Mám ísť na gymnázium alebo na obchodnú akadémiu?
Chcem sa iba spýtať či mám skôr ísť na obchodku alebo gympl. Nerobí mi problém naučiť sa štvor stranové poznámky ale matiku ani fyziku neviem pochopit:((. Tatko mna chce dat na gymnazium. Ja by som aj isla len sa bojim tej matiky..🙂
@zubrienkazubrienka Môj brat mal na gympli 4 z matiky a ostatné samé 1. 😃 Dnes je z neho JUDr. a ma výborne platenú prácu.
@rony2255 Senica/Skalica v Skalici zdravotka síce je ale mamka o tom nechce ani pocut.
@zubrienkazubrienka choď na gympel a potom môžeš ísť na veterinu do KE alebo Brna
@pribinak spolužiačkx sesternica mala trojku z matiky a vpohode sa dostala. isla na ten gympl ktory uvazujem ja
@zubrienkazubrienka a na zdravotku nechceš? a potom na VŠ zverinu?
@rony2255 mamka mna tam pustit nechce..
@zubrienkazubrienka kvôli intráku asi, že?
ja sa inak cudujem, ze tu radite babe gympel a potom veterinu s trojkami na ZS, ste si vedome, ze ak je trojka uz na ZS, tak to nebude med lizat? ano, prejde so stvorkami a s tymto ju potom posielate na veterinu? Ja by som si na tvojom mieste vybrala tu obchodnu, nevyzeras ako niekto, kto chce 5 hodine denne sediet nad knihami. A mozno ak by som sa spamatala na obchodnej a zrazu by mi to islo (stava sa, ze student si vstupi do svedomia), tak potom by som isla skusit nejaku vysoku, cestovny ruch, ekonomicku
@zuzana76 ja mam trojku iba z matematiky prvy rok co som mala.ine predmety mi idú
inak na VS veterine je taky pretlak, ze tam, ked nebudes mat jednotky, maximalne dvojku na gymply, tak ta nezoberu? Ziaci, co robili SVOC a venovali sa zvieratam od utleho detstva mali co robit, aby sa tam dostali, chodili na doucovania z chemie a biologie cely treti a stvrty rocnik na gymply
@zubrienkazubrienka pisala si aj slovencinu trojku
@zubrienkazubrienka podla mna nemas sancu sa dostat s 3kami na gympel, ale vsak skus, mozno motyka vystreli, to je tak ked ambicie su vacsie ako schopnosti
Monitor T9 si ako spravila?
@zuzana76 ved ale nieje este jasne ze pojdem na tu veterinu. stale mozem ist na inu vs po streden🙂
@zubrienkazubrienka ved som ti pisala, stredna ekonomicka a ked sa spamatas, tak potom vyska
@zubrienkazubrienka ale daj si aj aj, ved skoly si davas dve, tak chod robit prijimacky aj na gympel aj na ekonomicku a uvidis
@zubrienkazubrienka wau …….fakt sa podliehas na to, že ak sesternica tvojej spolužiačky mala 3 a dostala sa, tak sa dostaneš aj ty
Neviem ale ak sa trojkari dostanú na gympel tak to je veru slabá úroveň tej školy
Byt na tvojom mieste naozaj rozmyslam aj nad inými školami. Za mna, s trojkou z matiky bude gympel jedno veľké trápenie
@zubrienkazubrienka s tymi trojkami by bol gympel velke trapenie a riesit potom prestup a hladat skolu, kde ta zoberu… urcite uvazuj skor smerom k strednej odbornej skole. Rodicia si to zvlastne predstavuju, ze sa tam dostanes?
@pribinak
@simsalabim
Ja som mala trojky z fyzyky, biologie a angličtiny a dala som to. Záleží, či fláka učenie, alebo jej to nejde...
Hlavne ona sama musí vedieť na čo má...
@simsalabim
@pribinak ale dostanu sa aj takí, hlavne, ak je to gympel niekde v zapadakove, ale takyto absolventi potom vyhladavaju lahsie odbory na VS ako socialna praca a rozne pavedy (nikoho nechcem urazit) , jednoducho idu studovat VS, len aby bola Vs a titul a potom robia niekde vo fabrike
@zuzana76 tak môj najstarší syn mal 4 aj na ZŠ, na SŠ mal tiež 4 a dal si jednu jedinú prihlášku na VŠ, technická v Ostrave čo nie je ľahká škola, syn sa umiestnil medzi prvými 10 a to sa nejako nepripravoval, jeho kamarát s ktorým chceli ísť spolu sa vôbec nedostal a to mal 1 max. 2 na OA, a teda keď nešiel kamarát tak ani syn, s tým rozdielom, že kamarát išiel na EUBA na nejaký IT smer,
Mladšie detí mali na ZŠ 3 z jazykov, obaja si vybrali OA ako strednú školu mali po jednej 4 a napriek tomu si vybrali VŠ viac zamerané na jazyky, ktoré im nikdy nešli a čuduj sa udržali bez väčšej námahy, učia sa tak ako vždy a ani jeden nemal problémy, áno možno mali zo skúšok aj E, ale dôležité, že spravili ich, ani jednu skúšku ani jeden ani raz nemuseli opakovať alebo prenášať si do ďalšieho roka
Známy mali dcéru, ktorá chodila na veterinu do KE a vždy samé 1 či ZŠ, či gympel a povedala horšie známky na VŠ mala ona ako tý čo sa tam ledvom dostali zo 4 mala spolužiaka a ten sa tiež dostal na veterinu bez problémov, ten chalan sa dostal na PhD. štúdium a stále sa tam, že drží zubami nechtami a známych dcére dokonca znepríjemnil skúšku z jedného predmetu aj iným spolužiakom, ktorý sa dostali do medzi ročníka a to boli ľudia čo mali prospechové štipendia aj na veterine
Jeden chalan od nás z dediny chodí do NR niečo zo zvieratkami a povedal, keď videl aký spolužiaci s akými známkami s poľnohospodárskej sa dostali do KE na veterinu si povedal, že tam nejde lebo zoberú každého
@pribinak práve preto som sa iša spýtať sem na modrý koník😄. tatko mi vraví ze na to mám a podporuje man. mamka zas ze na to nemám a že nech idem na obchdoku radsej. Ale myslim ze ak sa budem riadne ucit a dam si doucka tak mohla by som zvladmut aj ten gympel no..
@rony2255 ja som mala 3 az na gympli. Matika, fyzika, chemia. Ostatne same 1. Ale z matiky som realne bola 4-5, len za sociku by som sa na VS nedostala, tak mi davali 3 z milosti. Ja si nemyslim, ze na gympel patria iba jednotkari, ale 3 z matiky uz v ZS je dost zly signal.
@zubrienkazubrienka ako dopadol monitor z matiky?

@rony2255 no ja chcem ísť za zverolekárku ale rodičia mi nedovolia na internát. v blízkosti máme iba gympl a obchodku.