Mám 17 rokov a otec mi nedovolí prespať u frajera
Dobrý deň musím to sem napísať lebo už mám toho dosť a chcem počuť rady aj od druhých ľudí.
Za dva týždne mám 17 rokov. Chodím s mojím priateľom už 2.rok. Môjmu priateľovi je 23 rokov.
Môj priateľ sa pred asi cca mesiacom pýtal môjho otca, či môžem u neho prespať po 17ke. Otec povedal že áno ale len 3krat. Keď som mala 15. Rokov pýtala som sa môjho otca od koľkých rokov môžem prespávať u frajera povedal mi že od 17ky. Môj frajer u nás prespával, dovolili mu minulý rok. Dva roky som čakala na to že u neho prespím aspoň cez výkend po 17ke tešila som sa na to. No dnes mi otec povedal, že prespávať ešte nemôžem, že môj frajer u nás spať môže ale ja u jeho nie. A ja som sa spýtala že a kedy môžem? Otec mi povedal že až od 18ky. Každý rok to predlžuje.
Podľa mňa má môj otec nepustí ani z domu nikdy. Už ma to žerie jak stále chce aby som bola pri ňom. S frajerom som každý deň. Chodí ku mne on. Mne otec nedovolil nikdy aby som za ním šla aj ja. Že vraj iba chlap má chodiť za babou.
Som sním cca 5hodin denne.
@julinka12 zivis sa sama? Akoze ty si zaplatis z brigady byvanie, stravu, zabezpecis si sama vsetky potreby? Zivit neznamena len vreckove. To by si musela mat velmi dobru brigadu, aby si sa uzivila sama a neviem si predstavit, ako by si to sklbila so skolou. Mas stale lrn 16 rokov, uz to, ze tvoj frajer spava u teba, je od neho velky ustupok, ja som u prveho frajera spala az ako 21 rocna, ani by mi nenapadlo v tvojom veku sa na nieco take pytat 🤦
Ak je to pravda a naozaj byvate v maringotke, tak u vas asi nie je vsetko s kostolnym poriadkom. Je mi luto takych dievcat, ktore pochadzaju z podobneho prostredia. Vacsinou to byva tak, ze sa zavesia na prveho, ktory im poskytne kusok pozornosti, dievca rychlo otehotnie, aby uslo od rodicov a potom sa z milovaneho vykluje totalny hajzel. Dievca skola nedostudovana a s holou ritou a deckom prinajlepsom kazdy mesiac zaklada na MK temy, ci uz prisiel rodicak...
Mas 16, si este dieta. Neupinaj sa tak na frajera, je prvy a mozno nie je ten pravy. Nerob hluposti, hlavne neotehotni hned s prvym.
@julinka12 no a čo je na tom??
Sa boji o teba normálna vec..
@diewcatqoo tak uz si jej dala diagnozu, aj podpisala buducnost :D toto fakt zboznujem, autorka tak citala si, rovno si to hod z mosta lebo takto to bude vyzerat :D :D
neviem ake ma otec motivy ze u nho nemozes spat, sku sa ho opytat, asi spolu spyte aj u vas tak vela logiky to nema....zisti dovody lebo bez toho nevies co by chcel pocut
@julinka12 ja som v 17tich nemohla prespávať u priateľa, ani on u nás. Musela som počkať do 18. Teraz mám 30, takže nie je to až tak dávno. Rodičia s tým skôr nesúhlasili, práve kvôli tomu, že som nebola dospelá, čokoľvek sa môže stať a ich vysvetlenie stalo na tom, že môžem mať viac voľnosti až keď budem zodpovedná za seba (legálne). Ale tiež to nebolo ani potom, že každý týždeň... Max párkrát za mesiac. Proste som bola stále v rodičovskom dome, rovnako som chodila aj na brigády a tak, ale bývala som doma, tak som musela dodržiavať domáci režim.
@layla123321 nie vsetko co sme my zazili bolo aj spravne...pride mi to take vydieranie clovek ma prirodzenu potrebu vztahu sexualnu neviem co a rodicia povedia ze kym zijes pod mojou strechou....lenze clovek dnes v 18-tke nema casto vela moznosti ako sa osamostatnit, este ani tu blbu maturitu nema, zatial co decka na intrakoch si uzivaju vo velkom. pride mi to ako pritlacenie k muru, mojim detom by som to nerobila, inak v at je zo zakona dovoleny pohlavny styk od 14r. a tie deti dnes vykazuju na to aj castokrat vyzretost nie len po fyzickej stranke, ale aj psychickej, su to ako mali dospeli ludia vo vezeni rodicov. my sme boli ini to si treba uvedomit, ja som teda ani nevyzerala ani nerozmyslala v 14-tich ako 14r ludia dnes a to je ten rozdiel. a 17? tam uz vazne neni o com, potom sa moze stat ze cloveku to ide tak na nervy, ze si najde prvu pracu a nema zaujem ani dokoncit skolu len aby mohol z toho vezenia vypadnut.
Raz som v 18 zobrala priateľa k nám prespat v noci lebo sa nám nechcelo trepať po pijalese až k nemu domov cez celé mesto...keď oco videl jeho topanky ráno pred dverami dobre že ho nehnal kotučom 😂😂😂
@monuska112 neviem, mne to nepríde také hrozné. Samozrejme, že vtedy som bola trochu z toho smutná, ale v konečnom dôsledku to teraz vidím ako správne. Jednak, s priateľom už ani nie sme spolu :D. Ale hlavne, že ešte v takom veku veľa ľudí nevie úplne domyslieť všetky dôsledky správania. Pre mňa to nebolo väzenie, ja mám rodičov, ktorí sa so mnou rozprávajú, nebolo to len "v našom dome, po našom", ale normálne mi vysvetlili čo a prečo odo mňa chcú. Tak vždy závisí od toho, ako je to podané, no.
Vždy keď počujem tieto dristy ako to bolo kedysi iné spomeniem si na film Fontána pre Zuzanu,hneď tu prvú cast natáčanu v 1986 kde hlavná postava aktuálne skončila 8rocnik ZŠ a trávi leto rok pred strednou a v pivnici ide mat s tým jej susedom frajerom sex už ju aj vyzlečie z trička.
Viem,že herečka má asi rokov viac tam ale v príbehu hra 14-15rocnu osmacku ,ktorá ide mat sex a lieta aj s inými chalanmi ak to v tých rokoch dali do filmu a nikto sa ani nepohorsoval ja neverím,že to vtedy bolo inak.
Nemáš ešte 18. Jeho dom jeho pravidlá. Ma pravdu. 👍
@julinka12 ked chodi mlady k vam prespavat, a necha ta, nie je to taka hanba, ako ked ty budes chodit k nim a potom prestanes, lebo ta odkopne.
@radanna11 schakespearova julia mala 13 a panenka maria 12, zo zakona je teraz dovolene 15 a tu sa budu matky pohorsovat na tom ako dolezite je zakony dodrziavat kazdy odvod, kazde pravidlo, ale pokial zakon dovoluje mat sex od 15, tak nie to uz je brutalna hanba a ja svoje decko zatvorim doma min do 18, pripadne pokial sa neodstahuje....a este ze hanba??? (ako pise kasandra) no fakt by som od takej hanby zomrela rovno...to uz clovek naozaj nema relevantne dovody aby sa hanbil?
@kassandra25 neviem čo je na tom hanba 😃 je normálne že sa ľudia rozchádzajú a neschádzaju...asi logicky vysvetli rodine aj keby ju odkopol že ju odkopol a už ich viac navštevovať nebude či čo akože si tým komentárom chcela😃
@vifoncitta je normalne, ze sa ludia , uz dospeli, samostatni, pracujuci, schadzaju a rozchadzaju..., ale stredoskolaci prespavajuci u seba nie je bezna vec. U ciganov mozno.
Každý je vychovávaný inak a každý,chvalabohu,vychováva inak.
Ale nie je normálne,že žena od 15rbeha kde kade a spí s chalanmi. Potom sa nedivím mužom,že pozerajú na ženy ako ľahké a že si ich nevážia,nechcú vziať.
Žena má iba jednu povesť, ked už k sebe nemá účtu,tak potom ku komu.
A platilo to vždy,či pred stáročiami,či dnes.
Kym nie si plnoleta a žiješ v otcovej maringotke Musis žit podla jeho pravidiel. Ked budes mat 18 vo svojej Maringotke si mozes robit co chces moze u teba prespat aj futbalova liga .
@julinka12 pride mi to zvlastne, ze ty mozes ist spat k nemu, ale on k tebe nie... Keby ti vobec nechcel dovolit ani k nemu, tak to este chapem. Skus sa ho spýtať, aky je v tom rozdiel, ci spis ty u neho, alebo on u teba. Co mu na tom vadi. Asi tak by som viedla diskusiu. Mozno sa boji, ze od neho odides a zostane sam. Lebo mi pride, ze len chce oddialit tvoj odchod.
@kassandra25 ja som do 18 tiež neprespavala a ani u nás nikto to je pravda 😃
Mala by si zobrať handru vysávač a tam sa zapojiť trosku do domácich prác aby sa ti z hlavy vyvetralo trosku toho noclahprespavania.... tvoj otec vie co robí..počúvaj ho .
Moja antikoncepcia bola mamina veta. Choď, ale ver že keď ostaneš tehtona v tu ranu sa vydáš a odchadzas z domu a je mi jedno či budeš budeš bývať v paláci alebo pod mostom. Keď si bola dospela na to … tak si dospela niesť nasledky. A vedela som, že moja mama je toho schopná. 🙂
@julinka12 keby som mala 18 ani by som sa ho nepytala ty vsak ešte nemáš takze otec asi vie čo robi ked budes dospela potom by som ohľad na otcov zakaz nebrala
Moja zlatá, Ty môžeš byť rada, že Ti vôbec otec dovolil aby u Vás prespával Tvoj priateľ . Mne by v Tvojom veku môj otec nič také nedovolil a asi by aj ťažko znášal, že už mám priateľa v takom veku.
Tvoj otec Ti nechce zle.
@julinka12 v 17 sa už zvladas živiť sama ? Alebo si sem tam niečo kúpiš a to berieš ako živenie sa? Platis si bývanie ?elwktriku plyn internet a iné veci? Zrejme nie ,ber to tak že dovoli aspoň aby priateľ prespi u vás v tvojom veku my to naši nedovolili

@julinka12 buď rada,že ti otec dovolí frajera doma.
Ja by som žiadne prespavacky od 15r.nepodporovala.
Jedna vec je,čo robia mladí ľudia tajne,druhá,čo s podporou rodičov.
No a druhá vec,smutné je,že teraz dievčatá nedbajú na svoju povesť, smutné.... smutnejšie,že ich mamy v Tom ešte podporujú,či to tolerujú.