Mám 16 rokov a som zmätená ohľadom svojej orientácie
Ahojte,som baba a mam 16 rokov.Uz ma trosku dlhsiu dobu trapi to,ze si domyslam,ze som inej orientacie.Neviem vlastne ani preco ma to napadlo ale vzdycky som nad tym zacala uvazovat po tom, ako mali nejaky moji kamarati blbe poznamky. Nikdy som nemala vztah a nikdy som s nikym nechodila.A preto aj moj kamarat mal na mna blbe poznamky typu "Kedy budes mat niekoho". "Som zvedavy na tvojho frajera". "Nakoniec skoncis so zenou". a rozne reci podobne tymto. Akoze prvy krat ma tak napadlo,ze "jezisi co ak som ina" asi ked som mala 14 a v tej dobe sa mi nikto nepacil tak ma napadla takato myslienka. Ale potom ma to samozrejme preslo,vzdycky som snivala o vztahu s chlapcom,rada som sa pozerala na romanticke filmy a tiez som snivala o tom ako mi da pusu,objime ma a podobne.Lenze mne sa ta myslienka vratila vzdy nejak po par mesiacoch. Pretoze,som mala 14-15 a nikto sa mi nepacil.Kazdej spoluziacke sa niekto pacil,niektore mali uz aj vztahy...a mne nikto. Tak ze zas blba myslienka,ze co ak som naozaj iná.Lenze vzdy to preslo a potom som zas snivala o chlapcoch. Teraz mam 16 a este som stale s nikym nechodila.Je pravda,ze by som na jednej strane velmi chcela ale na druhej strane sa strasne bojim.A neviem preco sa stale drzim tej blbej myslienky,ze "co ak...". Mam normalne panicky strach z toho,ze by som mohla byt na zeny.Aby som to nejako ujasnila....zeny su akoze vyzorovo pekne,viem zhodnotit ich krásu,viem mat u nich obdiv,viem sa na ne pozriet na ulici (ja si celkovo vsimam kazdeho na ulici).Ale uprimne by som to s babou vyskusat nechcela.Neviem si predstavit mat vztah so zenou.Akoze ano,po vizualnej stranke si clovek vie predstavit hocico.Ale reálne by som si to predstavit nevedela.Ale aj tak som sa zacala bat takych veci ako "co ked sa zalubim do zeny".
Niekedy nechapem samu seba,ze preco sa takto straším.Vzdy si predstavujem vztahy s chalanmi.Vzdy rozmyslam nad tym ake by to vsetko bolo s chalanom. Ale niekedy pocitim taky blby pocit v zaludku,ze co ak to cele nie je pravda.Ale potom sa o tom porozpravam s niekym a prejde ma to. A potom si dokonca vravim,ze "Ako si mohla byt taka sprosta a mysliet na to?".
Akoze rada by som sa toho blbeho pocitu uz zbavila.Lebo uz mi zacalo šibat a potom som si uz "zo strachu" robila take testy na sexualnu orientaciu. Vzdy mi vyšlo,že vaša orientacia je heterosexuálna. Alebo mi este vyslo,ze som heterosexual s troskou romantickou naklonnostou k zenam.Akoze citala som,ze vraj vela hetero žien sa páčia ženy a podobne.Akoze ja len ako hovorim,ze ja len viem zhodnotit,ze ci je zena pekná ale kebyze sa ma niekto spyta otazku,ze "Co sa ti paci na zenach?" tak by som odpovedat nevedela.Ked sa ma niekto spyta co sa mi paci na chlapcoch tak to viem povedat,ze co sa mi paci.Citala som aj,ze vraj nikto nie je tak cisto hetero ale tak neviem no. Ja by som chcela vztah s chlapcom.Chcela by som mat raz aj deti cize rodinu. Hadam ma chapete. Chcem sa uz zbavit tohto blbeho pocitu,pretoze som kvoli tomu mala dost depresivne obdobie a bola som dost psychicky zle.Poprosim vas iba o normalne odpovede pretoze je to nieco z coho by som nechcela aby si niekto robil srandu.
@mimano tak tak
Ahoj, v prvom rade - máš len 16 rokov. Končíš pubertu a vstupuješ do adolescencie. Je normálne cítiť zmätok a hlavne v dnešnej dobe, kde sa na teba zovšadiaľ valí sexuálny obsah a homosexualita či sexuálne experimenty sú vnímané ako niečo vrodené až suprové. V podstate spoločnosť a často aj odborníci nám dnes často chcú nanútiť, že každý zmätok je iná sexualita, čo ale reálne nie je pravda.
Určite ešte počkaj a snaž sa užiť si bez sexuálnych experimentov ani zbytočného trápenia sa na nad svojou sexualitou (jednoducho to nechaj plynúť) a teš sa z toho, čo ti každý deň prináša. Už o pár rokov budeš vedieť celkom jasne, ako si sexuálne orientovaná aj bez toho, aby si čokoľvek skúšala a potom sa môžeš zamýšľať nad tým, ako prežiješ svoj život a hlavne s kým.
Ja mám takisto skúsenosť s homosexuálnou orientáciou v rodine, ale tá nebola vrodená, ale dôsledkom vecí, ktoré nebudem bližšie špecifikovať. Len chcem, aby si tak v pozadí vnímala aj túto možnosť, že nie všetko je pravá homosexualita a nie všetko je vrodené, veď už len naše pocity vrodené nie sú, to nie je psychologicky možné.
@rhoy hej chapem,vela ludi zacne nad tym rozmyslat uz len preto lebo vsade okolo nas to tlacia a potom ta to donuti rozmyslat. Lebo kazdy prispevok na instagrame o lgbt. A to ma dost štve ako to všade propagujú. ale som si na 99,9% ista ze som hetero😂
@ivca88 neviem,proste sa bojim :(
Mozno tu najdes baby kamosky Bi sexualne a tak ved na to je je konik aby ti porasil Mas len 16 a zatial hladas samu seba 🙂 ver ja mam 35 ale este stale som sa nenasla 😂😂
@katkabg nepotrebujem bisexualne kamosky
@hnedovlaska1234 vieš čo je na tvojom príspevku zvláštne? Nadpis "som zmätená ohľadom svojej orientacie" a dôvodom ma byt zopár blbych poznámok. V ostatných príspevkoch už všetkých presviedčas že si 99.9% hetero...
Možno ťa nepoteším, ale keby si 99,9% hetero takuto tému nezalozis, jednoducho by ta nenapadla. Slovíčko "lesba" ci "homoš" bolo občas použité ako posmesok ešte v dobách keď som ja chodila do skoly, rovnako ako dnes a nikto sa koli tomu nepovažoval za inak orientovaného. Nemyslím si ze si rovno L ale Bi určite.
Ono nejaké pociatocne zdesenie ci popieranie vlastnej inej sexuálnej orientácie je viacmenej úplne normálne a prejde si ním kazdy. Medzi homosexuálmi je len málo takých co to nikdy neskúsili s iným pohlavím, nepresviedcali sami seba že určite sú normálny. Niekto sa vie sám so sebou zmieriť hneď, niekto vie aj 30 rokov žiť v sebeklame.
Ono spravidla tí najväčší bojovníci proti teplím sú sami inak orientovaní a takáto do očí bijúca homofobia je väčšinou iba dôsledkom neprijatia samého seba.
Poradím ti to co ostatné baby, nerieš, nechaj to plynúť, sexualita sa vyvija, dozrieva, myslím ze sa ustáli až okolo 25 - 30 roku života. Nesnaž sa toľko bojovať proti myšlienke že by si mohla mat aj inú orientáciu. Nepomôžes si, keď to tak je nezmeníš to
Podla mna este ani sama nevies co chces. Na tvojom mieste by som normalne ostala zatial bez vztahu a ked v tom budes mat jasno tak vtedy mozes rozmyslat nad vztahmi.
@hnedovlaska1234 a ešte niečo k tvojmu pocitu že "všade okolo nás to tlačia a každý príspevok o lgbt".
Vieš, sociálne siete takto fungujú. Používajú rôzne algoritmy vďaka ktorým dokážu odhadnúť co ta zaujíma takže ti zobrazujú tebe príbuzné témy a pomedzi to adekvatnu reklamu. Nemusíš príspevky ani lajkovat, ono stačí ze si ich prezeras o niekoľko sekúnd dlhšie ako iné a systém vyhodnotí že ta to zaujíma tak ti ich začne posielať viac. Rovnako to reaguje na opakovanie určitých slovicok v prispevkoch.
Takže nie "oni to všade tlačia" ale ty sa zaujmas.
@hnedovlaska1234 necitam diskusiu, ale v 16 by si preco uz mala mat vztah?? Nie si vobec pozadu v tychto veciach.... to akej si orientacie...ja z toho co pises...si myslim, ze si hetero..... a mozno prilis nad tym uvazujes. Skor ci neskor pride do tvojho zivota niekto a potom uvidis, ze kam ta to taha. Dospievas a mas vela otazok a myslienok v hlave. Neboj, prejde to a bude vsetko v poriadku....nemyslim, ze ked si v 16 bez vztahu a ze to niekto povie...tak ze si inej orientacie....ved predsa nemas 40 rokov bez vztahu....mas este cas.
Prajem ti, aby si casom vyzrela v samu seba a bola spokojna a stastna taka, aka si. A je predsa jedno, ak by si bola predsa na zeny....no nie?
Viem, že toto pravdepodobne po 4 rokoch už slečna neuvidí ale píšem to pre ľudí ako ja ktorí majú rovnaké problemi a toto googlili.
Podla toho čo bolo v uvode napísane pocity ktore slečna mala boli pravdepodobne spojené s OCD a úzkosťou. A ja som to mal úplne rovnako a keď som si prvý krát čitala tento príspevok musela som si skontrolovať či som to nenapísala ja a len na to nezabudla😅. Takže ak niekto preživa niečo podobné a googli ako zistiť svoju sexualnu orientaciu prestante a radšej si najdite diagnózu HOCD( homosexuálnu obsesívno kompulzívnu poruchu) (najlepšie googliť v angličtine) a ak si myslíte že by ste túto diagnózu mohli mať bolo by skvelé navštíviť psychológa.
A ak si slečna príspevok všimne bola by som rada za update😊
@hanakovo dobrý deň😊 áno, prečítala som si vašu správu, a áno…prišla som na to,že som mala HOCD. A bol to boj. Poriadny. Raz hore, raz dole. Nekonečný zmätok čo je a čo nie je pravda. Teraz už budem mať 20 rokov. Nikdy som s tým nebola u psychológa ale podarilo sa mi to akosi dať už do poriadku😊 vy ste mali tiež takýto problém?
@hnedovlaska1234 Dobrý deň, som rada že ste si sami dokázali pomôcť. WOW. Ja mám HOCD od 13 ( ocd mám ale ešte dlhšie) teraz mám 17 a stále ma to niekedy chýtí. V začiatkoch to bol obrovský boj ale teraz už som na tom lepšie keď som pochopila ako ocd funguje. Vystriedala som viacero psychológov ale aj tak mi najviac pomohlo to čo som našla na internete a také zmierenie sa s tým.😊
@hnedovlaska1234 ani necitam, nie si zmatana ale j….a, potrebujes psychiatra, ten ti pomoze
@hanakovo ja od 14tich😊 ak chceš napíš mi môžeme o tom pokecať
@lianka123 tak potom podľa teba je každý,kto si prešiel alebo prechádza OCD j*****😕

Uplne zlate a uprimne 😉 neboj tak ci onak hlavne nech si stastna 😉