icon

Mám 16 rokov a neviem čo mám robiť

17. aug 2022

Ahojte. Mam 16 rokov, uz skoro 17 a neviem co robit. Ucim sa v skole priemerne, nemam nejaku sialenu pubertu podla mna, ale doma je to takto: vychadzky do osmej. Mam vlastne iba jednu kamosku, s ktorou chodime von, dame si kofolu, alebo kopcek zmrzliny a motame sa po ulickach a debatujeme, lebo v malom meste toho vela na robenie nie je. Vreckove nedostavam, lebo ho vraj nepotrebujem. Nasla som si brigadu za minimalny peniaz, a vzdy ked mi pride vyplata pocuvam, ako nemam kupovat kraviny, nemam to hned minut a pod. A druhou stranou zase, ze by sa patrilo aj mladsiemu bratovi daco kupit. Raz som bola chora, tak brigadu z casti vybavil za mna ocino a to pocuvam doteraz. Mobil mam tajne. Kupila mi ho babka s dedkom, lebo ho vraj nepotrebujem. Ked mi ho mamina nasla, schovala ho, lebo vraj mi ho nedovolila. Nastastie som ho nasla a schovala zase ja. Frajera nemam sancu najst, ked sa niekto dozvie, ake mam vychadzky, smeje sa, lebo mysli, ze zartujem. Debata akakolvek nie je pripustna, takto je to spravne a mamina vraj vie, co by som vonku robila. Tak mi poradte, co robit?

Strana
z3
galioska
18. aug 2022

2x sa tu stazovala matka na dieta ze chodi neskoro a teraz opacne, ze ta bavi vymyslat temy😀😅. Vecer bude o com?

papsica
18. aug 2022

V prvom rade by si mala vediet, ze toto nie je v poriadku a nie je to tvoja vina. Takisto by som ti odporucila kontaktovat nejakeho psychologa/psychoterapeuta, ktory by ta podrzal v obdobi, kym budes samostatna. Kedze psychoterapie su dost drahe, skus napisat sem do IPcka, mozno by ti vedeli pomoct a aj odporucit nejakeho dobrovolnika. https://ipcko.sk/ Drzim palce!

filipka250
18. aug 2022

A to si nemohla napisat priamo? Nasla by si adekvatne rady.
Vobec mi dospela nepripadas. Ked, tak jedine na papieri. 🤦

mimka1402
19. aug 2022

@papsica Baby čítajte diskusiu. Zábava sa na tomto dospelá žena,ktorá saz rady ohľadom terapie tu všetkým vysmiala.🙂

sophiamazuchova
13. jan 2024

Ako sa ti to po toľkých rokoch podarilo vyriešiť s rodičmi?...

Strana
z3