Mám 17 a rodičia sú na mňa až príliš prísni
Zdravím, mám 17.. Už ďalej nevládzem čiže sa potrebujem niekam zveriť.. Som doma ako v base mam večierku o 19:00 cez prázdniny áno presne ako čítate cez školu musím byť doma už o 18:00 chápete každí sme boli mladí a chceli sme sa baviť.. Ja niesom ani typ na diskotéky a bary.. Mam par kamarátov s ktorými sa cítim dobre. No problém su moji rodičia, ktorý mi zakazujú byť dlhšie vonku, vidím 13 ročne deti ako sa v noci ozieraju a ja som ani nikdy domov opitá neprišla.. Za pár mesiacov mam 18, odsťahovať sa nemôžem pretože som študentka, a stale mi vykrikuju že pokiaľ bývam tu, musím chodiť domov kedy povedia... Poraďte mi prosím ako postupovať ďalej
Povedz im, alebo ich popros, aby sa nespraví ako tvoji vaznitelia, ale ako milujúci rodičia. Veď nič zlé si neurobila, že ťa nútia byť doma zatvorená ako v base.
choď na internát a doštuduj tak, budeš mať viac voľnosti
ja som mal toto iste.. v 15 rokoch som nikde nechodil, lebo v zime ma pustali vonku do 18:00 (lebo bola skoro tma :D ) .. a to bol cas, kedy moji rovestnici iba vychadzali z bytu von, takze sa mi to neoplatilo...hadat sa, diskutovat, vyyvetlovat nemalo cenu..zit som zacal az na vysokej skole na internate, a tam som vsetko nastastie dobehol, a vyburil sa
No, a kam by si chcela chodiť? Lebo hovoríš bary, diskotéky, ozieranie sa... Možno preto ti rodičia bránia, lebo sú myslia, že máš takéto plány. Skus povedať nejaký rozumný cieľ, ideme do kina, ideme kúpiť kamoške darček na narodeniny, proste niečo, čo nie je o neurčitom flakani sa po meste a alkohole. Keby mi moja dcéra prišla povedať, že chce ísť večer do mesta, bez konkrétneho cieľa, asi by som mala výhrady. Ale keď viem, kam (a s kým) chce ísť, nemám problém.

Hod s nimi debatu, ze coho konkretne sa obavaju ked ta drzia nakratko. Im povedz ze ozrat sa, otehotniet, zdrogovat sa mozes aj o 15:00 a pritom o 18:00 uz mozes byt doma ako pozaduju. Normalne sa porozpravajte.