Mám 17 a nemám vlastnú izbu
Dobrý deň možno si niektorí pamätáte moje príspevky ohľadom vlastnej izby ktorú nemám a tak dlho už po nej túžim veľmi chcem mat vlastnú izbičku iba moju kde má nebude otravovať brat cez deň a otec večer s pozeraním TV
Niektorí si možno poviete že chcem veľa a môžem byt rada že mám čo jesť a obliecť si ale ja chcem vlastnú izbu chcem svoje súkromie kúsok môjho chcem patriť niekam citim sa ako neplnohodnotní člen rodiny lebo posteľ mám v rohu obývačky no kto už má posteľ v rohu obývačky? Rodičom sa snažím vysvetlit že chcem vlastnú izbu ale oni stále nič akoby ani nepočuli😔pritom starší brat dostal izbu v 12ke
Ja mám v obývačke odjakživa vždy keď príde návšteva ide cez moju izbu tak isto otec mama brat všetci a telka do noci lebo otec pozerá prosím vás poraďte čo mám robiť dá sa niekde nahlásiť že nemám možnosť súkromia alebo je to hlúposť?
Stačila by mi úplne malinká len nech je iba moja😔prosím poraďte ďakujem
Ja by som na tvojom mieste brigadovala ako drak, nieco nasporila, pokracovala v brigadach a osamostatnila sa. To je priserna predstava. Na zblaznenie naozaj...
Ti co neviete o co ide: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dcera-chce-vlastnu-izbu-ako-jej-to-splnit/?page=2
ACh no to je len o dohode s rodicmi. Nedala by sa napriklad nejako predelit izba kde je brat? Aby ste mali kazdy svoj kutik?
a co tak namiesto vlastnej izy opytat nech kupia poschodovu postel do bratovej izby? ta nezaberie viac miesta ako klasicka... mali by ste sice spolocnu izbu ale ked pride navsteva ci vecer by si sa vedela kam ukryt ked ti vadi hluk, a brat ma ak som pochopila o 3 roky viac ako ty takze coskoro by aj z domu mohol ist prec a sa osamostatnit...
a inak ver mi ze su aj horsie veci ako nemat vlastnu izbu ... manzel tiez mal postel v obyvacke lebo v dvojizbaku boli 5-ti a trvale nasledky z toho nema ... ja som tiez nikdy nemala vlastnu izbu ale so sestrou a skoro nikto koho poznam nemal "uplne vlastnu" a sukromie, teda iba jedinacikovia lebo vies aj surodenci otravuju a musis sa im prisposobovat... ked sa osamostatnis spravis si vsetko po svojom ... a ked chces mat klud ked pride navsteva odprataj sa do spalne ...vtedy tam vasi nebudu lebo sa budu venovat navsteve .... aspon takto to riesil manzel
@v_alika12 no mne skor pride nenormalne ze jednemu dietatu daju vlastnu izbu a druhe poslali do obyvacky.... tak ked mam izbu dam tam obe deti ...3-izbak sa deli normalne jedna spalna, jedna detska a obyvacka ... ja mam len take podozrenie ze jedno z deti uz vtedy bolo proti spolocnej izbe lebo v predoslom dome mali izby samostatne tak ho vyhnali do obyvacky nech dostane rozum... keby si u mna postavilo dieta rozumy ze nechce spolocnu izbu s bratom tak tiez si necham spalnu a poviem mu nech si spi kde chce trebars aj v obyvacke .... ci date detom kazdemu samostatnu izbu a vy s namzelom budete spat v prechodnej obyvacke a dufat ze vas nenacapu?
Tak sa vymeň s rodičmi, choď bývať do ich spálne a oni nech spia na rozťahovacej sedačky v obývačke a všetci budú spokojní
@dominika1988 ano a poznam pubertiakov a prekrucuju vsetko tak aby bolo dobre pre nich a je to smutne ale takemu neverim ze by jej nedali ani moznostist ist k bratovi,podla mna skor len nechce priznat ze ona sama spolocnu izbu odmetla...preto som jej pisala nech neziada o vlastnu izbu ale o poschodovu postel....
@puertorico
No len to by tí rodičia museli asi chcieť sa vymeniť. Títo zjavne na to vôľu nemajú.
Od detstva mám kamošku čo s rodičmi žije v dvojizbovom byte a rodičia to vyriešili tak, že jednu izbu predelili stenou z tatranského profilu s posuvnými dverami (aj tie spravili z profilu). Vyzerá to velmi pekne a aj dcéra a aj rodičia majú svoj osobný priestor. Možno by ste tak mohli predelit miestnosť s bratom.
@dominika1988 prečo je to logika jak poďme na jahody?
Ja som svoju izbu a ani žiadnu izbu nemala celé svoje detstvo .... do 15tich som spávala v izbe s mamou a sestrou ..... mali sme byt kde sa krasne dala urobit detska, spalna a aj obyvacka s kuchynou.... len mama si urobila obrovsku kuchynu kde natlacila kopec nabytku...v jednej izbe urobila obyvacku a poslednu izbu sme zdielali 4ria surodenci a mama a to sme nemali ani svoje postele ...mali sme jednu manzelsku a 2 obycajne spojene a spali sme tam vsetci 5ti natlacení ako sardínky .....
Potom sa brat odstahoval k otcovi.... v byte sa nezmenilo nič ... neskor sa najstarsia sestra vydala a tak sme uz ostali len 2 sestry a mama a ked som mala 15 a sestra 17 ..tak sme sa ppstavili proti mame a vyziadali sme si od nej vlastne postele .... dlho jej trvalo kym "popustila" a kupila nam ich .... hambila som sa ako pes ze som si nemala kde pozvat kamaratky a hlavne ze moja prva postel bola ked som mala 15 .... ako 20 rocna som aa prestahovala s priateľom na byt na najom a vtedy zacal moj skutocny zivot a najkrajsie obdobie v mojom zivote.... nielen ze som mala svoju postel, spalnu ale mala som aj svoju domacnost.....
Nuz situacia sa zmenila a rozhodli sme sa ze si postavine domček tak sme kvoli financiam boli nútení odist z najmu a kym nepostavime ...tak hadajte kde byvame? Pri mame ..v tej jednej izbe ale teraz nastastie mama urobila razny krok a si predstavte ze tu izbu mame samy pre seba a nevieme sa dockat kedy uz znovu budeme byvat vo svojom .
Co by som zmenila? Vybrala by som si strednu skolu s internatoma byvala by som tam (nuz mama mi nedovolila ani to) teraz by som si už dupla nohou ......
Neboj sa...dockas sa...ja uplne viem ako sa citis...tak skus na rodičov viac zatlačiť...alebo uz preckaj nejake 2 roky a odíď a uvidis ako super ti bude
A viem ze take detstvo ake som mala ja ...nedopustim aby mali moje deti.... mojim detom doprajem tu najkrajsiu izbu a tu najkrajsiu postel ...
Trošku som sa "vyliala" ospravedlnujem sa 😉
@dominika1988 keby bola staršia ona a stazoval by sa tu brat, tak by to bolo aké? Tu nejde o spravodlivosť či nospravodlivost. Buď mali najväčšiu izbu rozdeliť na dve alebo spoločnú. To nie je chyba brata. To je chyba rodičov, že to nevedeli vyriešiť lepšie. Ja som napríklad najstaršia a v dome som mala tú najmenšiu kde sa ledva vopchala jedna posteľ a bolo im jedno, že brat bol celý týždeň na intraku a domov sa prišiel cez víkend len vyspať.
Jediné riešenie je prepustiť dcére spáľnu a dať si rozkladaciu postel v obývačke len rozkladacia Hemneska z Ikea je nadherna ako sedačka a večer len vytiahnete šuplik a máte manželskú plnohodnotnú posteľ. Aj tak muž čumákuje do telky tak obyvka je pre rodičov ako stvorená a má to pozitívum máte blízko do chladničky 😉
@dominika1988 nečítala som jej predchádzajúcu diskusiu ale keď sa nedá s rodičmi, tak nech sa skúsi aspoň s bratom dohodnúť ak je izba veľká, že ju predelia aj tým profilom. Cenovo je dostupný a spony účel.
Ja byt rodič, tak to tak riešim ak mi to veľkosť izieb dovoľuje. Alebo vysackujem oca nech si spí pred telkou na gauči a ja idem k mame do spálne. No len ktovie ake vzťahy tam sú v rodine.
A áno, keď je to rodičovi desať, dieťa sa môže aj na zabu obrátiť.
@chvostik1 Tak mne by nedalo, kebyze sa prestahujeme a rodicia si vezmu spalnu, daju izbu mne a sestru alebo brata by nechali spat na chodbe v kutiku. Sama by som povedala, ze skrine z detskej dame radsej do tej chodby a dve postele do izby. A viem, ze aj mojim surodencom by to nedalo a nesuhlasili by. Vzdy sme boli k sebe spravodlivi a aj rodicia k nam vsetkym.
Suhlasim s tym, ze nie kazde dieta ma vlastnu izbu, to je ok. Ak je pristupovane ku vsetkym surodencom rovnako - ze vsetci spia v kutiku na chodbe, alebo vsetci spolu v jednej izbe. Ale nie takto...
Ked som mala 18, odisla som na intrak. Vlastnu izbu som mala odjakziva, mam bohatych rodicov. Napriek tomu som chcela na vsetko sama zarobit, odzit. Prihlasila som sa v zahranici na uni, vybavila stipko a zacala som zit vlastny zivot. Uz nemas 12, aby si cakala, co ti rodicia zaobstaraju a veci stoja peniaze...
Chcela som aj ja, nikdy som nemala. Tak ma to naučilo byť skromnou. 😉
vlastnu izbu sama som nemala ani ja nikdy a vzdy som kamaratkam ktore mali zavidela, ale prisla som na to, ze mi to nieco dalo, vdaka tomu sme sa doma viacej rozpravali, neuzatvarali sme sa pred sebou a najma neberiem veci ako samozrejmost, ked clovek nieco chce, ma a podobne 😉
@yoxinka ok, to beriem... vravim, my sme mali spolu izbu, vedela som, ze nie je kde mat vlastnu, nikdy som ju neziadala.. ak ma starsi brat teda 18, kludne ju mozu mat spolu na tych par rokov, ked sa to proste nak neda.. aj ked mlademu sa to určite pacit nebude 🙂
No jedine odísť na intrak. My sme boli traja a mali sme jednu izbu, poschodovu posteľ a jedna prístelka. Odišla som na internát a naši vypratali pristelku.problem nastal keď som skončila školu. Vrátila som sa s troma kuframi a nemala som kde spať. Čakali že po škole sa rýchlo vydam.kupila som si nafukovačku a spala v obývačke..veci v kufroch no hrôza...nejak som prežila...ale už som vo svojom...chápem ta, ako baba nemáš súkromie, trosku miesta, kde by si si hlavu sklonila...

@sashabb MOŽNO mala 15 keď to písala a po pár mesiacov mala asi narodeniny takze mala 16,a asi BUDE mať tento rok 17