icon

Mám 16 rokov a som tehotná

kik655
21. dec 2020

Ahojte potrebovala by som poradiť 🙏
Mam 16 rokov priateľ má 18 čakáme babo...
No problém je v tom že som zverená do opatery z rodinných dôvodov staršej sestre ktorá je dosť prísna a neviem ci to pochopí keď jej poviem ze som tehotná...
Prosím nejaké rady ako jej to povedať?
Alebo ci ma môže dať do ústavu alebo niečo také...
A ci môže mať priateľ z toho nejaké problémy alebo niečo?
Ďakujem za každú radu

nika82
22. dec 2020

@nistika ja som nic o pravnych radach nepisala

nika82
22. dec 2020

@kik655 divca zlate amen

nika82
22. dec 2020

@nelca84 ja som tiez koncila ucnovku mala som 17 a 3/4 v 18 som uz mala odrobeneho pol roka

nelca84
22. dec 2020

@nika82 ale teraz je 9-rocna ZS, takze to vychadza, ze ma len tu zakladku, takze blby start

yollanda
22. dec 2020

Už sú prázdniny?

derdia
Autor odpoveď zmazal
nistika
22. dec 2020

@nika82 ved to a to bola prave chyba 😅

nika82
22. dec 2020

@nistika ty si chyba sama o sebe

nistika
22. dec 2020

@nika82 ja si to nemyslim a tebe tvoja mienka zivot nezlepsi....budes aj nadalej len jedna zatrpknuta koza. myslim teda ze by sme si my dve mohli popriat stastne a vesele a nereagovat na seba

belllinka
22. dec 2020

@cervenaruza123 To ako môžeš porovnávať Je predsa úplne iné mať vzťah v dospelom veku a sexovať možno už aj po mesiaci vzťahu, ako mať vzťah v 15-16-tich, keď si ešte decko a hneď začať sexuálne žiť. To sa predsa ani nedá nazvať vzťahom v tomto veku.

nika82
22. dec 2020

@nistika a vcom som zatrpknuta ze nemam deti ? nebudem ich predsa mat ked sa one financne nedokazem postarat plus som vekovo nane uz starsia

nika82
22. dec 2020

@nistika a nebudem deti vesat na krky setra ako tu pritomna

nistika
22. dec 2020

@nika82 dovod tvojej zatrpknutosti nepoznam. to ze nemas deti mi neviem ci ma byt luto, zalezi na tom co chces ty....ja len viem ze jedna spokojna vyrovnana zena by taketo nenavistne komentare nepisala.

canis_lupus
22. dec 2020

V prvom rade fakt nepíš otázky na koníka, termínové skupiny, kde si baby radia na tak sú v pohode, ale tu na diskusiách len striehnu zakomplexované ženy, ktoré si potrebujú pohoniť ego 😉 Potom právne ak si mala v čase styku nad 15r by nemal byť problém, ale veľa o tom neviem. Určite si najprv urobte s priateľom nejaký plán, ako to zvládnete s bývaním a starostlivosťou o dieťa. Je jedno, či máš 15 alebo 30, každá žena prvé mesiace môže prežívať lepšie alebo horšie a je dobré mať niekoho, kto ti pomôže, keď potrebuješ. Potom to oznám sestre, podľa mňa keď je tiež mladá matka, tak to pochopí. Ja sama som otehotnela neplánovane ako 21 ročná, deti som nikdy nechcela, ale materstvo si užívam a malého by som nevymenila. Moji rodičia to najprv boli v šoku a pomohlo, keď sa stretli s teraz už snúbencom, ktorý ich uistil, že sa o nás postará. Mám bývalú spolužiacku, ktorá už maturovala tehotná a teraz sú pekná rodinka už s dvomi deťmi. A v okolí mám aj jedno dievča, ktoré otehotnelo 16r, občas sa stretneme na ihrisku a čo vidím, o malú sa príkladne stará a vyzerá byť spokojná 🙂

kikuska872
22. dec 2020

@derdia 🤣🤣🤣🤣
Nezvyknem sa vyjadrovať ale tento váš komentár, no niečo hrozné. Neverím že jedna dospela žena sa takto vyjadruje 😱😱 naozaj smutné. Takto dehonestovať mladé dievča. Idete si niečo dokazovať? Pravdepodobne musíte mať veľmi skazeny život , ak máte takúto predstavu o JEJ živote. A asi ste podľa všetkého aj nejaká jasnovidka keď jej idete písať čo všetko ju v JEJ živote čaká. Hanbím sa, že existujú takíto ľudia. Toľko negativizmu vo vás je, až ma trasie. Narodí sa jej bábätko, citujem vás: ty sa z toho poondis. Máte záujimavé vyjadrovanie 🤔🤔 skutočne. Prečo by sa mala "poondit" , vlastne ani si neviem predstaviť ako to vyzerá keď sa niekto " poondi" z toho že sa mu narodí malý anjelik. Ak by bola sebecké decko ktoré mysli LEN na seba ako píšete, verím tomu že by si tu neprišla po radu ale už by čakala na UPT . Už a ďalej ani nebudem vyjadrovať, pretože tu ma stale viac a viac ZENY prekvapujú.

Autorka , je mi ľúto tvojej situácie. Mali ste si dávať pozor , ale už je neskoro .Verim ze všetko dobré dopadne . Aj keď to určite nebude na začiatku ľahke. Držte sa ! A pekne sviatky prajem ❤

nika82
Odpoveď bola odstránená
nika82
22. dec 2020

@kik655 dufam ze budete stastny, napis sem sa tak po pol roku narodeni dietata a budeme dufat ze ste stale spolu a nebol to mladeho len ulet chvilkovy

viikkki
22. dec 2020

@ninusa221 tak vieš keď majú sex 3krat za deň podaktory ide to do peňazí a preca nie je to ono 😂

viikkki
22. dec 2020

@derdia ty si fakt krava prepáč... Prečo by si mala posrat zivot, keď som mala 14 moja spolužiačka otehotnela bábätko si nechala ma zdravého chlapčeka otecka nezavreli pretože nepriznala jeho a dnes sú šťastná rodina,

missdiva
22. dec 2020

@kik655 chuda dieta...
Ano da sa to zvladnut ale neverim tomu, ze nejake dieta co sa narodi 16 rocnemu dietatu prezije kvalitne detstvo a caka ho stabilny start do zivota.

aduskatt
22. dec 2020

@nelca84 može aj popri škole pracovať. v 18tich si založí živnosť a maká v obore, ktorý študuje

smoukinka
22. dec 2020

No stalo sa ... nedali ste si pozor... veľa žien vás teba aj priateľa odsúdilo .... tipujem že babo nechceš dať preč nečudujem sa nie každý ma na to žalúdok ja by som to tiež nedokázala... mame v rodine podobný prípad ale ona mala o rok viac... bude to ťažké školu si môžeš dorobiť externe len nepises co na to otecko ak ostanete spolu môžte to zvládnuť ak ostaneš sama s babom so sestrou je to na nej .... keď sa o teba stará asi jej na tebe záleží ... povedz jej pravdu čím skôr nech nieje nahnevaná ešte viac keď sa to dozvie určite bude zúfalá no musíš sa teraz hlavne ty snažiť ty budes mama a nemozes sa spoliehať na nikoho sestra ti môže len pomôcť no ona matkou tvojmu babu nebude ... držím ti palce určite to zvládneš

paulinka17
22. dec 2020

@missdiva prečo by nie?

acrobaleno
22. dec 2020

@viikkki no to je šťastný príbeh teda, otecko nešiel do basy, lebo ho mama neuviedla do RL a už sú šťastná rodina. 😂

acrobaleno
22. dec 2020

Neviem, čo sa tu ešte hádate. Baba si chce to decko nechať, tak nech sa postará. Stačí napísať držím palce a nerozoberať tu zbytočne na 10 strán, či je v 16 normálne mať sex alebo nie.

kikuska872
Autor odpoveď zmazal
petamich
22. dec 2020

@missdiva zvlastny nazor, dovolim si nesuhlasit, som take dieta, mamina ma mala v 16tich, detstvo som mala uplne normalne, vychovali ma velmi dobre a som v zivote celkom uspesna 🙂 takze skusme nesudit, je kopa deti, ktore sa narodia nepripravenym rodicom (schvalne nepisem neplnoletym, lebo aj 22 rocna moze byt nepripravena) alebo dokonca deti z detskeho domova a su to celkom uspesni mladi ludia a nema to nic spolocne kto, kedy ich porodil a aky start im nachystal

kikuska872
22. dec 2020

@petamich veľmi pekne, bohužiaľ tu ženy vidia len čiernu farbu.
Tiež ma mali rodičia v 17 . Vychovali ma dobre , mala som všetko čo som potrebovala a aj viac. ( som vyštudovala, dali mi základ do života, aj do zahraničia sme chodili, proste normálny život) o nič som nebola ukrátená a ani moji súrodenci.

cervenaruza123
22. dec 2020

@belllinka Opakujem len to, co mnohe dospele zeny tvrdia v tunajsich diskusiach a aj inde na nete. Moj nazor to nie je, ale casto sa tu s tym stretavam a potom tie iste zeny odsudzuju, ak nejaka otehotnie, ze nemala sexovat. Pubertiaci a deti su takymito nazormi obklopeni a nedokazu vzdy urcit co je naozaj spravne, takze sa ani necudujem, ze sa potom stava vselico.

nelca84
22. dec 2020

@aduskatt moze, ale on uz nestuduje a podla toho, co autorka napisala to zabalil po prvom rocniku na SŠ, takze ma len zakladku a ona tiez, idealne podmienky na zivot a dieta, o rok tu bude zobrat...