Nechcem moralizovať, áno aj ja som chodievala takto síce až po 18tke a veľmi ma to nebavilo. Jediné čo v čo veľmi dúfam, že moja dcéra sa nedostane do takej partie kde sa bude piť fajčiť a o marihuane nehovoriac.

anjelaa
27. aug 2022

@lenkapk2 keď k takémuto rozhodnutiu dospeje aj samotné dievča, je to oveľa hodnotnejšie a poukazuje to na to, že si je vedomá svojej chyby a je ochotná (aj viac schopná) svoje správanie kontrolovať v budúcnosti. Za mna je to iba plus.
To či je všetko pravda, to nikto z nás nezistí.
Tvrdá dominancia rodičov vo výchove nezvykne viesť k správnemu rozhodovaniu adolescentov v ich vlastnom živote do budúcna.

Za mna autorka držím palce, a verim, že si sa sama poučila a situácia sa nezopakuje

lily246
27. aug 2022

Som v šoku, ako tu väčšina odobrila vrazenie päsťou do oka 16 ročnému dievčaťu jej vlastným otcom. Choré. To čo urobil je neprípustné! Veď to je len obyčajná tráva, idete sa tu z toho pototo. Kedy sa má vyblázniť a skúšať, v 16tich je na to predsa najlepší vek. Vďaka bohu za mojich normálnych rodičov, čo z tohto nič nerobili. Normálne som prežúrovala mladosť aj s alkoholom, trávou, diskotékami, chatami, čistými jednotkami, štúdiom v zahraničí a dnes mám prácu na úrovni a spokojný rodinný život. Žiadny vyvrhel zo mňa nie je, ako ani z kamošiek, čo boli so mnou v partii. Normálne sú to dnes mamy, manželky, farmaceutky, právničky,...To fakt robíte kvôli tráve taký vietor a päsť do oka od otca je ok? Desí ma, akí hlúpi a agresívni sú tu ľudia 🤦‍♀️

sparkling
27. aug 2022

Táto téma tu už nola. Mám pocit, že je od slova do slova skopírovaný ten príspevok. Zrejme zas len niečo na rozdúchanie vášní

bessie12
27. aug 2022

@lily246 presne tak. Tiez som skusala, ked som bola v teen veku alkohol aj cigarety. Travu nie, lebo to ma nikdy nelakalo. Ale ak by som chcela, tak mozem kedykolvek ist do coffeeshopu a kupit si. Teraz som sa usadila a planujem si zalozit rodinu.

reni666
27. aug 2022

@ivonahnur tebe je čo, asi si také nikdy nezažila keď máš veľkú hubu podporovať násilie v rodine

renatik999
2. mar 2023

@bessie12 mám pocit, že boli prázdniny. A ak je to aj pravda, tak keby toto spravila moja dcéra tak mesiac si nesadne na rit a má dva monokle.

bessie12
2. mar 2023

@renatik999 snazis sa byt vtipna ??

renatik999
2. mar 2023

@bluka2 a priznaj sa že chlastas a fajčíš marihuanu😄😄👏

renatik999
2. mar 2023

@bessie12 stačí , že ti trápna

bessie12
2. mar 2023

@renatik999 co máš za problém??